Hoe WordPress op Amazon Web Services te installeren

Onlangs vroeg een van onze lezers ons om te bespreken hoe WordPress op Amazon Web Services (AWS) kan worden geïnstalleerd. Amazon Web Services is vaak gereserveerd voor grotere projecten en is een krachtig cloud computing-platform waarmee iedereen tegen betaling de kracht van de superieure infrastructuur van Amazon kan benutten. In dit artikel laten we u zien hoe u WordPress installeert op Amazon Web Services.


WordPress installeren op Amazon Web Services

Notitie: Als u net een website begint, raden we u aan een van de eenvoudigere oplossingen te gebruiken in onze handleiding voor het installeren van WordPress.

We hebben dit artikel opgesplitst in twee methoden. De eerste methode is een handmatig proces dat erg technisch en ingewikkeld is. De tweede methode is een eenvoudigere oplossing voor beginners, omdat u hiermee de AWS-infrastructuur kunt gebruiken door een geprefereerde beheerde WordPress-hostingoplossing te doorlopen.

  Methode 1. Een aangepaste WordPress-installatie op AWS maken

  Het eerste dat u hoeft te doen, is de Amazon Web Services-website bezoeken. U kunt een gratis account maken, maar u moet creditcardgegevens invoeren. Amazon verifieert uw identiteit door $ 1 op uw kaart te zetten.

  Zodra uw account is geverifieerd, moet u inloggen op uw AWS-console en op het menu ‘Services’ klikken. Onder het rekengedeelte moet u EC2 selecteren om door te gaan.

  Start de AWS EC2-service

  EC2 is het cloud computing-platform van AWS waarmee u virtuele machines kunt maken en web-apps zoals WordPress kunt uitvoeren. Voor meer informatie over wat een virtuele machine is, lees je onze gids over wat een VPS is en heb je deze nodig.

  Klik vervolgens op de knop ‘Exemplaar starten’ om uw instantie-instellingen te starten en te configureren.

  Start uw EC2-exemplaar

  U moet een Amazon Machine-afbeelding selecteren. Dit zijn vooraf geconfigureerde softwarestacks die u met één klik kunt installeren.

  Zoek onder ‘‘AWS Marketplace’ naar WordPress en selecteer ‘WordPress by Bitnami’.

  Installeer Amazon Machine Image

  U ziet nu een pop-up met prijzen waar u eenvoudig op de knop Doorgaan moet klikken.

  Op het volgende scherm wordt u gevraagd een instantietype te kiezen. U kunt doorgaan en td.micro-vrije laag selecteren en vervolgens op de knop ‘Configuratiedetails configureren’ klikken.

  Selecteer instantietype

  Op het volgende scherm hoef je niets te veranderen. Klik gewoon op ‘Volgende: opslag toevoegen’ en klik vervolgens op de knoppen ‘Volgende: tags toevoegen’.

  Nu zullen we een naam voor deze instantie invoeren als een tag. Klik op de knop Tag toevoegen en voer ‘Naam’ in als sleutel en ‘MyWordPress’ als waarde.

  Bekijk en start

  Klik op de knop ‘Bekijken en starten’ om door te gaan.

  U krijgt nu een overzicht van uw EC2 Instance-configuratie te zien. Klik op de knop ‘Starten’ om uw instantie te starten.

  Bekijk de exemplaarinstellingen en start

  Vervolgens wordt u gevraagd om koppeltoetsen te selecteren. U moet ‘Doorgaan zonder sleutelpaar’ selecteren en vervolgens het vak eronder aanvinken.

  Gepaarde sleutels overslaan

  Klik daarna op de knop voor het starten van instanties om uw instellingen op te slaan en uw EC2-instantie te starten.

  AWS toont nu een succesbericht. Klik op de knop ‘Instances bekijken’ in de rechterbenedenhoek van het scherm.

  U kunt nu uw WordPress-instantie zien draaien.

  WordPress-instantie wordt uitgevoerd

  Om uw WordPress-site te testen, moet u het openbare IP-adres lokaliseren. Je kunt het vinden onder de kolom IPV4 Openbare IP naast je exemplaar.

  Het openbare IP-adres van uw WordPress-site

  U kunt dit IP-adres nu kopiëren en in de adresbalk van een nieuw browsertabblad invoeren om uw website te bekijken. U kunt uw WordPress-site zien met het standaardthema.

  Standaard WordPress-installatie

  Om uw WordPress-beheerdersgebied te bezoeken, voegt u gewoon / wp-admin / toe naast het openbare IP-adres van uw site, zoals dit:

  http://18.191.114.246/wp-admin

  U ziet nu de standaard WordPress-inlogpagina.

  Inlogscherm van WordPress

  U moet echter de gebruikersnaam en het wachtwoord kennen om toegang te krijgen tot het admin-gebied.

  U kunt dat krijgen door terug te gaan naar uw EC2-console, op de knop ‘Acties’ te klikken en vervolgens te selecteren Instantie-instellingen »Systeemlogboek ophalen.

  Dit zal een logbestand openen in een pop-upvenster met veel tekst. U moet naar beneden scrollen en u zult een regel vinden met ‘Bitnami-gebruikerswachtwoord instellen op’ omringd door ## tekens. Je ziet ook de standaard gebruikersnaam die is ingesteld door de app.

