Hoe u uw eigen podcast start (stap voor stap)

Wil je een podcast starten? Wil je weten hoe een perfecte podcasting-opstelling eruit ziet? In deze gids laten we u stap voor stap zien hoe u uw eigen podcast met WordPress start. Je leert over hoe podcasts werken, de beste podcastapparatuur, de podcast WordPress-plug-in die je absoluut nodig hebt, en meer.


Stapsgewijze handleiding om uw eigen podcast te starten

Ongeacht uw leeftijd of technische vaardigheden, u kunt eenvoudig uw eigen podcast starten door het stapsgewijze proces te volgen dat in dit artikel wordt beschreven.

Hier is een overzicht van alles wat we zullen behandelen:

 • Wat is podcasting & hoe podcasts werken?
 • Een niche en onderwerp zoeken voor je podcast
 • Dingen die je nodig hebt om je podcast in te stellen
 • Het kiezen van de beste webhosting en domeinnaam
 • Een media-hostingservice opzetten
 • De juiste podcastapparatuur kiezen
 • Je eerste podcast-afleveringen plannen
 • Je eerste podcast opnemen
 • Je podcast publiceren met WordPress
 • Upload uw mediabestanden naar Blubrry
 • Smart Podcast Player-plug-in instellen
 • Je eerste podcast toevoegen in WordPress
 • Een voorbeeld van uw podcast bekijken met iTunes
 • Je podcast indienen bij iTunes
 • Podcasting-bronnen om u te helpen groeien
 • Geld verdienen met je podcast

Klaar? Laten we beginnen.

Wat is Podcasting & Hoe podcasts werken?

Een podcast is een episodische reeks audiobestanden waarop gebruikers zich kunnen abonneren om te downloaden en te beluisteren.

Om je podcast te laten werken, heb je een audiobestand en een RSS-feed nodig waarop gebruikers zich kunnen abonneren om op de hoogte te blijven en nieuwe afleveringen te downloaden wanneer ze uitkomen.

Omdat WordPress wordt geleverd met een ingebouwd RSS-feedsysteem voor blogs, kiezen veel podcasters ervoor om WordPress te gebruiken als hun podcast-websiteplatform.

U kunt uw podcast-website verbinden met podcasting-apps zoals iTunes om het voor miljoenen gebruikers gemakkelijker te maken om te luisteren en zich te abonneren. We zullen dit later in het artikel behandelen.

Nu u weet wat een podcast is en hoe deze werkt, gaan we kijken hoe u ideeën kunt vinden om een ​​succesvolle podcast te maken.

Een niche en onderwerpen voor uw podcast zoeken

Podcasts zijn behoorlijk populair en er zijn tientallen podcasts over veel verschillende onderwerpen. Om te kunnen concurreren, moet je je niche vinden en de onderwerpen selecteren die je in je podcast behandelt.

Je moet ook je publiek kennen en nadenken over wat ze interessanter zouden vinden. Deze eenvoudige oefening geeft je een duidelijk beeld van je podcast en wat je wilt zeggen. Vergeet het niet op te schrijven.

U kunt het nu beperken tot zeer specifieke onderwerpen. Als uw podcast bijvoorbeeld over muziek gaat, kunt u deze beperken tot een bepaald genre, tijdperk, regio of artiesten.

Nu kunnen er enkele zeer populaire podcasts zijn die vergelijkbare onderwerpen behandelen. U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe u met hen kunt concurreren?

Je kunt het opnemen tegen de grote jongens door gewoon jezelf te zijn. Uw podcast heeft uw unieke inzichten, perspectief, stijl en stem. Het zal voor uw publiek een andere ervaring zijn en velen van hen zouden graag willen luisteren.

Als u nadenkt over uw niche en uw onderwerpen verfijnt, kunt u later uw podcastafleveringen plannen en abonnees winnen door vast te houden aan een goed geplande contentstrategie.

Nu je een besluit hebt genomen over wat je wilt zeggen, laten we eens kijken naar de dingen die je nodig hebt om dit allemaal te laten gebeuren.

Dingen die u nodig hebt om uw podcast in te stellen

Voor een professionele podcasting-opstelling zijn er een paar dingen die je nodig hebt om te beginnen.

Het eerste is een website of blog waar mensen meer over jou en je podcast kunnen leren.

Het tweede ding is de apparatuur om je podcast op te nemen.

