Hoe SMTP-server te gebruiken om WordPress-e-mails te verzenden

Heeft u problemen met het ontvangen of verzenden van e-mails van uw WordPress-site? Een oplossing hiervoor is het gebruik van e-maildiensten van derden, zoals Mailgun. Deze diensten kosten u echter extra geld. In dit artikel laten we u zien hoe u een SMTP-server gebruikt om WordPress-e-mails te verzenden.


SMTP-server gebruiken om WordPress-e-mails te verzenden

Het probleem met WordPress-e-mails

WordPress gebruikt de mailfunctie in PHP om e-mails te verzenden. Veel shared hosting providers hebben deze functie niet goed geconfigureerd, of ze hebben deze volledig uitgeschakeld om misbruik te voorkomen. In beide gevallen zorgt dit ervoor dat uw WordPress-e-mails niet worden afgeleverd.

De alternatieve oplossing is om een ​​e-mailservice van derden te gebruiken om uw e-mails te verzenden. Je kunt services gebruiken zoals Mailgun, Google Apps for Work of Sendgrid.

U moet voor uw account betalen en de kosten zijn afhankelijk van het aantal gebruikers / accounts dat u toevoegt of het aantal e-mails dat u verzendt. Zie onze tutorial over het oplossen van WordPress zonder e-mailprobleem.

Wat als we je vertelden dat er een andere optie is en dat je er waarschijnlijk al voor betaalt?

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

E-mailaccounts gebruiken door uw host

De meeste WordPress-hostingproviders bieden e-mailservices voor elk domein dat u bij hen host. Dit betekent dat u e-mailaccounts kunt aanmaken met uw eigen domeinnaam zoals [email protected]

Eerst moet u een e-mailaccount maken. Omwille van dit voorbeeld laten we u zien hoe u een e-mailaccount maakt in cPanel. Uw hostingserviceprovider gebruikt mogelijk een ander accountbeheersysteem, maar het basisproces is hetzelfde voor de meeste hostingservices.

Log in op uw hostingaccount en klik op e-mailaccounts onder het e-mailgedeelte.

Emailaccounts

Dit toont u een eenvoudig formulier waarin u de informatie moet invullen die nodig is om uw e-mailaccount aan te maken.

Aangezien we dit account zullen gebruiken om WordPress-e-mails te verzenden, raden we u aan een e-mailaccount zoals [email protected] te maken. Zorg ervoor dat u example.com vervangt door uw eigen domeinnaam.

E-mailaccount maken in cPanel

Nadat je je e-mailaccount hebt aangemaakt, ben je nu klaar om het in WordPress te gebruiken. Maar voordat u dat doet, heeft u de volgende informatie nodig van uw hostingprovider.

  1. SMTP Host voor uw e-mailadres.
  2. SMTP-poort voor veilig inloggen.

Je kunt het ondersteuningsgedeelte op de website van je host raadplegen voor deze informatie. Waarschijnlijk komt er een artikel met deze informatie. Als u het niet vindt, neem dan contact op met de hostingondersteuning om deze informatie op te vragen.

Uw merke-mailadres gebruiken in WordPress

U moet nu de WP Mail SMTP-plug-in installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je bezoeken Instellingen »E-mail om de plugin-instellingen te configureren.

WP-Mail-SMTP-instellingen

Eerst moet je het e-mailadres invoeren dat je zojuist hebt gemaakt. Daarna kunt u een van-naam toevoegen, deze wordt gebruikt als de afzendernaam.

Als u geen from-naam toevoegt, gebruikt de plug-in de standaard WordPress.

Vervolgens moet je de mailer kiezen. Ga je gang en klik op de ‘Andere SMTP’ optie om deze te selecteren.

Kies Mailer

Daarna moet je het vakje naast de optie ‘Return Path’ aanvinken. Deze optie stelt het retourpad in zodat het overeenkomt met het e-mailadres van de afzender. Als u dit niet aanvinkt, gaan niet-verzonden berichten en ontvangstbevestigingen verloren.

Vervolgens moet u SMTP-opties instellen.

SMTP-instellingen

Eerst moet u uw SMTP-host en -poort invoeren. Deze informatie kunt u opvragen bij uw hostingprovider. SMTP-host is meestal mail.uwdomein.com (vervang uwdomein.com door uw eigen domeinnaam). Voor SMTP wordt vaak poort 465 gebruikt.

Vervolgens moet u codering kiezen. De meeste WordPress-hostingbedrijven ondersteunen SSL en TLS. We raden aan om de TLS-optie te gebruiken indien beschikbaar.

