Hoe WordPress naar een nieuwe host of server te verplaatsen zonder downtime

Bent u van plan uw WordPress-site naar een nieuw hostingbedrijf of een andere server te verplaatsen? Het grootste risico bij het overschakelen van webhosting of het migreren van een website naar een nieuwe server is gegevensverlies en downtime.


Beide kunnen uw website tijdelijk ontoegankelijk maken voor gebruikers en zoekmachines, wat kan leiden tot omzetverlies en rangschikking van zoekmachines.

In deze stapsgewijze zelfstudie laten we u zien hoe u uw WordPress-site veilig kunt migreren naar een nieuwe host zonder enige downtime.

We beantwoorden ook de meest gestelde vragen over het verplaatsen van een WordPress-site naar een nieuwe hostingprovider, zodat u enkele veelvoorkomende fouten kunt voorkomen.

WordPress migreren van de ene host naar de andere

Belangrijk: Voordat we beginnen, willen we dat u weet dat veel WordPress-hostingbedrijven een gratis migratiedienst aanbieden. Het staat mogelijk niet op hun website, dus u hoeft het alleen maar te vragen. Meestal is het gratis, maar sommige kunnen een kleine vergoeding vragen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de stappen die we behandelen om WordPress naar een nieuwe hostserver te verplaatsen (zonder enige downtime).

  Klaar? Laten we beginnen.

  Stap 1: Kies uw nieuwe WordPress-host

  Als je vastzit aan een trage webhost, zelfs nadat je de snelheid en prestaties van WordPress hebt geoptimaliseerd, is het tijd om je WordPress-site te verplaatsen naar een nieuwe host die je groeiende verkeer aankan.

  Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe WordPress-hostingprovider, is het belangrijk om zorgvuldig te kiezen, zodat u niet snel hoeft te verhuizen.

  Dit is wie we aanbevelen:

  • Voor betrouwbaar gedeelde hosting, we raden aan om met Bluehost te gaan. Ze worden officieel aanbevolen door WordPress.org. Met onze Bluehost-coupon krijgen WPBeginner-gebruikers 60% korting en een gratis domeinnaam.
  • Als je op zoek bent cloud hosting of locatiespecifiek providers, dan raden we je aan om Siteground te bekijken. Ze hebben datacenters op 3 verschillende continenten.
  • Als u op zoek bent naar managed WordPress-hosting, raden we u aan om WP Engine te bekijken. Ze zijn de beste en bekendste aanbieder in de branche.

  Installeer WordPress NIET na het kopen van uw nieuwe hosting. We doen dat in een latere stap.

  Voor nu zou uw nieuwe webhostingaccount volledig leeg moeten zijn zonder bestanden of mappen in uw hoofddirectory.

  Stap 2: Duplicator instellen voor eenvoudige migratie

  Het eerste dat u hoeft te doen, is de gratis Duplicator-plug-in installeren en activeren op de website die u wilt verplaatsen. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

  Duplicator is een gratis plug-in die we ten zeerste aanbevelen. U kunt het ook gebruiken om uw website naar een nieuwe domeinnaam te verplaatsen zonder SEO te verliezen.

  In dit artikel laten we u echter zien hoe u het kunt gebruiken om uw WordPress-site zonder downtime van de ene naar de andere host te migreren.

  Nadat je Duplicator hebt geïnstalleerd en geactiveerd, ga je naar Duplicator »Pakketten pagina in uw WordPress-beheergebied.

  Vervolgens moet u op de knop ‘Nieuwe maken’ in de rechterbovenhoek klikken.

  Een nieuw pakket maken in Duplicator

  Klik daarna op de knop Volgende en volg de stappen om uw pakket te maken.

  Duplicator maakt een pakketwizard

  Zorg ervoor dat uw scanresultaten uitchecken (alles zou “Goed” moeten zeggen) en klik vervolgens op Bouwen knop.

  Pakket bouwen

  Het proces kan enkele minuten duren, dus laat het tabblad open terwijl de plug-in zijn werk doet.