Ten slotte heb je de juiste tools nodig om je podcast op internet te publiceren, zodat je maximale abonnees kunt krijgen en.

We zullen u stap voor stap door het hele proces leiden.

Stap 1. Website-instellingen: WordPress-hosting en domeinnaam

De belangrijkste stap bij het bouwen van een website is het kiezen van het juiste platform. Gelukkig ben je hier, dus je maakt geen groentje fouten.

We raden aan WordPress.org te gebruiken, ook bekend als zelf-gehoste WordPress voor het opzetten van uw podcasting-website.

WordPress is gratis te gebruiken, u kunt plug-ins installeren, het ontwerp van uw site aanpassen en vooral geld verdienen aan uw site zonder enige beperking (zie het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org.

We hebben al uitgelegd waarom WordPress gratis is? in ons vorige artikel.

Er zit geen addertje onder het gras. Het is gratis omdat u de installatie moet doen en deze zelf moet hosten.

U heeft met andere woorden een domeinnaam en webhosting nodig.

Een domeinnaam is het adres van uw website op internet. Dit is wat mensen typen om naar uw website te gaan. Bijvoorbeeld google.com of wpbeginner.com.

Webhosting is het huis van uw website op internet. Hier worden al uw bestanden en afbeeldingen opgeslagen. Elke website heeft webhosting nodig.

De typische kosten van webhosting zijn $ 7,99 per maand en een domeinnaam kost meestal ongeveer $ 14,99 per jaar.

Dit is veel voor iemand die net begint. Gelukkig heeft Bluehost ermee ingestemd om onze gebruikers een gratis domeinnaam en meer dan 60% korting op webhosting aan te bieden.

In reële cijfers betekent dit dat u uw podcasting-website kunt starten voor $ 2,75 per maand.

We raden aan Bluehost te gebruiken omdat ze een van de officiële door WordPress aanbevolen hostingproviders zijn en een van de grootste webhostingservices ter wereld.

Nadat u zich heeft aangemeld bij Bluehost, raadpleegt u onze stapsgewijze handleiding voor het starten van een WordPress-blog. U bent binnen de kortste keren weer aan de slag.

Raadpleeg onze gids voor meer hosting-aanbevelingen voor het kiezen van de beste WordPress-hosting.

Als u een ander hostingbedrijf kiest dan Bluehost, kunt u de instructies in onze volledige stapsgewijze WordPress-installatiehandleiding volgen om aan de slag te gaan.

Stap 2. Een Media Hosting-service instellen

Het volgende dat u nodig heeft, is een goede media-hostingservice.

Je podcasts zijn grote audiobestanden. Als u ze vanaf uw webhost bedient, kost dit veel serverbronnen, waardoor uw website traag wordt en vaak niet meer reageert.

Voor de beste gebruikerservaring raden we u aan een podcast-specifiek mediahostingplatform zoals Blubrry te gebruiken.

De meeste slimme podcasters gebruiken een aparte podcast-hostingservice om hun podcastbestanden te bedienen. Het is de slimste en meest efficiënte manier om een ​​podcast uit te voeren.

Hier zijn enkele redenen waarom we Blubrry aanbevelen:

 • Blubrry is geoptimaliseerd voor podcasting met WordPress. Ze bieden een krachtige plug-in genaamd Blubrry PowerPress waarmee je eenvoudig je podcast kunt beheren vanaf de WordPress-site.
 • Het wordt geleverd met de grote gebruikersgemeenschap die bestaat uit veel succesvolle podcasters. Als je hulp nodig hebt, word dan lid van de forums om te leren van anderen die al lang podcasten.
 • Blubrry wordt geleverd met geweldige tools zoals ID3-tagging, iTunes-optimalisatie, automatisch beheer van media-illustraties, enz.
 • Ze hebben een eersteklas netwerk voor het leveren van inhoud, waardoor uw inhoud sneller en betrouwbaarder wordt.

Stap 3. Het kiezen van de juiste podcastapparatuur

Naarmate uw podcast groeit, leert u over nieuwe tools die u kunt gebruiken om podcasts van hogere kwaliteit te produceren. Maar als beginner is het belangrijkste hulpmiddel dat je nodig hebt een goede microfoon.

Gebruik alstublieft niet de ingebouwde microfoon van uw computer om uw podcast op te nemen. Uw gebruikers zullen onmiddellijk de vreselijke geluidskwaliteit opmerken.

