Hoe u op de juiste manier van Weebly naar WordPress gaat (stap voor stap)

Wil je overstappen van Weebly naar WordPress? Ja, het is mogelijk om al uw Weebly-inhoud naar WordPress te migreren zonder een ontwikkelaar in te huren of te weten hoe u moet coderen. We hebben een gratis Weebly to WordPress-importtool gebouwd die alles voor je doet. In dit artikel laten we u zien hoe u op de juiste manier van Weebly naar WordPress kunt gaan (stap voor stap).


Weebly naar WordPress

Uit onze ervaring kiezen de meeste mensen niet meteen het beste blogplatform wanneer ze voor het eerst beginnen. In plaats daarvan kiest u eerder voor een van de vele gehoste oplossingen zoals Weebly omdat u hebt gehoord hoe gemakkelijk het was en dat het gratis was.

Als je eenmaal meer bent gaan bloggen en je leert over SEO, inkomsten genereren, maatwerk, enz., Dan heb je dat oeps-moment omdat je je realiseert dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt.

En dan begin je in paniek te raken omdat je niet wilt dat je harde werk verloren gaat.

Maak je geen zorgen, dat doet het niet. We hebben honderden mensen geholpen om over te stappen van Weebly naar WordPress. Nee, u hoeft geen code te kennen. Als u aanwijzingen kunt volgen en aanwijzen en klikken, kunt u uw Weebly-site naar WordPress verplaatsen.

Ja, het kost je ongeveer een uur om op de juiste manier van Weebly naar WordPress te migreren, maar het is absoluut de moeite waard.

Bonus gratis aanbieding: Omdat velen van u hierom hebben gevraagd, bieden we nu gratis Weebly naar WordPress-migratieservice aan als onderdeel van onze gratis WordPress-blogconfiguratieservice. Dit betekent dat een van onze deskundige teamleden de volledige migratie voor u doet (100% gratis). Ja, je kunt letterlijk zonder risico overschakelen van Weebly naar WordPress.

Ben je echter iemand die graag zelf dingen leert en doet, dan kun je onze stapsgewijze tutorial hieronder volgen.

Klaar? Laten we beginnen.

Weebly to WordPress Video Tutorial

Abonneer u op WPBeginner

Als je video-tutorials niet leuk vindt of in je eigen tempo wilt bewegen, lees dan verder onderstaande instructies.

Stap 1. Aan de slag

Om een ​​WordPress-blog te starten, heb je twee dingen nodig:

  • Een domeinnaam (dit is de naam van je blog, d.w.z. wpbeginner.com)
  • Een webhostingaccount (hier woont uw website op internet)

Hoewel WordPress zelf gratis is, kost zowel domein- als webhosting kosten ($ 14,99 / jaar voor domein en $ 7,99 / maand voor webhosting).

Gelukkig heeft Bluehost, een officiële door WordPress aanbevolen hostingprovider, ermee ingestemd om onze gebruikers een gratis domeinnaam en meer 60% korting op webhosting.

Als je om de een of andere reden andere opties wilt, dan kun je onze lijst met de beste WordPress-hostingbedrijven bekijken.

Nadat u uw domein en hosting heeft ingesteld, is de volgende stap het installeren van WordPress. We hebben een stapsgewijze handleiding voor het installeren van WordPress.

Nadat u klaar bent met het installeren van WordPress, bent u klaar om naar de volgende stap te gaan, namelijk het verplaatsen van uw Weebly-inhoud naar WordPress.

Stap 2. Exporteer inhoud van uw Weebly-website

In het verleden was het voor gebruikers veel te moeilijk om van Weebly naar WordPress over te stappen, omdat het niet eenvoudig was om gegevens van Weebly te exporteren.

We besloten dit probleem op te lossen en ontwikkelden een gratis Weebly to WordPress Importer.

Het is een gratis online tool die uw inhoud van Weebly importeert en converteert naar een WordPress-compatibel importformaat. Het brengt geen wijzigingen aan op uw bestaande Weebly-site, dus het is volkomen veilig om te gebruiken.

