Hoe u uw blog op de juiste manier van WordPress.com naar WordPress.org verplaatst

Wil je je blog verhuizen van WordPress.com naar WordPress.org? Veel beginners beginnen vaak met WordPress.com en beseffen al snel de beperkingen ervan en willen overschakelen naar het zelf-gehoste WordPress.org-platform. In deze stapsgewijze handleiding laten we u zien hoe u uw blog op de juiste manier van WordPress.com naar WordPress.org kunt verplaatsen.


Overstappen van WordPress.com naar WordPress.org

Waarom overstappen van WordPress.com naar WordPress.org

Met WordPress.com kan iedereen een blog starten door een account aan te maken. Beginners beseffen echter al snel dat hun gratis WordPress.com-blog veel beperkingen heeft, zoals een beperkte mogelijkheid om inkomsten te genereren, geen plug-ins, advertenties van derden op uw gebruikers kunnen installeren, enz..

Dit is de reden waarom gebruikers snel overschakelen naar het krachtigere en populaire zelf-gehoste WordPress.org-platform.

Bekijk onze volledige vergelijking tussen WordPress.com en WordPress.org om de verschillen tussen de twee platforms te begrijpen.

We raden aan WordPress.org te gebruiken, omdat het u de volledige eigendom van uw website geeft en de vrijheid om al zijn functies te beheren. Bekijk onze volledige WordPress-recensie met voor- en nadelen voor meer informatie over al deze functies.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u uw blog correct kunt migreren van WordPress.com naar WordPress.org.

Dingen die je nodig hebt voordat je begint

Om te beginnen met zelf-gehoste WordPress.org, heb je een WordPress-hostingaccount en een domeinnaam nodig.

We raden aan Bluehost te gebruiken omdat ze een van de grootste hostingbedrijven ter wereld zijn en ze een officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider zijn.

Ze bieden WPBeginner-gebruikers ook een gratis domeinnaam en 60% korting op webhosting. In principe kun je aan de slag voor $ 2,75 / maand (en dit omvat ook gratis SSL).

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen ←

Als uw WordPress-site al een aangepaste domeinnaam heeft, heeft u nog steeds webhosting nodig. Ga je gang en meld je aan bij Bluehost en voeg onder de domeinstap je blogdomein toe. We laten u zien hoe u hetzelfde domein kunt behouden tijdens de overdracht van WordPress.com naar WordPress.org zonder de zoekrangschikking in de latere stappen te verliezen.

Afgezien van het hostingaccount, heb je natuurlijk toegang nodig tot je WordPress.com-account, zodat je al je berichten, pagina’s, afbeeldingen, opmerkingen en andere gegevens gemakkelijk naar je zelf-gehoste WordPress-site kunt verplaatsen.

Bonus gratis aanbieding: Omdat velen van u hierom hebben gevraagd, bieden we nu een gratis migratieservice van WordPress.com naar WordPress.org aan als onderdeel van onze gratis WordPress-blogconfiguratieservice. Dit betekent dat een van onze deskundige teamleden de volledige migratie voor u doet (100% gratis). Dit betekent dat je zonder risico kunt overstappen van WordPress.com naar WordPress.org.

Ben je echter iemand die graag zelf dingen leert en doet, dan kun je onze stapsgewijze tutorial hieronder volgen.

Stap 1: gegevens exporteren van WordPress.com

Eerst moet je inloggen op je WordPress.com-account en naar het dashboard van je blog gaan. In de linkerkolom moet je op de WP Admin-link klikken om het beheerdersgedeelte van je blog te openen.

Naar het admin-gebied gaan op WordPress.com

Vervolgens moet je de bezoeken Hulpmiddelen »Exporteren bladzijde.

Export tool

Als u op de exporttool klikt, gaat u naar een nieuwe pagina waar u wordt gevraagd te kiezen tussen gratis of begeleide overdracht. U moet de gratis optie kiezen door op de knop ‘Export starten’ te klikken.

