Hoe recente berichten in WordPress weer te geven

Wil je je recente berichten in WordPress tonen? Door recente berichten weer te geven, kunnen gebruikers uw nieuwe inhoud gemakkelijk ontdekken en meer tijd op uw site doorbrengen.


U kunt een lijst met uw laatste berichten in uw zijbalk toevoegen, na het einde van uw berichtinhoud, binnen uw berichtinhoud met een shortcode, in uw voettekstwidgetgebied of waar u maar wilt.

In dit artikel laten we u zien hoe u recente berichten in WordPress kunt weergeven met behulp van verschillende methoden

Recente berichten weergeven in WordPress

Waarom recente berichten toevoegen aan WordPress?

Als je al heel lang een WordPress-blog of -website hebt, heb je misschien wat oudere artikelen die regelmatig verkeer krijgen van zoekmachines en andere bronnen.

Veel van deze gebruikers zullen de informatie die ze zochten bekijken en achterlaten. Meer dan 75% van die bezoekers zal uw website nooit meer zien.

Om ervoor te zorgen dat gebruikers terugkomen naar uw website, moet u ervoor zorgen dat ze meer tijd op uw website doorbrengen.

Een manier om dit te doen is door hen andere recente berichten te laten zien die ze zouden moeten zien. Dit helpt gebruikers meer inhoud op uw website te ontdekken, waardoor ze meer tijd op uw website doorbrengen.

Naarmate gebruikers meer pagina’s bekijken, geeft dit u de tijd om hen te overtuigen zich aan te melden voor uw e-mailnieuwsbrief of een aankoop te doen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we recente berichten in WordPress gemakkelijk kunnen weergeven met behulp van meerdere methoden. Klik op de snelle links om direct naar die methode te gaan:

  Methode 1. Gebruik Gutenberg Block, de nieuwste berichten van WordPress

  De WordPress block (Gutenberg) -editor heeft een ingebouwd blok voor het weergeven van uw laatste berichten. U kunt dit eenvoudig toevoegen aan een van de berichten of pagina’s op uw site.

  Om dit blok te gebruiken, bewerkt u eenvoudig het bericht waarin u recente berichten wilt weergeven. Op het berichtbewerkingsscherm moet je het blok ‘Laatste berichten’ toevoegen aan het inhoudsgebied.

  Het blok Laatste berichten toevoegen aan een pagina

  Er zijn veel verschillende manieren om dit blok te configureren. Standaard worden alleen de berichttitels weergegeven, maar u kunt deze eenvoudig aanpassen.

  U kunt bijvoorbeeld de berichtinhoud in- en uitschakelen in het rechterdeelvenster. Hiermee kun je ervoor kiezen om berichtinhoud of een fragment naast de titel toe te voegen.

  U kunt ook de lengte van het uittreksel aanpassen dat standaard op 55 woorden staat, maar u kunt elke waarde tussen 10 en 100 woorden kiezen.

  Configureren hoe het berichtfragment moet worden weergegeven

  Als je wilt, kun je de postdatum weergeven. Dit verschijnt net onder de titel.

  De datums van uw laatste berichten weergeven

  Je kunt ook precies kiezen hoe je berichten worden weergegeven. Je kunt ze anders bestellen dan de standaard ‘Nieuwste naar oudste’ en je kunt alleen de nieuwste berichten uit een specifieke categorie weergeven.

  In het instellingenpaneel kunt u ook kiezen hoeveel berichten worden weergegeven. Standaard toont het blok 5 berichten, maar je kunt overal tussen de 1 en 100 berichten weergeven.

  De lijst met laatste berichten sorteren en filteren

  Je hebt ook de mogelijkheid om je recente berichten in een kolomraster weer te geven in plaats van in een lijst.

  Instellen van de laatste berichten om weer te geven in een rasterformaat

  U kunt het raster aanpassen aan aanbevolen afbeeldingen voor uw berichten, het formaat van de afbeelding wijzigen en ze dienovereenkomstig uitlijnen:

  De aanbevolen afbeeldingen toevoegen aan uw recente berichtenblok

  Zo ziet het voltooide blok er live uit op de website:

  Laatste berichten blokkeren live weergeven

  Methode 2. Gebruik de WordPress Widget Recente berichten

  Wat als je een lijst met je laatste berichten in je zijbalk wilt weergeven in plaats van op een pagina? WordPress wordt geleverd met een ingebouwde standaardwidget om recente berichten weer te geven in de zijbalk van uw site of in een widget-klaar gebied.

  Ga in je WordPress-dashboard naar Uiterlijk »Widgets en voeg de widget ‘Recente berichten’ toe aan je zijbalk.

  Widget Recente berichten

  De ingebouwde widget Recente berichten biedt niet veel opties. U kunt de widget een titel geven, kiezen of u al dan niet de datums van berichten wilt weergeven en het aantal berichten toevoegen dat u wilt weergeven.

  Als je klaar bent, klik je op de knop ‘Opslaan’ om je widgetinstellingen op te slaan.

  Hier is de widget live op de blog, met de titel ‘Nieuwe berichten’ en datums ingeschakeld:

  De recente berichten die in de zijbalk op de blog worden weergegeven

  Methode 3. Gebruik de widget Recente berichten met miniatuurplug-in

  De ingebouwde widget die we hierboven noemden, is vrij beperkt.