Ga naar Weebly naar de WordPress Importer-website en voer de URL van je Weebly-website in.

Weebly naar WordPress Importer

U wordt gevraagd om uw naam en e-mailadres op te geven en een exportformaat te selecteren.

De standaardoptie is het WXR-formaat en u mag dit niet wijzigen tenzij u later een probleem tegenkomt.

Vervolgens moet u kiezen of u pagina’s in uw exportbestand wilt opnemen. De standaardoptie is ‘Ja’ en u hoeft dat ook niet te wijzigen, tenzij u Weebly-pagina’s echt niet wilt exporteren.

Daarna moet u op de knop ‘Mijn Weebly-website exporteren’ klikken.

Weebly to WordPress Importer haalt nu inhoud op van uw Weebly-website en converteert deze naar een WordPress-compatibel exportbestand.

Download uw Weebly-exportbestand

U ziet een knop om uw Weebly-exportbestand te downloaden. U moet er met de rechtermuisknop op klikken en ‘Link opslaan als’ selecteren in het menu.

Hiermee wordt het export.xml-bestand naar uw computer gedownload.

Stap 3. Importeer Weebly-inhoud in WordPress

Nu je je Weebly-inhoud in een WordPress-compatibel formaat hebt, is het tijd om het in WordPress te importeren.

Log in op uw admin-gebied en ga naar Hulpmiddelen »Importeren bladzijde.

U ziet een lijst met beschikbare importeurs voor verschillende platforms. U moet naar beneden scrollen naar WordPress en vervolgens op de link ‘Nu installeren’ klikken.

Installeer WordPress importeur

WordPress haalt nu de invoegtoepassing op en installeert deze op uw WordPress-site zonder de pagina opnieuw te laden. Zodra het is geïnstalleerd, moet je op ‘Importeur uitvoeren’ klikken om het te starten.

Voer WordPress importer uit

Dit brengt u naar de WordPress-importeerpagina. Ga je gang en klik op de knop ‘Bestand kiezen’ om het export.xml-bestand te selecteren dat je eerder hebt gedownload.

Klik vervolgens op de knop ‘Bestand uploaden en importeren’ om door te gaan.

De importeur van WordPress uploadt nu uw exportbestand en analyseert het. Op het volgende scherm wordt u gevraagd om auteurs toe te wijzen.

Importeer auteurs en mediabijlagen

U kunt een auteur importeren vanaf uw Weebly-website, een nieuwe auteur maken of alle inhoud toewijzen aan uw bestaande WordPress-gebruiker.

Vergeet niet het selectievakje naast de optie ‘Bestandsbijlagen downloaden en importeren’ aan te vinken. Het haalt afbeeldingen van uw Weebly-website op in de WordPress-mediabibliotheek, zodat u ze later kunt gebruiken.

U kunt nu op de knop Verzenden klikken om de importeur uit te voeren. WordPress importeert nu inhoud uit het exportbestand naar uw WordPress-database. Het zal ook proberen afbeeldingen op te halen die zijn gelinkt in uw Weebly-blogposts en -pagina’s.

Na voltooiing ziet u een succesbericht.

Weebly-gegevens met succes geïmporteerd in WordPress

Gefeliciteerd, je hebt met succes inhoud van je Weebly-blog naar WordPress geïmporteerd. U kunt nu naar berichten, pagina’s en categorieën in het WordPress-beheergebied gaan om te zien of al uw inhoud daar is. Controleer ook de mediabibliotheek om de afbeeldingen te zien die zijn geïmporteerd van uw Weebly-site.

Als het importproces halverwege mislukt, kunt u het altijd opnieuw uitvoeren. De importeur is slim genoeg om dubbele inhoud te detecteren en over te slaan. Het importeert alleen de inhoud die bij de vorige poging niet is geïmporteerd.

Stap 4. Omleidingen instellen

Als u een aangepast domein op uw Weebly-site gebruikte (zoals uwsite.com), moet u dit naar uw WordPress-hostingprovider verwijzen.

