Kako enostavno ustvariti prizorišče spletnega mesta za WordPress (korak za korakom)

Ali želite ustvariti prizorišče za WordPress, vendar niste prepričani, kje začeti?


WordPress prizorišče je testno mesto, ki ga lahko uporabite za »varno« posodabljanje vtičnikov in druge spremembe, preden začnete živeti.

V preteklosti je bilo zelo težko postaviti WordPress odmevno spletno mesto, zdaj pa se je to spremenilo, tako da lahko to stori tudi netehnična oseba.

V tem priročniku po korakih vam bomo pokazali, kako enostavno ustvariti uprizoritveno okolje za svoje WordPress spletno mesto. Zajemali bomo več različnih metod in večina zahteva le nekaj klikov.

Kako ustvariti prizorišče spletnega mesta za WordPress

Kaj je odmevno mesto?

Sestavljajoče se mesto je klon vašega spletnega mesta v živo, ki se uporablja za testiranje sprememb, preden jih začnete objavljati. Sestavljajoča se spletna mesta vam pomagajo odkriti napake, zato ne boste na koncu zlomili svojega spletnega mesta v živo.

Veliko uporabnikov namesti WordPress lokalno v računalnike z operacijskim sistemom Windows ali Mac, da preverijo spremembe. Ko končajo posodobitve, te spremembe preprosto naložijo iz localhosta v strežnik v živo

Največja težava tega pristopa je, če nekaj, kar je delovalo na vašem localhostu, ne deluje na strežniku v živo?

Pogosto strežniki gostovanja v storitvi localhost in živi WordPress ne delujejo v istem okolju.

Ker spletno mesto za prirejanje živi na vašem strežniku spletnega gostovanja, lahko vse te napake preprosto preprečite, ker ima enako konfiguracijo strežnika kot vaše spletno mesto v živo.

Glede na navedeno si poglejmo, kako nastaviti WordPress prizorišče za WordPress.

Kako enostavno ustvariti spletno mesto za urejanje WordPress-a

Obstaja več načinov za ustvarjanje prizorišča spletnega mesta za WordPress. Najlažji od njih je, da uporabite vgrajeno funkcijo spletnega mesta za prirejanje ponudnika gostovanja.

Nekatera najboljša podjetja za gostovanje v WordPressu že ponujajo spletna mesta za uprizoritev v enem kliku. Če vaše spletno mesto gosti enega od njih, lahko preprosto ustvarite prizorišče spletnega mesta brez težav.

Če niste z eno od teh priljubljenih rešitev za gostovanje, imamo na voljo tudi rešitev, s pomočjo katere lahko s pomočjo vtičnika (in celo ročno) ustvarite spletno mesto za urejanje programa WordPress..

Za hitrejše brskanje lahko s spodnjo navigacijo skočite na odsek, ki je za vas najbolj primeren:

  Ustvarjanje prizorišča spletnega mesta na Bluehostu

  Bluehost je eno najboljših WordPress gostovalnih podjetij. Ponujajo hitro spletno rešitev za uprizoritev z enim klikom, ki ustreza vsem njihovim načrtom.

  Najprej se morate prijaviti v skrbniško območje svojega spletnega mesta WordPress in iti na Bluehost »uprizoritev stran.

  Možnost prirejanja spletnega mesta na Bluehostu

  Odprli boste čarovnika Bluehost-ovega prizorišča. Nato morate nadaljevati s klikom na gumb »Ustvari spletno mesto za uprizoritev«.

  Ustvarite prizorišče spletnega mesta na Bluehostu

  Bluehost bo zdaj pripravil uprizoritveno okolje za vaše spletno mesto. Ko končate, boste videli sporočilo o uspehu s povezavo do obiska vašega spletnega mesta.

  Pojdite na spletno mesto

  Zdaj lahko za nadaljevanje kliknete gumb »Pojdi na prizorišče spletnega mesta«.

