Hoe u Google AMP op de juiste manier instelt op uw WordPress-site

Wil je Google AMP instellen op je WordPress-site? Versnelde mobiele pagina’s of AMP is een manier om uw website sneller te laten laden op mobiele apparaten. Snel ladende websites bieden een betere gebruikerservaring en kunnen uw verkeer verbeteren. In dit artikel laten we u zien hoe u Google AMP instelt in WordPress.


Google AMP voor WordPress

Wat is Google AMP?

Google AMP staat voor Accelerated Mobile Pages. Het is een open source-initiatief dat wordt ondersteund door technologiebedrijven als Google en Twitter. Het doel van het project is om ervoor te zorgen dat webcontent sneller wordt geladen voor mobiele gebruikers.

Voor veel mobiele gebruikers is lezen op internet vaak traag. De meeste inhoudrijke pagina’s hebben enkele seconden nodig om te laden, ondanks alle inspanningen van site-eigenaren om hun website te versnellen.

Accelerated Mobile Pages (AMP) in zoek- en browserweergave

Accelerated Mobile Pages of AMP gebruikt kale minimale HTML en beperkt Javascript. Hierdoor kan de inhoud worden gehost op Google AMP Cache. Google kan deze gecachte versie vervolgens direct aan gebruikers aanbieden wanneer ze op uw link in de zoekresultaten klikken.

Het lijkt erg op Facebook Instant-artikelen. Instantartikelen zijn echter alleen beperkt tot het Facebook-platform, meer specifiek tot hun mobiele app.

Versnelde mobiele pagina’s zijn platformonafhankelijk en kunnen door elke app, browser of webviewer worden gebruikt. Momenteel wordt het gebruikt door Google, Twitter, LinkedIn, Reddit en anderen.

Voors en tegens van Google AMP (Accelerated Mobile Pages)

SEO-experts beweren dat Accelerated Mobile Pages je zal helpen hoger te scoren in Google, en het verbetert de gebruikerservaring voor mobiele gebruikers met trage internetverbindingen. Het zijn echter verschillende uitdagingen voor website-eigenaren, bloggers en marketeers.

AMP gebruikt een beperkte set HTML, JavaScript en CSS. Dit betekent dat u bepaalde widgets en functies niet kunt toevoegen aan uw mobiele AMP-website. Dit beperkt uw mogelijkheid om slimme e-mailoptin-formulieren, facebook-achtige boxen en andere dynamische scripts toe te voegen.

Hoewel Google AMP Google Analytics ondersteunt, ondersteunt het niet veel andere analyseplatforms. Hetzelfde geldt voor advertentieopties die beperkt zijn tot een beperkt aantal advertentieplatforms.

Ondanks zijn beperkingen pusht Google AMP-pagina’s door ze een boost te geven in mobiel zoeken.

Als een aanzienlijk deel van uw verkeer afkomstig is van mobiele zoekopdrachten, kunt u profiteren van het toevoegen van AMP-ondersteuning om uw SEO te verbeteren en te onderhouden.

Notitie: Er zijn door bloggers een paar klachten over Google AMP geweest.

De eerste is door Alex Kras die beweert dat u mogelijk mobiel verkeer kunt verliezen als u Google AMP inschakelt. Lees het artikel grondig, want dat is een enorm probleem, en ondanks wat het Google Tech Lead voor AMP-project heeft gezegd, zijn er naar onze mening geen goede oplossingen die het probleem aanpakken.

De tweede is van Terrence Eden, die de moeilijkheden benadrukt om terug te schakelen van Google AMP mocht u in de toekomst van gedachten veranderen. We geloven niet dat dit een groot probleem is, omdat je een 301-omleiding kunt doen die door verschillende is aangegeven in het commentaargedeelte van zijn blogposts, maar toch is het iets waar je aan moet denken.

Om de bovenstaande redenen schakelen we WPBeginner nog niet over naar Google AMP.

