Hoe WordPress te verwijderen en opnieuw te installeren

Onlangs heeft een van onze gebruikers ons gevraagd hoe ze WordPress kunnen verwijderen en opnieuw kunnen installeren? Het opnieuw installeren van WordPress kan problemen oplossen wanneer alle andere tips voor het oplossen van problemen mislukken. In dit artikel laten we u zien hoe u WordPress veilig kunt verwijderen en opnieuw kunt installeren zonder uw gegevens of SEO te verliezen.


Hoe WordPress te verwijderen en opnieuw te installeren

Wanneer moet u WordPress opnieuw installeren??

Het opnieuw installeren van WordPress mag nooit de eerste optie zijn. De meest voorkomende WordPress-fouten zijn eenvoudig te repareren en dit bespaart u de moeite van het opnieuw installeren van WordPress.

Als u de oorzaak van een probleem niet kunt achterhalen, volgt u de instructies in onze gids voor het oplossen van problemen met WordPress. Het zal u helpen het probleem op te sporen en een oplossing te vinden.

In het geval van een gehackte WordPress-site, kunt u de tips in onze handleiding proberen over het opschonen van een gehackte WordPress-site.

Als al het andere niet lukt, kan het verwijderen en opnieuw installeren van een nieuwe versie van WordPress als laatste redmiddel worden gebruikt.

Stap 0. Maak een noodback-up

Voordat u iets doet, moet u eerst een volledige back-up maken van uw bestaande WordPress-site. U kunt hiervoor een back-upplug-in voor WordPress gebruiken. Zorg ervoor dat u uw back-upbestanden opslaat op uw computer of een cloudopslagdienst zoals Google Drive of Dropbox.

We zullen deze back-up niet gebruiken om WordPress opnieuw te installeren, maar het is goed om te hebben voor het geval er iets misgaat.

Stap 1. Exporteer uw WordPress-inhoud

Het eerste dat u hoeft te doen, is uw WordPress-inhoud exporteren door een WordPress-exportbestand te maken. Dit bestand bevat al je berichten, pagina’s, categorieën, tags en opmerkingen.

Door een WordPress-site te herstellen met behulp van dit exportbestand, kunt u gegevens die door WordPress-plug-ins zijn gemaakt, weglaten.

Hier ziet u hoe u een WordPress-exportbestand zou maken.

Meld u eerst aan bij uw WordPress-beheergebied en ga vervolgens naar Hulpmiddelen »Exporteren bladzijde. Selecteer alle inhoud en klik vervolgens op de knop ‘Exportbestand downloaden’.

Download WordPress exportbestand

Als u veel geregistreerde gebruikers op uw website heeft, wilt u ze misschien ook exporteren. Zie onze gids voor het eenvoudig importeren / exporteren van gebruikers in WordPress.

Stap 2. Download de map wp-content

Al uw WordPress-thema’s, plug-ins, afbeeldingen en uploads worden opgeslagen in de / wp-content / map op uw website.

Laten we deze inhoud naar uw computer downloaden, zodat u deze later kunt gebruiken om WordPress opnieuw te installeren.

Maak verbinding met uw WordPress-site met behulp van een FTP-client of Bestandsbeheer in cPanel. Eenmaal verbonden, selecteert u de map wp-content en downloadt u deze naar uw computer.

Download de map wp-content

Na het downloaden van de map wp-content bent u klaar om WordPress te verwijderen.

Stap 3. Verwijder WordPress op de juiste manier

Om WordPress te verwijderen, moet je verbinding maken met je WordPress-site met behulp van een FTP-client of Bestandsbeheer in cPanel. Dan moet je alle WordPress-bestanden verwijderen.

U hoeft uw WordPress-database niet echt te verwijderen. Bij de meeste WordPress-hostingbedrijven kunt u zoveel databases en gebruikersnamen maken als u nodig heeft.

In plaats van de bestaande database te verwijderen, kunt u een nieuwe maken met een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord.

Om een ​​nieuwe database aan te maken, moet u inloggen op uw cPanel-account en op het MySQL Databases-pictogram klikken.

MySQL-databases

Dit brengt u naar de nieuwe databasepagina.

Eerst moet u een naam voor uw nieuwe database invoeren en op de knop Database maken klikken.

Maak een nieuwe database

Scrol daarna naar beneden om het gedeelte ‘MySQL-gebruikers’ toe te voegen en voeg een nieuwe gebruiker toe. U moet een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en vervolgens op de knop ‘Gebruiker maken’ klikken.

Nieuwe MySQL-gebruiker toevoegen

Nu moet je de gebruiker toevoegen aan de database die je eerder hebt gemaakt. Scrol omlaag naar het gedeelte ‘Gebruiker toevoegen aan database’ en selecteer vervolgens de gebruikersnaam en database die u eerder heeft gemaakt.

Gebruiker toevoegen aan database

Klik op de knop ‘Toevoegen’ om door te gaan.

Uw nieuwe database is klaar voor gebruik wanneer u WordPress opnieuw installeert.

Nu u met succes WordPress heeft verwijderd, gaan we kijken hoe u het opnieuw kunt installeren en uw website kunt herstellen.

