Kako namestiti WordPress na računalnik z Windows z uporabo WAMP

Ali želite namestiti WordPress na računalnik Windows lokalno? Delo z WordPressom v računalniku vam omogoča, da preizkusite nove funkcije WordPressa, se naučite, kako razvijati WordPress in narediti spletna mesta, preden jih preselite na strežnik v živo. V tem članku vam bomo pokazali, kako pravilno namestiti WordPress na Windows z uporabo WAMP.


Namestite WordPress na WAMP

Zakaj bi morali namestiti WordPress na Windows?

Lokalna namestitev WordPress-a v računalnik vam omogoča testiranje okolja, ki ne vpliva na vaše spletno mesto ali blog. WordPress namestitev v vaš računalnik imenujemo tudi lokalni strežnik ali localhost.

Običajno WordPress razvijalci uporabljajo lokalni namestitveni program WordPress, da razvijejo svoje vtičnike in teme. Uporabniki začetniki lahko na svoje računalnike namestijo tudi WordPress, da se naučijo WordPress, preizkusijo novo temo in vtičnike WordPressa in eksperimentirajo, ne da bi to vplivalo na spletno mesto v živo.

Opomba: Če lokalno namestite WordPress v sistem Windows, potem ste edina oseba, ki lahko vidi to spletno mesto, vi. Če želite narediti spletno mesto, ki je javno dostopno, morate imeti ime domene in spletno gostovanje. Priporočamo, da upoštevate ta vodnik o tem, kako zagnati WordPress blog.

Ob tem pa si poglejmo, kako pravilno namestiti WordPress na Windows z uporabo WAMP.

Kaj je WAMP?

WAMP je zbirka spletnega strežnika Apache, PHP in MySQL, ki je v paketu za računalnike Windows.

Vsi so ločena odprtokodna programska oprema. Vendar pa jih namestitev ločeno niti za izkušene uporabnike ni povsem enostavna. Programska oprema, kot je WAMP, vam omogoča, da jih enostavno namestite in imate delovni lokalni okoliš v nekaj minutah.

Korak 1. Namestitev WAMP v računalnik Windows

Opomba: Spodaj navedena povezava vas bo prenesla na različico, kot je posnetek zaslona, ​​medtem ko je spletno mesto WAMP na mestu

Najprej morate prenesti programsko opremo WAMP in jo namestiti v računalnik. Preprosto pojdite na spletno mesto WampServer in kliknite gumb »Začni uporabljati WampServer«.

Začnite uporabljati wampserver

Odprlo vas bo oddelek za prenose. Tukaj boste videli dve različici: WampServer 32 bitov in WampServer 64 bitov. Izbrati morate različico WampServer, ki ustreza vrsti operacijskega sistema vašega računalnika z operacijskim sistemom Windows.

Prenesite wampserver

Če želite izvedeti, ali uporabljate 32 ali 64-bitni operacijski sistem, pojdite na Nadzorna plošča »Sistem in varnost» Sistem v računalniku. Tam si boste lahko ogledali vrsto svojega operacijskega sistema.

Iskanje vrste operacijskega sistema v operacijskem sistemu Windows 10

Po prenosu lahko zaženete namestitev s klikom na izvedbeno datoteko wampserver. Prepričajte se, da natančno sledite navodilom na namestitvenem zaslonu.

Namestite WAMP

Med postopkom namestitve morate določiti lokacijo spletnega brskalnika. Privzeto bo Internet Explorer. To lahko spremenite v Google Chrome ali katerem koli drugem spletnem brskalniku, tako da ga najdete v programskih datotekah računalnika.

Ko je nameščen, lahko zaženete WampServer za nadaljevanje.

Korak 2. Nastavitev baze podatkov za lokalno namestitev WordPress-a

Naslednja stvar, ki jo morate storiti, je ustvariti prazno bazo podatkov MySQL. Ob zagonu WAMP bo v spodnjem desnem kotu zaslona prikazana zelena ikona WampServer skupaj z drugimi ikonami. Preprosto kliknite nanjo in nato kliknite phpMyAdmin (spletna aplikacija za upravljanje baz podatkov MySQL).

Opomba: Če je ikona WampServer rdeča ali rumena, to pomeni, da se storitve (Apache, MySQL, PHP) ne izvajajo. Storitve morate začeti s klikom na ikono, preden nastavite bazo podatkov.

phpMyAdmin

Preusmerila vas bo na prijavni zaslon phpMyAdmin v vašem spletnem brskalniku. Preprosto vnesite uporabniško ime: koren in pustite polje gesla prazno. To so privzeti poverilnici za prijavo v localhost phpMyAdmin.

