Hoe u een bestemmingspagina maakt met WordPress

Wilt u een aangepaste bestemmingspagina maken op uw WordPress-site? Landingspagina’s helpen bedrijven websitebezoekers om te zetten in klanten en leads. In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een bestemmingspagina in WordPress kunt maken.


Een bestemmingspagina maken met WordPress

Wat is een bestemmingspagina?

Een bestemmingspagina is een speciaal gebouwde pagina die is ontworpen om de verkoop te verhogen of leads voor een bedrijf te genereren. Het wordt gebruikt in campagnes voor betaalde marketing, e-mail en sociale media. Gebruikers die uit deze bronnen komen, komen als eerste op deze pagina terecht, vandaar de naam bestemmingspagina.

Wat is het verschil tussen de startpagina en een bestemmingspagina?

Een startpagina is de voorpagina van uw website en wat gebruikers te zien krijgen wanneer ze uw domeinnaam in hun browser invoeren. Aan de andere kant kan een bestemmingspagina een op zichzelf staande pagina zijn waar de meeste bezoekers terechtkomen via betaalde of externe verkeersbronnen.

Een startpagina is ontworpen om bezoekers te betrekken bij uw website, andere pagina’s te verkennen, door producten te bladeren of zich aan te melden. Het heeft meer links en biedt gebruikers meer keuzes.

Aan de andere kant wordt een bestemmingspagina gebouwd voor conversie. Het heeft minder koppelingen en is ontworpen voor gebruikers om een ​​aankoopbeslissing te nemen of hun informatie te geven voor toekomstig bereik.

Normaal gesproken kan uw website slechts één startpagina hebben, maar u kunt voor verschillende campagnes zoveel bestemmingspagina’s maken als u wilt. Bijvoorbeeld:

 • Een bestemmingspagina voor uw betaalde advertentiecampagnes
 • Bezoekers afkomstig van specifieke verkeersbronnen zoals e-maillijst, sociale media en meer
 • Gebruikers die op een specifieke product- of servicepagina terechtkomen
 • en nog veel meer…

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u een prachtige aangepaste bestemmingspagina in WordPress kunt maken. We laten u twee oplossingen zien en u kunt de oplossing kiezen die het beste bij u past.

Een bestemmingspagina maken in WordPress met Beaver Builder

Beaver Builder is een van de beste plug-ins voor landingspagina’s van WordPress. Hiermee kunt u eenvoudig een bestemmingspagina maken met kant-en-klare sjablonen die u kunt wijzigen met eenvoudige hulpmiddelen voor slepen en neerzetten.

Eerst moet u de Beaver Builder-plug-in installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je bezoeken Instellingen »Beaver Builder pagina om plugin-instellingen te configureren.

Beaver Builder-licentie

Klik onder het tabblad Licentie op de knop ‘Licentiesleutel invoeren’ om uw licentiesleutel toe te voegen. U kunt deze informatie vinden onder uw account op de Beaver Builder-website.

Vervolgens moet je naar toe gaan Pagina’s »Nieuw toevoegen pagina om uw eerste bestemmingspagina te maken. Veel WordPress-thema’s bevatten nu een paginabuilder of een sjabloon op volledige breedte. Deze sjablonen zijn ontworpen om te werken met plug-ins voor paginabuilder.

Als uw thema niet zo’n sjabloon heeft, kunt u er zelf een maken. Raadpleeg onze gids voor gedetailleerde instructies over het maken van een volledige breedte-pagina in WordPress.

Selecteer een paginabuilder of sjabloon op volledige breedte in het vak ‘Paginakenmerken’ in de rechterkolom en sla nu uw pagina op om de wijzigingen toe te passen.

Selecteer een sjabloon

U bent nu klaar om een ​​bestemmingspagina te maken. Klik op het Beaver Builder-tabblad boven de berichteditor om de builder-interface te starten.

Start Beaver Builder

Beaver Builder wordt geopend met uw bestaande paginasjabloon. U moet op de knop Toevoegen in de rechterbovenhoek van het scherm klikken en naar het sjabloontabblad gaan.

Kies een sjabloon

Beaver Builder wordt geleverd met verschillende kant-en-klare sjablonen. Selecteer ‘Bestemmingspagina’s’ in het vervolgkeuzemenu voor groepen en kies vervolgens een sjabloon die lijkt op wat u in gedachten heeft.

Zodra u een sjabloon hebt geselecteerd, laadt Beaver Builder deze in het voorbeeldvenster.

Wijs en klik om te bewerken

U kunt nu op een item wijzen en erop klikken om het te bewerken. U kunt de tekst wijzigen, achtergrondkleur of afbeeldingen wijzigen, breedte en hoogte van de rijen en kolommen aanpassen.

