Kako dodati gumbe za skupno rabo v programu WordPress (Vodnik za začetnike)

Ali želite v WordPress dodati gumbe za družbeni delež? Spletna mesta v družbenih medijih so tam, kjer veliko časa preživijo na internetu.


Socialne medije lahko uporabite za ustvarjanje uporabniškega udejstvovanja in privabljanje novih uporabnikov na vaše spletno mesto. Najenostavnejši način je, da v objave in strani WordPress dodate gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih.

V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko preprosto dodate gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih in prikažete število delnic v WordPressu. Zajeli bomo nekaj različnih načinov, tako da lahko nad in pod objavo vsebine dodate družabne gumbe ali naredite plavajočo vrstico skupne rabe..

Kako dodati gumbe za skupno rabo v programu WordPress - enostaven način

Zakaj bi morali v WordPressu dodati gumbe za skupni delež?

Socialno omrežje je ena najbolj priljubljenih spletnih dejavnosti danes. Ocenjujejo, da bo do konca leta 2019 po vsem svetu približno 2,77 milijarde uporabnikov družbenih medijev. (Vir)

Zato je trženje socialnih medijev zdaj ključni del strategije rasti katerega koli podjetja. Če želite doseči več potencialnih strank, so platforme za družbene medije zelo učinkoviti kanali za komunikacijo z njimi.

Težava je v tem, da ko svojo vsebino delite na lastnih profilih družbenih medijev, doseže le omejeno število vaših sledilcev.

Najboljši način, da dosežete ljudi, ki ne spremljajo vašega podjetja v družabnih medijih, je tako, da na svoje WordPress spletno mesto dodate gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih.

Gumbi za skupno rabo družbe obiskovalce vašega spletnega mesta pozivajo, da delijo vašo vsebino na njihovi časovnici. To omogoča, da vašo vsebino vidijo njihovi prijatelji in sledilci, ki lahko nato dodajo komentarje, jih imajo radi in jih dajo v skupno rabo.

Če na spletno mesto dodate gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih, vam lahko pomaga:

  • Pridobite več prometa na svojem spletnem mestu
  • Povečajte svoje družbene medije po tem
  • Ustvarite več potencialnih kupcev in prodaje
  • Izgradite socialni dokaz in prepoznavnost blagovne znamke

Po tem si poglejmo, kako v WordPressu enostavno dodate gumbe za deljenje družabnih omrežij.

Dodajanje gumbov za družabni delež v WordPressu

Za to vadnico bomo uporabljali vtičnik Shared Counts. Je najboljši vtičnik za socialne medije WordPress, ki je na voljo na trgu.

S tem vtičnikom lahko v svoje objave v WordPressu preprosto dodate gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih in prikažete tudi število delnic. Najboljši del je, da je optimiziran za delovanje in ne upočasni vašega spletnega mesta.

Za razliko od drugih vtičnikov za skupno rabo v družabnih omrežjih Shared Counts uporablja edinstven način predpomnjenja, da minimalen vpliv na hitrost in uspešnost vašega spletnega mesta.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da namestite in aktivirate vtičnik Shared Counts. Za podrobna navodila glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Ko namestite vtičnik, morate iti Nastavitve »SharedCounts meni za konfiguracijo nastavitev vtičnika.

Meni šteje WordPress v skupni rabi

Nato se pomaknite navzdol do razdelka »Prikaz« in izberite gumbe za skupno rabo, ki jih želite prikazati. Privzeto so izbrani trije gumbi (Facebook, Twitter in Pinterest).

Vtičnik v skupni rabi - izberite gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih

Če želite dodati dodatne gumbe za skupno rabo, lahko v polju kliknete na belo območje.

V skupne števce dodajte gumbe za skupni delež

Nato lahko izberete slog gumba za skupno rabo v spustnem meniju z oznako »Slog gumba za skupno rabo«. Vtičnik Shared Counts ima 8 čudovitih stilov gumbov.

Štetja v skupni rabi si delijo stile gumbov

Po tem boste morali izbrati lokacijo teme, na kateri želite prikazati gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih. Izbirate lahko med tremi možnostmi: pred vsebino, po vsebini ter pred in po vsebini.