Er zijn 3 populaire microfoonkeuzes onder podcasters.

Een professionele microfoon kopen voor podcasting

Samson C01U (USB) – Instap microfoon

Rode Podcaster (USB) – Beste USB-microfoon die we hebben gevonden. We gebruiken het voor zowel onze als onze List25 YouTube-video’s.

Heil PR-40 (XLR-verbinding, geen USB) – Dit is wat de professional gebruikt. U moet ook een audiomixer kopen.

Andere apparatuur die u waarschijnlijk wilt aanschaffen: microfoonarm, shockmount en een popfilter. We kochten de Rode Podcaster-kit die werd geleverd met een microfoonarm en schokdemper.

Je hebt ook een degelijke hoofdtelefoon nodig. We gebruiken Sony MDR7506.

Zodra je de juiste podcastapparatuur hebt, ben je klaar voor de volgende stap: het plannen en opnemen van de podcastaflevering.

Stap 4. Je eerste paar podcastafleveringen plannen

Je moet je podcastafleveringen plannen voordat je gaat zitten om ze op te nemen. Er zijn verschillende belangrijke beslissingen die u moet nemen.

1. Inhoud van aflevering

Wat zijn de onderwerpen voor je eerste paar afleveringen? U kunt uw inhoud op een ordelijke manier plannen, aan de inhoud werken door een overzicht te maken en vervolgens in de details te graven.

2. Lengte van afleveringen

Podcasts kunnen tussen de 20 minuten en meer dan een uur duren. De duur van je afleveringen hangt af van je inhoud en publiek. Er zijn geen strikte regels over wat de ideale lengte zou moeten zijn voor een goede podcastaflevering.

Als je goede inhoud hebt, knip die dan niet af, zodat hij op de specifieke lengte past. Evenzo, sleep de inhoud niet te veel, zodat u de gewenste afleveringsduur kunt invullen.

3. Ondersteunende media

Je zult ook willen werken aan een intromuziek, achtergrondmuziek of andere geluiden die je misschien aan je podcast wilt toevoegen voor een dramatisch effect.

Hieronder volgen enkele plaatsen waar u licentievrije muziek en soundtracks kunt vinden die u kunt gebruiken in uw podcastafleveringen of als uw themamuziek. Lees de licentievoorwaarden zorgvuldig door voordat u een track in uw podcast gebruikt.

 • Gratis muziekarchief
 • YouTube-audiobibliotheek
 • Gratis voorraadmuziek

4. Storyboarding en scripting

U kunt zeker gewoon gaan zitten en opnemen door gewoon naar een eenvoudige schets van uw ideeën te kijken. Dit geeft uw gebruikers echter de indruk dat u uw huiswerk niet heeft gedaan.

Je moet echt gaan zitten en het script opschrijven. Hierdoor blijf je gefocust en kun je professioneler en voorbereid klinken.

Je kunt nog steeds doorgaan en het script uitspreken tijdens de opname, maar als je een echt script hebt, blijf je op het goede spoor en krijg je inhoud van betere kwaliteit.

Nadat je wat tijd hebt besteed aan het plannen van je afleveringen en meer aandacht hebt besteed aan je inhoud, is het tijd om je eerste podcast op te nemen.

Stap 5. Uw eerste podcast opnemen

Om uw podcast op te nemen, hebt u software voor audio-opname nodig. Deze software helpt u bij het opnemen en bewerken van uw audiobestanden.

De beste podcast-opnamesoftware die door de meeste podcasters wordt gebruikt, is Audacity. Het is een gratis, platformonafhankelijke en open source-software die professionele podcasts van studiokwaliteit kan opnemen.

Na het installeren van Audacity, moet je het openen en een nieuw project maken vanuit het menu Bestand.

Klik op de opnameknop om uw stem op te nemen.

Voel je nu vrij om je podcast op te nemen. Maak je geen zorgen over lastige pauzes, pauzes, hoesten of problemen die je tijdens het vertellen kunt veroorzaken.

U kunt de opname zo vaak bewerken als u wilt.

Audacity

U kunt ook muziekbestanden importeren van Bestand »Importeren en stel ze in als achtergrondmuziek.

Audacity is een zeer krachtig hulpmiddel en het is voor ons niet mogelijk om zelfs de basisfuncties in dit artikel te behandelen. TeamAudacity heeft echter een uitgebreide Wiki met gedetailleerde tutorials die speciaal zijn geschreven voor nieuwe podcasters.

