Kako klonirati WordPress spletno mesto v 7 preprostih korakih

Na splošno velja, da kloniranje velja za neetično prakso. Ko pa razmišljate o kloniranju v smislu izdelave podvojenega spletnega mesta WordPress, se lahko za vaše podjetje odpre popolnoma nov svet popolnoma etičnih možnosti. V tem članku vam bomo pokazali, kako enostavno klonirati WordPress spletno mesto v 7 preprostih korakih.


Kloniranje spletnega mesta WordPress korak za korakom

Kaj je kloniranje in zakaj ga uporabljati?

Ideja za kloniranje spletnega mesta WordPress je preprosta: naredite natančno kopijo ali dvojnik enega WordPress spletnega mesta in ga uporabite na drugem spletnem mestu.

Se morda sprašujete, ali obstajajo kakšni dobri razlogi, da to dejansko storite? Vsekakor!

En praktičen scenarij je, ko spletno mesto WordPress premaknete na novega spletnega gostitelja ali novo ime domene. Kloniranje spletnega mesta vam bo prihranilo ure dela.

Druga možna uporaba je, ko na lokalnem strežniku razvijate spletno mesto za stranko. Ko je projekt končan, lahko podvojite WordPress spletno mesto in ga premaknete na strežnik v živo svoje stranke.

Končno lahko spletno mesto WordPress v živo klonirate na lokalni strežnik za namene testiranja in razvoja.

Kloniranje spletnega mesta WordPress sploh ni tako težko. Če lahko pokažete in kliknete, potem lahko v nekaj minutah ustvarite podvojeno spletno mesto.

Tu je 7 korakov, kako preprosto klonirati WordPress spletno mesto, tudi če ste začetnik!

Korak 1. Kloniranje WordPressa z dodatkom Duplicator

Za ta članek bomo uporabljali vtičnik Duplicator. To je močan vtičnik za varnostno kopiranje in migracijo WordPress, ki je narejen tako za začetnike kot za profesionalce.

Prvo, kar morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik Duplicator. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Vtičnik deluje izven škatle, zato ga lahko začnete uporabljati brez konfiguracije nastavitev.

Korak 2. Ustvarjanje varnostne kopije WordPress z uporabo Duplicatorja

Duplicator vam omogoča kloniranje spletnega mesta WordPress, tako da ustvarite varnostno kopijo in ga nato razpakirate na novo lokacijo.

Pojdimo naprej in ustvarimo rezervni paket WordPress.

Najprej morate obiskati Razmnoževalnik »Paketi strani in na vrhu kliknite gumb »Ustvari novo«.

Ustvarjanje novega paketa v Duplicatorju

S tem se bo začel čarovnik za razmnoževanje, kjer morate za nadaljevanje klikniti naslednji gumb.

Čarovnik za razmnoževanje

Kopiralnik bo zdaj pregledal vaše spletno mesto in preveril, ali je vse v redu, če želite zagnati vtičnik. Če vtičnik najde težavo, boste tukaj videli opozorilo.

Pre-paketno skeniranje

Če je vse označeno kot dobro, lahko nadaljujete s klikom na gumb »Zgradi«. Duplicator bo zdaj varnostno kopiral vašo WordPress bazo podatkov, slike, predloge, vtičnike in vse druge datoteke v enem samem naložljivem paketu.

Korak 3. Priprava na kloniranje vašega spletnega mesta WordPress

Ko Duplicator konča postopek varnostne kopije, boste videli povezavo za prenos arhiva, ki vsebuje datoteke varnostnih kopij in skript namestitvenega programa.

Pakiranje je končano

Za prenos obeh datotek v računalnik morate klikniti povezavo »Prenos z enim klikom«.

Obe datoteki sta izredno pomembni za pravilno kloniranje vašega mesta WordPress na novi lokaciji.

Korak 4. Naložite arhiv in namestitveni program na novo lokacijo

Zdaj, ko imate popolno varnostno kopijo spletnega mesta, skupaj z namestitveno datoteko Duplicator, je naslednji korak, da jih naložite na novo lokacijo.

