Hoe u uw WordPress-site-URL’s kunt wijzigen (stap voor stap)

Moet u uw WordPress-URL wijzigen? Of u nu van HTTP naar HTTPs gaat, uw domeinnaam wijzigt, van lokale server naar live site migreert of naar een subdomein overzet, u moet weten hoe u de URL van uw WordPress-site kunt wijzigen.


Het WordPress-adres en het siteadres zijn uiterst belangrijke velden omdat ze verwijzen naar het adres van uw website op internet en de locatie van uw websitebestanden.

In dit artikel delen we vier verschillende manieren om eenvoudig de URL’s van uw WordPress-site te wijzigen (stap voor stap). Deze handleiding is vooral handig wanneer u veelvoorkomende WordPress-fouten oplost of een WordPress-site verplaatst.

Wijzig eenvoudig de URL's van uw WordPress-site

Waarom WordPress-site-URL’s wijzigen?

Er zijn veel redenen waarom u uw WordPress-URL nodig heeft of wilt wijzigen. Bijvoorbeeld:

 • Mogelijk moet u site-URL’s bijwerken wanneer u WordPress van de lokale server naar de live site verplaatst.
 • Als u uw WordPress-site naar een nieuwe domeinnaam heeft verplaatst, moet u de site-URL’s wijzigen om de wijziging weer te geven.
 • Als u WordPress naar een andere directory verplaatst, zoals / wordpress / verwijderen uit de WordPress-url.
 • Je moet het ook wijzigen wanneer je WordPress van HTTP naar HTTPs verplaatst.

Afgezien daarvan moet u mogelijk de adresinstellingen van WordPress wijzigen als u te veel omleidingsfouten ziet in WordPress of wanneer u een andere WordPress-fout oplost.

WordPress-adres versus siteadres

Bij het wijzigen van de WordPress-site-URL moet u twee afzonderlijke instellingen bijwerken: WordPress-adres en Siteadres.

Dit kan voor veel beginners verwarrend zijn omdat ze niet weten wat het verschil is tussen de twee instellingen.

Uw WordPress-adres (URL) is het adres waar WordPress-bestanden en -mappen worden opgeslagen, inclusief uw admin-pagina’s, mediabestanden, plug-ins, thema’s, enz..

Uw siteadres (URL) in WordPress is het openbare deel van uw website. Dit is wat uw bezoekers zullen typen om uw website te bereiken. Dit is ook de link die je op je visitekaartjes zet.

Voor de meeste gebruikers zijn het WordPress-adres en de URL van het siteadres exact dezelfde link.

In sommige gevallen kunnen grote bedrijven hun WordPress-site echter op een andere server hosten omdat hun bedrijfswebsite veel andere applicaties heeft en ze willen isoleren waar elke app wordt gehost.

Maar voor de meeste gebruikers moeten deze twee WordPress-URL’s hetzelfde blijven.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u gemakkelijk de URL’s van WordPress-sites kunt wijzigen. We laten u de volgende methoden zien en u kunt degene kiezen die het beste bij u past.

  Klaar? laten we beginnen.

  Methode 1. Wijzig de URL’s van WordPress-sites vanuit het beheerdersgedeelte

  Deze methode is het gemakkelijkst. Als je al toegang hebt tot het WordPress-beheergebied, raden we aan deze methode te gebruiken.

  Log eenvoudig in op uw WordPress-website en ga naar Instellingen »Algemeen bladzijde. Vanaf hier kunt u de URL’s van WordPress-sites wijzigen onder de opties ‘WordPress Address’ en ‘Site Address’.

  Wijzig de URL's van WordPress-sites in het beheerdersgedeelte

  WordPress-adres en siteadres zijn meestal hetzelfde adres.

  Vergeet niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan. U kunt nu uw website bezoeken om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.

  Methode 2. Wijzig de URL’s van WordPress-sites met behulp van het bestand functions.php

  Deze methode wordt aanbevolen voor gebruikers die geen toegang hebben tot het beheerdersgedeelte van hun WordPress-website.

  Maak eenvoudig verbinding met uw WordPress-site met behulp van een FTP-client en ga naar / wp-content / themes / uw-themamap /.

  Bewerk het WordPress-functiesbestand

  Vanaf hier moet u het bestand functions.php lokaliseren en bewerken met een gewone teksteditor zoals Kladblok of TextEdit.

  Vervolgens moet u onderaan de volgende code toevoegen:

  update_option (‘siteurl’, ‘https://example.com’);
  update_option (‘home’, ‘https://example.com’);

  Vergeet niet https://example.com te vervangen door uw eigen site-URL’s. U kunt nu uw wijzigingen opslaan en het bestand via FTP naar uw website-hosting uploaden.

  U kunt nu uw website bezoeken om te zien of alles weer normaal is.

  Het voordeel van deze methode is dat de site-URL’s in de database worden bijgewerkt. WordPress werkt de database-optie voor site-URL’s bij telkens wanneer uw functiebestand wordt geladen.

  Zodra alles weer normaal is geworden, vergeet dan niet om de twee regels code uit je WordPress-functiebestand te verwijderen.

  Methode 3. Wijzig de URL’s van WordPress-sites met behulp van het wp-config.php-bestand

  Deze methode wordt alleen aanbevolen als u niet zeker weet welk WordPress-thema u moet bewerken of als u het bestand functions.php niet kunt vinden.