We raden je aan deze tutorials te doorlopen. Het kost wat tijd om vertrouwd te raken met de software, maar het is absoluut de moeite waard.

Nadat u uw podcast heeft opgenomen, moet u deze exporteren.

De meeste podcasters exporteren hun audiobestanden in het MP3-formaat omdat het kleinere bestandsgroottes met een goede kwaliteit creëert.

Je moet ook slim zijn in het benoemen van je podcast-bestanden. Onthoud dat podcasts episodische series zijn, dus het is het beste om een ​​naamgevingspraktijk te gebruiken die aflevering- of serienummer gebruikt in de bestandsnaam.

Enkele suggesties zijn WPB001.mp3 of WPBep001.mp3.

Sla de definitieve versie van uw podcast-bestand op in een aparte map op uw computer.

Stap 6. Publiceer uw podcast met WordPress

Nadat je een paar afleveringen hebt gemaakt en je tevreden bent met hun kwaliteit, is het tijd om te leren hoe je je podcast met WordPress publiceert.

U moet inloggen op het admin-gedeelte van uw WordPress-site.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de Blubrry PowerPress Podcasting-plug-in installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering ziet u een PowerPress-menu-item in het WordPress-beheerdersmenu. Als u erop klikt, gaat u naar de instellingenpagina van de plug-in.

Stel Blubrry in de Powerpress-plug-in in

Als u Blubrry gebruikt om uw podcasting-bestanden te hosten, moet u op de knop klikken om Blubrry-statistieken en hostingservices te configureren.

Als u op de knop klikt, verschijnt er een pop-up waarin u het e-mailadres en wachtwoord van uw Blubrry-hostingaccount moet invoeren.

Verbind Blubrry-hosting

Vervolgens moet u de rest van de informatie op de instellingenpagina invullen. Geef een titel voor uw podcast en vul iTunes-velden in.

Deze iTunes-velden voor beschrijving, categorie, ondertitel, illustraties, enz. Worden gebruikt in de RSS-feed van je podcast en iTunes gebruikt ze om je podcast in hun directory te plaatsen (hierover later meer).

Podcast-instellingen

Vergeet niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

Je WordPress-site is nu klaar om je podcast te publiceren.

Stap 7. Upload mediabestanden naar Blubrry

Voordat u een podcast-aflevering met WordPress publiceert, moet u eerst het podcast-bestand uploaden naar uw media-hostingservice, Blubrry.

U moet inloggen op uw Blubrry-hostingaccount en vervolgens op klikken Podcaster-dashboard.

Vervolgens moet u op de link ‘Nieuwe mediabestanden uploaden’ klikken onder de podcast-hostingsectie.

Upload uw podcasting-bestanden

Dit brengt u naar een andere pagina waar u op de knop Nieuwe media uploaden moet klikken en uw podcastbestanden moet uploaden.

Je podcast-bestanden uploaden naar Blubrry

Nadat je je podcast-mediabestanden hebt geüpload, kun je ze gebruiken op je WordPress-site.

Stap 8. Smart Podcast Player instellen

De meeste podcasters gebruiken WordPress-plug-ins om een ​​podcast-speler op hun website weer te geven. Met deze speler kunnen gebruikers rechtstreeks vanaf uw website naar een podcast luisteren.

Het probleem met de meeste plug-ins voor WordPress podcast-spelers is de vreselijke gebruikerservaring voor uw abonnees en luisteraars.

Patt Flynn, een van de bekende podcaster, besefte het probleem en besloot het op te lossen door een oplossing voor zijn website te creëren. Zo kwam Smart Podcast Player tot leven.

Smart Podcast Player voegt een prachtig gebouwde podcastspeler toe waarmee gebruikers podcastafleveringen van de speler zelf kunnen spelen, delen en downloaden.

Voorbeeld van Smart Podcast Player

Het is kant-en-klaar voor mobiele apparaten, wat betekent dat uw podcast-speler er geweldig uitziet en goed werkt op alle apparaten.

Het is een betaalde WordPress-plug-in en de prijzen beginnen vanaf $ 8 per maand. Deze prijs geeft u recht op premium ondersteuning en toegang tot tutorials en video’s.

Eerst moet u de plug-in Smart Podcast Player installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je bezoeken Instellingen »Smart Podcast Player pagina en voer uw licentiesleutel in.