Ta nova lokacija je lahko spletno mesto v živo ali spletno mesto na vašem lokalnem strežniku. Če gre za spletno mesto na vašem lokalnem strežniku, morate datoteke le kopirati in prilepiti v podmapo znotraj svoje htdocs ali www mape, kot je ta:

C: \ wamp \ www \ mynewsite \

Če gre za spletno mesto v živo na drugem gostitelju programa WordPress, morate te datoteke naložiti v korenski imenik s pomočjo odjemalca FTP.

Ne glede na to, kje kopirate datoteke, morate poskrbeti, da je mapa popolnoma prazna in v njej ni drugih datotek ali map, razen datoteke installer.php in vaše varnostne kopije..

Naložite varnostne kopije datotek in namestite

Korak 5. Zagon skripta za uvoz

Zdaj, ko so vse datoteke na mestu, morate zagnati skript za namestitev Duplicatorja.

Preprosto obiščite novo spletno mesto v spletnem brskalniku in dodajte installer.php na koncu URL-ja.

http://example.com/installer.php

Ne pozabite zamenjati example.com z lastnim domenskim imenom ali naslovom localhost vašega novega spletnega mesta.

Zdaj boste na zaslonu videli skript namestitvenega programa Duplicator. Samodejno poišče rezervne datoteke in osnovne nastavitve konfiguracije. Če je vse videti dobro, pojdite naprej in potrdite potrditveno polje za pogoje in obvestila. Po tem lahko za nadaljevanje kliknete na naslednji gumb.

Zažene se namestitveni skript

Na naslednjem zaslonu vas bo Duplicator pozval, da vnesete podatke o zbirki podatkov. To je baza podatkov, ki jo želite uporabiti za svoje novo klonirano WordPress spletno mesto.

Vnesite podatke svoje baze podatkov

Ne pozabite klikniti gumba »Test Database« in se prepričajte, da so podatki, ki ste jih vnesli, pravilni.

Po tem kliknite na naslednji gumb za nadaljevanje.

Podvajalec bo zdaj uvozil vašo bazo podatkov in datoteke. Nato vas bo pozval, da posodobite nastavitve za novo spletno mesto.

Novi podatki

Samodejno bo zaznal spremembe in za vas izpolnil polja URL, Pot in naslov. Za nadaljevanje lahko preprosto kliknete gumb »Naprej«.

Kopiralnik bo zdaj končal namestitev in prikazal se bo gumb za prijavo skrbnika. S klikom na to vas boste preusmerili na skrbniško območje mesta WordPress za novo klonirano spletno mesto.

Korak 6. Preizkusite svoje klonirano spletno mesto

Zdaj lahko preizkusite svoje klonirano WordPress spletno mesto. Priporočamo, da preizkusite tako skrbniško območje kot sprednji del svojega spletnega mesta, da se prepričate, ali so vsi vaši podatki tam, in spletno mesto deluje, kot je bilo predvideno.

Če naletite na kakršne koli težave, si oglejte naš vodič, kako odpraviti običajne napake v WordPressu.

Korak 7. Izbrišite začasne datoteke

Ko se prepričate, da je vse pravilno uvoženo, lahko nadaljujete in izbrišete namestitvene datoteke, ki jih je ustvaril vtičnik Duplicator.

Na svojem kloniranem spletnem mestu WordPress pojdite na Razmnoževalnik »Orodja strani in nato kliknite gumb »Odstrani namestitvene datoteke«.

Odstranite namestitvene datoteke

To je to, uspešno ste klonirali WordPress spletno mesto.

Končne misli

Kot vidite, kloniranje mesta WordPress ni zelo naporno, dokler podvajate svoje spletno mesto. Če želite kopirati nekoga drugega mesta WordPress, je to dejansko nezakonito, razen če nimate izrecnega pisnega dovoljenja.

Zagotovo obstajajo drugi načini za kloniranje spletnega mesta WordPress, na primer ročno početje, ki sploh ne zahteva skrbniškega dostopa do WordPressa, vendar verjamemo, da za to ni koristi, razen če se ukvarjate z resnično velikim spletnim mestom.

Za večino primerov uporabe, ko morate podvojiti WordPress spletno mesto, priporočamo uporabo zgornje metode, ker je najpreprostejša in najbolj celovita.

Upamo, da vam je ta članek pomagal enostavno klonirati vašo stran WordPress. Morda boste želeli videti tudi naš zadnji korak za korakom vodnik za izboljšanje hitrosti in učinkovitosti WordPressa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me