  Wat als je miniaturen en fragmenten wilt weergeven bij je recente berichten? Wat als u alleen berichten uit een specifieke categorie in uw zijbalk wilt weergeven?

  Nou, dat is wanneer de plug-in Recente berichten met miniatuurafbeeldingen van pas komt. Het doet veel meer dan alleen miniaturen en het is gratis.

  Eerst moet je de plug-in Widget met miniatuurweergaven van WordPress installeren en activeren.

  Ga vervolgens naar Uiterlijk »Widgets pagina waar u de widget ‘Recente berichten met miniaturen’ zou moeten zien.

  De widget Recente berichten met miniaturen in de lijst met beschikbare widgets

  Je moet het toevoegen aan je zijbalk of een ander widget-geactiveerd gebied.

  De widget Recente berichten met miniaturen in de zijbalk

  De widget Recente berichten met miniaturen wordt geleverd met veel opties. Het geeft u volledige controle over hoe u recente berichten op uw WordPress-site wilt weergeven.

  U kunt ook fragmenten weergeven, berichten uit specifieke categorieën weergeven, plakkerige berichten negeren, willekeurige berichten weergeven en meer.

  Als je klaar bent, vergeet dan niet op de knop Opslaan te klikken om je instellingen op te slaan. U kunt nu uw website bezoeken om uw recente berichten met miniaturen te zien.

  Toon recente berichten in zijbalk

  Methode 4. Toon recente berichten met behulp van een shortcode

  Het gebruik van het blok ‘Laatste berichten’ is absoluut de gemakkelijkste manier om recente berichten in WordPress-berichten en -pagina’s weer te geven. Als u er echter voor kiest om Gutenberg uit te schakelen en de klassieke editor te behouden, kunt u in plaats daarvan shortcodes gebruiken.

  Installeer en activeer eerst de plug-in Display Posts. Het werkt standaard en er zijn geen instellingen die u kunt configureren.

  Bewerk eenvoudig een bericht of pagina waar u uw recente berichten wilt weergeven. Gebruik vervolgens de shortcode [display-posts]. De plug-in biedt een hele reeks parameters die u kunt gebruiken met de shortcode.

  Hier zijn enkele voorbeelden van wat u kunt doen met deze plug-in.

  Toon 3 recente berichten met miniaturen en uittreksel:

  [display-posts posts_per_page ="3" image_size ="miniatuur" include_excerpt ="waar"]

  Geef recente pagina’s weer in plaats van berichten:

  [display-posts posts_per_page ="3" post_type ="bladzijde"]

  Wijzig de volgorde in titel in plaats van datum:

  [display-posts posts_per_page ="3" orderby ="titel"]

  Geef recente pagina’s weer onder een specifieke bovenliggende pagina:

  [display-posts posts_per_page ="3" post_type ="bladzijde" post_parent ="5"]

  U kunt ook extra styling toevoegen. U kunt bijvoorbeeld uw aanbevolen afbeeldingen links uitlijnen. U kunt dat doen met behulp van de instructies op de website van de plug-in hier.

  Hier is hoe onze lijst met recente berichten eruitzag, met behulp van deze instructies:

  Recente berichten weergeven met de shortcode-widget

  Bezoek de documentatie van de plug-in voor een volledige lijst met parameters.

  Je kunt deze shortcodes ook gebruiken in een tekstwidget. Eerst moet u shortcodes in uw tekstwidgets inschakelen door deze code toe te voegen aan het functies.php-bestand van uw thema of een sitespecifieke plug-in.

  add_filter (‘widget_text’, ‘do_shortcode’);

  Methode 5. Toon recente berichten handmatig in WordPress

  Meer gevorderde WordPress-gebruikers willen mogelijk recente berichten rechtstreeks in hun WordPress-themabestanden toevoegen. Natuurlijk moet u hiervoor een kindthema gebruiken, zodat u uw wijzigingen niet verliest wanneer u uw thema bijwerkt.

  Het is altijd een goed idee om een ​​back-up te maken voordat u uw themabestanden bewerkt. Als er iets misgaat, kunt u onze lijst met de meest voorkomende WordPress-fouten bekijken en bekijken hoe u deze kunt oplossen.

  De eenvoudigste manier om recente berichten handmatig weer te geven om de ingebouwde WP_Query-klasse te gebruiken. Voeg eenvoudig deze code toe waar u de recente berichten wilt weergeven.

   // Definieer onze WP-queryparameters
   <?php $ the_query = nieuwe WP_Query (‘posts_per_page = 5’); ?>

   // Start onze WP-query
   <?php while ($ the_query -> have_posts ()): $ the_query -> de post(); ?>

   // Toon de berichttitel met hyperlink

  • "><?php the_title (); ?>
  • // Geef het uittreksel weer

  • <?php the_excerpt (__ (‘(meer…)’)); ?>
  • // Herhaal het proces en reset het zodra het de limiet bereikt
   <?php
   uiteindelijk;
   wp_reset_postdata ();
   ?>

  Deze code geeft de vijf meest recente berichten weer met hun titel en uittreksel. De klasse WP_Query heeft tonnen parameters waarmee u deze op elke gewenste manier kunt aanpassen. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie voor WordPress-ontwikkelaars.

  We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je recente berichten in WordPress kunt weergeven. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ons artikel over het maken van een afzonderlijke pagina voor blogposts in WordPress, en onze vergelijking van de beste plug-ins voor het slepen en neerzetten van WordPress-paginabuilders.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me