Hoe WordPress op uw Windows-computer te installeren met WAMP

Wilt u WordPress lokaal op uw Windows-computer installeren? Door met WordPress op uw computer te werken, kunt u nieuwe WordPress-functies testen, leren ontwikkelen met WordPress en websites maken voordat u ze naar de live server migreert. In dit artikel laten we u zien hoe u WordPress op Windows correct installeert met WAMP.


Installeer WordPress op WAMP

Waarom u WordPress op Windows moet installeren?

Als u WordPress lokaal op uw computer installeert, krijgt u een testomgeving die geen invloed heeft op uw live website of blog. Een WordPress-installatie op uw computer wordt ook wel lokale server of localhost genoemd.

Normaal gesproken gebruiken WordPress-ontwikkelaars lokale WordPress-installaties om hun plug-ins en thema’s te ontwikkelen. Beginnende gebruikers kunnen WordPress ook op hun computers installeren om WordPress te leren, nieuw WordPress-thema en plug-ins te testen en te experimenteren zonder een live website te beïnvloeden.

Notitie: Als u WordPress lokaal op Windows installeert, bent u de enige persoon die die site kan zien. Wil je een website maken die openbaar is, dan heb je een domeinnaam en webhosting nodig. We raden u aan deze handleiding te volgen voor het starten van een WordPress-blog.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe WordPress correct op Windows kan worden geïnstalleerd met WAMP.

Wat is WAMP?

WAMP, is een compilatie van Apache-webserver, PHP en MySQL gebundeld voor Windows-computers.

Ze zijn allemaal afzonderlijke open source-software. Het is echter niet eenvoudig om ze afzonderlijk te installeren, zelfs niet voor ervaren gebruikers. Met software zoals WAMP kunt u ze eenvoudig installeren en binnen enkele minuten een werkende lokale omgeving hebben.

Stap 1. WAMP installeren op een Windows-computer

Opmerking: de onderstaande link brengt u naar een andere download dan de schermafbeelding terwijl de WAMP-website niet beschikbaar is

Eerst moet u de WAMP-software downloaden en op uw computer installeren. Ga gewoon naar de WampServer-website en klik op de knop ‘Start WampServer gebruiken’.

Begin met het gebruik van wampserver

Het brengt u naar de downloadsectie. U ziet hier twee versies: WampServer 32-bits en WampServer 64-bits. U moet de WampServer-versie selecteren die overeenkomt met het besturingssysteemtype van uw Windows-computer.

Download wampserver

Ga naar als u wilt weten of u een 32- of 64-bits besturingssysteem gebruikt Configuratiescherm »Systeem en beveiliging» Systeem in uw computer. Daar kunt u het type besturingssysteem zien.

Besturingssysteemtype vinden in Windows 10

Na het downloaden kunt u op het wampserver-uitvoeringsbestand klikken om de installatie uit te voeren. Zorg ervoor dat u de instructies op het installatiescherm zorgvuldig volgt.

Installeer WAMP

Tijdens het installatieproces moet u de locatie voor de webbrowser definiëren. Standaard is dit Internet Explorer. U kunt dat wijzigen in Google Chrome of een andere webbrowser door het te lokaliseren in de programmabestanden van uw computer.

Na installatie kunt u de WampServer starten om door te gaan.

Stap 2. Een database opzetten voor lokale WordPress-instellingen

Het volgende dat u moet doen, is een lege MySQL-database maken. Bij het starten van WAMP ziet u een groen WampServer-pictogram in de rechterbenedenhoek van uw scherm, samen met andere pictogrammen. Klik er gewoon op en klik vervolgens op phpMyAdmin (een webtoepassing om MySQL-databases te beheren).

Notitie: Als het WampServer-pictogram rood of geel is, betekent dit dat de services (Apache, MySQL, PHP) niet actief zijn. U moet de services starten door op het pictogram te klikken voordat u de database instelt.

phpMyAdmin

Het brengt u naar het phpMyAdmin-inlogscherm in uw webbrowser. Voer gewoon de gebruikersnaam in: wortel en laat het wachtwoordveld leeg. Dit zijn de standaardreferenties om in te loggen op uw localhost phpMyAdmin.

Inloggen phpMyAdmin

Klik op de knop ‘Ga’ om door te gaan.

Eenmaal ingelogd, moet je klikken op Databases in phpmMyAdmin om een ​​nieuwe database voor WordPress te maken. Het zal je vragen om een ​​naam te kiezen voor je nieuwe database (we noemden de onze test_db). Klik daarna op de knop ‘Maken’.

Maak een database

Uw database is gereed, wat betekent dat u WordPress nu op localhost kunt installeren.

Stap 3. WordPress installeren op Windows met WAMP

Het volgende dat u hoeft te doen, is de nieuwste versie van WordPress downloaden van de WordPress.org-website. Het wordt gedownload als een zip-bestand.

Download WordPress

U moet het zip-bestand uitpakken en de ‘wordpress’ -map kopiëren.

Pak WordPress uit

Nu moet je naar de map navigeren waar je WAMP hebt geïnstalleerd.