Smart Podcast Player-instellingen

U kunt deze licentiesleutel verkrijgen via uw account op de Smart Podcast Player-website.

Vervolgens moet je op het tabblad ‘Standaardinstellingen speler’ klikken om plug-in-instellingen in te stellen.

Standaardinstellingen van de speler voor Smart Podcast Player

Je moet de URL van je podcast-feed opgeven. Omdat u PowerPress gebruikt, ziet uw podcast-feed-URL er als volgt uit:

http://example.com/feed/podcast/

Vergeet voorbeeld.com niet te vervangen door uw eigen domeinnaam.

Vervolgens moet u uw iTunes-abonnementslink opgeven. Aangezien je je podcast nog niet bij iTunes hebt ingediend, moet je hier terugkomen en deze invullen wanneer je podcast beschikbaar is op iTunes.

Daarna moet u uw shownaam en artiestnaam invoeren.

Smart Podcast Player wordt geleverd met prachtige ontwerpopties en stelt u in staat uw podcast-speler te matchen met uw WordPress-thema. Onder de ontwerpinstellingen van de speler kun je het thema en de kleur voor je podcastspeler kiezen.

Kies het ontwerp en de kleuren van de podcastspeler

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Nu Smart Podcast Player gereed is, moet u de podcast-speler uitschakelen die bij PowerPress wordt geleverd.

Omdat je Smart Podcast Player gebruikt, heb je PowerPress niet nodig om een ​​mediaspeler aan je berichten toe te voegen.

U kunt dit doen door te bezoeken PowerPress »Instellingen pagina en scrol omlaag naar het gedeelte ‘Blogposts en pagina’s’. Klik op ‘Uitschakelen’ onder ‘Display Media & Optie van links.

Schakel PowerPress-speler uit

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Stap 9. Uw eerste podcast toevoegen in WordPress

Alles is nu in orde en je bent klaar om je eerste podcast in WordPress toe te voegen.

Om je eerste podcast te publiceren, moet je naar Berichten »Nieuw toevoegen bladzijde.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​aparte categorie te maken voor je podcastafleveringen. Hiermee kun je je podcastafleveringen gescheiden houden van de rest van je inhoud. Je kunt later ook gemakkelijk je podcast-feed publiceren.

Daarna moet je naar de onderkant van de pagina scrollen en daar zie je het vak ‘Podcast-aflevering’.

Een nieuwe podcastaflevering toevoegen

Blubrry-hostinggebruikers moeten op het mappictogram klikken en het bestand selecteren dat ze naar Blubrry-media hebben geüpload.

Andere gebruikers moeten hier hun mediabestand-URL plakken. Klik op de knop Verifiëren om ervoor te zorgen dat u de juiste URL hebt geplakt.

Nu moet je terug scrollen naar het gedeelte van de berichteditor. Geef je blogpost een geschikte titel en voeg een beschrijving van deze podcastaflevering toe in de visuele editor.

U zult twee knoppen opmerken in de visuele editor met het label SPP en STP. Deze knoppen zijn toegevoegd door de Smart Podcast Player-plug-in.

Voeg een slimme podcastspeler in uw bericht in

Met de SPP-knop kun je de volledige Smart Podcast Player toevoegen die al je podcastafleveringen bevat. Gebruikers kunnen ze een voor een spelen.

Aangezien u echter een blogpost maakt voor een specifieke podcastaflevering, moet u op de STP- of Smart Track Player-knop klikken.

Shortcode Generator

Selecteer ‘Een specifieke aflevering van uw podcast afspelen’ en geef vervolgens de URL op van het mediabestand dat u wilt afspelen.

U kunt de URL van het mediabestand ophalen uit de metabox ‘Podcast Episode’ waar u de aflevering zojuist heeft toegevoegd.

URL van mediabestand

Na het toevoegen van de mediabestand-URL, klikt u op de build shortcode-knop.

Je ziet een shortcode verschijnen in het berichteditorgebied.

Dat is alles, u kunt nu uw blogpost publiceren en bekijken en u zult uw podcastaflevering live zien met een mooie speler.

Podcast-speler in WordPress

Gefeliciteerd, je WordPress podcasting-site is klaar om live te gaan.

Stap 10. Een voorbeeld van uw podcast bekijken met iTunes

Nu je je podcast-website met WordPress hebt opgezet, is het tijd om deze bij iTunes in te dienen en meer abonnees te krijgen.