  Dosegli boste skrbniško območje vašega spletnega mesta WordPress. Na vrhu skrbniške vrstice se prikaže rdeč gumb, ki nakazuje, da delate v uprizoritvenem okolju.

  Lahko nadaljujete in delate na svojem spletnem mestu, ne da bi skrbeli, da bo to vplivalo na spletno mesto v živo.

  Uvajanje sprememb od postavitve do spletnega mesta v živo na Bluehostu

  Ko ste pripravljeni na spremembe vstaviti v spletno mesto v živo, preprosto pojdite na Bluehost »uprizoritev stran.

  Uvedite spletno mesto v živo na Bluehostu

  Pomaknite se na razdelek Možnosti razmestitve. Videli boste tri možnosti za uvajanje. Namestite lahko samo datoteke, samo bazo podatkov ali obe datoteki in bazo podatkov.

  Če niste prepričani, kliknite gumb Razmestitev datotek in baze podatkov, če želite namestiti vse spremembe iz uprizoritvenega okolja.

  Tako se bo pojavilo pojavno okno, pri katerem boste morali potrditi, da želite umestitveno mesto namestiti na mesto izdelave. Če želite nadaljevati, kliknite »Da, uvajamo«.

  Potrdite razmestitev

  Bluehost bo zdaj začel postavljati vaše odmevno mesto na spletno mesto v živo. To lahko traja nekaj časa, odvisno od velikosti vašega spletnega mesta.

  Pojavno okno bo samodejno izginilo, ko bo uvedba končana. Zdaj lahko obiščete spletno mesto v živo in si ogledate, kakšne so spremembe na vašem proizvodnem mestu.

  Ustvarjanje odmevne strani na spletnem mestu SiteGround

  SiteGround je še eno od najboljših gostujočih podjetij za WordPress, ki s svojimi načrti GrowBig in GoGeek ponuja funkcijo uprizarjanja v enem kliku. Če na vašem spletnem mestu gostuje SiteGround, potem bi tako nastavili uprizoritveno spletno mesto.

  Najprej se morate prijaviti na nadzorno ploščo cPanel SiteGround. Nato se pomaknite navzdol do razdelka »Orodja WordPress« in kliknite na ikono »Staging«.

  Ikona uprizoritve v SiteGround cPanel

  Odprlo se vam bo stran o prizoriščih. Tukaj morate svoje spletno mesto dodati upravitelju spletnega mesta. Ko končate, za nadaljevanje kliknite gumb »Dodaj WordPress«.

  Dodajte spletno mesto upravitelju uprizoritev

  Na naslednjem zaslonu morate izbrati URL, kjer je nameščeno vaše spletno mesto. Če je vaše spletno mesto WordPress nameščeno v pod imeniku, ga lahko dodate v polje zraven njega in za premik naprej kliknete gumb Dodaj URL..

  Izberite URL

  Upravitelj spletnega mesta za prirejanje bo zaznal vaše spletno mesto in ga dodal strani. Zdaj lahko za nadaljevanje kliknete gumb »Ustvari uprizoritev kopiranja«.

  Ustvari uprizoritveno kopijo spletnega mesta

  Videli boste pojavno okno, ki vam omogoča, da zaščitite svoje spletno mesto. To je dobra ideja, saj drugim preprečuje dostop do vaše spletne strani. Google tudi preprečuje indeksiranje podvojene vsebine.

  Pojdite naprej in vnesite uporabniško ime / geslo in kliknite »Nadaljuj«.

  Z geslom zaščitite odmevno mesto

  SiteGround bo zdaj ustvaril uprizoritveno okolje za vaše spletno mesto WordPress.

  Ko to storite, boste videli upravljavca spletnega mesta, ki ureja upodabljanje, s povezavami do upravnega območja spletnega mesta. Pojdite naprej in začnite delati na svojem mestu WordPress uprizoriti.

  Ko končate s spremembami na svojem spletnem mestu, ga lahko potisnete v živo tako, da odprete stran za prikazovanje v cPanel. Poleg svojega spletnega mesta morate klikniti gumb »Upravljanje kopiranih kopij«.

