Kako dodati Facebook Like Button v WordPress

Ali želite v WordPress dodati gumb Like Like? Facebook je največja platforma socialnih medijev na svetu. Z gumbom Like Like lahko uporabnikom omogočite, da všečkajo in delijo vašo vsebino na Facebooku. V tem članku vam bomo pokazali, kako v WordPress dodati gumb Facebook Like.


Facebook Like Button za WordPress

1. način: Ročno dodajte Facebook kot gumb v WordPress

Ta metoda zahteva, da kodo dodate neposredno v WordPress. Če tega še niste storili, si oglejte vodnik našega začetnika o lepljenju odrezkov iz spleta v WordPress.

Najprej morate obiskati stran gumba »Všeč mi« na spletnem mestu razvijalcev Facebooka in se pomakniti navzdol do razdelka »Konfigurator gumbov«..

Kot nastavitve gumbov

S konfiguracijo izberite postavitev in velikost gumba Like. Spodaj boste videli predogled gumba Like.

Polje URL lahko pustite prazno, saj bomo dinamično izpolnili URL v WordPressu.

Ko ste s predogledom zadovoljni, kliknite gumb »Pridobi kodo«.

Prikazalo se bo pojavno okno, ki prikazuje dva dela odrezkov kode na zavihku SDK JavaScript.

Facebook Like generator kode gumbov

Kopirajte prvi delček kode in ga dodajte v datoteko header.php teme WordPress, takoj za oznako.

Nato morate kopirati drugi del kode in ga prilepiti v datoteke s predlogi teme teme WordPress, kjer želite dejansko prikazati gumb Všeč..

Najverjetneje ga boste želeli dodati v single.php, archive.php, page.php itd. Če pa vaša tema WordPress uporablja predloge vsebine, jo boste morali dodati v predloge vsebine.

Če te delčke kode neposredno dodate v svojo WordPress temo, bodo te posodobljene, ko posodobite temo.

Temu se lahko izognete tako, da ustvarite otroško temo in nato te delčke kode dodate v predloge otroške teme.

2. način: Dodajte Facebook kot gumb v WordPressu z uporabo vtičnika

Pri tej metodi bomo z gumbom WordPress dodali Facebook Like gumb. Ta metoda je veliko lažja in jo priporočamo začetnikom.

Prvo, kar morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik WP Like Button. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po vklopu bo vtičnik v vašo skrbniško vrstico WordPress dodal novo postavko z oznako WP Like Button. S klikom na to boste morali odpreti stran z nastavitvami vtičnika.

WP Nastavitve gumbov

Najprej morate izbrati, kje želite prikazati gumb Všeč mi in izberite, ali želite, da je gumb odziven ali ne.

Nato morate navesti ID aplikacije Facebook ali ID skrbnika uporabnika, ki ima dostop do vpogleda v Facebook. Tukaj lahko uporabite svoje Facebook uporabniško ime ali ID.

Pod privzeto nastavitvijo slike lahko naložite sliko, ki bo uporabljena, če objava ali stran nima sličice na Facebooku. Pustite to možnost, pokazali vam bomo, kako lahko v tem članku nastavite sličico Facebooka.

Pod možnostjo »Kaj mi je všeč« morate izbrati »Vsaka stran / objava bo imela svoj gumb všeč«. Po tem morate za svoj Facebook gumb izbrati postavitev, poravnavo, jezik.

Na dnu strani si boste lahko ogledali predogled, kako se bo gumb pojavil na vašem spletnem mestu.

Ko končate, kliknite gumb »Shrani nastavitve«, da shranite spremembe.

To je vse, zdaj lahko obiščete svoje spletno mesto WordPress in za vsako objavo boste videli gumb Všeč.

Kot gumb v WordPressu

Kaj so metapodatki odprtega grafikona? Kako ga dodati v WordPress

Meta meta podatki Open Graph pomagajo Facebooku zbirati meta podatke o strani ali objavi na vašem WordPress spletnem mestu. Ti podatki vključujejo sličico, naslov objave / strani, opis in avtorja.

Facebook je precej spreten pri vlečenju naslovov in opisnih polj. Če ima vaša objava več slik, včasih pa je prikazana napačna sličica, ko je vaš članek v skupni rabi.

Če že uporabljate vtičnik Yoast SEO, potem lahko to enostavno popravite z obiskom SEO »Družbeno strani in s klikom na zavihek Facebook.

Facebook Open Graph

Za več podrobnosti in nadomestne načine dodajanja metapodatkov odprtega grafa si oglejte naš vodič o tem, kako dodati Word meta meta podatkov Open Word v WordPress.

To je vse, upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako dodati Word Like gumb v WordPress. Morda boste želeli videti tudi naš seznam 10 najboljših Facebook nasvetov in vaj za uporabnike WordPressa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map