Hoe WordPress van lokale server naar live site te verplaatsen (2-methoden)

Een manier om de ontwikkeling van uw website te versnellen, is door uw website lokaal op uw eigen computer te bouwen met behulp van software zoals WAMP (voor Windows) of MAMP (voor Mac).


Als u klaar bent met het perfectioneren van uw website, is de volgende stap om deze van uw computer naar een live site te verplaatsen en uw creatie met de wereld te delen. In dit artikel laten we u zien hoe u WordPress eenvoudig van de lokale server naar een live site kunt verplaatsen.

Verplaats WordPress van lokale server naar live site

We behandelen twee verschillende methoden om WordPress van de lokale server naar uw live website te verplaatsen (stap voor stap).

De eerste methode maakt gebruik van een WordPress-migratieplug-in en wordt aanbevolen voor beginners. In de tweede methode laten we u zien hoe u WordPress handmatig van de lokale server naar een live site kunt verplaatsen.

U kunt de methode kiezen die het beste bij u past:

  Voordat je begint

  Om WordPress van localhost naar live server te migreren, moet je een paar dingen hebben.

  Ten eerste gaan we ervan uit dat u een WordPress-site op uw lokale server (ook wel localhost genoemd) op uw computer gebruikt en dat u er volledige toegang toe heeft.

  Vervolgens moet u een domeinnaam en webhosting hebben. We hebben een lijst met de beste WordPress-hostingbedrijven waaruit u kunt kiezen.

  Om het te versnellen, kunt u Bluehost gebruiken. Ze zijn een officiële door WordPress aanbevolen hostingprovider en ze bieden onze gebruikers een exclusieve korting van 60% + een gratis domein.

  Als u hulp nodig heeft bij het opzetten van uw website, volg dan onze stapsgewijze handleiding voor het maken van een website.

  Ten slotte moet u een FTP-programma hebben en weten hoe u FTP moet gebruiken, zodat u uw inhoud naar de live site kunt uploaden.

  Klaar? Laten we beginnen met het migreren van uw WordPress-site.

  Methode 1. Zet WordPress over van de lokale server naar de live site met behulp van een migratieplug-in

  Deze methode is gemakkelijker en wordt aanbevolen voor beginners. We gebruiken een WordPress-migratieplug-in om WordPress van localhost naar een live site te verplaatsen.

  Stap 1. Duplicator-plug-in installeren en instellen

  Allereerst moet u de Duplicator-plug-in installeren en activeren op uw lokale site. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

  Na activering moet je naar Duplicator »Pakketten pagina en klik op de knop ‘Nieuwe maken’.

  Een nieuw Duplicator-pakket maken

  Klik daarna op de volgende knop om door te gaan.

  Duplicator voert nu enkele tests uit om te zien of alles in orde is. Als alle items zijn gemarkeerd als ‘Goed’, klik dan op de knop ‘Bouwen’.

  Pakket bouwen

  Dit proces kan enkele minuten duren, afhankelijk van de grootte van uw website. U moet dit tabblad open laten totdat het proces is voltooid.

  Als u klaar bent, ziet u downloadopties voor Installer en het Archiefpakket. U moet op de link ‘One click download’ klikken om beide bestanden naar uw computer te downloaden.

  Pakket downloaden

  Dus wat zijn deze bestanden?

  Welnu, het archiefbestand is een kopie van uw volledige WordPress-website. Het bevat alle WordPress-kernbestanden, evenals uw afbeeldingen, uploads, thema’s, plug-ins en een back-up van uw WordPress-database.

  Het installatiebestand is een script dat de migratie automatiseert door het archiefbestand uit te pakken.

  Stap 2. Maak een database voor uw live site

  Voordat u het installatieprogramma kunt uitvoeren of de WordPress-website van localhost naar uw hostserver kunt uploaden, moet u een MySQL-database voor uw live website maken.

  Als je al een MySQL-database hebt gemaakt, kun je deze stap overslaan.