  Upravljanje uprizoritvenih kopij

  Na naslednji strani lahko s pritiskom na gumb “Pritisni v živo” pritiskate na spremembe, ki izhajajo iz prikazovanja na spletno mesto v živo.

  Uveljavite uprizoritev za življenje

  Ustvarjanje odmevnega mesta na WP Engine

  WP Engine je najboljše podjetje na svetu, ki ga upravlja WordPress. Upravljano gostovanje WordPress je storitev concierge za vaše WordPress spletno mesto, kjer ponudnik gostovanja skrbi za posodobitve, varnostne kopije, varnost in delovanje.

  WP Engine z vsemi načrti ponuja rešitev za uprizoritev z enim klikom. Če za gostovanje svojega spletnega mesta uporabljate WP Engine, potem bi na ta način postavili uprizoritveno okolje za svoje spletno mesto.

  Najprej se morate prijaviti na nadzorno ploščo WP Engine. Nato pojdite na stran Sites in s svojim klikom izberite spletno mesto.

  Spletna stran WP Engine

  Tako boste prišli do nadzorne plošče vašega spletnega mesta. Zdaj morate v levem stolpcu klikniti povezavo Add Staging.

  Dodajte odmevno mesto v WP Engine

  Na naslednjem zaslonu morate na kartici »Ustvari novo« vnesti ime spletnega mesta za uprizoritev. To ime bo tudi poddomena vašega spletnega mesta.

  Ustvari novo spletno mesto za uprizoritev

  Za nadaljevanje kliknite gumb Ustvari okolje.

  WP Engine bo zdaj ustvaril odmevno mesto za vas. Vendar je to uprizoritveno okolje samo prazno spletno mesto WordPress, ki nima nobene vsebine vašega spletnega mesta v živo.

  Spremenimo to.

  Preklopite na svoje proizvodno okolje s klikom na proizvodnjo v levem stolpcu. Na naslednjem zaslonu v zgornjem desnem kotu zaslona kliknite gumb Kopiraj v.

  Kopirajte v uprizoritev

  Nato boste morali izbrati točko za varnostno kopiranje, ki jo želite uporabiti za svoje uprizoritveno mesto. Če niste prepričani, izberite zadnjo varnostno kopijo spletnega mesta.

  Izberite povratno točko

  Za nadaljevanje kliknite na gumb za predogled.

  Videli boste opozorilno okence, ki vas obvešča, da izvorno spletno mesto kopirate v prizorišče. Za nadaljevanje kliknite gumb Kopiraj okolje.

  Kopiraj opozorilo spletnega mesta

  WP Engine bo zdaj kopiral vaše spletno mesto v živo v uprizoritveno okolje. Ko bo končano, boste prejeli obvestilo po e-pošti.

  Po tem se lahko prijavite na svoje uprizoritveno spletno mesto z istim skrbniškim uporabniškim imenom in geslom kot vaše spletno mesto v živo.

  Razmestitev spletnega mesta v živo na WP Engine

  Ko boste pripravljeni spremembe s svojega WordPress oderuškega mesta prestaviti na spletno mesto v živo, boste najprej morali ustvariti varnostno točko za svoje prizorišče.

  Rezervna točka je tako kot prihranite svoj napredek v igri. Ustvariti ga morate pred uvedbo sprememb spletnega mesta o spremembah na spletno mesto v živo.

  Preprosto pojdite na nadzorno ploščo WP Engine in kliknite na Urejanje »Rezervne točke meni iz levega stolpca.

  Ustvarite varnostno kopijo za vaše spletno mesto

  Nato dodajte opis varnostne kopije, da se boste lahko pozneje spomnili sprememb, nato pa kliknite gumb »Ustvari varnostno kopijo v uprizoritvi«..

  Ustvarite varnostno kopijo spletnega mesta

  WP Engine bo zdaj ustvaril varnostno kopijo za vaše spletno mesto. Ko bo varnostna kopija končana, boste prejeli obvestilo po e-pošti.