  Zodra het proces is voltooid, ziet u downloadopties voor het installatieprogramma en het archiefpakket. U moet op de link ‘One click download’ klikken om beide bestanden te downloaden.

  Pakketbestanden downloaden

  Het archiefbestand is een kopie van uw volledige website en het installatiebestand zal het installatieproces voor u automatiseren.

  Stap 3: Importeer uw WordPress-site naar de nieuwe host

  Nu u zowel de archief- als installatiebestanden hebt gedownload, is de volgende stap om ze naar uw nieuwe webhost te uploaden.

  U kunt dit doen door via FTP verbinding te maken met uw nieuwe webhost.

  Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, bekijk dan onze beginnershandleiding voor het uploaden van bestanden via FTP naar WordPress.

  Normaal gesproken voert u de domeinnaam van uw website in als host wanneer u verbinding maakt met uw FTP-client.

  Aangezien uw domeinnaam echter nog steeds naar uw oude host verwijst, moet u verbinding maken door het IP-adres of de hostnaam van uw server in te voeren. U kunt deze informatie vinden op het cPanel-dashboard van uw nieuwe hostingaccount.

  IP-server of hostnaam zoeken in cPanel-dashboard

  Als u deze informatie niet kunt vinden, kunt u om ondersteuning vragen bij uw nieuwe webhostingbedrijf en zij zullen u helpen.

  Met behulp van de FTP-client moet u zowel het bestand installer.php als uw .zip-bestand naar de hoofdmap van uw website uploaden.

  Dit is meestal / gebruikersnaam / public_html / map.

  Nogmaals, als u het niet zeker weet, vraag het dan aan uw webhostingbedrijf.

  Zorg ervoor dat uw hoofdmap volledig leeg is. Sommige webhostingbedrijven installeren WordPress automatisch wanneer u zich aanmeldt.

  Als je WordPress in je root-directory hebt geïnstalleerd, moet je eerst WordPress verwijderen.

  Als u klaar bent, moet u zowel het zipbestand van het archief als het bestand installer.php uploaden naar de hoofdmap van uw site.

  Stap 4: Wijzig het Hosts-bestand om downtime te voorkomen

  Nadat u beide bestanden naar uw nieuwe host heeft geüpload, moet u het bestand installer.php in een browser openen.

  Normaal gesproken is dit bestand toegankelijk met een URL zoals deze:

  http://www.voorbeeld.com/installer.php

  Deze URL brengt u echter naar uw oude webhost en u krijgt een 404-foutmelding. Dit komt omdat uw domeinnaam nog steeds naar uw oude webhost verwijst.

  Normaal gesproken kunnen andere tutorials u vertellen dat u uw domeinnaamservers moet wijzigen en deze naar uw nieuwe hostingbedrijf moet verwijzen, maar dat is onjuist.

  Als u dit nu doet, zien uw bezoekers een kapotte website terwijl u deze migreert.

  We laten u zien hoe u tijdelijk toegang krijgt tot uw nieuwe site op uw computer, zonder uw oude site te beïnvloeden.

  Dit wordt gedaan met een hosts-bestand op uw computer.

  Het hosts-bestand kan worden gebruikt om domeinnamen toe te wijzen aan specifieke IP-adressen. Met andere woorden, hiermee kunt u uw computer misleiden door te denken dat de website wordt verplaatst, hoewel dat niet het geval is.

  Laten we eens kijken hoe u een vermelding voor uw domeinnaam in het hosts-bestand kunt toevoegen, zodat deze naar uw nieuwe hostingbedrijf verwijst.

  Als u deze wijzigingen aanbrengt, krijgt u toegang tot de bestanden op uw nieuwe host met uw eigen domeinnaam, terwijl de rest van de wereld nog steeds toegang heeft tot uw site vanaf de oude host. Dit zorgt ervoor 100% beschikbaarheid.

  Het eerste dat u hoeft te doen, is het IP-adres van uw nieuwe webhostingserver vinden. Om dit te vinden, moet u inloggen op uw cPanel-dashboard en op de link Statistieken uitvouwen in de linkerzijbalk klikken. Het adres van uw server wordt vermeld als gedeeld IP-adres.

