Hoe het WordPress White Screen of Death te repareren (stap voor stap)

Het witte scherm met de dood van WordPress is een van de meest voorkomende WordPress-fouten. Het is ook een van de meest frustrerende omdat er geen foutmelding is en je geen toegang hebt tot WordPress.


Een ander probleem met de white screen of death-fout is dat het soms alleen een bepaald deel van uw website beïnvloedt.

U ziet bijvoorbeeld mogelijk alleen het witte scherm van de dood in het WordPress-beheerdersgebied, terwijl al het andere prima werkt. In andere gevallen zie je het mogelijk alleen op een specifieke post, terwijl al het andere prima werkt.

In dit artikel laten we u zien hoe u het witte scherm van de dood van WordPress kunt oplossen door naar verschillende oplossingen te kijken.

Fixing WordPress white screen of death error

Notitie: Voordat u wijzigingen aanbrengt aan uw site, moet u ervoor zorgen dat u een back-up heeft van uw WordPress-site. Als u geen toegang heeft tot het beheerdersgedeelte, raadpleeg dan onze handleiding voor het handmatig maken van een WordPress-databaseback-up.

Waarom zie je het witte scherm des doods in WordPress?

Meerderheid van de tijd dat u een wit scherm van de dood ziet, betekent dit dat een script op uw website de geheugenlimiet heeft opgebruikt.

Het niet-reagerende script wordt ofwel gedood door uw WordPress-hostserver, of er treedt gewoon een time-out op. Dit is de reden waarom er geen daadwerkelijke foutmelding wordt gegenereerd en u een effen wit scherm ziet.

WordPress toont een wit scherm in plaats van een website

Deze fout kan ook optreden als gevolg van een slecht gecodeerd thema of plug-in dat op uw site is geïnstalleerd. Soms kan het gebeuren als er een probleem is met uw webhostingserver.

Omdat de witte schermfout door een aantal dingen kan worden veroorzaakt, moet er methodisch problemen worden opgelost.

Doet het probleem zich voor op uw andere sites?

Als u andere WordPress-sites op hetzelfde hostingaccount hebt geïnstalleerd, wilt u beginnen met te controleren of het probleem zich ook op andere sites voordoet.

Als dat zo is, is dat een sterke aanwijzing dat er iets mis is met uw WordPress-hostingservice. Dit kan een tijdelijk probleem zijn dat van invloed is op hun service en u moet contact opnemen met hun ondersteuning voor meer hulp.

Aan de andere kant, als het probleem zich alleen voordoet bij één website of een specifiek deel van die site, dan weet u dat het probleem bij die specifieke website ligt.

Fixing White Screen Error met WordPress Recovery Mode

Als de white screen of death-fout wordt veroorzaakt door een WordPress-plug-in of -thema, kan WordPress deze mogelijk opvangen.

De nieuwe functie voor bescherming tegen fatale fouten die in WordPress 5.2 is geïntroduceerd, kan soms de fout opvangen, dus je ziet misschien niet eens een wit scherm. In plaats daarvan ziet u een bericht dat de site technische problemen heeft.

Technische problemen

U ontvangt ook een e-mailbericht op het e-mailadres van uw beheerder met het onderwerp ‘Uw site heeft een technisch probleem’.

E-mail met technisch probleem verzonden naar admin

Dit e-mailbericht wijst op de plug-in die de fout veroorzaakt en bevat ook een speciale link. Met deze link kunt u inloggen op de herstelmodus van WordPress en de defecte plug-in deactiveren.

WordPress herstelmodus

Als u echter het effen witte scherm van de dood ziet zonder e-mail- of herstelmodusoptie, moet u de fout handmatig oplossen.

De geheugenlimiet verhogen

Meestal gebeurt deze fout omdat een script het geheugen heeft uitgeput en halverwege is gestopt. Om dit op te lossen, moet u het PHP-geheugen dat beschikbaar is voor WordPress vergroten. Hierdoor kan het script meer geheugen gebruiken om de taak te voltooien die het moest doen.

U kunt de instructies volgen in onze tutorial over het vergroten van het PHP-geheugen in WordPress.

Alle plug-ins uitschakelen

Als het verhogen van de geheugenlimiet niet heeft geholpen, of als je een hoge geheugenlimiet hebt zoals 256M of 512M, dan moet je beginnen met het oplossen van problemen.

In onze ervaring met het oplossen van dit probleem, hebben we altijd ontdekt dat het probleem een ​​specifieke plug-in of een thema is. Laten we doorgaan en alle plug-ins uitschakelen.

Als je nog steeds toegang hebt tot het WordPress-beheergebied, dan kun je gewoon naar gaan Plug-ins »Geïnstalleerde plug-ins bladzijde. Selecteer alle geïnstalleerde plug-ins en selecteer vervolgens ‘Deactiveren’ onder de vervolgkeuzelijst ‘Bulkacties’.

