Ultieme gids voor het maken van een WordPress-lidmaatschapssite

Wil je een lidmaatschapswebsite bouwen? Lange tijd vertrouwden website-eigenaren uitsluitend op advertenties en gelieerde inkomsten om inkomsten te genereren met hun inhoud.


Met een lidmaatschapswebsite kunt u online geld verdienen door gebruikers te laten betalen voor premium inhoud, functies en toegang tot de community.

Je hebt een platform nodig met functies voor het beheren van gebruikers, lidmaatschappen, betalingen, enz. Gelukkig zijn er een aantal echt geweldige lidmaatschapsplug-ins voor WordPress die het supergemakkelijk maken.

In deze stapsgewijze handleiding laten we u zien hoe u eenvoudig een WordPress-lidmaatschapssite kunt maken zonder kennis van codering.

Een WordPress-lidmaatschapswebsite maken

Wat heb je nodig om een ​​WordPress-lidmaatschapswebsite te starten?

In tegenstelling tot tien jaar geleden is het tegenwoordig vrij eenvoudig om een ​​website te maken. Van alle platforms en website-bouwers maakt WordPress het voor iedereen het gemakkelijkst om zijn eigen lidmaatschapswebsite te bouwen en te beginnen met verkopen met weinig tot geen technische vaardigheden.

Je hebt de volgende drie dingen nodig om te beginnen:

 1. Een domeinnaam. Dit wordt het adres van uw website (bijvoorbeeld wpbeginner.com).
 2. Een webhostingaccount. Dit is waar uw websitebestanden worden opgeslagen.
 3. Een lidmaatschap-add-on (het zal uw gewone website omzetten in een lidmaatschapsplatform).

U kunt in minder dan 30 minuten een volledig functionele lidmaatschapswebsite opzetten met WordPress en we begeleiden u bij elke stap van het proces.

Hieronder staan ​​de stappen die we zullen behandelen om u te helpen een krachtige lidmaatschapswebsite te maken met WordPress.

  Klaar? Laten we beginnen.

  Stap 1. Aan de slag met een WordPress-lidmaatschapssite

  Om een ​​lidmaatschapssite te maken, moet je ervoor zorgen dat je het juiste WordPress-platform gebruikt. Ja, er zijn twee soorten WordPress.

  We raden aan om de zelf-gehoste WordPress.org-versie te gebruiken omdat deze je onbeperkte toegang geeft tot alle functies en tools die je nodig hebt (zie de volledige vergelijking van WordPress.com versus WordPress.org).

  Voor een door uzelf gehoste WordPress-site heeft u een WordPress-hostingaccount, domeinnaam en een SSL-certificaat nodig.

  Doorgaans kost een domeinnaam ongeveer $ 14,99 / jaar, webhosting ongeveer $ 7,99 / maand en een SSL-certificaat kost ongeveer $ 69,99 / jaar.

  Als je net begint, kunnen deze opstartkosten snel oplopen.

  Gelukkig hebben we een manier om dat op te lossen.

  Bluehost, een officiële door WordPress aanbevolen hostingprovider, heeft ermee ingestemd om onze gebruikers een gratis domeinnaam, een gratis SSL-certificaat en korting op webhosting aan te bieden.

  Kortom, u kunt al het bovenstaande krijgen voor $ 2,75 per maand.

  Notitie: Bij WPBeginner geloven we in volledige transparantie. Als u zich aanmeldt bij Bluehost via onze verwijzingslink, verdienen we een kleine commissie zonder extra kosten voor u (u bespaart zelfs geld en krijgt een gratis domein + SSL-certificaat). We zouden deze commissie krijgen voor het aanbevelen van zowat elke WordPress-hostingservice, maar we raden alleen producten aan die we persoonlijk gebruiken en waarvan we denken dat ze waarde toevoegen aan onze lezers.

  Nadat u zich heeft aangemeld voor hosting, is de volgende stap het installeren van WordPress. Volg de instructies in onze stapsgewijze handleiding voor het starten van een WordPress-blog en u bent binnen de kortste keren aan de slag.