Begin met exporteren

Op het volgende scherm wordt u gevraagd welke gegevens u wilt exporteren. Selecteer “Alle inhoud” en druk op de knop Exportbestand downloaden.

Selecteer alle inhoud om te exporteren

De exporteur downloadt nu een XML-bestand op uw computer. Dit bestand bevat al uw berichten, pagina’s, afbeeldingen, opmerkingen, aangepaste velden, categorieën, tags, navigatiemenu’s en andere informatie.

Stap 2: WordPress instellen

Nu u uw WordPress.com-gegevens hebt geëxporteerd, is de volgende stap het opzetten van een nieuwe WordPress-installatie op uw webhosting.

WordPress is heel eenvoudig te installeren en het duurt maar een paar klikken. Als je je hebt aangemeld bij Bluehost zoals we hierboven vermeldden, wordt WordPress automatisch voor je geïnstalleerd.

Als alternatief kunt u onze stapsgewijze zelfstudie volgen over het installeren van WordPress binnen 5 minuten.

Nadat u WordPress hebt geïnstalleerd, is het tijd om uw inhoud te importeren in uw nieuwe zelf-gehoste WordPress-website.

Stap 3: Content importeren in een zelf-gehoste WordPress-site

Om uw oude inhoud van WordPress.com naar uw nieuwe WordPress.org-site te importeren, moet u inloggen op het nieuw geïnstalleerde beheerdersgedeelte van uw WordPress-website. Vanaf hier moet je de Hulpmiddelen »Importeren pagina en klik op de knop ‘Nu installeren’ onder WordPress.

Installeer WordPress importeur

WordPress installeert nu de WordPress-importeur voor u. Als je klaar bent, moet je op de link ‘Importeur uitvoeren’ klikken om door te gaan.

Voer importeur uit

Het brengt je naar een scherm waar je wordt gevraagd om je WordPress.com XML-bestand te uploaden dat je in stap 1 van deze tutorial hebt gedownload.

Importbestand uploaden

Notitie: als je bestandsgrootte groter is dan 2 MB, dan heb je twee opties. Een daarvan is om uw webhostingbedrijf te vragen die limiet tijdelijk te verhogen, zodat u verder kunt gaan met het proces. De andere optie zou zijn om uw bestand te splitsen met behulp van een WXR-bestandssplitter.

Wanneer u begint met importeren, heeft u de mogelijkheid om geïmporteerde inhoud toe te wijzen aan een huidige gebruiker of een nieuwe gebruiker te maken. Je hebt ook de mogelijkheid om je oude bijlagen te importeren. Het is erg belangrijk dat u dit vakje aanvinkt, zodat uw afbeeldingsbestanden correct worden geïmporteerd.

Importeer opties

Stap 4: Uw Blogroll-links importeren

Als je de Links-functie op je WordPress.com-blog had gebruikt om blogroll of andere links op te slaan, dan moet je deze instructies volgen om ze te importeren. Gebruikers die deze functie niet gebruikten, kunnen doorgaan naar stap 5.

Blogroll-links worden geëxporteerd in OPML-formaat. Het is een XML-indeling waarmee u uw links en linkcategorieën kunt exporteren en importeren. Uw WordPress.com-links hebben een OPML-bestand op een adres als dit:

http://example.wordpress.com/wp-links-opml.php

Vervang voorbeeld door het subdomein van uw WordPress.com-blog. Als u een aangepast domein gebruikt met uw WordPress.com-blog, dan is uw OPML-bestand toegankelijk door een URL als deze te bezoeken:

http://www.voorbeeld.com/wp-links-opml.php

Uw OPML-bestand wordt geopend in uw browservenster en u moet het op uw bureaublad opslaan. Druk op CTRL + S (Command + S op Mac) om het bestand op je computer op te slaan.

Nu je een back-up hebt van je WordPress.com-links, is de volgende stap om ze in WordPress te importeren. Zelf gehoste WordPress heeft echter standaard geen linkmanager ingeschakeld.