  Zdaj ste pripravljeni na uvedbo spletnega mesta.

  Preprosto kliknite gumb “Kopiraj v” v zgornjem desnem kotu zaslona in izberite “Izdelava”.

  Kopiraj v produkcijo

  Nato boste morali izbrati rezervno točko. Tokrat izberite varnostno kopijo, ki ste jo ustvarili prej in kliknite gumb za predogled.

  Izberite povratno točko

  Videlo se bo opozorilno sporočilo, vendar pojdite naprej in za nadaljevanje kliknite gumb ‘Kopiraj okolje’.

  Kopiranje okolja

  WP Engine bo zdaj kopiral vaše uprizoritveno okolje na vaše spletno mesto v živo. Ko bo končano, boste prejeli obvestilo po e-pošti.

  Po tem se lahko prijavite na svoje spletno mesto v živo, da zagotovite, da vse deluje v redu, in to bi moralo biti, ker ste preizkusili vse svoje spremembe v uprizoritvi.

  Ustvarjanje spletnega mesta s pomočjo vtičnika WordPress

  Če vaše podjetje za gostovanje v WordPressu ne ponuja funkcije spletnega mesta za prirejanje, potem lahko še vedno ustvarite spletno mesto za prirejanje s pomočjo vtičnika WordPress.

  Pri uporabi te metode je nekaj pomanjkljivosti.

  Prvič, vtičnik bi imel omejen nadzor na vašem strežniku gostovanja. Zato morda ne daje vedno najboljših rezultatov.

  Drugič, vtičnik, ki ga bomo uporabljali, bo vaše spletno mesto shranjeval na lastnih strežnikih. Če vas skrbi zasebnost in varstvo podatkov, potem to morda ni idealna situacija za vas.

  Ob tem pa si poglejmo, kako ustvariti uprizoritveno WordPress spletno mesto s pomočjo vtičnika WordPress.

  Prva stvar, ki jo morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik WP Stagecoach. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

  Po vklopu bo vtičnik dodal novo postavko menija z oznako WP Stagecoach v vašo skrbniško vrstico. S klikom na to boste morali odpreti stran z nastavitvami vtičnika.

  Nastavitve WP Stagecoach

  Vnesti boste morali uporabniško ime WP Stagecoach in ključ API, ki ga najdete pod svojim računom na spletnem mestu vtičnikov.

  Po tem boste lahko ustvarili svoje uprizoritveno spletno mesto.

  Navesti morate ime spletnega mesta. To ime bo uporabljeno tudi kot poddomena spletnega mesta WordPress.

  Ne pozabite potrditi potrditveno polje poleg možnosti „Zaščita gesla za prirejanje spletnega mesta“. Vašo spletno stran za uprizoritev bo zaščitil pred javnim ogledom in iskalniki.

  Ustvarite spletno stran za uprizoritev z uporabo WP Stagecoach

  Nato za nadaljevanje kliknite gumb ‘Ride The Stagecoach’.

  Vtičnik bo zdaj ustvaril varnostno kopijo datotek in baze podatkov WordPress, da jih bo izvozil za vaše spletno mesto. Ko končate, boste videli povezavo do spletnega mesta in njegovega skrbniškega območja.

  Lahko kliknete povezavo, da obiščete vaše spletno mesto in začnete delati na njem.

  Razmestitev odmevnega mesta v živo z uporabo WP Stagecoach

  Ko boste pripravljeni uvesti spremembe na svoje spletno mesto v živo, pojdite na WP Stagecoach »Uvozi spremembe strani in kliknite na gumb za preverjanje sprememb.

  Vtičnik bo zdaj preveril spremembe na spletnem mestu in nato pokazal možnosti, kako jih uvoziti.

  Uvajanje sprememb pri uprizoritvi

  Izberete lahko, da uvozite samo spremembe datotek, samo spremembe baze podatkov ali vse spremembe. Nato za nadaljevanje kliknite na uvozni gumb.