  Bij sommige webhostingbedrijven vindt u deze informatie onder de kop ‘Accountgegevens’.

  Vind een gedeeld IP-adres

  In de volgende stap moeten Windows-gebruikers naar gaan Programma’s »Alle programma’s» Accessoires, klik met de rechtermuisknop op Kladblok en selecteer Als administrator uitvoeren.

  Er verschijnt een Windows UAC-prompt en u moet op Ja klikken om Kladblok met beheerdersrechten te starten.

  Ga in het Kladblok-scherm naar Bestand »Openen en navigeer vervolgens naar de map C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc. Selecteer in deze map het hosts-bestand en open het.

  Als je een Mac gebruikt, moet je de Terminal-app openen en deze opdracht invoeren om het hosts-bestand te bewerken:

  sudo nano / private / etc / hosts

  Voor zowel Windows- als Mac-gebruikers moet u onderaan het hosts-bestand het IP-adres invoeren dat u hebt gekopieerd en vervolgens uw domeinnaam invoeren. Zoals dit:

  192.168.1.22 www.voorbeeld.com

  Zorg ervoor dat u het IP-adres vervangt door het adres dat u hebt gekopieerd van cPanel en example.com door uw eigen domeinnaam.

  Sla uw wijzigingen op als u klaar bent.

  Je hebt nu toegang tot je bestanden op de nieuwe host met je domeinnaam op je computer.

  Belangrijk: Vergeet niet de wijzigingen die u in het hosts-bestand heeft aangebracht ongedaan te maken nadat u de migratie heeft voltooid (stap 6).

  Stap 5: MySQL-database maken op uw nieuwe host

  Voordat we het installatieprogramma op de nieuwe host uitvoeren, moet u een MySQL-database maken op uw nieuwe hostingaccount. Als je al een MySQL-database hebt gemaakt, kun je naar de volgende stap gaan.

  Een database maken in cPanel

  Ga naar het cPanel-dashboard van je nieuwe hostingaccount, scrol omlaag naar het gedeelte Databases en klik op het pictogram MySQL-databases.

  MySQL-databases in cPanel

  U ziet een veld om een ​​nieuwe database te maken. Voer een naam in voor uw database en klik op de knop “Database maken”.

  Nieuwe database aanmaken

  Nadat u de MySQL-database hebt gemaakt, moet u naar beneden scrollen naar het gedeelte MySQL-gebruikers.

  Geef vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord op voor uw nieuwe gebruiker en klik op de knop ‘Een gebruiker maken’.

  Maak een MySQL-gebruiker

  Daarna moet u deze gebruiker aan uw database toevoegen. Dit geeft de gebruikersnaam die je zojuist hebt gemaakt, alle rechten om aan die database te werken.

  U kunt dit doen door naar het gedeelte ‘Gebruiker aan een database toevoegen’ te scrollen. Selecteer eenvoudig de databasegebruiker die u hebt gemaakt in het vervolgkeuzemenu naast de gebruiker, selecteer vervolgens de database en klik op de knop Toevoegen.

  Gebruiker toevoegen aan database

  Uw database is nu klaar voor gebruik met WordPress. Zorg ervoor dat u de databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord noteert. Je hebt die informatie nodig in de volgende stap.

  Stap 6: Start het migratieproces voor duplicator

  Nu zijn we klaar om het installatieprogramma uit te voeren. Navigeer naar het volgende adres in uw browservenster en vervang voorbeeld.com door uw domeinnaam:

  http://www.voorbeeld.com/installer.php

  Duplicator-installatieprogramma geïnitialiseerd

  Het installatieprogramma voert een paar tests uit en toont u ‘Pass’ naast archief- en validatietests.

  U moet de voorwaarden controleren & selectievakje voorwaarden en ga verder door op de knop Volgende te klikken.

  Nu wordt u gevraagd om uw MySQL-host, databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

  Uw host is waarschijnlijk localhost. Daarna voert u de details in van de database die u in de vorige stap hebt gemaakt.

