Hoe u een aangepaste archiefpagina maakt in WordPress

Aangepaste archievenpagina is een geweldige manier om al uw oude inhoud op één pagina samen te brengen. Hiermee kunt u een speciale pagina hebben waar u uw maandelijkse archieven, categoriearchieven, tagarchieven, auteursarchieven en al het andere dat u mogelijk wilt toevoegen kunt vermelden. We hebben een aangepaste archiefpagina voor WPBeginner. Onlangs stelde een van onze gebruikers voor om daar een tutorial over te schrijven. In dit artikel laten we u zien hoe u een aangepaste archiefpagina maakt in WordPress.


Het probleem

Standaard hebt u de mogelijkheid om uw jaarlijkse archieven weer te geven met behulp van zijbalkwidgets. Dit kan uit de hand lopen als je al meer dan een jaar blogt. Stel je sites voor zoals WPBeginner die al bijna 4 jaar actief zijn. We zouden 48 maandelijkse archieflinks in de zijbalk hebben. Je hebt ook de mogelijkheid om categoriearchieven, auteurvermelding, enz.Toevoegen aan je zijbalk. Maar waarom zou u de zijbalk overrompelen met zoveel links als u een enkele pagina kunt maken om ze allemaal weer te geven? Dit is wanneer een aangepaste archiefpagina in het spel komt. Hiermee kunt u niet alleen rommel vermijden, het biedt uw gebruikers ook een efficiënte manier om door uw oudere inhoud te bladeren.

Helaas worden de meeste WordPress-thema’s niet geleverd met een aangepaste paginasjabloon voor archieven. Laten we eens kijken wat u nodig heeft om een ​​aangepaste paginasjabloon voor archieven in WordPress te maken.

Notitie: Verwar de aangepaste archieven niet met de archive.php-sjabloon die bij de meeste WordPress-thema’s wordt geleverd. De archive.php-sjabloon wordt gebruikt om maandelijks, categorie, tag, auteur en andere archiefpagina’s weer te geven. Onze aangepaste archievenpagina zou één enkele pagina zijn die al uw andere archieven samenbrengt.

Een aangepaste archiefpaginasjabloon maken

Het eerste dat u moet doen, is een paginasjabloon maken voor de aangepaste archiefpagina. Open gewoon een nieuw bestand in uw teksteditor (dat wil zeggen Kladblok) en noem het pagina-archief.php. Voeg vervolgens de volgende coderegels bovenaan toe:

<?php
/ *
Sjabloonnaam: Archieven
* /
?>

Upload de pagina-archive.php in uw WordPress-themamap en u hebt een archiefpaginasjabloon gemaakt. Nu moeten we ervoor zorgen dat deze paginasjabloon overeenkomt met het ontwerp van uw site. Kopieer de inhoud van uw page.php-bestand in de map van uw thema en plak deze in page-archive.php.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe uw pagina-archive.php-bestand eruit zou zien:

<?php
/ *
Sjabloonnaam: Archieven
* /
get_header (); ?>

<?php terwijl (have_posts ()): the_post (); ?>

<?php the_title (); ?>

<?php the_content (); ?>

/ * Aangepaste archieffuncties gaan onder deze regel * /

/ * Aangepaste archieffuncties gaan boven deze regel * /

<?php ondertussen; // einde van de lus. ?>


<?php get_sidebar (); ?>
<?php get_footer (); ?>

Een aangepaste archiefpagina maken in WordPress

Nu je de basispaginasjabloon klaar hebt, moet je een nieuwe aangepaste archiefpagina maken in WordPress. Ga naar je WordPress-beheerderspaneel en voeg een nieuwe pagina toe (Pages »Nieuw). Je kunt deze pagina Archieven, Bibliotheek of iets anders noemen dat je leuk vindt. Kijk nu naar de metaboxen onder de publicatieknop aan de rechterkant van je scherm. U zou een metabox moeten zien genaamd Paginakenmerken. Klik op het vervolgkeuzemenu onder Sjabloon en kies Archief als uw paginasjabloon. Bewaar en publiceer de pagina.

Selecteer Archiefpaginasjabloon in WordPress

Nu hebt u een pagina gemaakt die de archiefpaginasjabloon gebruikt, maar deze zal geen inhoud tonen. Laten we doorgaan en aangepaste archiefpagina-elementen toevoegen, zoals jaarlijkse archieven, categorieën, enz.