In deze tutorial hebben we WAMP geïnstalleerd in C: \ wamp64, dus we zullen in de toekomst naar die map verwijzen. Maar houd er rekening mee dat het voor u anders kan zijn, afhankelijk van waar u het programma hebt geïnstalleerd.

Plak de map ‘wordpress’ in de map C: \ wamp64 \ www.

Plak de WordPress-map op www

U kunt de map ‘wordpress’ hernoemen naar wat u maar wilt, zoals mijnsite, testsite, enz. Dit wordt de URL van uw lokale WordPress-site, dus zorg ervoor dat u iets kiest dat u gemakkelijk onthoudt.

Omwille van deze tutorial hebben we de map hernoemd van wordpress naar mysite.

Vervolgens kunt u de webbrowser openen en naar http: // localhost / mysite / gaan

Eerst wordt u gevraagd een taal te selecteren en vervolgens de informatie over het instellen van de database te zien. Als je het goed hebt gelezen, ga je gang en klik je op de knop ‘Laten we gaan’ om door te gaan.

Database-informatie

Daarna moet u uw databasegegevens invoeren, zoals databasenaam, gebruikersnaam, wachtwoord, host en tabelvoorvoegsel.

De databasenaam is de naam die u in de vorige stap hebt ingevoerd. In ons geval noemden we het ‘test_db’. De gebruikersnaam is ‘root’ en u kunt het wachtwoordveld leeg laten. U kunt ook de databasehost en het tabelvoorvoegsel ongewijzigd laten.

Voer databasegegevens in

Klik vervolgens op de knop ‘Verzenden’ en WordPress maakt een configuratiebestand voor u in de backend.

Op het volgende scherm ziet u een succesbericht waarin staat dat WordPress is verbonden met uw database en u kunt doorgaan met de installatie.

Ga je gang en klik op de knop ‘De installatie uitvoeren’ om door te gaan.

Voer de installatie uit

Het brengt je naar het welkomstscherm voor WordPress. Je moet een titel toevoegen voor je nieuwe WordPress-website, een gebruikersnaam voor de beheerder kiezen, een sterk wachtwoord invoeren en een e-mailadres voor de beheerder opgeven.

Als je klaar bent, klik je op de knop ‘Installeer WordPress’.

Welkomstscherm voor WordPress

Nadat het installatieproces is voltooid, ziet u een succesbericht. Op de achtergrond heeft WordPress nieuwe tabellen in uw database gemaakt en is deze klaar voor gebruik.

Vervolgens kunt u doorgaan naar uw WordPress-dashboard door op de knop ‘Aanmelden’ te klikken.

Inloggen knop

Gefeliciteerd, je hebt met succes WordPress op een Windows-computer geïnstalleerd met WAMP.

Stap 4. Pretty Permalinks inschakelen in WAMP

De nieuwe versie van WordPress verbreekt uw lokale site niet bij het wijzigen van de permalinks-instelling.

Als u echter nog steeds de fout ‘pagina niet gevonden’ op uw pagina’s ziet na het wijzigen van de permalinks van Instellingen »Permalinks in WordPress, volg dan gewoon onze gids over het inschakelen van aangepaste permalinks in WAMP.

Stap 5. WAMP-problemen oplossen

WAMP is vrij eenvoudig te gebruiken, zelfs voor beginners. Als u het echter niet kunt laten werken, kunnen de volgende tips voor het oplossen van problemen helpen.

Het oplossen van het WAMP Skype-conflict

Als je Skype geïnstalleerd en actief hebt, kan WampServer mogelijk niet goed werken vanwege een conflict met Skype. Het conflict wordt veroorzaakt doordat zowel Apache als Skype dezelfde poort 80 gebruiken. Er is een eenvoudige oplossing voor dit probleem.

Open Skype en ga naar Extra »Opties. Dit zal een dialoogvenster openen, vanaf hier moet je klikken op Geavanceerd en vervolgens op Verbindingen.

Het oplossen van het WAMP Skype-conflict

Verwijder het vinkje uit het selectievakje Gebruik poort 80 en 443 als alternatief voor inkomende verbindingen. Sla opties op en start Skype opnieuw op.

Installeer Visual C ++ Redistributable

WAMP heeft Visual C ++ Redistributable nodig om Visual Studio 2012 te laten draaien. Als je het niet op je computer hebt geïnstalleerd, kun je het downloaden en installeren vanaf de Microsoft-website.

Bonus: migreren van WAMP naar Live

We hebben ook een aparte handleiding geschreven over het verplaatsen van WordPress van de lokale WAMP-server naar een live site. Hopelijk vind je het handig als je klaar bent om je lokale site in productie te nemen.

Het hebben van een lokale serveromgeving is geweldig voor leer- en testdoeleinden. Maar vergeet niet dat als u een WordPress-blog wilt starten die andere mensen kunnen zien, u WordPress niet op uw computer hoeft te installeren. U moet WordPress installeren op een WordPress-hostingprovider.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je WordPress op Windows kunt installeren met WAMP. Misschien wil je ook onze gids bekijken over 18 belangrijkste dingen die je moet doen na het installeren van WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me