Stap 4. Installeer WordPress opnieuw

U moet een nieuw exemplaar van WordPress downloaden van de WordPress.org-website.

Download WordPress

Na het downloaden van WordPress moet je het downloadbestand uitpakken.

Je vindt er een WordPress-map in. Open de WordPress-map en je ziet alle WordPress-bestanden.

Nu moet u deze bestanden uploaden naar uw website met behulp van een FTP-client.

Upload WordPress-bestanden

Ga na het uploaden van de WordPress-bestanden door naar uw website. WordPress vraagt ​​u nu om uw database-informatie in te voeren.

Database-informatie toevoegen

U moet de naam invoeren van de database, gebruikersnaam en wachtwoord die u eerder heeft gemaakt. Uw hostgegevens zijn waarschijnlijk localhost.

Als u klaar bent met het invullen van de informatie, klikt u op de verzendknop om door te gaan.

WordPress probeert nu verbinding te maken met uw database. Na een succesvolle verbinding wordt er een succesbericht weergegeven. U kunt nu op de knop ‘Installatie uitvoeren’ klikken om door te gaan.

Voer de WordPress-installatie uit

In de volgende stap zal WordPress u vragen om uw site-informatie op te geven, zoals sitetitel, beschrijving, e-mailadres van de beheerder en wachtwoord.

Site Informatie

Klik na het invullen van de informatie op de knop ‘WordPress installeren’ om door te gaan.

WordPress voltooit nu de installatie. Ga je gang en log in op het WordPress-beheergebied met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je eerder hebt ingevoerd.

Zodra u bent aangemeld bij WordPress, moet u de standaardinhoud verwijderen.

Ga naar Posts en verwijder het bericht ‘Hello World’. Ga naar het gedeelte ‘Reacties’ en verwijder de standaardreactie. Ga ten slotte naar Pages en verwijder de voorbeeldpagina.

U heeft met succes een nieuw exemplaar van WordPress opnieuw geïnstalleerd.

Laten we nu verder gaan met het herstellen van uw inhoud.

Stap 5. Herstel uploads, afbeeldingen en thema

Eerst moet je je uploads, afbeeldingen en thema in de map wp-content die je eerder hebt gedownload, herstellen.

Om dat te doen, moet je verbinding maken met je website via een FTP-client en naar / wp-content / folder gaan.

Vervolgens moet je de / wp-content / uploads / map van je computer selecteren en uploaden naar je website.

Upload de uploadmap

Als je wijzigingen hebt aangebracht in je WordPress-thema of onderliggende themabestanden, kun je ze nu uploaden. Uw themamappen bevinden zich in de map / wp-content / themes /.

Stap 6. Importeer inhoud

Laten we nu uw berichten, pagina’s, categorieën, tags en andere inhoud importeren.

Eerst moet je naar Hulpmiddelen »Importeren pagina en klik vervolgens op de link ‘Nu installeren’ onder WordPress.

Installeer WordPress importeur

WordPress zal nu de WordPress-importeur downloaden en installeren. Daarna moet u op de link ‘Importeur uitvoeren’ klikken.

Dit brengt u naar de WordPress-importeerpagina waar u op de knop ‘Bestand kiezen’ moet klikken en vervolgens het XML-bestand moet selecteren dat u tijdens onze stap 1 heeft gedownload.

WordPress XML-bestand importeren

Klik op de knop ‘Bestand uploaden en importeren’ om door te gaan.

WordPress zal je vragen of je nieuwe auteurs wilt maken en de berichten aan hen wilt toewijzen of dat je alle berichten aan je huidige gebruikersaccount wilt toewijzen.

Instellingen importeren

Als het een WordPress-site met één auteur is, kunt u alle berichten aan uzelf toewijzen. Doe anders niets en WordPress importeert de auteurs.

Je moet er ook voor zorgen dat je het vakje onder ‘Bijlagen importeren’ aanvinkt. Hierdoor kan WordPress de afbeeldingen in uw / wp-content / uploads / map correct importeren in de mediabibliotheek van WordPress.

Ga je gang en klik op de knop Verzenden om door te gaan.

WordPress begint nu met het importeren van inhoud uit het XML-bestand naar uw nieuwe WordPress-installatie.

Als u klaar bent, kunt u uw inhoud bekijken door uw website te bezoeken.

Stap 7. Installeer WordPress-plug-ins (één voor één)

Na het succesvol importeren van inhoud naar uw opnieuw geïnstalleerde WordPress-site, kunt u doorgaan met het installeren van plug-ins.

U moet alle plug-ins één voor één installeren en vervolgens activeren. Mogelijk moet u plug-ins handmatig instellen om hun instellingen aan te passen.

Dat is alles, u hebt met succes WordPress verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. U kunt nu uw website bekijken en dingen instellen zoals ze waren, zoals uw navigatiemenu’s, zijbalkwidgets, contactformulier en meer.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je WordPress verwijdert en opnieuw installeert. Misschien wilt u ook onze ultieme stapsgewijze WordPress-beveiligingsgids bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me