Deactiveer alle plug-ins via het WordPress-beheergebied

Als u echter geen toegang heeft tot het WordPress-beheergebied, moet u alle plug-ins via FTP deactiveren.

Maak eerst verbinding met uw WordPress-site via een FTP-client. Eenmaal verbonden, ga je naar de map wp-content waar je de map ‘plug-ins’ zult zien.

Hernoem de map met plug-ins om alle plug-ins te deactiveren

Nu moet u met de rechtermuisknop op de map met plug-ins klikken en vervolgens hernoemen selecteren. U kunt de map met plug-ins hernoemen naar plug-ins gedeactiveerd.

Plug-ins gedeactiveerd

Uw FTP-client hernoemt nu de map met plug-ins.

WordPress zoekt naar een map met de naam plug-ins om alle plug-ins te laden. Als het de map niet kan vinden, deactiveert het eenvoudig alle plug-ins.

Als hiermee het probleem is opgelost, schakel dan één plug-in tegelijk in om het probleem te verhelpen. Zodra u de plug-in hebt gevonden die het probleem veroorzaakt, kunt u deze vervangen door een alternatief of het probleem melden aan auteurs van plug-ins.

Vervang thema door een standaardthema

Als het oplossen van problemen met de plug-in het probleem niet oplost, probeer dan je huidige thema te vervangen door een standaardthema.

Maak eerst verbinding met uw website via een FTP-client en ga naar de map / wp-content / themes /. Het bevat alle geïnstalleerde thema’s op uw website.

Klik met de rechtermuisknop om uw huidige WordPress-thema te selecteren en download het naar uw computer als back-up.

Download het huidige thema als back-up

Vervolgens moet u uw huidige thema van uw website verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op je themamap en selecteer ‘Verwijderen’. Uw FTP-client verwijdert nu het thema van uw website.

Huidig ​​thema verwijderen

Als je nu een standaard WordPress-thema zoals (Twenty Eighteen or Twenty Nineteen) op je website hebt geïnstalleerd, dan zal WordPress het automatisch als standaardthema gebruiken.

Als je echter geen standaardthema hebt geïnstalleerd, moet je het handmatig installeren met FTP.

Als hiermee het probleem is opgelost, moet je naar het functions.php-bestand van je thema kijken. Als er onderaan het bestand extra spaties zijn, moet u deze verwijderen en soms lost dat het probleem op.

Als u een slecht gecodeerde functie gebruikt in het functies.php-bestand van uw thema, kan dit ook een witte scherm des doods veroorzaken.

Overweeg om een ​​nieuw exemplaar van uw thema te downloaden vanaf de bron en installeer het vervolgens.

Schakel de foutopsporingsmodus in om fouten op te vangen in WordPress

Als tot nu toe niets heeft geholpen, is de volgende stap het inschakelen van foutopsporing in WordPress. Zo kunt u zien welk type fouten worden uitgevoerd.

Voeg eenvoudig de volgende code toe aan uw wp-config.php-bestand.

define (‘WP_DEBUG’, waar);
definieer (‘WP_DEBUG_LOG’, waar);

Zodra je dit hebt toegevoegd, bevat het lege scherm nu fouten, waarschuwingen en mededelingen. Deze kunnen u misschien helpen de oorzaak te achterhalen.

Als u geen fouten ziet, kunt u het logboek voor foutopsporing nog steeds controleren. Ga gewoon naar de map wp-content op uw website met een FTP-client. Daar vindt u een nieuw debug.log-bestand met een logboek van alle fouten, kennisgevingen en waarschuwingen.

Logboek voor foutopsporing

Wis WordPress Cache

Soms heb je toegang tot de backend, maar de voorkant van de site heeft het witte scherm des doods. Dit kan gebeuren vanwege een caching-plug-in. Maak gewoon je cache leeg.

Zie onze gids over het wissen van de cache in WordPress voor gedetailleerde instructies.

Langere artikelen repareren

Als je alleen op een hele lange post of pagina een wit scherm van de dood hebt, kan deze kleine truc werken.

Deze truc vergroot in feite de tekstverwerkingscapaciteit van PHP door de recursie en backtracklimiet te verhogen. U kunt de volgende code in uw wp-config.php-bestand plakken.

/ ** Truc voor lange berichten * /
ini_set (‘pcre.recursion_limit’, 20000000);
ini_set (‘pcre.backtrack_limit’, 10000000);

We begrijpen dat dit een zeer frustrerende fout is en we hopen dat een van de bovenstaande trucs het probleem voor je heeft opgelost. Misschien wilt u ook onze WordPress-handleiding voor probleemoplossing bekijken, die de stappen leert die u moet nemen om WordPress-problemen zelf op te lossen en op te lossen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me