  Om een ​​database te maken, moet je het cPanel-dashboard van je hostingaccount bezoeken. Blader naar het gedeelte Databases en klik vervolgens op het MySQL Databases-pictogram.

  Databasepictogram in cPanel

  Op het volgende scherm zie je een veld om een ​​nieuwe database te maken. Geef gewoon een naam op voor uw database en klik op de knop ‘Database maken’.

  Maak een nieuwe database

  cPanel zal nu een nieuwe database voor je aanmaken. Daarna moet je naar beneden scrollen naar het gedeelte MySQL-gebruikers.

  Geef vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord op voor uw nieuwe gebruiker en klik op de knop ‘Een gebruiker maken’.

  Voeg een MySQL-gebruiker toe

  De nieuwe gebruiker die u zojuist heeft gemaakt, heeft nog steeds geen toestemming om aan de database te werken. Laten we dat veranderen.

  Scrol omlaag naar het gedeelte ‘Gebruiker aan database toevoegen’. Selecteer eenvoudig de databasegebruiker die u heeft gemaakt in het vervolgkeuzemenu naast het veld ‘Gebruiker’, selecteer vervolgens de database en klik op de knop Toevoegen.

  Sla gebruiker op in de database

  Uw database is nu klaar voor gebruik met uw WordPress-site. Zorg ervoor dat u de databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord noteert. U heeft deze informatie nodig in de volgende stap.

  Stap 3. Upload bestanden van lokale server naar live site

  Nu moet u de archief- en installatiebestanden van uw lokale site uploaden naar uw hostingaccount.

  Maak eerst verbinding met uw live site via een FTP-client. Eenmaal verbonden, zorg ervoor dat de hoofdmap van uw website volledig leeg is.

  Normaal gesproken is de hoofdmap de map / home / public_html /.

  Sommige WordPress-hostingbedrijven installeren WordPress automatisch wanneer u zich aanmeldt. Als je daar WordPress-bestanden hebt, moet je ze verwijderen.

  Daarna kunt u de archief- en installatiebestanden van Duplicator uploaden naar uw lege hoofdmap.

  Migratiebestanden in de hoofdmap

  Stap 4. Het migratiescript uitvoeren

  Nadat je de migratiebestanden hebt geüpload, moet je de volgende URL in je browser bezoeken:

  http://example.com/installer.php

  Vergeet voorbeeld.com niet te vervangen door uw eigen domeinnaam.

  Hiermee wordt de wizard Duplicator-migratie gestart.

  Duplicator geïnitialiseerd

  Het installatieprogramma scant automatisch naar het archiefbestand en voert een validatietest uit. U moet de voorwaarden controleren & selectievakje voorwaarden en ga verder door op de knop Volgende te klikken.

  Op het volgende scherm wordt u gevraagd om uw WordPress-database-informatie in te voeren.

  Uw host is waarschijnlijk localhost. Daarna voert u de details in van de database die u in de eerdere stap hebt gemaakt.

  Verbind uw database

  Klik op de volgende knop om door te gaan.

  Duplicator importeert nu uw WordPress-databaseback-up uit het archief in uw nieuwe database.

  Vervolgens wordt u gevraagd de site-URL of het pad bij te werken. U hoeft niets te wijzigen, omdat het automatisch de URL van uw live website en het pad ervan detecteert.

  Update site-URL

  Klik op de volgende knop om door te gaan.

  Duplicator voltooit nu de migratie en toont u een successcherm. U kunt nu op de knop ‘Admin Login’ klikken om het WordPress-beheergebied van uw live site te openen.

  Verplaatst

  Zodra u zich aanmeldt bij uw live site, zal Duplicator automatisch de installatiebestanden opschonen.

  Dat is alles, u heeft WordPress met succes van de lokale server naar uw live site verplaatst.

