Hoe maak je een aparte pagina voor blogberichten in WordPress

Wil je een aparte pagina maken voor blogposts in WordPress? WordPress geeft standaard uw blogberichten weer op de startpagina.


Als u echter een zakelijke website maakt of gewoon uw startpagina wilt aanpassen, wilt u misschien een aparte pagina voor uw bloggedeelte.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een aparte pagina kunt maken voor blogposts in WordPress.

Een aparte blogpagina maken in WordPress

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je liever schriftelijke instructies verkiest, blijf gewoon lezen.

Stel WordPress in om een ​​aparte blogpagina te maken

Met WordPress kunt u uw website eenvoudig configureren om een ​​aangepaste startpagina te hebben. Met deze functie kunt u ook elke andere pagina op uw website kiezen die u als blogpagina wilt gebruiken.

Eerst moet u twee pagina’s in WordPress maken die u als uw startpagina en blogpagina wilt gebruiken.

Publiceer blog- en homepages in WordPress

U hoeft geen inhoud aan die pagina’s toe te voegen en u kunt ze zelfs een andere naam geven als u dat wilt. Sommige zakelijke websites gebruiken bijvoorbeeld Nieuws voor hun blogpagina.

Nadat u die pagina’s heeft gemaakt, kunt u naar de Instellingen »Lezen pagina in het WordPress-beheergebied.

Onder het gedeelte ‘Uw startpagina wordt weergegeven’ moet u op de optie ‘Een statische pagina’ klikken. Daarna kunt u de startpagina en blogpagina’s selecteren die u eerder hebt gemaakt.

Selecteer blog en startpagina

Je kunt nu naar Pagina’s »Alle pagina’s sectie in admin gebied. Je ziet je blog en startpagina met nieuwe labels. Ga je gang en klik op de link Weergeven onder die pagina’s om ze te bekijken.

Voorbeeld van blogpagina

Het uiterlijk van deze pagina’s hangt af van uw WordPress-thema en mogelijk moet u uw thema-instellingen configureren.

Aangezien elk WordPress-thema verschillende opties heeft, moet je de documentatie van je thema bekijken of de opties hieronder bekijken Uiterlijk »Aanpassen bladzijde.

We zullen u later in dit artikel ook andere methoden laten zien.

Plaats de link naar de blogpagina in het navigatiemenu van uw website

Bloglink in navigatiemenu

Nu u een afzonderlijke blogpagina heeft gemaakt, gaan we uw websitebezoekers helpen die te vinden.

Bezoek gewoon de Uiterlijk »Menu’s pagina en voeg de blogpagina toe die u eerder heeft gemaakt aan het navigatiemenu van uw website.

Link naar blogpagina toevoegen aan navigatiemenu

Voor meer gedetailleerde instructies, zie onze beginnershandleiding voor navigatiemenu’s in WordPress.

Uw startpagina aanpassen

Veel WordPress-thema’s worden standaard geleverd met een ingebouwde sjabloon om een ​​statische pagina weer te geven als de voorpagina van uw website. U moet het echter nog steeds instellen onder Uiterlijk »Aanpassen.

Thema-aanpasser

Bij sommige WordPress-thema’s kunt u ook een startpaginasjabloon voor uw pagina kiezen. Als uw thema met zo’n sjabloon wordt geleverd, kunt u deze selecteren door de startpagina te bewerken.

Een paginasjabloon selecteren

Ten slotte kunt u een plug-in voor WordPress-paginabuilder gebruiken om eenvoudig slepen en hulpmiddelen te gebruiken om uw startpagina helemaal opnieuw te maken.

We raden aan Beaver Builder te gebruiken, omdat dit de beste WordPress WordPress-plug-in voor paginabuilder op de markt is. Het is supergemakkelijk te gebruiken, bevat kant-en-klare sjablonen en superflexibel om elke gewenste lay-out te maken.

Startpagina bewerken in Beaver Builder

Voor meer details, zie onze tutorial over hoe je een aangepaste startpagina kunt maken in WordPress.

Pas het ontwerp van uw blogpagina aan

Standaard zoekt WordPress automatisch naar een sjabloon in uw WordPress-thema om berichten op een afzonderlijke blogpagina weer te geven.

Als uw thema er geen heeft, valt het automatisch terug op de archiefsjabloon. Raadpleeg onze handleiding over de WordPress-sjabloonhiërarchie voor meer informatie.

Als het je niet bevalt hoe je thema omgaat met je blogpagina, dan kun je dat veranderen met wat extra tools en zonder code te schrijven.

Eerst moet u de plug-ins Beaver Builder en Beaver Themer installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Beaver Themer is een add-on-plug-in voor Beaver Builder en stelt u in staat om niet alleen pagina’s te maken, maar geheel nieuwe WordPress-thema’s vanaf nul.

Eerst moet je bezoeken Beaver Builder »Themer-indelingen pagina en klik op de knop Nieuw toevoegen.

Themer Layout

Vanaf hier kunt u een naam voor uw lay-out opgeven, ‘Themer Layout’ selecteren als uw type en vervolgens Archief selecteren als uw lay-out.

Dit creëert een themalay-out voor de archiefsjablonen. Op het volgende scherm moet je ‘Archief posten’ selecteren voor locatie-optie en vervolgens op de knop ‘Beaver Builder starten’ klikken.

Start Beaver Builder

Hierdoor wordt de Beaver Builder geopend met de door u geselecteerde lay-out. U kunt eenvoudig op een item op het scherm wijzen en erop klikken en beginnen met bewerken. U kunt ook nieuwe rijen, kolommen en webelementen aan de pagina toevoegen.

De lay-out van uw blogberichten bewerken in Beaver Builder

Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het maken van een aangepast WordPress-thema (zonder codering).

Als u klaar bent met bewerken, kunt u eenvoudig uw lay-out publiceren. Bezoek daarna uw blogpagina om deze in actie te zien.

Blog paginasjabloon

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het maken van een aparte pagina voor blogposts in WordPress. Misschien wil je ook onze gids zien over hoe je het blogverkeer kunt vergroten en onze lijst met WordPress-plug-ins.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me