Schakel daarna de authenticatieschakelaar in en geef uw SMTP-gebruikersnaam en wachtwoord op. Normaal gesproken is uw e-mailadres ook uw SMTP-gebruikersnaam.

Uw wachtwoord wordt opgeslagen als platte tekst, wat niet veilig is. Maak je geen zorgen, we laten je later in dit artikel zien hoe je het beter kunt beveiligen.

Vergeet niet op de knop Instellingen opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Uw SMTP-instellingen testen

Nu u WP Mail SMTP heeft ingesteld om e-mails te verzenden, gaan we testen of alles goed werkt. Klik op de instellingenpagina van de plug-in op het tabblad ‘E-mailtest’.

Stuur test-e-mail

U moet een e-mailadres opgeven waar u test-e-mail wilt ontvangen. Dit kan elk geldig e-mailadres zijn waartoe u toegang heeft. Klik daarna op de knop E-mail verzenden om door te gaan.

WP Mail SMTP verzendt nu een e-mailbericht met de SMTP-instellingen die u eerder hebt ingevoerd. U ziet een succesbericht wanneer de e-mail met succes is verzonden.

Uw e-mailwachtwoord beveiligen

Mogelijk moet u het wachtwoord van uw e-mailaccount invoeren in de WP MAIL SMTP-instellingen. Dit wachtwoord wordt normaal gesproken als onveilige tekst opgeslagen.

De plug-in biedt u echter ook een optie om deze veiliger te maken. Om dat te doen, moet je wat code toevoegen aan je wp-config.php-bestand. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, raadpleeg dan onze handleiding over het bewerken van het wp-config.php-bestand in WordPress.

Eerst moet u verbinding maken met uw website via een FTP-client of Bestandsbeheer-app in cPanel. Eenmaal verbonden, vindt u uw wp-config.php-bestand in de hoofdmap van uw website.

U kunt dit bestand bewerken met elke gewone teksteditor zoals Kladblok of TextEdit.

Zoek de regel met de tekst ‘Dat is alles, stop met bewerken! Veel plezier met bloggen ‘en voeg de volgende code er vlak voor toe.

definieer (‘WPMS_ON’, waar);
definiëren (‘WPMS_SMTP_PASS’, ‘uw_wachtwoord’);

Vergeet niet ‘uw_wachtwoord’ te vervangen door uw daadwerkelijke SMTP-wachtwoord. Sla daarna uw wp-config.php-bestand op en upload het terug naar de server.

U kunt nu uw WordPress-beheergebied bezoeken en naar gaan Instellingen »WP Mail SMTP bladzijde. Scrol omlaag naar het gedeelte SMTP-opties en u zult zien dat het wachtwoordveld nu is uitgeschakeld.

SMTP-wachtwoord uitgeschakeld

E-mailproblemen met WordPress oplossen

De meest voorkomende reden voor fouten bij het verzenden van e-mails met SMTP is een onjuiste SMTP-host of -poort. Zorg ervoor dat u de juiste host- en poortinstellingen invoert die door uw hostingprovider zijn verstrekt.

Zorg ervoor dat u de juiste versleutelingsmethode selecteert. Meestal werkt SSL in de meeste omgevingen, maar we raden u aan om contact op te nemen met uw webhost als uw e-mails niet worden bezorgd.

Voor- en nadelen van het gebruik van de e-mailservers van uw webhost voor WordPress-e-mails

Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel is dat u uw eigen merke-mailadres kunt gebruiken voor uitgaande e-mails in WordPress.

Een ander voordeel is dat je voor deze dienst al betaald hebt bij het aanmelden voor je hostingaccount. Voor het versturen en ontvangen van e-mails hoeft u geen extra geld te betalen.

Sommige WordPress-hostingproviders leggen echter beperkingen op voor uitgaande e-mails. Daarom raden we af om WordPress te gebruiken om nieuwsbrief-e-mails te verzenden.

Een ander veelvoorkomend probleem bij shared hostingproviders is dat hun mailservers soms behoorlijk onbetrouwbaar kunnen zijn. Als u vertragingen opmerkt bij het bezorgen van e-mail, kunt u overwegen om e-mailservices van derden te gebruiken, zoals Google Apps for Work, Mailgun of SendGrid.

We hopen dat dit artikel je heeft geleerd hoe je de SMTP-server kunt gebruiken om WordPress-e-mails te verzenden. Misschien wilt u ook onze lijst met de WordPress-plug-ins voor bedrijven zien die u moet hebben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me