Hoe u op de juiste manier van Squarespace naar WordPress kunt gaan

Wilt u uw Squarespace-website naar WordPress verplaatsen? Veel gebruikers starten hun websites op verschillende platforms. Vroeg of laat ontdekken ze de beperkingen van het platform en willen ze overstappen op een betere en flexibelere optie, zoals WordPress. In dit artikel laten we u zien hoe u op de juiste manier van Squarespace naar WordPress kunt gaan.


Op de juiste manier overstappen van Squarespace naar WordPress

Waarom je moet overstappen van Squarespace naar WordPress

Squarespace biedt een eenvoudig te gebruiken platform om websites te maken en te bouwen. Veel gebruikers realiseren zich echter al snel dat het beperkt is in termen van wat u op uw eigen website kunt doen.

WordPress is veel flexibeler en stelt je in staat om elke gewenste website te maken. Voor een zij-aan-zij vergelijking, bekijk ons ​​artikel over Squarespace vs WordPress met voor- en nadelen van beide platforms.

Merk ook op dat wanneer we WordPress zeggen, we zelf gehoste WordPress.org-site bedoelen en niet WordPress.com bloghostingservice. Bekijk onze gids over het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com voor meer informatie.

Stap 0. Aan de slag

Om aan de slag te gaan met WordPress, moet u zich aanmelden voor een webhostingaccount en een domeinnaam registreren.

We raden aan Bluehost te gebruiken. Ze zijn een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider.

Ze zijn overeengekomen om WPBeginner-gebruikers een gratis domeinnaam en korting op hosting aan te bieden. Kortom, u kunt aan de slag voor $ 2,75 / maand.

Als uw Squarespace-site een eigen domeinnaam heeft, wilt u dat domein mogelijk ook naar uw nieuwe webhost overzetten.

Tijdens en na de domeinoverdracht heeft u toegang tot uw Squarespace-website, aangezien deze het ingebouwde Squarespace-subdomein gaat gebruiken.

Stap 1. WordPress installeren

Nadat u zich heeft aangemeld bij een webhost, is de volgende stap het installeren van WordPress. Als de populairste website-builder ter wereld staat WordPress bekend om zijn beroemde installatie van 5 minuten.

Als je op Bluehost zit, zullen ze automatisch WordPress voor je installeren.

Bij de meeste andere top WordPress-hostingbedrijven kunt u WordPress ook met één klik installeren vanaf uw hostingdashboard. U kunt ook de instructies volgen in onze stapsgewijze WordPress-installatiegids voor beginners.

Zodra u WordPress heeft geïnstalleerd, kunt u inloggen op uw WordPress-beheerdersdashboard.

WordPress dashboard

Stap 2. Squarespace-inhoud exporteren

Na het installeren van WordPress op je nieuwe webhost, is de volgende stap het exporteren van je inhoud vanuit Squarespace.

Squarespace biedt beperkte exportfunctionaliteit. Afhankelijk van welke inhoud u op uw site heeft, wordt een deel ervan geëxporteerd. De rest van de inhoud blijft op uw Squarespace-ingebouwde domein en u moet het handmatig kopiëren en plakken.

Hier is de inhoud die automatisch kan worden geëxporteerd.

 • Al uw basispagina’s worden geëxporteerd als WordPress-pagina’s.
 • Er wordt één blogpagina geëxporteerd en deze wordt als blog op WordPress-pagina’s weergegeven
 • Al uw blogberichten onder die ene blogpagina worden geëxporteerd als WordPress-berichten
 • Uw galeriepagina’s worden geëxporteerd
 • Tekst-, afbeeldings- en insluitingsblokken worden geëxporteerd

De volgende inhoud wordt niet geëxporteerd.

 • Productpagina’s, albumpagina’s en evenementpagina’s worden niet geëxporteerd
 • Audio-, video- en productblokken worden niet geëxporteerd
 • Stijlwijzigingen en aangepaste CSS
 • Mappen en indexpagina’s worden weggelaten
 • Als u meer dan één blogpagina had, wordt er slechts één geëxporteerd

Notitie: Tijdens het importproces worden uw Squarespace-afbeeldingen niet geïmporteerd. We laten u later zien hoe u ze kunt importeren.

Nu u weet hoe beperkend SquareSpace is, gaan we door en exporteren de inhoud, zodat u een nieuwe start kunt maken met WordPress en uw website op de juiste manier kunt laten groeien.

Log in op uw Squarespace-account en ga naar Instellingen »Geavanceerd» Importeren / exporteren menu.

Exporteer menu in Squarespace

Dit brengt u naar de instellingen voor importeren / exporteren. Klik vervolgens op de exportknop om door te gaan.