  Kopieer uw WordPress-wachtwoord

  U kunt nu de gebruikersnaam / het wachtwoord kopiëren en deze invoeren op het inlogscherm van uw WordPress-site.

  Gefeliciteerd, je hebt WordPress met succes geïnstalleerd op Amazon Web Services. Uw website is echter nog steeds alleen toegankelijk via het IP-adres.

  Als u een domeinnaam naar uw AWS WordPress-installatie wilt verwijzen, moet u uw domeinnaam verbinden met de DNS-servers van AWS.

  Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het registreren van een domeinnaam.

  Nadat u uw domeinnaam heeft geregistreerd, kunt u deze toevoegen aan uw AWS-instantie.

  Voeg een domeinnaam toe aan uw WordPress-site op Amazon Web Services

  Ga eerst naar het dashboard van uw EC2-instanties en klik vervolgens in de linkerkolom op ‘Elastic IPS’ onder ‘Network & Beveiliging sectie.

  Wijs nieuwe elastische IP toe

  Klik vervolgens op de knop ‘Nieuw adres toewijzen’ om door te gaan.

  U wordt gevraagd hoe u het IP-adres wilt gebruiken. Klik gewoon op de knop Toewijzen om door te gaan.

  AWS maakt nu een nieuw elastisch IP-adres voor uw WordPress EC2-instantie. U zult uw IP-adres in een tabel zien staan. Selecteer eenvoudig de IP-adresrij en selecteer vervolgens ‘Associate Address’ onder de knop ‘Actions’.

  Adres van partner

  Selecteer in het volgende scherm uw WordPress-instantie in het vervolgkeuzemenu en klik op de knop Associate.

  Koppel IP aan uw WordPress-instantie

  Je ziet nu je Elastic IP in de tabel staan. Ga je gang en kopieer het IP-adres en plak het in een teksteditor zoals Kladblok. We hebben het nodig in de volgende stap.

  Kopieer je elastische IP

  Vervolgens moet je bovenaan op het menu ‘Services’ klikken en zoeken naar ‘Route53’. Dit is de DNS-beheerservice van Amazon-webservices waarmee u verkeer naar uw EC2-instantie kunt leiden.

  Route53 service

  Klik op de volgende pagina op de knop ‘Nu aan de slag’ onder het gedeelte DNS-beheer.

  Ga aan de slag met DNS-beheer

  Dit brengt u naar het gedeelte met gehoste zones. Ga je gang en klik op de knop ‘Gehoste zone maken’.

  Maak een gehoste zoneknop

  Vervolgens moet u uw domeinnaam toevoegen en op de knop Maken klikken om deze aan een gehoste zone toe te voegen.

  Voeg een domein toe aan een gehoste zone

  Nadat u uw domein aan een gehoste zone heeft toegevoegd, klikt u op de knop ‘Recordset maken’. Nu moet je www naast het veld ‘Naam’ invoeren. Voer het elastische IP-adres dat u eerder hebt gekopieerd in het veld ‘Waarde’ in en klik vervolgens op de knop Maken.

  Recordset toevoegen

  Het A-record wordt nu samen met uw domeinnaam toegevoegd aan uw gehoste zone. Vanuit de linkerkolom moet u de regels onder het NS-veld kopiëren. Dit zijn naamserveradressen die u in de volgende stap nodig heeft.

  Nu moet je naar je domeinnaamregistratiewebsite gaan en je domeinnaaminstellingen bewerken. De onderstaande schermafbeeldingen kunnen verschillen van uw provider, maar de basisinstructies zijn voor elke provider vergelijkbaar.

  Voer onder de DNS-naamserversinstellingen van uw domein de naamserveradressen in die u eerder hebt gekopieerd.

  Voeg DNS-naamservers toe

  Vergeet niet je wijzigingen op te slaan. U kunt nu de door u toegevoegde domeinnaam bezoeken en deze brengt u naar uw WordPress-site op Amazon Web Services.

  Opmerking: het kan enige tijd duren voordat DNS-wijzigingen van kracht worden.

  Methode 2. Amazon Web Services gebruiken via Managed WordPress Hosting

  Zoals je misschien hebt gemerkt, is het opzetten van een aangepaste WordPress-installatie op Amazon-webservices een zeer technisch en gecompliceerd proces.

  De cloud computing-infrastructuur van Amazon Web Services is een pay as you go-oplossing. Dit betekent dat verkeerspieken uw hostingrekening aanzienlijk zullen verhogen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat u nog steeds verantwoordelijk bent voor het beheer van uw eigen diensten, wat gewoon extra werk is.

  Een eenvoudigere manier om WordPress probleemloos op Amazon Web Services te gebruiken, is door een beheerde WordPress-hostingprovider te gebruiken.

  We raden het gebruik van WP Engine aan. Ze draaien een deel van hun hostingplatform op de AWS-infrastructuur en u hoeft zich geen zorgen te maken over verkeerspieken, serverbeheer of WordPress-onderhoud.

  Een ander geweldig alternatief is Pagely, een premium beheerde WordPress-hostingprovider. Ze runnen hun platform ook op Amazon Web Services en bieden een probleemloze WordPress-omgeving om uw bedrijf te laten groeien.

  We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren installeren van WordPress op Amazon Web Services. Misschien wilt u ook onze ultieme gids zien over het verbeteren van de snelheid en prestaties van WordPress met stapsgewijze instructies.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me