Hoe u uw DNS-cache kunt wissen (Mac, Windows, Chrome)

Is u zelfs gevraagd om uw DNS-cache te wissen? Het is een tip voor het oplossen van problemen die u helpt om naar de nieuwste versie van een website te gaan, vooral na DNS-wijzigingen.


DNS-informatie vertelt uw browser waar een website te vinden is. Uw computer bewaart deze informatie in de cache om browsers snel in de juiste richting te wijzen.

In dit artikel laten we u zien hoe u uw DNS-cache op Mac, Windows en Chrome wist. Hiermee kunt u eenvoudig DNS-records die op uw apparaat zijn opgeslagen vernieuwen en u helpen bij het oplossen van websiteproblemen.

Wis eenvoudig de DNS-cache in macOS, Windows en Chrome

Hier is een kort overzicht van wat we in deze handleiding behandelen:

  Wat is DNS-cache?

  DNS-cache is als een adresboek dat op uw computer is opgeslagen met de domeinnaamserver (DNS) -informatie van elke website die u bezoekt.

  DNS of Domain Name Server is een technologie die uw computer het IP-adres vertelt dat aan een domeinnaam is gekoppeld. Raadpleeg onze handleiding over hoe domeinnamen werken voor meer informatie.

  Door de DNS-informatie op te slaan in een lokale DNS-cache, kan uw browser snel een website vinden.

  Zodra u een websiteadres in uw browser invoert, zoekt het eerst naar DNS-informatie in de lokale cache. Als het de routebeschrijving vindt, gebruikt het de DNS-cache om de website te bezoeken.

  Aan de andere kant, als de informatie zich niet in de lokale DNS-cache bevindt, zal de browser deze van andere DNS-servers over het internet halen.

  Dit zorgt ervoor dat elke keer dat u een website bezoekt, uw browser de kortste route neemt om de DNS-informatie te krijgen die nodig is om de website op internet te lokaliseren.

  Hoe domeinnamen en DNS werken

  Dit kan echter soms problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld wanneer u een WordPress-site naar een nieuwe domeinnaam verplaatst of wanneer u WordPress naar een nieuwe host verhuist.

  DNS-informatie wordt mogelijk niet snel bijgewerkt op uw computer en mogelijk bezoekt u de oude website of ziet u een niet-gevonden fout. Het zal uiteindelijk worden bijgewerkt, maar waarom zou u wachten wanneer u de DNS-cache meteen kunt wissen?.

  Laten we eens kijken hoe we de DNS-cache op verschillende platforms kunnen wissen.

  Hoe DNS-cache in Windows te wissen

  Als u een Windows-computer gebruikt, kunt u als volgt de DNS-cache op uw apparaat wissen.

  Eerst moet u op de startknop klikken en de CMD-tool (opdrachtprompt) selecteren.

  Opdrachtprompt openen in Windows

  Dit zal een opdrachtpromptvenster openen. Daarbinnen moet je de volgende tekst invoeren:

  ipconfig / flushdns

  DNS-cache wissen in Windows

  Klik op de enter-knop om de opdracht uit te voeren en Windows zal de DNS-cache leegmaken.

  Dat is alles, u kunt nu doorgaan met het bezoeken van uw website om de bijgewerkte DNS-informatie op te halen.

  Hoe DNS-cache op macOS te wissen

  Als u een Mac-computer gebruikt, volgt u de onderstaande stappen om uw DNS-cache te wissen.

  Eerst moet je de Terminal-app starten. Je kunt het vinden in het Launchpad onder de map ‘Overig’. Je kunt het ook starten door Finder te openen en naar te gaan Toepassingen »Hulpprogramma’s map.

  Terminal starten

  Dit start het terminalvenster waar u de volgende opdracht moet invoeren.

  sudo killall -HUP mDNSResponder

  DNS-cache wissen met terminal op macOS

  U wordt gevraagd om het wachtwoord van uw macOS-account in te voeren. Het is hetzelfde wachtwoord dat u gebruikt om in te loggen op uw computer.

  Daarna zal uw computer de DNS-cache leegmaken. U kunt nu de website bezoeken om de laatste DNS-informatie op te halen.

  Wis DNS-cache in Chrome

  Google Chrome houdt ook een eigen DNS-cache bij en staat los van de DNS-cache die door uw besturingssysteem is opgeslagen.

  Als u Google Chrome als uw hoofdbrowser gebruikt, moet u ook de DNS-cache van Chrome wissen.

  Eerst moet je het volgende adres in de adresbalk van je browser invoeren en op enter op je toetsenbord drukken.

  chrome: // net-internals / # dns

  Google Chrome DNS-cache wissen

  Hiermee wordt de netto interne instellingenpagina van Chrome geladen. Vanaf hier moet u op de knop ‘Hostcache wissen’ klikken en Chrome zal de DNS-cache wissen.

  Houd er nu rekening mee dat DNS-cache gescheiden is van de browsercache.

  Uw browser slaat veel websitegegevens op in een tijdelijke cache om snel pagina’s te laden bij volgende bezoeken.

  Als u problemen ondervindt bij het bekijken van een pagina die u heeft bijgewerkt, maar uw wijzigingen niet kunt zien, wilt u de browsercache wissen.

  We hebben een stapsgewijze handleiding voor het wissen van de browsercache in alle belangrijke browsers die u kunt volgen.

  Controleren op DNS-updates

  Wanneer u uw WordPress-website verplaatst naar een host of uw domeinregistratie overdraagt ​​naar een nieuwe domeinregistreerder, moet u uw DNS-instellingen wijzigen en deze naar de nieuwe locatie verwijzen.

  Zodra u deze wijzigingen toepast onder uw domeininstellingen, duurt het even voordat de wijzigingen via internet zijn doorgevoerd. Dit kan een paar uur tot een paar dagen duren.

  Gedurende deze tijd verwijst uw domein soms naar de oude locatie en soms naar de nieuwe locatie. Dit hangt af van uw geografische locatie en welke DNS-servers uw browser om een ​​routebeschrijving vraagt.

  U kunt controleren hoe deze DNS-wijzigingen over de hele wereld worden verspreid met behulp van online tools zoals DNS Checker.

  Voer eenvoudig uw domeinnaam in en deze haalt DNS op van verschillende geografische locaties verspreid over de hele wereld.

  Controleer op DNS-updates

  Als alle locaties hetzelfde IP-adres met een groen vinkje aangeven, betekent dit dat de DNS-wijzigingen die u hebt aangebracht nu overal op internet worden bijgewerkt.

  We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je eenvoudig je DNS-cache op verschillende apparaten kunt wissen. Misschien wilt u ook onze gids bekijken over hoe u uw WordPress-cache voor beginners kunt wissen.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me