  Vtičnik vam bo pokazal napredek uvoza in vas obvestil, ko bo končan. Zdaj lahko preizkusite spletno mesto v živo in preverite, ali so bile vse spremembe uspešno uvožene.

  Ustvarite spletno stran za uprizoritev za WordPress ročno

  Ta metoda zahteva, da ročno ustvarite prizorišče mesta za namestitev WordPress-a. Je za napredne uporabnike in zahteva več dela kot druge metode, opisane zgoraj.

  Druga pomanjkljivost te metode je, da vaše spletno mesto začasno ni na voljo pri uvajanju sprememb, ki so se vrnile od prestopa do živega strežnika.

  Ob tem pa si poglejmo, kako ročno ustvariti uprizoritveno okolje za svoje WordPress spletno mesto.

  Najprej morate ustvariti poddomeno za vaše uprizoritveno spletno mesto. Pojdite na nadzorno ploščo vašega računa gostovanja in kliknite povezavo Poddomene, ki se nahaja pod razdelkom domen.

  Ustvarite poddomena za vaše uprizoritveno mesto

  Opomba: v našem primeru zaslona uporabljamo Bluehost, zato bo vaš zaslon lahko videti drugače.

  Vnesite ime svoje poddomene (na primer uprizoritev) in kliknite gumb ustvari.

  Vaša nadzorna plošča gostovanja bo zdaj dodala vašo poddomeno, ki jo lahko uporabite za uvoz vašega spletnega mesta WordPress v živo.

  Nato morate na svojem spletnem mestu v živo namestiti in aktivirati vtičnik Duplicator.

  Po aktivaciji morate v stranski vrstici skrbnika WordPress-a klikniti meni Podvajalec in klikniti ustvariti nov gumb.

  Ustvari paket za kopiranje

  Po tem boste morali nadaljevati s klikom na gumb Naprej.

  Podvajalec bo zdaj zagnal čarovnika za razmnoževanje spletnega mesta. Najprej bo izvedla nekaj testov, da bo videla, ali je vse v redu. Če so vsi predmeti označeni z »Dobro«, kliknite gumb »Zgradi«.

  Sestavite paket

  Vtičnik bo zdaj začel ustvarjati podvajalni paket vašega spletnega mesta WordPress. Ta postopek lahko traja nekaj minut, odvisno od velikosti vašega spletnega mesta.

  Ko končate, boste videli možnosti za prenos programa Installer in paketa Archive. Če želite prenesti obe datoteki v računalnik, kliknite povezavo “Prenos z enim klikom”.

  Prenesite in zapakirajte in namestite datoteke

  Vaše novo spletno mesto WordPress bo zahtevalo novo bazo podatkov. Ustvarimo ga.

  Pojdite na nadzorno ploščo računa gostovanja vašega računa WordPress in kliknite ikono MySQL Databases, ki se nahaja v razdelku Baze podatkov.

  MySQL Database

  Na naslednjem zaslonu vnesite ime za svojo bazo podatkov in nato kliknite gumb ustvari bazo podatkov.

  Ustvari bazo podatkov

  Nato morate za svojo bazo podatkov izdelati uporabnika MySQL. Pomaknite se navzdol do razdelka Uporabniki MySQL in vnesite uporabniško ime in geslo za novega uporabnika baze podatkov.

  Ustvari uporabnika MySQL

  Zdaj morate tem uporabniku omogočiti dostop in spreminjanje baze podatkov, ki ste jo ustvarili prej. Preprosto se pomaknite navzdol do razdelka »Dodaj uporabnika v bazo« in izberite bazo podatkov ter uporabnika, ki ste ga pravkar ustvarili.

  Dodaj uporabnika v bazo podatkov

  Po tem kliknite gumb ‘Dodaj’ za nadaljevanje.

  Od uporabnika boste morali izbrati privilegije. Pojdite naprej in potrdite polje »Vse privilegije« in kliknite gumb »Spremeni spremembe«.

  Podelite privilegije

  Zdaj je vaša baza podatkov pripravljena za uporabo za vaše spletno mesto.