U kunt inhoudsitems toevoegen aan of verwijderen uit uw sjabloon. Klik eenvoudig op de knop Toevoegen en ga naar het rijentabblad. U kunt enkele of meerdere kolommen toevoegen.

Voeg rijen toe aan uw bestemmingspagina

Ga na het toevoegen van een rij naar het tabblad Modules. Modules zijn inhoudselementen die u aan uw bestemmingspagina kunt toevoegen. Beaver builder wordt geleverd met alle essentiële modules, waaronder tekst, koppen, knoppen, video, audio, geanimeerde countdown-timer en meer.

Voeg modules toe aan uw sjabloon

Als u tevreden bent met het ontwerp, kunt u bovenaan op de knop ‘Gereed’ klikken en vervolgens uw pagina opslaan of publiceren.

Bewaar of publiceer uw bestemmingspagina

U kunt nu de pagina bezoeken om uw bestemmingspagina in actie te zien. Voel je vrij om het opnieuw te bewerken als je iets moet aanpassen, toevoegen of verwijderen.

Bekijk een voorbeeld van uw bestemmingspagina

Een bestemmingspagina maken in WordPress met Leadpages

Leadpages is een ander eenvoudig te gebruiken platform voor het maken van prachtige bestemmingspagina’s en deze toe te voegen aan uw WordPress-site.

In tegenstelling tot BeaverBuilder is LeadPages een stand-alone builder voor bestemmingspagina’s, wat betekent dat je het met of zonder een WordPress-site kunt gebruiken.

Eerst moet je de Leadpages-website bezoeken en je aanmelden voor een account. Daarna ziet u het Leadpages-dashboard waar u op de knop ‘Nieuwe Leadpage maken’ moet klikken.

Een nieuwe bestemmingspagina maken met Leadpages

Op het volgende scherm wordt u gevraagd een sjabloon te kiezen. Leadpages wordt geleverd met tientallen prachtig ontworpen sjablonen die netjes zijn georganiseerd in verschillende categorieën.

Kies een sjabloon voor uw bestemmingspagina

Klik op een sjabloon om er een voorbeeld van te zien. U moet een sjabloon selecteren die het meest lijkt op wat u in gedachten heeft en vervolgens op de knop ‘Deze sjabloon gebruiken’ klikken om door te gaan.

Hiermee wordt de Leadpages builder-interface gestart. Het is een slepen-en-neerzetten-interface waar u gewoon op een item kunt wijzen en erop kunt klikken om het te bewerken.

Leadpages builder

U kunt nu wijzen en klikken om elk item op de pagina te bewerken. U kunt afbeeldingen, tekst, achtergrondafbeeldingen en meer vervangen. Je kunt ook nieuwe widgets toevoegen vanuit de linkerkolom.

U kunt ook verschillende secties van uw bestemmingspagina aanpassen door op het tabblad pagina-indeling te klikken. Sleep secties eenvoudigweg om ze op de pagina aan te passen. U kunt ook nieuwe secties toevoegen of verwijderen.

Paginalay-out slepen en neerzetten

Leadpages maakt ook verbinding met verschillende apps van derden, waaronder alle topdiensten voor e-mailmarketing. Voeg eenvoudig een aanmeldingsformulier toe aan uw bestemmingspagina en klik vervolgens op de knop ‘Integratie toevoegen’.

Voeg integraties toe

Zodra u klaar bent met het bewerken van uw bestemmingspagina, kunt u op de publicatieknop klikken om deze live te maken.

Daarna moet u op de knop ‘Opties voor publiceren’ klikken en overschakelen naar het tabblad ‘Andere publicatie-opties’. Vanaf hier kunt u de Leadpages WordPress-plug-in downloaden.

Download WordPress plug-in

Vervolgens moet je overschakelen naar je WordPress-site om de plug-in te installeren en te activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je het Leadpages-menu in je WordPress-beheergebied bezoeken om in te loggen met je Leadpages-account.

Ga naar nadat u bent ingelogd Leadpages »Nieuw toevoegen bladzijde. U zult uw bestemmingspagina daar met enkele opties kunnen zien.

U kunt deze pagina publiceren als een normale bestemmingspagina, startpagina, een welkomstpoort of een 404-foutpagina. U kunt ook een URL-slug kiezen voor uw bestemmingspagina.

Publiceer uw bestemmingspagina op WordPress

Na het bekijken van de opties, ga je gang en klik je op de publicatieknop. Leadpages publiceren nu de pagina op uw WordPress-site.

U kunt deze pagina nu op uw website bezoeken om hem in actie te zien. U kunt alle gewenste wijzigingen aanbrengen via de Leadpages-website en die wijzigingen worden op uw site weergegeven.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je een landingspagina maakt met WordPress. Misschien wilt u ook onze tips bekijken om meer verkeer naar uw WordPress-site te leiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map