Overstappen van Blogger naar WordPress zonder Google Rankings te verliezen

Wil je je blog migreren van Blogger naar WordPress? Hoewel Blogger een handige gratis tool is om te beginnen met bloggen, beseffen veel beginners al snel de beperkingen ervan en willen ze overschakelen naar WordPress om toegang te krijgen tot krachtigere functies. In dit artikel laten we u zien hoe u op de juiste manier overschakelt van Blogger naar WordPress zonder de Google-ranglijst te verliezen.


Overschakelen van Blogger naar WordPress

Waarom overstappen van Blogger naar WordPress?

Blogger is een populair blogplatform gemaakt door Google. Hiermee kan iedereen een gratis blog maken met zijn Google-account.

Veel beginners beseffen echter al snel dat er veel beperkingen zijn aan wat ze kunnen doen met hun gratis Blogger-blog.

Aan de andere kant geeft WordPress u de volledige eigendom van uw website. Je kunt er ook de nodige functies aan toevoegen om je blog te laten groeien en er inkomsten mee te genereren. We hebben een gedetailleerde zij-aan-zij vergelijking gemaakt van WordPress versus Blogger.

Het is belangrijk op te merken dat wanneer we WordPress zeggen, we het hebben over zelf-gehoste WordPress.org die NIET moet worden verward met WordPress.com, een gehoste oplossing die zijn eigen beperkingen heeft. Zie ons artikel over het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org voor meer informatie.

WordPress.org is het populaire “WordPress” -platform waar u waarschijnlijk van hebt gehoord, omdat het 31% van alle websites op internet aandrijft.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u op de juiste manier van Blogger naar WordPress kunt gaan met behoud van uw Google-zoekrangschikking en websiteverkeer.

Dit zijn de exacte stappen die we zullen gebruiken om van Blogger naar WordPress over te zetten:

 1. Meld u aan bij WordPress hostingbedrijf.
 2. Exporteer uw Blogger-blog
 3. Importeer Blogger naar WordPress
 4. Stel permalinks in op uw nieuwe WordPress-blog.
 5. Stel omleidingen voor Blogger-bezoekers in naar WordPress-berichten
 6. Andere inhoud verplaatsen van Blogger naar WordPress
 7. Wat u moet doen nadat u van Blogger naar WordPress bent gemigreerd

Klaar? Laten we beginnen.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video-tutorial niet wilt bekijken, kun je de onderstaande tekstversie blijven lezen:

Stap 0. Voordat u begint

Om aan de slag te gaan met WordPress heb je een domeinnaam en webhosting nodig.

Voor een snelle introductie is een domeinnaam het adres van uw website dat mensen typen om naar uw blog te gaan, en webhosting is waar uw websitebestanden worden opgeslagen. Beide zijn een must om elk type blog / website te maken.

Dat gezegd hebbende, raden we aan Bluehost te gebruiken. Ze zijn een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en ze zijn een officieel aanbevolen WordPress-hostingpartner.

Omdat WPBeginner de grootste WordPress-resourcesite is, hebben ze ermee ingestemd onze lezers een gratis domeinnaam en 60% korting op hosting aan te bieden. Kortom, u kunt aan de slag voor slechts $ 2,75 per maand.

Nadat u zich heeft aangemeld voor WordPress-hosting en uw domeinnaam heeft ingesteld, is de volgende stap het installeren van WordPress op uw hostingaccount.

Als u zich heeft aangemeld bij Bluehost via onze bovenstaande link, wordt WordPress automatisch voor u geïnstalleerd.

Als je een andere WordPress-hosting hebt gebruikt, moet je WordPress installeren door onze ultieme gids te volgen over het installeren van WordPress.

Nadat je WordPress hebt geïnstalleerd, is het tijd om je inhoud van Blogger naar WordPress te verplaatsen.

Bonus gratis aanbieding: Omdat veel van jullie hierom hebben gevraagd, bieden we nu gratis Blogger-naar-WordPress-migratieservice aan als onderdeel van onze gratis WordPress-blogconfiguratieservice. Dit betekent dat een van onze deskundige teamleden de volledige migratie voor u doet (100% gratis). Ja, u kunt letterlijk zonder enig risico overschakelen van Blogger naar WordPress.

