Kako namestiti WordPress lokalno na Mac z uporabo MAMP

Ali želite WordPress namestiti lokalno na Mac? Namestitev WordPress-a v računalnik vam omogoča, da preizkusite WordPress, preden začnete blog. V tem članku vam bomo pokazali, kako namestiti WordPress lokalno na Mac z uporabo MAMP.


Namestitev WordPressa lokalno na Mac z uporabo MAMP

Namig: Ne uporabljate Maca? Imamo tudi vadnico o tem, kako lokalno namestiti WordPress v Windows.

Kako namestiti MAMP na Mac

Prva stvar, ki jo morate storiti, je obisk spletnega mesta MAMP in prenos MAMP. Ko je prenos končan, morate odpreti preneseno datoteko in jo povleciti v svojo mapo z aplikacijami. Nato preprosto sledite navodilom na zaslonu.

Mamp Installer

Po namestitvi lahko nadaljujete in zaženete MAMP iz Prijave »MAMP v računalniku.

Opomba: MAMP namesti tudi MAMP Pro (plačljiva različica), zato ne pozabite klikniti pravega.

Preden začnete, priporočamo, da konfigurirate nekaj nastavitev, da izboljšate izkušnjo MAMP. To lahko storite tako, da zaženete meni Preferences in nato preklopite na zavihek Ports.

Spremenite vrata Apache

Vnesite vrata 80 za Apache in kliknite na gumb V redu.

Če Apache uporabite za uporabo vrat 80, vam bo omogočil dostop do lokalnih spletnih mest z http: // localhost namesto http: // localhost: 8888. Vendar to pomeni tudi, da boste morali vsakič, ko zaženete strežnike MAMP, navesti skrbniško geslo vašega računalnika.

Naslednji korak je nastavitev korenske mape dokumenta. To bo mapa, v kateri boste ustvarjali in shranjevali svoja spletna mesta. MAMP privzeto uporablja / Applications / MAMP / htdocs / folder, vendar ga lahko spremenite na bolj dostopno lokacijo.

V pogovornem oknu s nastavitvami kliknite na jeziček Spletni strežnik in nato izberite mapo, v katero želite shraniti svoja spletna mesta. V idealnem primeru bi morali vsako spletno mesto shraniti v novo mapo v mapi Dokumenti.

Izberite korensko mapo dokumenta

To mapo lahko poimenujete karkoli želite. Na primer, htdocs, moji spletni strani, wpdev itd. Za ta članek ga bomo poimenovali allwebsites.

Kliknite V redu, da shranite spremembe.

Namestitev WordPressa na Mac

Zdaj, ko ste nastavili MAMP, nadaljujmo in namestimo WordPress na računalnik Mac.

Najprej morate obiskati spletno mesto WordPress.org, da prenesete kopijo WordPress-a. Ko naložite datoteko, jo morate odpreti.

Nato kopirajte mapo wordpress v notranjost in jo prilepite v korensko mapo dokumenta MAMP. To mapo lahko preimenujete v karkoli želite (primer: mysite, wpbeginner itd.).

WordPress potrebuje bazo podatkov, da shrani vse podatke spletnega mesta, zato boste morali pred namestitvijo WordPress-a ustvariti bazo podatkov. Brez skrbi, ni tako težko, kot se sliši.

Preprosto kliknite na Odprite spletno stran gumb v oknu aplikacije MAMP. Odprlo se bo novo okno brskalnika, kjer morate klikniti Orodja »phpMyAdmin iz zgornje vrstice menija.

Odprite phpMyAdmin v MAMP

phpMyAdmin je spletna aplikacija, ki se uporablja za upravljanje baz podatkov MySQL. V phpMyAdmin morate klikniti na Databases in nato ustvariti novo bazo podatkov.

To bazo podatkov lahko poimenujete karkoli želite, vendar jo zapišite, ker boste v naslednjem koraku potrebovali ime baze podatkov. Za to vadnico jo bomo poimenovali test_db.

Ustvarite bazo podatkov za namestitev WordPress-a

Zdaj, ko ste ustvarili bazo podatkov, je čas, da namestite WordPress.

Pojdite na http: // localhost / mysite na novem zavihku brskalnika. Če ste mapo wordpress znova preimenovali v nekaj drugega, to ime uporabite tukaj.

Zdaj boste videli prvi korak čarovnika za namestitev WordPressa, ki vas bo zahteval, da izberete jezik.

Izberite WordPress jezik

Izberite jezik, ki ga želite namestiti WordPress, in kliknite na gumb Nadaljuj.

Na naslednjem zaslonu vam bo WordPress povedal, katere informacije boste potrebovali za dokončanje namestitve. Če želite nadaljevati, kliknite gumb »Pojdimo«.

Nato boste morali vnesti podatke o svoji zbirki WordPress. Ime baze podatkov že poznate iz koraka prej. Za uporabniško ime in geslo morate uporabiti koren. Za gostitelja baze podatkov morate uporabiti lokalni gostitelj.

Vnesite podatke svoje baze podatkov

Ko končate, kliknite gumb za oddajo za nadaljevanje.

WordPress se bo zdaj povezal z vašo bazo podatkov in ustvaril konfiguracijsko datoteko za vas. Po tem vam bo pokazal sporočilo o uspehu. Za nadaljevanje kliknite gumb »Zaženi namestitev«.

Na naslednjem zaslonu vas bo WordPress pozval, da navedete podatke o svojem spletnem mestu, izberete uporabniško ime in geslo in vnesete e-poštni naslov. Pojdite naprej in izpolnite obrazec ter kliknite gumb Namestite WordPress.

Namestitev WordPressa

WordPress bo zdaj zagnal namestitev in ko boste končali, boste videli sporočilo o uspehu.

Namestitev je končana

Zdaj se lahko prijavite na spletno mesto WordPress, nameščeno lokalno v računalniku Mac.

Nadzorna plošča WordPress

Poskusi WordPress lokalno na Macu

Namen lokalne namestitve je pomagati preizkusiti WordPress ali razviti spletno mesto v računalniku. Tukaj je nekaj stvari, ki jih želite poskusiti.

  • Poiščite popolne WordPress teme in jih poskusite.
  • Preizkusite ključne vtičnike WordPress lokalno.
  • Spoznajte programiranje WordPress-a z ustvarjanjem lastnih vtičnikov in tem.

Premik vašega lokalnega namestitve WordPress-a na spletno mesto v živo

Ko se lokalno igrate z WordPressom, ga želite premakniti na spletno mesto v živo. To je edini način, da bodo drugi lahko videli vašo spletno stran.

Če želite to narediti, boste potrebovali ime domene in račun za spletno gostovanje. Ime domene je naslov vašega spletnega mesta v internetu, v spletnem gostovanju pa so shranjene datoteke vašega spletnega mesta.

Priporočamo uporabo Bluehosta. So eno največjih gostiteljskih podjetij na svetu in uradno priporočen gostiteljski partner WordPress.

Na srečo nudijo uporabnikom WPBeginner popust pri gostovanju in brezplačno ime domene. V bistvu lahko začnete za 2,75 dolarja na mesec.

→ Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost ←

Ko kupite gostovanje, si oglejte članek o tem, kako narediti spletno mesto za namestitev WordPress-a.

Če ste že zgradili popolno spletno mesto na svojem lokalnem gostitelju, lahko nadaljujete in sledite našemu vodiču, kako premakniti WordPress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo..

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako namestiti WordPress lokalno na Mac z uporabo MAMP. Morda boste želeli videti tudi različna spletna mesta, ki jih lahko ustvarite z WordPressom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me