  Omdat Bluehost al wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde WordPress, kunt u doorgaan met het instellen van uw WordPress-lidmaatschapssite.

  Stap 2. Een plug-in voor WordPress-lidmaatschap kiezen

  Er zijn tal van gratis en betaalde plug-ins voor WordPress-lidmaatschap die u kunt gebruiken. Elk van hen heeft echter zijn eigen voor- en nadelen. We hebben een volledige vergelijking van de beste plug-ins voor WordPress-lidmaatschap.

  Om de juiste plug-in voor WordPress-lidmaatschap te kiezen, moet u beslissen wat voor soort lidmaatschapswebsite u wilt bouwen en welke functies u nodig heeft?

  Als u alleen gebruikersregistratie op uw WordPress-site wilt toestaan, kunt u WPForms gebruiken. Het is een plug-in voor het maken van WordPress-formulieren waarmee u eenvoudig aanmeldings- en registratieformulieren voor gebruikers kunt maken. U kunt zelfs toestaan ​​dat gebruikers artikelen indienen zonder toegang te krijgen tot het WordPress-beheergebied.

  Aan de andere kant, als je abonnementen, betaalde inhoud of digitale downloads wilt verkopen, dan heb je een robuustere WordPress-lidmaatschapsplug-in nodig, zoals MemberPress.

  MemberPress wordt geleverd met geavanceerde lidmaatschapsfuncties waarmee u betalingen kunt accepteren, lidmaatschapsniveaus kunt creëren, toegang kunt beperken op basis van niveaus en meer.

  Het verkopen van online cursussen kan een ander mogelijk scenario zijn. In dit geval heb je LearnDash nodig, een complete WordPress LMS-plug-in met alle leerbeheerfuncties.

  Je kunt LearnDash ook integreren in MemberPress om een ​​krachtige website te maken met online cursussen en lidmaatschapsabonnementen.

  Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met het opzetten van uw WordPress-lidmaatschapswebsite.

  Stap 3. Het opzetten van uw WordPress lidmaatschap website

  We kiezen MemberPress als onze go-to-plug-in omdat het alle functies heeft die we hierboven hebben genoemd, en het werkt perfect met plug-ins van derden die nodig zijn voor de groei van uw bedrijf.

  Het eerste dat u hoeft te doen, is de MemberPress-plug-in installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

  Na activering moet u de bezoeken MemberPress »Opties pagina om de plugin-instellingen te configureren.

  MemberPress opties pagina

  Stap 4. Voeg een betalingsmethode toe

  De optiepagina is onderverdeeld in verschillende tabbladen. Het eerste dat u moet instellen, is een betalingsgateway omdat u hiermee betalingen op uw lidmaatschapssite kunt accepteren.

  U kunt dit doen door over te schakelen naar het tabblad ‘Betalingen’ en vervolgens uw betalingsgateway te selecteren.

  MemberPress-betalingen

  MemberPress ondersteunt standaard PayPal (Standard, Express en Pro), Stripe en Authorize.net. U moet de betalingsmethode selecteren die u wilt instellen en de vereiste inloggegevens opgeven.

  U kunt ook meerdere betalingsmethoden toevoegen door op de knop Toevoegen te klikken om een ​​andere betalingsmethode toe te voegen.

  We gebruiken meestal twee opties: Stripe voor creditcards en PayPal als secundaire optie, omdat sommige gebruikers PayPal verkiezen boven het verstrekken van creditcardgegevens.

  Vergeet niet op de knop ‘Opties bijwerken’ onder aan de pagina te klikken om uw instellingen op te slaan.

  Stap 5. Lidmaatschapsniveaus creëren

  De volgende stap is het creëren van lidmaatschapsniveaus die uw gebruikers kunnen kopen. Elk lidmaatschapsniveau kan verschillende prijsplannen, voordelen en toegang hebben. U kunt zelfs een gratis lidmaatschap krijgen.