Eerst moet u inloggen op uw Weebly-account en naar de pagina Domeinen gaan. Klik op de domeinnaam die u wilt bewerken en klik vervolgens op de pagina met domeininstellingen op de knop Wijzigen naast de optie Naamservers.

Op het volgende scherm moet je de naamservers van je nieuwe WordPress-host invoeren. Voor Bluehost zijn dit ns1.bluehost.com en ns2.bluehost.com.

Naamservers wijzigen

Klik op de knop Opslaan om uw instellingen op te slaan.

Het kan even duren voordat de wijzigingen in de naamserver zijn doorgevoerd via internet. Zodra de wijzigingen van kracht worden, zullen bezoekers uw WordPress-site gaan zien.

Als u een subdomein-URL op uw Weebly-site gebruikte (zoals http://example.weebly.com), dan zou u als volgt een omleiding instellen.

Log in op uw Weebly-dashboard en bewerk uw website. Vervolgens moet u op Instellingen klikken en vervolgens op het tabblad SEO.

Subdomeinomleiding

Blader nu naar de optie voor de koptekstcode en voeg deze regel code toe:

Vervang uwdomein.com door de domeinnaam van uw nieuwe WordPress-site.

Vergeet niet op de knoppen voor opslaan en publiceren te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

U kunt nu uw Weebly-website bezoeken en deze wordt vernieuwd en omgeleid naar uw WordPress-website.

Stap 5. Permalinks instellen

Uw Weebly-website heeft mogelijk een andere URL-structuur voor blogposts en pagina’s. Meestal is het zoiets als dit:

Voor blogposts: http://example.com/blog/your-post-title/
Voor pagina’s: http://example.com/page-title.html

Als u een aangepast domein op uw Weebly-site gebruikte, zien gebruikers die een bericht op uw oude Weebly-blog bezoeken een 404-fout.

Hier ziet u hoe u ervoor zou zorgen dat gebruikers worden omgeleid naar het juiste bericht.

Je moet bezoeken Instellingen »Permalinks bladzijde. Scroll naar beneden en selecteer de optie ‘Aangepaste structuur’ en voeg vervolgens / blog /% postname% toe in het tekstveld ernaast.

Permalinks

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw permalinks bij te werken.

Nu moet je .html toevoegen aan het einde van URL’s voor je WordPress-pagina’s.

U moet de plug-in Add Extension to Pages installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je bezoeken Instellingen »Voeg elke extensie toe aan pagina’s. Voer gewoon .html in de plugin-instellingen in en klik op de knop ‘Instellingen bijwerken’.

Voeg .html toe aan pagina's in WordPress

Nu moet je bezoeken Instellingen »Permalinks pagina en klik op de knop Wijzigingen opslaan om uw permalink-structuur bij te werken.

Stap 6. Problemen oplossen

Hier zijn een paar dingen die u mogelijk nodig heeft na het overzetten van uw site van Weebly naar WordPress.

1. Afbeeldingen importeren of vervangen

WordPress probeert tijdens het importeren afbeeldingen van uw Weebly-website naar WordPress te importeren. Als uw afbeeldingen echter niet naar de mediabibliotheek zijn gedownload, moet u ze importeren. Zie onze gids over het importeren van externe afbeeldingen in WordPress voor gedetailleerde stapsgewijze instructies.

2. Fixing fouten in WordPress

Als u na de overdracht enkele fouten op uw WordPress-site ziet, ga dan naar onze ultieme gids over veelvoorkomende WordPress-fouten en hoe u deze kunt oplossen.

3. Dingen om te doen na het installeren van WordPress

Als alles goed gaat, ben je nu klaar om je nieuwe website aan te passen en te profiteren van de enorme flexibiliteit van WordPress. Bekijk onze lijst met belangrijke dingen die u moet doen na het installeren van WordPress.

Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen om op de juiste manier over te stappen van Weebly naar WordPress. Misschien wilt u ook onze lijst met 24 must-have WordPress-plug-ins voor zakelijke websites zien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me