Notitie: Onze gratis blogger-migratieservice is voor kleinere blogs met minder dan 1000 blogposts. We kunnen een migratieservice aanbieden voor grotere bloggersites, maar dat zal een betaalde service zijn.

Ben je echter iemand die graag zelf dingen leert en doet, dan kun je onze stapsgewijze tutorial hieronder volgen.

Stap 1. Exporteer uw Blogger-blog

Het eerste dat u hoeft te doen, is de inhoud van uw Blogger-blog exporteren. Je kunt dit doen door in te loggen op je Blogger-dashboard en naar te gaan Instellingen »Overige bladzijde. Onder de ‘Import & back-up ‘, moet u op de knop’ Back-up van inhoud ‘klikken.

Exporteer uw Blogger-inhoud

Hierdoor wordt een pop-up weergegeven waarin u op de knop ‘Opslaan op uw computer’ moet klikken.

Sla back-upinhoud op uw computer op

De inhoud van je Blogger-blog wordt naar je computer gedownload in een XML-bestand. Zodra de download is voltooid, is het tijd om uw Blogger-inhoud te importeren in uw WordPress-site.

Stap 2. Importeer Blogger naar WordPress

Om te beginnen met het importeren van uw Blogger-site in WordPress, moet u inloggen op uw WordPress-beheergebied en bezoeken Hulpmiddelen »Importeren. Ga door op de pagina Importeren en klik op de link ‘Nu installeren’ onder Blogger.

Installeer Blogger-importprogramma voor WordPress

WordPress zal nu de Blogger Importer-plug-in voor u downloaden en installeren. Zodra de installatie is voltooid, moet u op de link ‘Importeur uitvoeren’ klikken om door te gaan.

Voer Blogger-importeur uit

Op het Import Blogger-scherm vraagt ​​WordPress u om het XML-bestand te uploaden. Dit is het bestand dat je in stap 1 hebt gedownload.

Klik eenvoudig op de knop Bestand kiezen en upload het XML-bestand dat u eerder hebt gedownload. Vervolgens moet u op de knop Bestand uploaden en importeren klikken om door te gaan.

Upload het bestand om te importeren

WordPress uploadt nu het importbestand. Als uw importbestand te groot is, ziet u mogelijk een foutmelding dat uw bestandsgrootte te groot is. In dit geval moet u uw maximale uploadlimiet voor bestanden verhogen. Als je bestand klein is, zie je geen fouten.

Vervolgens wordt u gevraagd om berichten aan een auteur toe te wijzen. Als je meerdere auteurs op je Blogger-blog hebt staan, kun je voor elke auteur een nieuw gebruikersaccount maken. U kunt deze berichten ook toewijzen aan bestaande auteurs op uw WordPress-site.

Wijs auteurs toe

Klik na het maken van uw keuze op de verzendknop om door te gaan.

WordPress importeert nu alle inhoud van het Blogger-exportbestand naar uw WordPress-site. U kunt de inhoud bekijken door te bezoeken Berichten »Alle berichten bladzijde.

Geïmporteerde inhoud op uw WordPress-blog

Stap 3. Permalinks instellen

Permalinks is de term die wordt gebruikt voor de URL-structuur van afzonderlijke pagina’s. WordPress wordt geleverd met een functie waarmee u een SEO-vriendelijke URL-structuur kunt instellen. Aangezien je inhoud importeert vanuit Blogger, moet je URL-structuur zo dicht mogelijk bij je Blogger-URL-structuur zijn.

Om permalinks in te stellen, moet je naar Instellingen »Permalinks scherm in uw WordPress-dashboard en kies de optie aangepaste structuur. Daarna moet u de volgende tekst toevoegen in het vak naast het veld aangepaste structuur.

/%jaar%/%monthnum%/%postnaam%.html

Permalinks instellen

Deze permalink-structuur zorgt ervoor dat uw blog-URL’s vergelijkbaar zijn met de URL’s op uw oude Blogger-blog.

Soms komt de URL van je blogpost, ook bekend als slug in WordPress, niet overeen met de slugs die door Blogger worden gebruikt.

Om dit op te lossen, moet u een klein codefragment maken en uitvoeren. Raadpleeg onze handleiding over het kopiëren en plakken van codefragmenten in WordPress.