  Om een ​​lidmaatschapsniveau aan te maken, moet je naar gaan MemberPress »Lidmaatschappen pagina en klik bovenaan op de knop ‘Nieuwe toevoegen’.

  Lidmaatschapsniveau toevoegen

  Voer op de volgende pagina een titel in voor dit specifieke lidmaatschapsplan en geef vervolgens de details van het plan op in de berichteditor.

  U moet de prijzen en de vervaldatum voor dit plan instellen onder de sectie lidmaatschapsvoorwaarden.

  Lidmaatschapsplan

  In het bovenstaande voorbeeld hebben we een jaarlijks lidmaatschapsplan gemaakt.

  Daarna moet je naar het metabox voor lidmaatschapsopties scrollen onder de berichteditor. Hier kunt u de rechten en lidmaatschapsopties voor dit specifieke plan aanpassen.

  Lidmaatschap opties

  Als u tevreden bent met het lidmaatschapsplan, kunt u op de publicatieknop klikken om het beschikbaar te maken.

  Ga je gang en herhaal dit proces om zoveel lidmaatschapsplannen te maken als je nodig hebt.

  Stap 6. Beperk de toegang voor lidmaatschapsplannen

  De volgende stap is om te selecteren welke inhoud beschikbaar is voor verschillende lidmaatschapsplannen op uw website. MemberPress maakt het heel eenvoudig om de toegang te beheren met behulp van ‘Regels’.

  U kunt regels instellen door naar de MemberPress »Regels pagina en klik op de knop Nieuw toevoegen bovenaan.

  Voeg nieuwe regels toe

  Op de regelbewerkingspagina kunt u verschillende voorwaarden selecteren en deze aan een lidmaatschapsplan koppelen.

  U kunt bijvoorbeeld alle inhoud selecteren die overeenkomt met een bepaalde tag of categorie om alleen beschikbaar te zijn voor leden met het zilveren abonnement.

  Voeg een regelset toe aan MemberPress

  U kunt ook specifiekere regels maken. Bijvoorbeeld een enkele post of pagina, onderliggende pagina’s of een specifieke URL.

  Onder de regeleditor ziet u de inhoudsdruppel- en vervalopties.

  Met druppelinhoud kunt u inhoud geleidelijk aan gebruikers vrijgeven in plaats van alles in één keer weg te geven. Met de vervaloptie is de inhoud na een bepaalde periode niet meer beschikbaar.

  Als u het niet zeker weet, moet u ze niet aanvinken.

  Als je tevreden bent, ga je gang en klik je op de knop ‘Regel opslaan’ om je regelinstellingen op te slaan.

  Herhaal het proces om indien nodig meer regels te maken voor uw lidmaatschapssite.

  Stap 7. Content voor leden toevoegen

  MemberPress maakt het supereenvoudig om content voor leden te maken met behulp van regels.

  In het bovenstaande voorbeeld hebben we een regel gemaakt die alle inhoud die is getagd als betaald, heeft beperkt. Nu hoeven we alleen nog maar onze betaalde inhoud te maken en de betaalde tag eraan toe te voegen.

  Alleen leden content toevoegen

  MemberPress voegt ook de metabox ‘MemberPress Unauthorized Access’ toe onder de berichteditor. Hiermee kunt u selecteren wat uitgelogde gebruikers (niet-leden) zullen zien wanneer ze deze inhoud bereiken.

  Beperkte inhoudsopties

  U kunt de algemene standaardinstellingen gebruiken, of u kunt fragmenten, een aanmeldingsformulier of een aangepast bericht weergeven.

  Zodra u content voor leden heeft toegevoegd, kunt u doorgaan en deze publiceren. Terwijl de pagina opnieuw wordt geladen, ziet u een bericht dat deze inhoud is beveiligd.

  Beveiligde inhoud

  Stap 8. Maak een prijspagina

  Dit is de pagina die uw gebruikers te zien krijgen wanneer ze zich willen aanmelden voor een lidmaatschapsplan. Op deze pagina kunnen gebruikers een lidmaatschapsplan selecteren en vervolgens naar de betalingspagina gaan.