Maar omdat verschillende van onze lezers vroegen hoe ze Google AMP in WordPress konden instellen, hebben we een stapsgewijs proces gemaakt voor het instellen van versnelde mobiele pagina’s in WordPress.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Versnelde mobiele pagina’s of AMP instellen in WordPress

Het eerste dat u hoeft te doen, is de AMP-plug-in installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering kunt u naar toe gaan Uiterlijk »AMP pagina om te zien hoe uw site eruitziet op mobiele apparaten met AMP.

Instellingenpagina voor WordPress AMP-plug-in

Op deze pagina kunt u de koptekstachtergrond en tekstkleur wijzigen. De achtergrondkleur van de koptekst die u kiest, wordt ook gebruikt voor links.

De plug-in gebruikt ook het pictogram of logo van uw site als uw thema dit ondersteunt. Zie onze gids over het toevoegen van een favicon of sitepictogram in WordPress voor gedetailleerde instructies.

Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

U kunt nu elk afzonderlijk bericht op uw website bezoeken en / amp / aan het einde van de URL toevoegen. Zoals dit:

http://example.com/2016/10/my-blog-post/amp/

Dit toont je een uitgeklede AMP-versie van hetzelfde bericht.

Mobiele AMP-preview

Als u de broncode van het oorspronkelijke bericht bekijkt, vindt u deze regel in de HTML:

Deze regel vertelt zoekmachines en andere AMP-consumerende apps / services waar ze naar de AMP-versie van de pagina moeten zoeken.

Probleemoplossen:

Als u een 404-fout ziet wanneer u de versterkerversie probeert te bekijken, dan is dit wat u moet doen.

Bezoek Instellingen »Permalinks pagina in uw WordPress-beheerder en klik op de knop ‘Wijzigingen opslaan’. Onthoud dat u hier niets verandert, druk gewoon op de knop Opslaan. Hierdoor wordt de permalink-structuur van uw website vernieuwd.

Bekijk versnelde mobiele pagina’s in Google Search Console

Wilt u weten hoe uw versnelde mobiele pagina’s presteren in Google Zoeken? Je kunt dit eenvoudig controleren met de Google Search Console.

Log in op uw Google Search Console-dashboard en klik vervolgens op Zoek Uiterlijk »Versnelde mobiele pagina’s.

Versnelde mobiele pagina's in Google Search Console

Maak je geen zorgen als je je AMP-resultaten niet meteen ziet. Het kan even duren voordat Google uw versnelde mobiele pagina’s indexeert en vervolgens gegevens weergeeft in Search Console.

Uw versnelde mobiele pagina’s uitbreiden en aanpassen

De AMP-plug-in voor WordPress wordt geleverd met zeer beperkte aanpassingsmogelijkheden. U kunt echter enkele andere WordPress-plug-ins gebruiken om nog enkele aanpassingen toe te voegen.

Als je Yoast SEO al gebruikt, dan moet je de Glue for Yoast SEO installeren en activeren & AMP.

Het is een add-on-plug-in voor Yoast SEO- en AMP-plug-ins. Na activering moet je bezoeken SEO »AMP pagina om plugin-instellingen te configureren.

Yoast SEO AMP Addon

Met de plug-in kunt u AMP-ondersteuning inschakelen voor andere berichttypen.

Op het tabblad Ontwerpen kunt u kleuren en ontwerpopties kiezen. Je kunt ook een logo en een standaardkopafbeelding uploaden die wordt gebruikt wanneer een bericht geen eigen aanbevolen afbeelding heeft.

Ontwerptabblad voor AMP met Yoast AMP-add-on

U kunt overschakelen naar het tabblad Analytics om uw Google Analytics-ID toe te voegen.

Vergeet niet op de knop Instellingen opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Er zijn nog veel meer plug-ins waarmee u gerelateerde berichten, voettekstwidgets en zelfs social media-pictogrammen aan uw AMP-pagina’s kunt toevoegen.

U moet er echter voor zorgen dat u uw AMP-pagina’s valideert nadat u add-on-plug-ins hebt geïnstalleerd.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het instellen van Accelerated Mobile Pages (AMP) op WordPress. Mogelijk wilt u ook onze lijst met 19 bruikbare tips bekijken om verkeer naar uw WordPress-site te leiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me