  Nato morate odpreti nov zavihek brskalnika in obiskati tako, da vpišete poddomene spletnega mesta:

  https://yoursubdomain.example.com/installer.php

  Ne pozabite nadomestiti svoje poddomene z dejansko poddomene in example.com s svojim domenskim imenom.

  To bo zagnalo čarovnika za namestitev Duplicatorja.

  Čarovnik za namestitev podvajalnika

  Namestitveni program bo poiskal arhivsko datoteko. Če želite nadaljevati, potrdite potrditvene pogoje in kliknite na naslednji gumb.

  Zdaj vas bo namestitveni program pozval, da vnesete podatke o svoji zbirki WordPress.

  Vaš gostitelj bo verjetno domačin. Po tem boste v prejšnjem koraku vnesli podrobnosti baze podatkov, ki ste jo ustvarili za svoje novo ime domene.

  Povežite bazo podatkov

  Ko končate, kliknite na naslednji gumb za nadaljevanje.

  Duplicator bo zdaj odpakiral varnostno kopijo baze podatkov WordPress iz arhiva v novo bazo podatkov.

  Nato vas bo pozval, da posodobite URL spletnega mesta ali Pot. Ničesar vam ne bi smelo spreminjati, ker samodejno zazna URL nove poddomene in njegovo pot.

  Če ne, lahko URL spremenite v svojo novo poddomeno. Po tem kliknite na naslednji gumb za nadaljevanje.

  Po potrebi posodobite URL-je

  Podvajalec bo zdaj zaključil selitev.

  Če želite vstopiti v WordPress skrbniško območje svojega spletnega mesta na novem mestu za uprizoritev, kliknite gumb “Prijava za skrbnike”.

  Zdaj imate postavljeno spletno mesto za prirejanje. Zaščitimo ga tako, da v poddomene dodamo zaščito z geslom.

  Pojdite na nadzorno ploščo cPanel vašega računa gostovanja in kliknite ikono zasebnosti imenika.

  Zasebnost imenika

  Nato morate izbrati mapo s poddomene in nato izbrati možnost za potrditev polja z geslom za zaščito tega imenika. Od te nastavitve boste morali vnesti ime in vnesite uporabniško ime in geslo.

  S svojim geslom zaščitite spletno mesto

  Za shranjevanje nastavitev kliknite gumb za shranjevanje. Vaše prizorišče bo zdaj skrito za zaščito z geslom.

  Zdaj lahko delate na svojem spletnem mestu in pripravite kakršne koli spremembe.

  Ročno umestite odmevno spletno mesto v živo

  Ko ste pripravljeni na spremembe sprememb s svojega prizornega mesta na strežnik v živo, sledite istim korakom, opisanim zgoraj.

  Preprosto ustvarite nov paket Duplicator na svojem spletnem mestu in prenesite datoteke za namestitev in arhiviranje v računalnik.

  Nato se morate pomakniti na spletno mesto v živo in ustvariti popolno varnostno kopijo WordPress-a (Duplicator lahko uporabite tudi za izdelavo popolne varnostne kopije).

  Ko končate, boste morali izbrisati vse datoteke in mape WordPress s svojega spletnega mesta v živo. To pomeni, da bo vaše WordPress spletno mesto nekaj časa propadlo.

  Na koncu sledite zgornjim navodilom, da zaženete čarovnika za namestitev Duplicatorja, da uvozite oderuško mesto na strežnik v živo.

  Kot vidite, zadnja metoda sploh ni najboljša metoda. Temu se morate izogniti za vsako ceno. Priporočamo uporabo zanesljivega ponudnika gostovanja, kot je Bluehost, SiteGround ali WP Engine, ki ponuja vgrajene funkcije prirejanja mest.

  Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako enostavno ustvariti uprizoritveno okolje za svoje WordPress spletno mesto. Če naletite na kakršne koli težave, si oglejte naš končni vodnik za odpravljanje najpogostejših napak v WordPressu.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map