  Voor deze methode voegt u de site-URL’s toe aan uw WordPress-configuratiebestand met de naam wp-config.php. Dit bestand bevindt zich in de hoofdmap van uw website en bevat belangrijke WordPress-instellingen.

  Maak eenvoudig verbinding met uw website met behulp van een FTP-client en bewerk het wp-config-bestand. U moet de volgende code toevoegen net boven de regel met de tekst ‘Dat is alles, stop met bewerken! Veel plezier met publiceren ’.

  definiëren (‘WP_HOME’, ‘https://example.com’);
  definiëren (‘WP_SITEURL’, ‘https://voorbeeld.com’);

  Vergeet niet https://example.com te vervangen door je eigen domeinnaam.

  U kunt uw wijzigingen nu opslaan en terug uploaden naar uw server. Bezoek daarna uw website om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.

  Methode 4. Wijzig de URL’s van WordPress-sites in de database met phpMyAdmin

  Een andere manier om de URL’s van WordPress-sites bij te werken, is door ze rechtstreeks in uw WordPress-database te wijzigen.

  Eerst moet u een back-up van de WordPress-database maken. Deze stap is erg belangrijk en helpt u databasewijzigingen ongedaan te maken voor het geval er iets misgaat.

  Daarna moet je naar het dashboard van je webhostingaccount gaan en op het phpMyAdmin-pictogram klikken onder het gedeelte Databases.

  Notitie: Onze schermafbeelding is van Bluehost, maar de meeste andere WordPress-hostingbedrijven hebben ook de mogelijkheid om database-instellingen te bewerken.

  phpMyAdmin

  Zodra u op de link klikt, wordt de phpMyAdmin-app gestart, die een webgebaseerde interface biedt om MySQL-databases te bewerken. Voor meer informatie, zie onze gids over het beheren van WordPress-databases met phpMyAdmin

  In de phpMyAdmin-interface moet je in de linkerkolom op je WordPress-database klikken. De app geeft nu tabellen weer in uw WordPress-database.

  Tabel met opties bewerken

  Vervolgens moet u naar beneden scrollen naar de optietabel. Standaard is het databasevoorvoegsel wp_, maar aangezien u het voorvoegsel van de WordPress-database kunt wijzigen, kan uw screenshot een ander voorvoegsel hebben.

  PhpMyAdmin geeft nu de rijen in de optietabel weer. U moet de rijen zoeken waar option_name siteurl en home is.

  Bewerk siteurl en home waarden

  Klik vervolgens op het potloodpictogram aan de linkerkant om elke rij te bewerken en verander het veld option_value in de nieuwe site-URL. Klik daarna op de kleine knop Go in de rechterbenedenhoek om uw databasewijzigingen op te slaan.

  Option_value bewerken

  U kunt nu uw website bezoeken om te zien of alles goed werkt.

  Veelgestelde vragen (FAQ’s)

  In de loop der jaren hebben we honderdduizenden gebruikers geholpen bij het maken van een WordPress-website, het starten van een blog of het starten van een online winkel. In deze tijd hebben we veel verschillende vragen beantwoord over het wijzigen van WordPress-URL’s. Hieronder staan ​​enkele van de meest gestelde vragen.

  Waarom zijn mijn WordPress-adres- en siteadres-velden grijs??

  Als het WordPress-adres (URL) grijs wordt weergegeven op de instellingenpagina van uw beheerdersgebied, betekent dit dat de URL’s hard gecodeerd zijn in het wp-config.php-bestand.

  URL van WordPress-adres grijs weergegeven

  Om uw WordPress-URL te wijzigen, moet u methode 3 in ons artikel volgen om het wp-config.php-bestand te bewerken en de URL dienovereenkomstig te wijzigen.

  Hoe WordPress te herstellen na wijziging van URL-adres in instellingen?

  Soms kunnen niet-technische gebruikers per ongeluk de instellingen voor WordPress URL’s en siteadressen wijzigen vanuit het WordPress-beheergebied. Om hiervan te herstellen, moet je onze gids hierboven volgen om de WordPress-URL’s terug te wijzigen met functies.php, wp-config of de databasemethode.

  Is er een WordPress plug-in voor het wijzigen van URL’s die URL’s in alle blogposts, pagina’s en andere inhoudsgebieden in bulk kan bijwerken?

  Ja, u kunt de plug-in Velvet Blues Update URLs of de plug-in Better Search Replace gebruiken.

  Wanneer u uw WordPress-URL wijzigt, heeft u een manier nodig om links in bulk bij te werken via uw WordPress-berichten, pagina’s en andere gebieden in uw database. De bovenstaande plug-ins besparen enorm veel tijd.

  Afgezien van het gebruik ervan om URL’s bij te werken bij het verplaatsen van websites, gebruiken we ze ook voor verschillende andere platformmigraties, zoals verhuizen van WordPress.com naar WordPress.org, Blogger naar WordPress, Weebly naar WordPress, enz.

  We hopen dat dit artikel u heeft geholpen de URL’s van de WordPress-site gemakkelijk te wijzigen. Misschien wilt u ook onze gids over de WordPress-plug-ins die u moet hebben en hoe u WordPress kunt versnellen.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me