Kako dodati SVG v WordPress (z dvema preprostima rešitvama)

Ali želite dodati datoteke SVG na svoje WordPress spletno mesto? WordPress vam privzeto omogoča nalaganje vseh priljubljenih formatov slikovnih, zvočnih in video datotek, vendar SVG ni med njimi. V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko preprosto dodate SVG v WordPress.


Datoteke SVG enostavno dodajte v WordPress

Kaj je SVG?

SVG ali Scalable Vector Graphics je oblika datoteke, ki določa vektorsko grafiko z uporabo označevalnega jezika XML. Glavna prednost SVG je, da vam omogoča povečanje slik, ne da bi pri tem izgubili kakovost ali imeli pikslacijo.

Kako deluje SVG?

Scalable Vector Graphics (SVG) je tehnologija, ki prikazuje dvodimenzionalne risbe z uporabo XML. Razlikujejo se od pogosto uporabljenih formatov slik, kot so PNG, GIF ali JPEG.

Če vzamete slikovno datoteko png / jpeg in povečate, boste opazili, da se bo slika začela zamegljevati in postati pikselizirana.

Vektorska grafika ne uporablja pik. Namesto tega uporabljajo dvodimenzionalni zemljevid, ki določa grafiko, ki si jo ogledujete. Ko povečate, se slika ne pikira.

Tako lahko povečate vektorsko grafiko, ne da bi pri tem izgubili kakovost. Najpomembneje je, da so slike SVG v velikosti datotek veliko manjše kot JPEG ali PNG.

Vektorska grafika se običajno uporablja za ikone, pisave ikon, logotipe spletnih strani in slike blagovne znamke. Morda boste želeli dodati datoteke SVG v WordPress za logotip vašega podjetja, ikone ali drugo grafiko.

Kot se slišijo, so datoteke SVG še vedno nekoliko nevarne. Zato WordPress ne podpira privzeto naloženih datotek SVG.

Če v WordPress naložite sliko SVG, boste videli naslednje sporočilo o napaki:

Žal ta vrsta datoteke ni dovoljena iz varnostnih razlogov.

SVG varnostna napaka v WordPressu

Varnostne težave v zvezi s SVG v WordPressu

SVG datoteke vsebujejo kodo v označevalnem jeziku XML, ki je podobna HTML-ju. Vaš brskalnik ali programska oprema za urejanje SVG analizira označevalni jezik XML, da prikaže izhod na zaslonu.

Vendar to odpira vaše spletno mesto za morebitne ranljivosti XML. Uporablja se lahko za pridobitev nepooblaščenega dostopa do uporabniških podatkov, sprožitev grobih napadov ali medkriptnih skriptnih napadov.

Metode, ki jih bomo delili v tem članku, bodo poskušali sanitizirati datoteke SVG in izboljšati njihovo varnost. Vendar ti vtičniki ne morejo v celoti preprečiti nalaganja ali injiciranja zlonamerne kode.

Najboljša rešitev je uporaba datotek SVG, ki jih ustvarjajo zanesljivi viri, in nalaganje SVG samo za zaupanja vredne uporabnike.

Če želite izvedeti več o varnosti, si oglejte naš celotni varnostni vodnik za WordPress za začetnike.

Ob tem pa si poglejmo, kako enostavno in varno uporabljati SVG datoteke v WordPressu.

1. način 1. Naložite datoteke SVG v WordPress s podporo za SVG

Ta metoda ponuja popolno podporo za dodajanje SVG datotek v WordPress. Omogoča tudi prikazovanje vgrajenega SVG-ja v objavah in straneh WordPress-a.

Najprej morate namestiti in aktivirati vtičnik za podporo SVG. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati Nastavitve »Podpora za SVG stran za konfiguracijo nastavitev vtičnika.

Nastavitve podpore za SVG

Na strani z nastavitvami morate potrditi polje poleg možnosti »Omeji skrbnikom?« To bo samo skrbniku spletnega mesta omogočilo nalaganje SVG datotek v WordPress.

Naslednja možnost je vklop naprednega načina. To možnost morate preveriti le, če želite uporabiti napredne funkcije, kot so CSS animacije in vgrajeno SVG upodabljanje.

Ne pozabite klikniti gumba za shranjevanje sprememb, da shranite nastavitve.

Zdaj lahko ustvarite novo objavo ali uredite obstoječo. V urejevalnik objav boste naložili datoteko SVG, kot bi naložili katero koli drugo slikovno datoteko. Preprosto dodajte slikovni blok v urejevalnik in nato naložite datoteko SVG.

Zdaj boste lahko naložili in vdelali SVG datoteko v WordPress.

V WordPress datoteko vdelajte SVG datoteko

2. način 2. Naložite datoteke SVG v WordPress z uporabo varne datoteke SVG

Ta metoda uporablja tudi vtičnik in omogoča izvajanje sanitarizacije SVG datotek, naloženih v WordPress.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik Safe SVG. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Vtičnik deluje zunaj okvira in ni nastavitev, ki bi ga konfigurirali. Lahko preprosto nadaljujete in začnete nalagati SVG datoteke.

Slaba stran je, da ta vtičnik omogoča nalaganje SVG vsem uporabnikom, ki lahko pišejo objave na vašem spletnem mestu WordPress.

Če želite nadzirati, kdo lahko naloži datoteke, boste morali kupiti premijsko različico vtičnika.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako varno dodati SVG v WordPress. Morda boste želeli pogledati tudi naš članek o najpogostejših težavah s sliko v WordPressu in kako jih odpraviti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map