  Gebruikers die proberen toegang te krijgen tot de beperkte of betaalde delen van uw website, worden ook doorgestuurd naar deze pagina.

  U kunt dit configureren door naar te gaan MemberPress »Groepen pagina en klik op de knop Nieuw toevoegen bovenaan.

  Een groep creëren

  Voer eerst een titel in voor de groepsplanpagina. Dit is ook de titel van de plannenpagina die gebruikers te zien krijgen.

  Ga vervolgens naar de metabox ‘Groepsopties’ en voeg lidmaatschappen toe die u op de pagina wilt weergeven.

  Prijsgroepopties

  U kunt ook een thema selecteren voor de prijstabel. MemberPress wordt daarvoor geleverd met enkele kant-en-klare sjablonen.

  Als u tevreden bent, klikt u op de knop ‘Publiceren’ om uw plan openbaar zichtbaar te maken.

  Als u een voorbeeld van uw prijspagina wilt bekijken, klikt u na het publiceren op de link ‘Groep bekijken’.

  Prijs pagina

  Leid gebruikers om naar de prijspagina

  Nu we de prijspagina gereed hebben, is de volgende stap om onbevoegde gebruikers om te leiden naar de prijspagina.

  Om dat te doen, moet je eerst een bezoek brengen MemberPress »Groepen pagina en kopieer de URL naast de groep die u in de vorige stap hebt gemaakt.

  URL van prijspagina

  Ga daarna naar MemberPress »Opties pagina en scrol omlaag naar het gedeelte ‘Ongeautoriseerde toegang’.

  U moet het selectievakje naast de optie ‘Ongeautoriseerde bezoekers omleiden naar een specifieke URL’ aanvinken en vervolgens de groeps-URL plakken die u eerder hebt gekopieerd.

  Leid onbevoegde gebruikers door naar de prijspagina

  Klik op de knop ‘Opties bijwerken’ om uw instellingen op te slaan.

  Nu zullen niet-geautoriseerde gebruikers worden omgeleid naar de pagina met tariefplannen wanneer ze proberen toegang te krijgen tot een gedeelte dat alleen voor leden is.

  Stap 9. Voeg aanmeldings- en gebruikersaanmeldingsformulieren toe

  Nu u alles hebt ingesteld, is het tijd om uw gebruikers de weg te laten vinden op uw website.

  Eerst moet u een gebruikersaanmeldingsformulier toevoegen zodat leden kunnen inloggen op hun accounts.

  Ga naar Uiterlijk »Widgets en voeg de widget ‘MemberPress login’ toe aan een zijbalk.

  MemberPress login widget

  Vervolgens zullen we de koppeling van de prijspagina toevoegen aan het navigatiemenu, zodat nieuwe gebruikers een plan kunnen selecteren en zich kunnen registreren.

  U kunt dit doen door naar de Uiterlijk »Menu’s pagina in uw WordPress admin. In de linkerkolom moet je op het tabblad Groepen klikken om het uit te vouwen. Het toont de prijsplangroep die u eerder hebt gemaakt.

  Voeg tariefplannen toe aan het menu

  Vink het vakje naast uw prijspagina aan en klik vervolgens op de knop ‘Toevoegen aan menu’.

  De prijsplanpagina verschijnt nu in de rechterkolom. U kunt slepen en neerzetten om de positie in het menu opnieuw in te delen. U kunt het ook bewerken en de linktekst wijzigen.

  Menu-item bewerken

  Vergeet niet op de menuknop Opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

  U kunt zich nu afmelden bij het WordPress-beheergebied en uw website bezoeken om alles in actie te zien.

  Lidmaatschap website preview

  Stap 10. E-mailsjablonen voor lidmaatschap aanpassen

  Uw plug-in voor WordPress-lidmaatschap stuurt verschillende e-mailmeldingen naar leden. Met MemberPress kunt u die e-mails gemakkelijk bewerken en wijzigingen aanbrengen om uw eigen branding op te nemen.