  Maak verbinding met de database

  U kunt op de knop ‘Testdatabase’ klikken om ervoor te zorgen dat u de juiste informatie heeft ingevoerd.

  Als Duplicator verbinding kan maken, ziet u een string die begint met Pass. Anders ziet u de foutdetails van de databaseverbinding.

  Klik op de volgende knop om door te gaan.

  Duplicator importeert nu uw WordPress-database vanuit de archief-zip in uw nieuwe database.

  Vervolgens wordt u gevraagd de site-URL of het pad bij te werken. Aangezien u geen domeinnamen wijzigt, hoeft u hier niets te veranderen.

  Klik gewoon op de volgende knop om door te gaan.

  Duplicator voert de laatste stappen uit en laat u de inlogknop zien.

  De migratie van de Duplicator-website is voltooid

  U kunt nu inloggen op uw WordPress-site op de nieuwe host om ervoor te zorgen dat alles naar verwachting werkt.

  Stap 7: Update uw Domain Name Servers (DNS)

  Op dit moment hebt u een volledige kopie van uw WordPress-database en bestanden op uw nieuwe hostserver gemaakt, maar uw domein verwijst nog steeds naar uw oude webhostingsaccount.

  Om uw domein bij te werken, moet u uw DNS-naamservers wijzigen. Dit zorgt ervoor dat uw gebruikers naar de nieuwe locatie van uw website worden gebracht wanneer ze uw domein in hun browser typen.

  Als u uw domein bij uw hostingprovider heeft geregistreerd, kunt u het domein het beste overzetten naar een nieuwe host. Als u een domeinregistreerder zoals Domain.com, GoDaddy, enz. Heeft gebruikt, moet u uw naamservers bijwerken.

  U heeft de DNS-naamserverinformatie van uw nieuwe webhost nodig. Dit zijn meestal een aantal URL’s die er als volgt uitzien:

  ns1.hostname.com
  ns2.hostname.com

  Omwille van deze handleiding laten we u zien hoe u DNS-naamservers kunt wijzigen met GoDaddy.

  Afhankelijk van uw domeinregistreerder of webhost kunnen de schermafbeeldingen er anders uitzien. Het basisconcept is echter hetzelfde.

  U moet zoeken naar domeinbeheergebied en vervolgens naar naamservers zoeken. Als u hulp nodig heeft bij het bijwerken van uw naamservers, kunt u dit aan uw webhostingbedrijf vragen.

  Voor GoDaddy moet je inloggen op je GoDaddy-account en vervolgens op Domeinen klikken.

  Daarna moet u op de knop Beheren klikken naast de domeinnaam die u wilt wijzigen.

  Domein beheren

  Onder het gedeelte ‘Aanvullende instellingen’ moet je op ‘Beheer DNS’ klikken om door te gaan.

  Beheer DNS

  Vervolgens moet je naar het gedeelte Nameservers scrollen en op de knop Wijzigen klikken.

  Wijzig naamservers

  Eerst moet u de vervolgkeuzelijst voor naamservers wijzigen van ‘Standaard’ naar ‘Aangepast’. Daarna kunt u de gegevens van uw nieuwe hostingprovider invullen onder Nameservers.

  DNS-naamservers bijwerken

  Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

  U heeft de naamservers op uw domein met succes gewijzigd. Het kan 4 tot 48 uur duren voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd voor alle gebruikers.

  Aangezien u dezelfde inhoud op uw oude host en de nieuwe host heeft, zien uw gebruikers geen verschil. Uw WordPress-migratie verloopt naadloos en absoluut zonder downtime.

  Voor de zekerheid raden we je aan te wachten met het annuleren van je oude hostingaccount tot 7 dagen na je migratie.

  Veel Gestelde Vragen

  Hier zijn een paar vragen die veel van onze gebruikers stellen tijdens het verplaatsen van WordPress van de ene naar de andere host.

  1. Kan ik me aanmelden voor het nieuwe hostingaccount zonder een domeinnaam te registreren?

  Ja, u kunt zich absoluut aanmelden voor een hostingaccount zonder een domeinnaam te registreren.