U moet de Link Manager-plug-in installeren en activeren. Op de pagina van de plug-in staat dat deze de afgelopen twee jaar niet is bijgewerkt. Dat komt omdat het niet hoeft te worden bijgewerkt en u deze plug-in met vertrouwen kunt installeren.

Na activering voegt de plug-in een nieuw menu-item toe in uw WordPress-beheerbalk met het label ‘Links’.

Links manager in WordPress

Je WordPress-site kan nu blogrolls beheren en je kunt ze veilig importeren. Bezoek Hulpmiddelen »Importeren en klik op Blogroll om de OPML-importeur te installeren.

Blogroll Importer

Na installatie wordt u doorgestuurd naar de importeur. Waar u het OPML-bestand dat u eerder hebt opgeslagen moet uploaden en klik op de knop OPML-bestand importeren.

Een OPML-bestand importeren in WordPress

WordPress importeert nu uw links en linkcategorieën uit het OPML-bestand. U zult de voortgang kunnen zien en bij voltooiing ziet u het succesbericht.

Succesvolle afronding van blogroll-linkimport

Stap 5: uw WordPress.com-blog instellen op privé

Als u uw oude gebruikers nu niet wilt omleiden naar uw nieuwe site, is dit uw laatste stap.

Je moet naar de Instellingen »Lezen pagina in het beheerdersgedeelte van uw WordPress.com-blog. Selecteer in het gedeelte ‘Zichtbaarheid van site’ de laatste optie ‘Ik wil dat mijn blog privé is, alleen zichtbaar voor gebruikers die ik kies’.

Een WordPress.com-blog privé maken

Aandacht: Als je al een tijdje schrijft en je hebt een loyaal publiek, dan heeft het geen zin om ze te laten hangen.

Bovendien, als je blog al een tijdje bestaat, is de kans groot dat deze wordt geïndexeerd in Google en andere zoekmachines. U kunt alle rangschikkingen van zoekmachines behouden en uw oude gebruikers gemakkelijk omleiden naar uw nieuwe blog door stap 6 te volgen (sterk aanbevolen als uw site gevestigd is).

Stap 6: Bezoekers omleiden en SEO behouden

Gebruikers omleiden naar een nieuwe locatie met de 301-header is een standaardoplossing om de zoekrangschikking te behouden terwijl een site van de ene locatie naar de andere wordt verplaatst. Aangezien u geen toegang heeft tot .htaccess op WordPress.com, kunt u zelf geen wijzigingen aanbrengen om de positie van zoekmachines te behouden. WordPress.com biedt echter een betaalde upgrade-functie, Site Redirect genaamd, die deze functionaliteit biedt.

Ga gewoon naar het dashboard van WordPress.com blog en klik op het menu-item Instellingen. Klik onder de optie ‘Siteadres’ op de link ‘Omleiding’.

Site-omleidingslink

Op het volgende scherm wordt u gevraagd de domeinnaam op te geven waarnaar u bezoekers wilt doorverwijzen. Voer de domeinnaam van uw nieuwe WordPress.org-site in en klik op de knop Go.

Notitie: Site redirect is een betaalde upgrade en kost $ 13 per jaar. Het voegt een 301-omleiding toe die de bezoekers en zoekmachines van uw WordPress.com-blog omleidt naar uw nieuwe site.

Aankoop site redirect van WordPress.com naar WordPress.org

Sommigen van jullie zullen vragen hoe lang ik moet blijven betalen voor deze Offsite-omleidingsfunctie? Het antwoord is zo lang als je wilt. We denken echter persoonlijk dat 2 jaar voldoende tijd is voor uw oude gebruikers om uw nieuwe domeinnaam te onthouden.

Als u van domein verandert, is een ander ding dat u wilt doen, alle in-post URL’s updaten. Als je je berichten ooit met elkaar hebt verbonden, moeten die links worden bijgewerkt. U kunt ons artikel gebruiken over het bijwerken van URL’s bij het verplaatsen van uw WordPress-site.