  Ga gewoon naar MemberPress »Opties pagina en klik op het tabblad ‘E-mails’. Vanaf hier kunt u e-mailmeldingen beheren die door MemberPress zijn verzonden.

  E-mailmeldingen bewerken in MemberPress

  U ziet alle e-mailmeldingen die door MemberPress aan leden en beheerders zijn verzonden. U kunt op de knop Bewerken klikken om al deze kennisgevingen aan te passen.

  E-mailberichten bewerken

  U kunt een eenvoudige teksteditor gebruiken om het e-mailbericht te bewerken met basisopmaakopties en infolabels om dynamische items zoals namen, gebruikersnaam, lidmaatschapsniveau en meer in te voegen.

  Zorg ervoor dat u op de knop ‘Test verzenden’ klikt om uzelf een paar testmeldingen te sturen. Dit zorgt ervoor dat MemberPress e-mailmeldingen kan verzenden.

  Als u problemen ondervindt bij het ontvangen van e-mailmeldingen, raadpleegt u onze gids over het oplossen van het probleem dat WordPress geen e-mail verzendt.

  Stap 11. Rapporten bekijken om uw lidmaatschapswebsite te laten groeien

  Om elk bedrijf te laten groeien, hebt u gegevens nodig om weloverwogen beslissingen te nemen. MemberPress wordt geleverd met ingebouwde rapporten om te zien hoe het met uw lidmaatschapswebsite gaat.

  Ga gewoon naar de MemberPress »Rapporten bladzijde. Vanaf hier kunt u rapporten sorteren op maandelijkse, jaarlijkse of alle tijdgegevens.

  MemberPress-rapporten

  Het toont u het aantal actieve, inactieve, gratis, betaalde en totale leden. Het toont u ook de gemiddelde levenslange waarde van leden en andere gegevens. U kunt hieronder scrollen om meer grafieken te zien en op een datum klikken om transacties te bekijken.

  De belangrijkste maatstaf voor het beoordelen van het succes van een lidmaatschapswebsite is gebruikersbetrokkenheid.

  Dit is waar u Google Analytics nodig heeft. Hiermee kunt u zien waar uw gebruikers vandaan komen en wat ze doen wanneer ze zich op uw website bevinden.

  MonsterInsights, de populairste Google Analytics-plug-in voor WordPress, biedt een volledige MemberPress-integratie die het eenvoudig maakt om Enhanced Ecommerce Tracking voor MemberPress in te schakelen.

  Raadpleeg onze handleiding voor gedetailleerde instructies over het volgen van gebruikersbetrokkenheid met Google Analytics in WordPress.

  Uw lidmaatschapswebsite naar een hoger niveau tillen

  MemberPress is een krachtige plug-in voor WordPress-lidmaatschap. Hiermee kunt u eenvoudig uw lidmaatschapswebsite laten groeien.

  Het werkt prachtig met LearnDash, waarmee je eenvoudig cursussen kunt maken en het verkoopgedeelte aan MemberPress kunt overlaten.

  Je kunt het ook naast BuddyPress en bbPress gebruiken.

  Hier zijn enkele andere nuttige bronnen om u te helpen uw WordPress-lidmaatschapssite te laten groeien.

  • Essentiële WordPress-plug-ins – Onze deskundige keuze van de must-have WordPress-plug-ins voor alle zakelijke websites.
  • WordPress snelheid en prestaties – De ultieme gids over het versnellen van WordPress en het verbeteren van de prestaties.
  • WordPress-beveiligingsgids – Deze stapsgewijze handleiding helpt de beveiliging van uw WordPress-site te verbeteren.
  • Het perfecte thema selecteren – Beginnersgids over hoe u het perfecte thema voor uw website kunt selecteren.
  • Veelvoorkomende WordPress-fouten – De ultieme lijst met veelvoorkomende WordPress-fouten en hoe u deze kunt oplossen.

  Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het opzetten van uw WordPress-lidmaatschapswebsite. Misschien wilt u ook onze stapsgewijze WordPress SEO-gids voor beginners bekijken.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me