  Methode 2. Zet WordPress handmatig over van de lokale server naar de live site

  In deze methode laten we u zien hoe u WordPress handmatig van de lokale server naar uw live site kunt verplaatsen. Het is handig als de eerste methode niet werkt of u het liever handmatig doet.

  Stap 1: Exporteer lokale WordPress-database

  Het eerste dat u hoeft te doen, is uw lokale WordPress-database exporteren. Daarvoor gebruiken we phpMyAdmin. Als je er niet bekend mee bent, wil je misschien onze handleiding voor WordPress databasebeheer bekijken met phpMyAdmin.

  Ga gewoon naar http: // localhost / phpmyadmin / en klik op je WordPress-database. Klik vervolgens op de Exporteren knop in de bovenste menubalk.

  Exporteer vanaf localhost

  In de Exportmethode optie, kunt u kiezen voor “Snel” of “Aangepast”. Custom biedt u meer opties om uw database te exporteren.

  We raden aan om Snel te kiezen en vervolgens op de te klikken Gaan knop om uw database te downloaden.

  Exporteer de WordPress-database met phpMyAdmin

  Stap 2: Upload WordPress-bestanden naar de live site

  Nu moeten we al uw websitebestanden naar de live site verplaatsen.

  Om te beginnen, ga je gang en open je FTP-client en maak je verbinding met je webhostingaccount.

  Zorg ervoor dat u de bestanden in de juiste directory uploadt zodra u verbinding heeft gemaakt met uw live site. Als u bijvoorbeeld wilt dat de site op uwsite.com wordt gehost, wilt u alle bestanden in uw public_html-map uploaden.

  Selecteer nu uw lokale WordPress-bestanden en upload ze naar uw live server.

  WordPress uploaden van localhost naar live site

  Stap 3: Maak een MySQL-database op de live site

  Terwijl uw FTP-client uw WordPress-bestanden uploadt, kunt u beginnen met het importeren van uw database naar de live server. De meeste WordPress-hostingproviders bieden cPanel aan om uw hostingaccount te beheren, dus we laten u zien hoe u een database maakt met cPanel.

  Eerst moet u inloggen op uw cPanel-dashboard en op klikken MySQL-databases pictogram dat u kunt vinden in de database sectie.

  Database sectie in cpanel

  Maak in het volgende scherm een ​​database door een naam voor uw database in te voeren en op te klikken Database maken knop.

  Nieuwe database

  Blader na het maken van uw database naar de MySQL-gebruikers sectie en maak of voeg een bestaande gebruiker toe aan de database.

  Na het toevoegen van de gebruiker, zal cPanel je meenemen om MySQL-rechten voor die gebruiker in te stellen. Verleen eenvoudigweg alle rechten aan de gebruiker door ervoor te zorgen dat elk vakje is aangevinkt en klik vervolgens op Veranderingen maken knop.

  verleen alle rechten aan de databasegebruiker

  Stap 4: Importeer WordPress Database op Live Site

  De volgende stap in het proces is het importeren van je WordPress-database.

  Ga naar je cPanel-dashboard, scrol omlaag naar de database-sectie en klik op phpMyAdmin.

  Dit brengt u naar phpMyAdmin waar u op de database wilt klikken die u in stap 3 hebt aangemaakt. PhpMyAdmin zal uw nieuwe database zonder tabellen tonen.

  Klik op de Importeren tabblad in het bovenste menu. Klik op de importpagina op Kies bestand knop en selecteer vervolgens het databasebestand dat u in stap 1 hebt opgeslagen.

  Druk ten slotte op de Gaan knop onderaan de pagina. PhpMyadmin importeert nu uw WordPress-database.

  Database importeren via phpMyAdmin

  Stap 5: Wijzig de site-URL

  Nu moet u de site-URL in uw database wijzigen, zodat deze verbinding maakt met uw live WordPress-site.

  Zoek in phpMyAdmin naar de wp_options-tabel in uw database die we zojuist hebben geïmporteerd in stap 4. Als u uw databasevoorvoegsel hebt gewijzigd, kan het in plaats van wp_options {voorvoegsel} _options zijn.