U moet deze code toevoegen aan het functies.php-bestand van uw WordPress-thema.

add_action (‘init’, ‘wpb_update_slug’);

functie wpb_update_slug () {
global $ wpdb;
$ result = $ wpdb->get_results ("SELECTEER post_id, meta_value VAN $ wpdb->postmeta WHERE meta_key = ‘blogger_permalink’ ");
$ wpdb->print_error ();
foreach ($ result as $ row) {
$ slug = exploderen ("/",$ rij->meta_value);
$ slug = exploderen (".",$ slak [3]);
$ wpdb->vraag ("UPDATE $ wpdb->posts SET post_name = ‘$ slug [0]’ WHERE ID = ‘$ rij->post_id ‘ ");
}
echo "GEDAAN";

}

Nadat je de code hebt opgeslagen, hoef je alleen maar een pagina op je WordPress-site te bezoeken om dit script te activeren.

Notitie: Nadat het script is uitgevoerd, vergeet dan niet om het uit uw function.php-bestand te verwijderen, omdat het maar één keer hoeft te worden uitgevoerd.

Bonus gratis aanbieding: Wil je niet met code omgaan? We hebben je gedekt. Omdat veel van jullie hierom hebben gevraagd, bieden we nu gratis Blogger-naar-WordPress-migratieservice aan als onderdeel van onze gratis WordPress-blogconfiguratieservice. Dit betekent dat een van onze deskundige teamleden de volledige migratie voor u doet (100% gratis). Ja, u kunt letterlijk zonder enig risico overschakelen van Blogger naar WordPress.

Stap 4. Stel omleidingen van Blogger naar WordPress in

De belangrijkste stap bij het verplaatsen van een website is het instellen van de juiste omleiding, zodat u geen bestaand verkeer of SEO-ranglijsten verliest.

Het cruciale onderdeel van de omleiding is ervoor te zorgen dat uw gebruikers op exact dezelfde pagina terechtkomen op de nieuwe site waartoe ze toegang probeerden te krijgen op de oude site. Tegelijkertijd moeten we er ook voor zorgen dat zoekmachines begrijpen dat uw website naar deze nieuwe locatie wordt verplaatst.

Om dat te doen, moet u de plug-in Blogger naar WordPress Redirection installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je bezoeken Hulpmiddelen »Blogger naar WordPress Redirection pagina en klik op de knop ‘Configuratie starten’.

Haal de omleidingscode op

De plug-in detecteert nu de URL van uw Blogger-blog en toont u de optie om de omleidingscode op te halen. Ga je gang en klik op de knop ‘Code ophalen’ naast je Blogger-URL.

Het genereert nu een codefragment dat u nodig hebt om gebruikers van uw Blogger-blog naar uw nieuwe WordPress-site te leiden.

Vervolgens moet je inloggen op je Blogger-dashboard en naar de pagina ‘Thema’s’ gaan. Klik onder de voorbeeldafbeelding van je blog op de knop ‘HTML bewerken’.

Bewerk Blogger-thema

Blogger geeft nu de aangepaste HTML-code voor je thema weer. Als je aanpassingen hebt gemaakt aan je Blogger-thema, wil je de code misschien kopiëren en op je computer opslaan als back-up.

Anders kun je gewoon doorgaan en alles verwijderen. Kopieer daarna de code die wordt weergegeven door de plug-in op uw WordPress-site en plak deze in uw Blogger-thema-editor.

Sla uw omleidingscode op

Vergeet niet op de knop ‘Thema opslaan’ te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Vervolgens moeten we omleidingen instellen voor mobiele gebruikers.

Je moet teruggaan naar de pagina met thema’s op het dashboard van je Blogger-blog. Deze keer moet je op de tandwielknop klikken onder de mobiele preview van je blog.

Wijzig instellingen voor mobiel thema

Hierdoor wordt een pop-up weergegeven waarin u ‘Nee’ moet selecteren. Geef het bureaubladthema weer op de optie voor mobiele apparaten en klik op de knop Opslaan.

Schakel mobiel thema uit

Dat is alles, uw Blogger-blog leidt nu al uw blogbezoekers om naar uw nieuwe WordPress-blog.