Maandelijkse archieven toevoegen met compacte archieven

Als u naar onze aangepaste archievenpagina kijkt, zult u merken dat we niet de standaard maandelijkse archievenlijst gebruiken die bij WordPress wordt geleverd. In plaats daarvan gebruiken we een plug-in genaamd Compact Archives. Merk op dat we deze plug-in hebben gebruikt en deze nu onderhouden.

Installeer en activeer deze plug-in de Compact Archives-plug-in. Voeg na het activeren van de plug-in de volgende code toe aan uw aangepaste paginasjabloon voor archieven (page-archive.php):

Op datum

  <?php compact_archive ($ style = ‘block’); ?>

Het zal uw maandelijkse archieven als volgt weergeven:

Maandelijkse archieven één jaar per rij weergeven met Compact Archives

Een lijst met alle categorieën toevoegen

Categorieën vatten de belangrijkste onderwerpen van uw website samen en zijn de beste manier om uw inhoud te sorteren. Bekijk waarom we categorieën versus tags gebruiken. Aangezien we categorieën gebruiken als de belangrijkste manier om onze inhoud te ordenen, denken we dat het absoluut cruciaal is om onze categoriearchieven op te sommen. Om ruimte te besparen, gaan we het een inline lijst weergeven.

Voeg eerst deze code toe aan het sjabloonbestand van uw archiefpagina:

Categorieën:

  <?php wp_list_categories (‘title_li =’); ?>

Nu moeten we deze lijst vormgeven, deze inline weergeven en hun uiterlijk verbeteren. Voeg dit toe aan het style.css-bestand van je thema:

ul.bycategories {
marge: 0;
opvulling: 0;
}
ul.bycategories li {
lijststijl: geen;
list-style-type: geen;
marge: 0;
opvulling: 0;
}
ul.bycategories li a {
lijststijl: geen;
list-style-type: geen;
marge: 0 20px 15px 0;
drijven: links;
achtergrond: #eee;
kleur: # 464646;
opvulling: 5px 10px;
border-radius: 5px;
-moz-border-radius: 5px;
-webkit-border-radius: 5px;
}
ul.bycategories li a: hover {
tekstversiering: geen;
achtergrond: # ff6200;
kleur: #fff;
}
.duidelijk {duidelijk: beide;}

Uw categorieën zien er als volgt uit:

Weergeven in lijncategorieën op de archiefpagina in WordPress

Verkennen? Leid gebruikers om naar een willekeurige post

Op onze archiefpagina hebben we een knop WPBeginner verkennen. Deze knop leidt gebruikers om naar een willekeurig bericht. Het doel is om gebruikers willekeurig door artikelen te laten struikelen. Leer hoe u gebruikers omleidt naar een willekeurig bericht in WordPress.

Hoewel dit alle informatie is die we hebben op onze aangepaste archievenpagina, kunt u zeker meer toevoegen. Laten we eens kijken naar enkele van de andere dingen die u kunt toevoegen.

Een Tag Cloud toevoegen

Als u een tagwolk wilt weergeven van uw meest populaire tags die op de site worden gebruikt, voegt u eenvoudig de volgende code toe in het bestand custom-archive.php:

Tags Wolk:

<?php wp_tag_cloud (); ?>

De functie wp_tag_cloud () wordt geleverd met veel parameters om het aantal tags, maximale en minimale taggroottes, enz. Aan te passen.

Een lijst met pagina’s toevoegen

Als u een lijst met alle pagina’s op uw site wilt weergeven, voegt u eenvoudig de volgende code toe:

<?php wp_list_pages (‘title_li =’); ?>

Een lijst met auteurs toevoegen

Voeg de volgende code toe om de lijst met auteurs op de site weer te geven:

<?php wp_list_authors (‘exclude_admin = 0&optioncount = 1 ‘); ?>

Recente berichten toevoegen

Als u een lijst met uw meest recente berichten wilt weergeven, voegt u deze code toe:

<?php wp_get_archives (‘type = postbypost&limiet = 10 ‘); ?>

Een uitgebreide archievenpagina stelt uw gebruikers in staat efficiënt door uw oude inhoud te navigeren. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het maken van een aangepaste archiefpagina in WordPress. Als u vragen of suggesties heeft, laat het ons dan weten door hieronder een reactie achter te laten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map