Lokacije teme za gumbe za skupne rabe

Nazadnje morate izbrati podprte vrste objav. Privzeto je izbrana možnost »objava«.

Če želite na svojih straneh in drugih vrstah objav prikazati gumbe za skupno rabo, lahko potrdite polje poleg možnosti strani.

Podprte vrste objav v skupni rabi

Ne pozabite klikniti na Shrani spremembe gumb za shranjevanje nastavitev.

Ko končate, lahko obiščete katero koli objavo na vašem spletnem mestu in si ogledate gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih. Tu je opisano, kako izgleda naša spletna stran s slogom »Klasično« na privzeto temo Dvajset devetnajst.

Gumbi v skupni rabi v skupni rabi

Kako prikazati štetje družbenih deležev v WordPressu?

Kot že ime pove, lahko vtičnik Shared Counts prikazuje tudi vaše število družbenih deležev, ne da bi upočasnil vaše spletno mesto.

Če želite omogočiti štetje skupnih deležev, morate odpreti nastavitve štetja v skupni rabi in nastaviti vir štetja delnic.

V oknu z nastavitvami štetja v skupni rabi se na vrhu prikažejo nastavitve »Skupno štetje«.

Privzeto bo prikazano Noben izbrana možnost za »Vir štetja«, kar pomeni, da štetja delnic ne bodo naložena in prikazana.

Delite štetje Vir brez štetja v skupni rabi

Če želite prikazati število družbenih deležev, lahko izbirate med dvema viroma.

Možnosti vira delitve štetja

SharedCount.com je priporočena možnost za vtičnik. Če izberete to možnost, se štetja pridobijo iz API-ja storitve SharedCount. Omogoča iskanje vseh števcev z samo 2 API-jema, kar je najboljše za uspešnost.

Če izberete možnost »Native«, se štetje delnic pridobi iz ustrezne družbene storitve, na primer Facebook API za Facebook štetja, Pinterest API za štetje pin. Ta metoda lahko upočasni vaše spletno mesto, ker bo zahtevalo več klicev API-ja.

Za vir štetja priporočamo, da izberete SharedCount.com. Nato boste videli polje za ključ API-ja SharedCount.

Polje API v skupni rabi

API SharedCount lahko dobite tako, da se na spletnem mestu SharedCount.com prijavite za brezplačni račun.

Registrirajte se za SharedCounts com

Vnesite svoj e-poštni naslov in geslo. Nato kliknite Ustvari račun.

Ustvari račun SharedCounts.com

Spletno mesto bo zdaj poslalo potrditveno povezavo na vaš e-poštni naslov. Za potrditev morate klikniti povezavo.

Račun SharedCounts.com je preverjen

Ko je vaš e-poštni naslov preverjen, se morate prijaviti v račun SharedCount in se pomakniti do računa v zgornjem desnem kotu zaslona. Tam boste videli svoj e-poštni naslov in spustno ikono ob njem.

SharedCounts.com račun

Nato morate klikniti spustni meni in izbrati »Nastavitve«. Tu boste našli ključ API-ja SharedCount.

Ključ API SharedCounts.com

Kopirajte ključ API in se vrnite na stran z nastavitvami vtičnika na svojem mestu WordPress. Zdaj nadaljujte in prilepite ključ API v polje “SharedCount API Key”.

Vstavite ključ API-ja SharedCounts

Spodaj bodo prikazane nekatere druge nastavitve, povezane s štetjem skupnih deležev. Če jih želite, jih lahko pregledate in spremenite.

Če želite prikazati skupno štetje, lahko potrdite polje poleg možnosti »Samo skupno število«.

Priporočamo tudi, da potrdite polje, da skrijete prazne števce, namesto da bi prikazali nič (0).

Možnosti štetja skupne rabe

Nato boste v razdelku Zaslon prikazali novo polje »Skupno število«. To vam omogoča prikaz skupnega števila delnic poleg gumbov za skupno rabo.

Gumb Dodaj skupne števke Vtičnik v skupni rabi

Ne pozabite klikniti gumba »Shrani spremembe«, da shranite svoje nastavitve.