Exporteer Squarespace

Squarespace toont u nu een pop-up met een WordPress-logo erop. Squarespace exporteert alleen inhoud in een indeling die geschikt is voor WordPress. Als u producten op uw site had staan, kunt u productgegevens downloaden als een afzonderlijk CSV-bestand.

Klik vervolgens op het WordPress-logo om door te gaan.

Exporteer Squarespace-gegevens in WordPress-formaat

U ziet de voortgang van het exportproces aan de linkerkant onder de import-export knoppen. Zodra het exporteren is voltooid, ziet u een knop om uw exportbestand te downloaden.

Exportbestand downloaden

Ga je gang en download het exportbestand naar je computer. Je hebt het nodig in de volgende stap wanneer je de inhoud importeert in je nieuwe WordPress-site.

Stap 3. Inhoud importeren vanuit Squarespace naar WordPress

De volgende stap is het importeren van de inhoud die je van Squarespace hebt gedownload naar je WordPress-site.

Log in op uw WordPress-beheergebied en ga naar Hulpmiddelen »Importeren bladzijde. U ziet een lijst met platforms waaruit u kunt kiezen.

Squarespace wordt daar niet vermeld omdat het inhoud exporteert in een WordPress-compatibel XML-bestandsformaat. Dit betekent allemaal dat u onder WordPress op de knop ‘Nu installeren’ moet klikken om door te gaan.

Installeer WordPress importeur

WordPress zal nu de importeur voor u ophalen en installeren. Als u klaar bent, moet u op de link ‘Importeur uitvoeren’ klikken om door te gaan.

Start importeur

Klik in het volgende scherm op de knop Bestand kiezen om het exportbestand te uploaden dat je eerder van Squarespace hebt gedownload.

Exportbestand uploaden

WordPress uploadt en onderzoekt nu uw Squarespace-exportbestand. Als alles in orde is, wordt de pagina met importinstellingen weergegeven.

Op deze pagina moet u een auteursnaam kiezen voor de geïmporteerde inhoud. WordPress kan de Squarespace-gebruiker ook importeren en deze als abonnee op uw WordPress-site toevoegen. U kunt ook een bestaande admin-gebruiker als auteur kiezen of zelfs een nieuwe gebruiker aanmaken.

Er is een optie om afbeeldingen van bijlagen te importeren, maar dit zal niet werken. Maak je geen zorgen, we laten je later zien hoe je dat kunt oplossen.

Instellingen importeren

Ga je gang en klik op de verzendknop, zodat WordPress kan beginnen met het importeren van inhoud uit je Squarespace-exportbestand.

Als het klaar is, ziet u het succesbericht. U kunt nu de pagina’s en berichten in WordPress bezoeken om de geïmporteerde inhoud te bekijken.

Stap 4. Afbeeldingen importeren uit Squarespace

Helaas kan de WordPress-importeur geen afbeeldingen importeren van uw Squarespace-website. U moet die afbeeldingen handmatig importeren, maar er is een geautomatiseerde manier om dit te doen.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in Auto Upload Images installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet u alle berichten en pagina’s met afbeeldingen bewerken. Deze plug-in activeert het importproces voor afbeeldingen wanneer u een berichttype opslaat.

Gelukkig kunt u met WordPress inhoud in bulk bijwerken, zodat u dit met slechts een paar klikken kunt doen in plaats van het handmatig één voor één te doen. Ga gewoon naar Berichten »Alle berichten pagina en klik vervolgens bovenaan op de knop Schermopties.

Toon meer berichten

U moet het aantal verhogen tot 999 in het veld ‘Aantal items per paginaveld’ en op de knop Toepassen klikken.

WordPress laadt de pagina opnieuw en deze keer worden er 999 berichten tegelijk weergegeven. Vervolgens moet je al je berichten selecteren en vervolgens Bewerken selecteren in het menu bulkacties.

Selecteer alle berichten

Daarna moet u op de knop Toepassen klikken. WordPress laat je een snel bewerkingsvak zien met alle geselecteerde berichten. U hoeft alleen maar op de knop Bijwerken te klikken en WordPress zal al uw berichten bijwerken.

Onthoud dat u niets in de doos verandert. Klik gewoon op de knop Update.

Als u dit doet, wordt de plug-in getriggerd om externe afbeeldingen van uw Squarespace-website te importeren en op te slaan in uw WordPress-mediabibliotheek.

Stap 5: Permalinks repareren

We moeten ervoor zorgen dat u geen verkeer mist dat via de links van uw oude Squarespace-website komt. WordPress gebruikt SEO-vriendelijke URL-structuur, waarmee u de linkstructuur op veel verschillende manieren kunt aanpassen.

