Hoe WordPress lokaal op Mac te installeren met MAMP

Wil je WordPress lokaal op Mac installeren? Door WordPress op uw computer te installeren, kunt u WordPress uitproberen voordat u een blog start. In dit artikel laten we u zien hoe u WordPress lokaal op Mac installeert met MAMP.


WordPress lokaal installeren op Mac met MAMP

Tip: Gebruik je geen Mac? We hebben ook een tutorial over het lokaal installeren van WordPress op Windows.

Hoe MAMP op Mac te installeren

Het eerste dat u hoeft te doen, is de MAMP-website bezoeken en MAMP downloaden. Zodra het downloaden is voltooid, moet u het gedownloade bestand openen en het afbeeldingsbestand erin slepen naar uw map Toepassingen. Volg daarna gewoon de instructies op het scherm.

Mamp-installatieprogramma

Na de installatie kunt u doorgaan en MAMP starten vanaf de Toepassingen »MAMP op jouw computer.

Notitie: MAMP installeert ook MAMP Pro (betaalde versie), dus vergeet niet op de juiste te klikken.

Voordat u begint, raden we u aan een paar instellingen te configureren om uw MAMP-ervaring te verbeteren. U kunt dit doen door het menu Voorkeuren te openen en vervolgens over te schakelen naar het tabblad poorten.

Wijzig Apache-poorten

Voer poort 80 in voor Apache en klik vervolgens op de knop OK.

Als u Apache instelt om poort 80 te gebruiken, krijgt u toegang tot uw lokale websites vanaf http: // localhost in plaats van http: // localhost: 8888. Dit betekent echter ook dat u elke keer dat u MAMP-servers start, het beheerderswachtwoord van uw computer moet opgeven.

De volgende stap is het instellen van de hoofdmap van het document. Dit is de map waarin u uw websites gaat maken en opslaan. MAMP gebruikt standaard / Applications / MAMP / htdocs / folder, maar je kunt dat veranderen naar een meer toegankelijke locatie.

Klik in het dialoogvenster met voorkeuren op het tabblad Webserver en selecteer vervolgens de map waarin u uw websites wilt opslaan. In het ideale geval slaat u al uw websites op in een nieuwe map in de map Documenten.

Selecteer de hoofdmap van het document

U kunt deze map een willekeurige naam geven. Bijvoorbeeld htdocs, mywebsites, wpdev, etc. Ter wille van dit artikel noemen we het allwebsites.

Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

WordPress installeren op Mac

Nu je MAMP hebt ingesteld, gaan we door en installeer WordPress op je Mac-computer.

Eerst moet je de WordPress.org-website bezoeken om een ​​kopie van WordPress te downloaden. Na het downloaden van het bestand moet je het uitpakken.

Kopieer vervolgens de wordpress-map erin en plak deze in de hoofdmap van uw MAMP-document. U kunt deze map hernoemen naar wat u maar wilt (bijvoorbeeld: mijnsite, wpbeginner, enz.).

WordPress heeft een database nodig om alle websitegegevens op te slaan, dus u moet een database maken voordat we WordPress installeren. Maak je geen zorgen, het is niet zo moeilijk als het klinkt.

Klik gewoon op de Open Webstartpagina knop in het MAMP-toepassingsvenster. Er wordt een nieuw browservenster geopend waar u op moet klikken Hulpmiddelen »phpMyAdmin vanuit de bovenste menubalk.

Open phpMyAdmin in MAMP

phpMyAdmin is een webgebaseerde applicatie die wordt gebruikt om MySQL-databases te beheren. In phpMyAdmin moet je op Databases klikken en dan een nieuwe database aanmaken.

U kunt deze database een willekeurige naam geven, maar noteer deze omdat u de databasenaam in de volgende stap nodig heeft. Voor deze tutorial noemen we het test_db.

Maak een database om WordPress te installeren

Nu je de database hebt aangemaakt, is het tijd om WordPress te installeren.

Ga naar http: // localhost / mijnsite in een nieuw browsertabblad. Als je de WordPress-map een andere naam hebt gegeven, gebruik die naam dan hier.

Je ziet nu de eerste stap van de WordPress-installatiewizard waarin je wordt gevraagd een taal te selecteren.

Selecteer WordPress-taal

Selecteer de taal waarin u WordPress wilt installeren en klik vervolgens op de knop Doorgaan.

Op het volgende scherm zal WordPress je vertellen welke informatie je nodig hebt om de installatie te voltooien. Klik op de knop ‘Laten we gaan’ om verder te gaan.

Vervolgens wordt u gevraagd om uw WordPress-database-informatie in te voeren. U kent de databasenaam al van de stap eerder. Voor gebruikersnaam en wachtwoord moet u gebruiken wortel. Voor de databasehost moet u gebruiken localhost.

Voer uw database-informatie in

Als je klaar bent, klik je op de verzendknop om door te gaan.

WordPress maakt nu verbinding met uw database en maakt een configuratiebestand voor u aan. Hierna wordt een succesbericht weergegeven. Klik op de knop ‘De installatie uitvoeren’ om door te gaan.

Op het volgende scherm vraagt ​​WordPress u om uw website-informatie op te geven, een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen en een e-mailadres in te voeren. Ga je gang en vul het formulier in en klik vervolgens op de knop WordPress installeren.

WordPress installatie

WordPress voert nu de installatie uit en je zult een succesbericht zien als het klaar is.

Installatie voltooid

U kunt nu doorgaan en inloggen op de WordPress-site die lokaal op uw Mac-computer is geïnstalleerd.

WordPress dashboard

WordPress lokaal proberen op Mac

Het doel van een lokale installatie is om u te helpen WordPress uit te testen of een website op uw computer te ontwikkelen. Hier zijn een paar dingen die je zou willen proberen.

  • Perfecte WordPress-thema’s vinden en proberen.
  • Test essentiële WordPress-plug-ins lokaal.
  • Leer WordPress-programmering door uw eigen plug-ins en thema’s te maken.

Verplaats uw lokale WordPress-installatie naar een live website

Als je eenmaal lokaal met WordPress hebt gespeeld, wil je het naar een live website verplaatsen. Dit is de enige manier waarop anderen uw website kunnen zien.

Hiervoor heeft u een domeinnaam en een webhostingaccount nodig. Een domeinnaam is het adres van uw website op internet en webhosting is waar uw websitebestanden worden opgeslagen.

We raden aan Bluehost te gebruiken. Ze zijn een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en een officieel aanbevolen WordPress-hostingpartner.

Gelukkig bieden ze WPBeginner-gebruikers korting op hosting en een gratis domeinnaam. Kortom, je kunt aan de slag voor $ 2,75 per maand.

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen ←

Nadat u hosting heeft gekocht, leest u ons artikel over het maken van een website om WordPress te installeren.

Als u al een volledige website op uw lokale host heeft gebouwd, kunt u doorgaan en onze gids volgen over het verplaatsen van WordPress van de lokale server naar de live site.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je WordPress lokaal op Mac installeert met MAMP. Misschien wilt u ook soorten websites zien die u met WordPress kunt maken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me