Zdaj lahko obiščete svoje spletno mesto in si ogledate gumbe za skupno rabo v družabnem omrežju s številom delnic za vsako objavo spletnega dnevnika.

Dodajanje gumbov za skupno rabo na izbranih straneh

Običajno gumbi družabnih datotek običajno niso dodani na strani WordPressa, včasih pa jih boste morda želeli omogočiti na nekaterih določenih straneh.

Če je temu tako, lahko uporabite kratek kode Štev v skupni rabi: [shared_counts].

To kratko kodo lahko dodate kjer koli na svojem spletnem mestu, da prikažete gumbe za skupno rabo.

Če želite dodati WordPress kratke kode, je v urejevalniku blokov WordPress na voljo blok kratke kode.

Blokada kratkih kod v urejevalniku Gutenberg

Blok lahko preprosto dodate na območje z vsebino in nato prilepite kratko kodo Shared Counts.

Vstavite kratko kodo v skupni rabi

S pomočjo kratke kode lahko dodate gumbe za skupno rabo družabnih omrežij res kjer koli na svojem spletnem mestu.

Dodajanje plavajoče vrstice družabnih deležev v WordPressu

Vtičnik Shared Counts omogoča dodajanje gumbov za skupno rabo družbe nad vsebino, pod vsebino ali nad in pod vsebino. Ti gumbi za skupno rabo so statični in niso vidni ves čas.

Drug priljubljen način za prikaz gumbov za skupno rabo v družabnih omrežjih je dodajanje plavajoče vrstice za skupno rabo. To je meni za skupno rabo v družabnih omrežjih, ki ostane na zaslonih uporabnikov, ko se pomikajo navzdol.

Za razliko od običajnih gumbov za skupno rabo bo plavajoča vrstica skupne rabe vidna ves čas, ko uporabnik prebere vaš članek. Naredijo jih bolj opazne in vam pomagajo izboljšati socialno izmenjavo.

Nekateri strokovnjaki za uporabniške izkušnje trdijo, da je zaradi tega vaše spletno mesto videti slabo, saj zapolnjuje beli prostor. Vendar, če lahko ohranite čisto, potem je lahko zelo koristno.

Za plavajoče gumbe družabnih deležev morate namestiti in aktivirati vtičnik Sassy Social Share.

Po vklopu bo vtičnik dodal novo element menija z oznako »Sassy Social Share« na vašo skrbniško vrstico WordPress. Če ga kliknete, se odpre stran z nastavitvami vtičnika.

Izberite slog gumba

Najprej morate izbrati slog ikone. Vtičnik je na voljo s kvadratnimi, zaobljenimi in pravokotnimi gumbi. Izberete lahko sloge za plavajočo vrstico družabnih skupin in standardno vrstico.

Nato morate preklopiti na zavihek »Standardni vmesnik«. Tukaj lahko omogočite ali onemogočite standardne statične gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih.

Standardni gumbi za skupno rabo

Priporočamo uporabo plavajočih ali statičnih socialnih gumbov. Uporaba obeh bo presežek, kar lahko povzroči slabo uporabniško izkušnjo.

Nato morate preklopiti na zavihek “Plavajoči vmesnik” in potrditi polje poleg možnosti “Omogoči vmesnik za plavajoče skupno rabo”.

Nastavitve vtičnikov za plavajoče družbene dele

Po tem morate izbrati spletna mesta družbenih medijev, ki jih želite prikazati. Gumbe lahko dodate ali odstranite in jih preuredite s preprostim povlečenjem in spuščanjem.

Ko končate, kliknite gumb »Shrani spremembe«, da shranite svoje nastavitve.

Zdaj lahko obiščete svoje spletno mesto in si ogledate plavajoče gumbe za družabne deleže v akciji. Tukaj je opisano, kako je izgledalo na naši demo strani.

Plavajoči gumbi družabnih deležev

Upamo, da vam je ta članek pomagal, da se naučite, kako v WordPressu dodajati gumbe za družabne deleže. Mogoče se boste želeli naučiti tudi, kako dodati ikone družabnih medijev v WordPress menije in kako dodati ikone družabnih vsebin na stransko vrstico.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me