  Domeinnaam en hosting zijn twee verschillende services en u hoeft niet per se een domeinnaam te registreren wanneer u zich aanmeldt voor een nieuwe host. Zie voor meer details onze gids over het verschil tussen domeinnaam en webhosting.

  Sommige hostingproviders vragen u om een ​​domeinnaam te selecteren als eerste stap bij het kopen van hosting. Ze zullen je ook toestaan ​​om een ​​domeinnaam in te voeren als je er al een hebt.

  2. Moet ik mijn domeinnaam overzetten naar de nieuwe host?

  Nee, u hoeft uw domeinnaam niet over te dragen naar de nieuwe host. Als u uw domeinnaam echter overzet naar uw nieuwe hosting, wordt het gemakkelijker om te verlengen en te beheren onder hetzelfde dashboard als uw nieuwe hostingaccount.

  Voor meer informatie over dit onderwerp, zie onze ultieme gids over domeinnamen en hoe ze werken.

  3. Hoe los ik de fout op bij het maken van een databaseverbindingsfout in Duplicator?

  Als u een fout ziet bij het verbinden met de database of databaseverbindingsfout in Duplicator, dan is de meest waarschijnlijke reden hiervoor dat u onjuiste informatie heeft ingevoerd voor uw databaseverbinding.

  Zorg ervoor dat uw databasenaam, MySQL-gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn. Sommige webhostingbedrijven gebruiken localhost niet als host voor hun MySQL-servers. Als dit het geval is, moet u het ondersteunend personeel van uw webhost vragen om u de juiste informatie te verstrekken.

  4. Hoe controleer ik of mijn website wordt geladen vanaf de nieuwe host?

  Er zijn verschillende online tools waarmee u kunt zien wie een website host. Nadat u uw website naar de nieuwe host heeft overgebracht, kunt u een van deze tools gebruiken en zij zullen u de naam tonen van het webhostingbedrijf dat uw website host.

  Als het niet lang geleden is dat u uw website heeft gemigreerd en wijzigingen heeft aangebracht aan uw domeinnaamserver (DNS), is de kans groot dat uw site nog steeds wordt geladen vanaf uw oude host. Het kan tot 48 uur duren voordat domeinnaamwijzigingen zijn doorgevoerd.

  5. Moet ik bestanden of gegevens van de oude host verwijderen?

  Bij het wisselen van hostingbedrijf raden we je aan om je oude website minimaal een week te bewaren. Daarna kunt u bestanden van uw oude webhost verwijderen. Als u uw account annuleert, verwijdert uw webhostingprovider al uw gegevens volgens hun beleid.

  6. Hoe lang moet ik mijn account actief houden op de oude host?

  Zodra u uw website naar de nieuwe host heeft gemigreerd en als u geen andere websites bij uw oude webhost host, kunt u uw oude webhostingsaccount annuleren.

  In sommige gevallen heeft u ze misschien al betaald voor jaarlijkse hosting. U dient hun restitutiebeleid te controleren om te zien of u in aanmerking komt voor restitutie bij annulering.

  7. Hoe verplaats ik een WordPress-site met SSL / HTTPs?

  U moet een SSL-certificaat installeren op uw nieuwe hostingprovider. Daarna kunt u dezelfde hierboven genoemde stappen volgen. Zorg ervoor dat u HTTPs gebruikt in de URL’s, zoals https://example.com

  8. Bonus: gratis sitemigratie door uw nieuwe host

  Als u van webhosting wilt veranderen, maar de bovenstaande stappen te ingewikkeld klinken, kunt u de volgende providers kiezen en zij zullen uw website voor u migreren.

  SiteGround, InMotion Hosting en WP Engine bieden gratis websitemigratie voor WPBeginner-gebruikers.

  We hopen dat deze stapsgewijze handleiding u heeft geholpen WordPress naar uw nieuwe host te verplaatsen zonder enige downtime. Als u problemen ondervindt met uw WordPress-migratie, bekijk dan onze handleiding over de meest voorkomende WordPress-fouten en hoe u deze kunt oplossen.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map