Als je een aangepast domein op WordPress.com had, hoef je je nergens zorgen over te maken. Verander eenvoudig het DNS-record naar uw host en u behoudt alle SEO-voordelen.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

We schreven de eerste versie van dit artikel in januari 2013. Sindsdien hebben we talloze geweldige vragen ontvangen. Veel hebben we beantwoord via e-mail of in opmerkingen, dus we dachten dat het leuk zou zijn om de populaire te verzamelen op één plek waar iedereen ze kan zien.

Wat gebeurt er met mijn WordPress.com-abonnees?

Gelukkig kunt u met WordPress.com uw abonnees migreren met één voorwaarde. U moet hun Jetpack-plug-in gebruiken die dezelfde abonnee-functionaliteit toevoegt als die u had op WordPress.com. Nadat u de Jetpack-plug-in hebt geïnstalleerd en geactiveerd, moet u contact opnemen met het WordPress.com-team en hen vragen de abonnees voor u te migreren. We hopen dat dit in de latere versies van Jetpack gemakkelijker zal worden en dat gebruikers het zelf kunnen doen.

Kunt u mij helpen GRATIS over te stappen van WordPress.com naar WordPress.org?

Absoluut. We bieden migratie van WordPress.com aan als onderdeel van onze gratis WordPress-blogconfiguratieservice. Als je onze hulp nodig hebt, meld je dan gewoon aan. Het is gratis :)

Wat zijn de kosten om over te schakelen naar WordPress.org?

WordPress is gratis. Er zijn echter enkele minimale webhostingkosten. We raden u aan dit artikel te lezen over: Waarom is WordPress gratis? Wat zijn de kosten en wat is de vangst?

Ik heb WordPress.com al betaald, kan ik een terugbetaling krijgen??

Ja, dat kan. Als u onlangs een aangepast domein of een betaald abonnement van WordPress.com heeft gekocht, kunt u hen om een ​​volledige terugbetaling vragen.

Opmerking: domeinregistraties kunnen binnen 48 uur na registratie worden geannuleerd. Plannen en andere aankopen kunnen binnen 30 dagen na aankoop worden geannuleerd.

Zullen mijn afbeeldingen breken??

Nee, zij willen niet. Wanneer u overzet met behulp van het importbestand, worden alle bijgevoegde afbeeldingen gedownload en wordt de link bijgewerkt. Er is echter een voorbehoud dat we hebben opgemerkt. Als uw afbeeldings-URL begint met files.wordpress.com, worden ze niet geconverteerd. Als u merkt dat de afbeeldings-URL niet is gewijzigd en nog steeds naar WordPress.com verwijst, raden we u aan de externe plug-in voor het importeren van afbeeldingen te gebruiken, en daar wordt voor gezorgd.

Ik heb mijn domein geregistreerd via WordPress.com, kan ik nog steeds verhuizen?

Ja dat kan. WordPress gelooft in het versterken van gebruikers en hen volledige controle geven over hun inhoud. Als je al een domeinnaam hebt via WordPress.com, dan heb je alleen een webhostingaccount nodig. We raden u aan om te installeren met Bluehost of een van deze andere WordPress-hostingproviders. Tijdens de aanmeldingsfase wordt u gevraagd of u een domein heeft of een nieuwe wilt registreren. Selecteer eenvoudig de optie dat ik een domeinnaam heb en voeg het domein in dat je hebt geregistreerd op WordPress.com. Het volgende dat u zou moeten doen, is de naamservers wijzigen om naar de hostingprovider te verwijzen. We kunnen u hierbij helpen als onderdeel van onze gratis set-upservice. U kunt ook uw webhostingprovider om ondersteuning vragen.

Zal mijn website uitvallen als ik overstap??

Als je het goed doet, dan NEE. De methode die we hierboven hebben voorgesteld, zorgt ervoor dat uw website nooit uitvalt. Als u zich zorgen maakt, weet dan dat we hier zijn om u te helpen. U kunt op elk moment gebruik maken van onze gratis configuratieservice.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om je blog op de juiste manier van WordPress.com naar WordPress.org te verplaatsen. Mogelijk wilt u ook onze checklist bekijken met de belangrijkste dingen die u moet doen na het installeren van WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me