Stap 5. Verplaatsen van andere inhoud van Blogger naar WordPress

In deze stap verplaatsen we andere resterende inhoud van Blogger naar WordPress. Dit kan wat handmatig werk vereisen, afhankelijk van de instellingen / inhoud van uw blog.

1. Verplaatsen van pagina’s van Blogger naar WordPress

De Blogger-importtool van WordPress importeert alleen berichten van Blogger en negeert pagina’s. Om uw pagina’s naar WordPress te verplaatsen, moet u elke pagina in uw blogger-blog bewerken, de inhoud ervan kopiëren en vervolgens handmatig een pagina in WordPress maken.

Bekijk ons ​​artikel over het verschil tussen posts en pagina’s in WordPress voor meer informatie over pagina’s.

Nu kom je een ander probleem tegen. De blogger-pagina’s hebben URL’s die er als volgt uitzien:

http://example.blogspot.com/p/about-us.html

De URL van uw WordPress-pagina ziet er als volgt uit:

http://example.com/about-us

Om dit op te lossen, moet je de Redirection-plug-in gebruiken. Raadpleeg voor instructies onze beginnershandleiding over het maken van omleidingen in WordPress.

2. Widgets

Net als Blogger gebruiken WordPress-thema’s ook widgets om inhoud toe te voegen aan de zijbalk van je blog. Om widgets toe te voegen, moet je bezoeken Uiterlijk »Widgets pagina op uw WordPress-dashboard en sleep widgets eenvoudigweg naar zijbalken.

Zie onze gids voor het toevoegen en gebruiken van widgets in WordPress voor gedetailleerde instructies.

Als u op zoek bent naar een specifieke widget die u niet standaard in WordPress ziet, heeft u waarschijnlijk een WordPress-plug-in nodig. U kunt zoeken in de beste WordPress-plugincategorie van WPBeginner om de functionaliteit te vinden waarnaar u op zoek bent.

3. RSS-feeds

Zoekmachines en gebruikers die zich via RSS-feeds op uw blogberichten hebben geabonneerd, kunnen uw blog nog steeds vinden. Ze krijgen echter geen nieuwe inhoud.

Om dit op te lossen, moet je bezoeken Instellingen »Overige pagina onder uw Blogger-account. Vervolgens moet u op de link ‘Toevoegen’ klikken naast de URL van de Post Feed Redirect en uw WordPress-feed toevoegen.

Uw WordPress-feed-URL ziet er als volgt uit:

http://uwsite.com/feed

Blogger-feed omleiden

Stap 6. Dingen die u moet doen na de migratie van Blogger naar WordPress

Nu je je Blogger-blog met succes naar WordPress hebt verplaatst, gaan we kijken wat je nog meer kunt doen om je blog te verbeteren.

We hebben een checklist gemaakt met de belangrijkste dingen die je moet doen na het installeren van WordPress.

WordPress is vrij eenvoudig te gebruiken. U zult echter af en toe nieuwe dingen ontdekken waar u mogelijk hulp bij nodig heeft. Dit is waar WPBeginner binnenkomt.

WPBeginner is de grootste gratis WordPress-resourcesite ter wereld. We publiceren regelmatig tutorials en gidsen die speciaal zijn geschreven voor bloggers en kleine bedrijven.

Hier zijn enkele van de nuttige bronnen die u op WPBeginner zult vinden (ze zijn allemaal volledig gratis).

 • WPBeginner Blog – De centrale plaats voor al onze WordPress-tutorials en -gidsen.
 • WPBeginner-woordenboek – Onze WordPress-woordenlijst is de beste plaats om vertrouwd te raken met het WordPress-jargon
 • WPBeginner-video’s – Nieuwe WordPress-gebruikers kunnen beginnen met deze 23 video’s om WordPress onder de knie te krijgen.
 • – Meer video-instructies nodig? Abonneer je op ons YouTube-kanaal met meer dan 110.000 abonnees en meer dan 10 miljoen views.
 • – Bekijk plug-ins, tools en services die we gebruiken op WPBeginner.
 • – Exclusieve kortingen op WordPress-producten en -diensten voor WPBeginner-gebruikers.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen over te schakelen van Blogger naar WordPress zonder dat dit invloed heeft op uw Google-zoekrangschikking. Misschien wilt u ook onze ultieme stapsgewijze WordPress SEO-gids voor beginners bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me