  Klik op de Bladeren knop naast wp_options of de link die je in de zijbalk ziet om de pagina te openen met een lijst met velden binnen de wp_options-tabel. Zie onderstaande schermafbeelding:

  Blader door de tabel met wp-opties

  Onder het veld naam_opties, je moet zoeken siteurl. Klik op het pictogram Veld bewerken dat u uiterst links aan het begin van de rij kunt vinden.

  Bewerk siteurl in phpMyAdmin

  Wanneer u op het bewerkingsveld klikt, verschijnt er een bewerkingsveldvenster. In het invoervak ​​voor option_value ziet u de URL van uw lokale installatie, waarschijnlijk zoiets als: http: // localhost / test. Voeg zorgvuldig uw nieuwe site-url in dit veld in, bijvoorbeeld: https://www.wpbeginner.com

  Sla het veld op door op te klikken Gaan knop.

  bewerk het siteurl veld

  Vervolgens moet u deze stap repliceren voor de optienaam: huis. De wp_options-pagina kan een paar pagina’s lang zijn, dus zoek gewoon het tabblad Home.

  Meestal staat het op de tweede pagina waar u naartoe kunt navigeren door op de pagineringpijlen in phpMyAdmin te klikken.

  Update de huis url om hetzelfde te zijn als uw siteurl.

  Stap 6: stel uw live site in

  Nu we de database hebben geïmporteerd en al onze inhoud moet worden geüpload, is het tijd om WordPress te configureren.

  Op dit moment zou uw site een Error Establishing Database Connection-fout moeten weergeven.

  Om dit op te lossen, maakt u verbinding met uw website met behulp van een FTP-client en bewerkt u het wp-config.php-bestand.

  U moet de databasenaam, de gebruiker en het wachtwoord opgeven die u eerder in stap 3 heeft gemaakt.

  Sla vervolgens het wp-config.php-bestand op en upload het terug naar uw server.

  U kunt nu uw website bezoeken en deze zou nu live moeten zijn.

  Vervolgens moet u inloggen op uw WordPress-beheerderspaneel en naar gaan Instellingen »Algemeen. Scroll naar beneden zonder iets te wijzigen en klik op Wijzigingen opslaan knop.

  Dit zorgt ervoor dat de site-URL ergens anders wordt gecorrigeerd.

  Ga daarna naar Instellingen »Permalink en klik Wijzigingen opslaan om ervoor te zorgen dat alle postlinks goed werken.

  Stap 7: herstel afbeeldingen en verbroken koppelingen door paden bij te werken

  Wanneer u een WordPress-site van het ene domein naar het andere of van een lokale server naar een live site verplaatst, krijgt u verbroken links en ontbrekende afbeeldingen te zien.

  U kunt de SQL-query gebruiken of de Velvet Blues WordPress-plug-in gebruiken.

  Voor degenen die het via SQL willen doen, is hier een eenvoudige SQL-query die dit probleem zou moeten oplossen:

  UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE (post_content, ‘localhost / test /’, ‘www.yourlivesite.com/’);

  Ga gewoon naar phpMyAdmin, klik op uw database en klik vervolgens op SQL in het hoofdmenu. Schrijf deze zoekopdracht, maar vergeet niet deze te wijzigen met uw eigen lokale site en live site-URL’s.

  Het repareren van WordPress-afbeeldingen en verbroken URL's na het verplaatsen naar een live site

  Dat is alles, u hebt WordPress met succes gemigreerd van de lokale server naar een live site!

  Hopelijk is uw live website nu vlot in gebruik. Zorg ervoor dat u uw website bekijkt om er zeker van te zijn dat alles naar verwachting werkt. Als u fouten opmerkt, kunt u onze handleiding voor veelvoorkomende WordPress-fouten raadplegen voor hulp bij het oplossen van problemen.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map