Voordat u het naar iTunes verzendt, wilt u misschien controleren hoe uw podcast er in iTunes uitziet. Start hiervoor iTunes en ga naar Bestand »Abonneren op podcast en voer uw feed-URL in. Uw feed-URL ziet er als volgt uit:

http://www.example.com/feed/podcast

Vergeet voorbeeld.com niet te vervangen door uw eigen domeinnaam.

Zodra u de URL in iTunes invoert, wordt de feed opgehaald en weergegeven. Zoals je kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, heeft het de illustraties, beschrijving, ondertitels, enz. Opgehaald.

Bekijk een voorbeeld van uw podcast in iTunes

Als alles er goed uitziet, betekent dit dat je klaar bent om je podcast naar iTunes te sturen.

Stap 11. Uw podcast naar iTunes verzenden

Om je podcast naar iTunes te sturen, moet je de nieuwste versie van iTunes op je computer downloaden en installeren. Start vervolgens iTunes en klik op de iTunes Store-knop in de rechterbovenhoek van het scherm.

iTunes heeft nu toegang tot de iTunes Store. Klik op het Podcasts-menu en scroll een beetje om het gedeelte Podcasts-snelkoppelingen te vinden. Daar ziet u een link om een ​​podcast in te dienen.

Dien uw podcast in bij iTunes

Hiermee wordt het Podcast-verzendproces geopend. Je hebt een Apple ID nodig om je podcast naar de iTunes-directory te sturen. Als u nog niet bent aangemeld, vraagt ​​iTunes u om in te loggen.

Het eerste dat u nodig heeft, is uw podcast-feed-URL. De URL van je podcast-feed ziet er als volgt uit:

http://example.com/feed/podcast

Vergeet voorbeeld.com niet te vervangen door uw eigen domeinnaam.

Omdat u PowerPress gebruikt, bevat uw feed al tags die de iTunes Store nodig heeft voor podcasts.

Na verzending wordt uw podcast-feed naar de iTunes-beoordelingswachtrij gestuurd. Na goedkeuring door het iTunes-beoordelingspersoneel, wordt het toegevoegd aan de iTunes-directory en wordt u per e-mail op de hoogte gesteld.

Podcasting-bronnen om u te helpen groeien

Gefeliciteerd met het starten van je podcast met WordPress. Als u uw Podcast succesvol wilt maken, raden we u aan lid te worden:

Podcaster’s Paradise van John Lee Dumas

John is een goede vriend van ons en hij is een inspiratie voor de meeste nieuwe podcasters. In slechts een paar jaar tijd heeft hij zijn podcast van $ 0 naar 7-cijferig jaarinkomen gebracht. Als je erover denkt om een ​​podcast te starten, dan wil je van hem leren.

De website van je podcast is gebouwd met WordPress. Hier zijn enkele bruikbare tips om verkeer naar uw nieuwe WordPress-site te leiden.

Geld verdienen met uw podcast

Het kost veel tijd en toewijding om je podcast succesvol te maken. Om het op de lange termijn allemaal duurzaam te maken, moet je manieren vinden om geld te verdienen met je podcast.

We hebben een gedetailleerde handleiding over hoe u online geld kunt verdienen met uw WordPress-blog. Alle items die daar worden vermeld, kunnen ook worden gebruikt op uw podcasting-website.

Hieronder volgen enkele van de beste manieren om geld te verdienen met een podcast.

 • Directe sponsoring. Als u denkt dat een bedrijf baat zou hebben bij het sponsoren van uw podcast, neem dan gerust contact met hen op als sponsor. Het zou je verbazen hoe vaak dit voor jou zou werken.
 • Gebruik affiliate marketing om producten en diensten van derden aan uw publiek aan te bevelen.
 • Verkoop uw eigen producten en diensten door een online winkel aan uw website toe te voegen.
 • Vraag abonnees om je podcast te steunen met donaties. U kunt eenvoudig een betalingsformulier op uw website plaatsen waar abonnees een kleine donatie kunnen doen.
 • Maak oudere afleveringen alleen beschikbaar voor leden. Zie onze gids over het maken van een lidmaatschapswebsite met WordPress.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om een ​​podcast met WordPress te starten. Misschien wilt u ook onze lijst met 24 must-have WordPress-plug-ins voor zakelijke websites zien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map