Het doel hier is om onze linkstructuur vergelijkbaar te maken met uw Squarespace-website. Squarespace gebruikt jaar / maand / dag / postnaam als de linkindeling voor blogposts. Het gebruikt ook een voorvoegsel zoals blog of blog-1 in de post-URL’s.

Een typische URL van een blogpost met de standaard ingebouwde Squarespace-domeinnaam kan er als volgt uitzien:

https://example-website.squarespace.com/blog-1/2016/3/6/post-title

Als je je eigen domeinnaam met Squarespace gebruikte, dan zou een typische blogpost-URL er als volgt uit kunnen zien:

https://www.uwdomein.com/blog-1/2016/3/6/post-title

In het WordPress-beheergebied moet je bezoeken Instellingen »Permalinks bladzijde. Daar ziet u een lijst met URL-structuuropties. ‘Dag en naam’ komt het dichtst bij uw oude Squarespace-URL.

Permalinks-pagina

Klik op de optie Dag en naam en ga vervolgens naar de aangepaste structuur. U zult zien dat het gedeelte met de aangepaste structuur automatisch wordt gevuld met jaar-, maandnummer-, dag- en postnaamlabels.

U hoeft alleen het voorvoegsel blog-1 toe te voegen voor al het andere. Zoals dit:

/ blog-1 /% year% /% monthnum% /% day% /% postname% /

Klik op de knop Wijzigingen opslaan om uw instellingen op te slaan. Deze stap zorgt ervoor dat gebruikers die uw website bezoeken via zoekmachines en andere bronnen worden omgeleid naar de juiste posts en pagina’s op de nieuwe WordPress-site.

Er is nog steeds een kans dat sommige van uw links kunnen leiden tot 404-fouten in WordPress. Hier leest u hoe u 404-pagina’s kunt volgen en ze kunt omleiden in WordPress.

Stap 6: Andere inhoud importeren van Squarespace naar WordPress

Met Squarespace kunt u slechts beperkte inhoud exporteren. Als u hun eCommerce-functies, evenementen of het hosten van audio-videobestanden gebruikt, moet u ze allemaal handmatig naar uw WordPress-site importeren.

Afhankelijk van hoeveel inhoud je daar hebt, kan dit proces enige tijd in beslag nemen.

Voor producten heeft u een WordPress eCommerce-plug-in nodig, zoals WooCommerce.

Voor uw videobestanden raden we u aan deze te hosten op videohostingservices van derden, zoals YouTube en Vimeo. Zie onze gids over waarom je nooit video’s mag uploaden naar je WordPress-site.

Bekijk deze handleidingen voor andere inhoud:

 • Hoe een contactformulier in WordPress toe te voegen
 • Hoe Google Analytics in WordPress te installeren
 • Hoe u een portfolio aan uw WordPress-site kunt toevoegen
 • Een podcast starten met WordPress
 • Online cursussen verkopen met WordPress

Stap 7: WordPress leren kennen

WordPress is een krachtig platform met ongelooflijke flexibiliteit. Er zijn duizenden professioneel ontworpen gratis en premium WordPress-thema’s die u op uw site kunt gebruiken. Zie onze gids over hoe u het perfecte WordPress-thema voor uw site kunt selecteren.

De echte kracht van WordPress komt van de duizenden plug-ins. Deze plug-ins voegen meer functies toe aan uw WordPress-site. Bekijk onze deskundige selectie van de essentiële WordPress-plug-ins die u moet installeren.

WordPress is eenvoudiger en gemakkelijker te gebruiken. Maar af en toe kom je misschien nieuwe dingen tegen om te leren. Dit is waar WPBeginner kan helpen.

WPBeginner is de grootste WordPress-resourcesite voor beginners. We hebben veel nuttige inhoud die speciaal is gemaakt voor beginners, bedrijfseigenaren en bloggers.

Hieronder volgen enkele van de nuttige bronnen die u op WPBeginner zult vinden (ze zijn allemaal volledig gratis).

 • WPBeginner Blog – De centrale plaats voor al onze WordPress-tutorials en -gidsen.
 • WPBeginner-woordenboek – Onze WordPress-woordenlijst is de beste plaats om vertrouwd te raken met het WordPress-jargon
 • WPBeginner-video’s – Nieuwe WordPress-gebruikers kunnen beginnen met deze 23 video’s om WordPress onder de knie te krijgen.
 • – Meer video-instructies nodig? Abonneer je op ons YouTube-kanaal met meer dan 110.000 abonnees en meer dan 10 miljoen views.
 • – Bekijk plug-ins, tools en services die we gebruiken op WPBeginner.
 • – Exclusieve kortingen op WordPress-producten en -diensten voor WPBeginner-gebruikers.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om van Squarespace naar WordPress te gaan. Misschien wilt u ook onze lijst met 40 handige tools zien om uw WordPress-site te beheren en te laten groeien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me