Prijavite se phpMyAdmin

Za nadaljevanje kliknite gumb »Pojdi«.

Ko ste prijavljeni, morate v phpmMyAdmin klikniti na Baze podatkov, da ustvarite novo bazo podatkov za WordPress. Od vas bo zahteval, da izberete ime za novo bazo podatkov (poimenovali smo naš test_db). Po tem kliknite gumb ‘Ustvari’.

Ustvari bazo podatkov

Vaša baza podatkov je pripravljena, kar pomeni, da lahko zdaj namestite WordPress na localhost.

Korak 3. Namestitev WordPress-a v sistemu Windows z uporabo WAMP

Naslednja stvar, ki jo morate storiti, je, da s spletnega mesta WordPress.org prenesete najnovejšo različico WordPress-a. Naloži se kot zip datoteka.

Prenesite WordPress

Izvleči morate zip datoteko in kopirati mapo „wordpress“.

Izvleči WordPress

Zdaj se morate pomakniti do mape, v katero ste namestili WAMP.

V tej vadnici smo v C: \ wamp64 namestili WAMP, zato se bomo v tej mapi nanašali naprej. Vendar ne pozabite, da je za vas morda drugače, odvisno od tega, kje ste namestili program.

Prilepite mapo ‘wordpress’ v mapo C: \ wamp64 \ www.

Prilepite mapo WordPress na www

Mapo »wordpress« lahko preimenujete v karkoli želite, na primer mysite, preskusno mesto itd. To bo URL vašega lokalnega spletnega mesta WordPress, zato ne pozabite izbrati nečesa, kar si boste zlahka zapomnili..

Zaradi te vadnice smo mapo preimenovali iz wordpressa v mysite.

Nato lahko odprete spletni brskalnik in odprete http: // localhost / mysite /

Najprej vas prosimo, da izberete jezik, nato pa vam pokaže podatke o nastavitvi baze podatkov. Ko ga natančno preberete, pojdite naprej in za nadaljevanje kliknite gumb ‘Let’s go’.

Podatki o zbirki podatkov

Po tem morate vnesti podrobnosti svoje baze podatkov, kot so ime baze podatkov, uporabniško ime, geslo, gostitelj in predpona tabele.

Ime baze podatkov bo tisto, ki ste ga vnesli v prejšnjem koraku. V našem primeru smo ga poimenovali ‘test_db’. Uporabniško ime bo “root”, polje gesla pa lahko pustite prazno. Prav tako lahko pustite gostitelja baze podatkov in predpono tabele takšno, kot je.

Vnesite podatke o zbirki podatkov

Nato kliknite gumb ‘Pošlji’ in WordPress bo v zaledju ustvaril konfiguracijsko datoteko za vas.

Na naslednjem zaslonu boste videli sporočilo o uspehu, ki navaja, da je WordPress povezan z vašo bazo podatkov in nadaljujete z namestitvijo.

Pojdite naprej in za nadaljevanje kliknite gumb »Zaženi namestitev«.

Zaženite namestitev

Odprlo vas bo zaslon dobrodošlice za WordPress. Dodati morate naslov za novo spletno mesto WordPress, izbrati uporabniško ime, vnesti močno geslo in navesti skrbniški e-poštni naslov.

Ko ste pripravljeni, kliknite gumb »Namesti WordPress«.

Pozdravni zaslon za WordPress

Ko je postopek namestitve končan, se prikaže sporočilo o uspehu. V ozadju je WordPress ustvaril nove tabele v vaši bazi podatkov in je pripravljen za uporabo.

Nato lahko nadaljujete na nadzorni plošči WordPress s klikom na gumb “Prijava”.

Gumb za prijavo

Čestitamo, da ste uspešno namestili WordPress na računalnik Windows z uporabo WAMP.

Korak 4. Omogočanje precej stalnih povezav v WAMP

Nova različica WordPress-a ne pokvari vašega lokalnega spletnega mesta glede spreminjanja nastavitve trajnih povezav.

Če pa po spremembi trajnih povezav iz strani še vedno vidite napako »stran ni najti« na svojih straneh Nastavitve »Povezave v WordPress-u, nato preprosto sledite našemu vodiču, kako v WAMP omogočiti stalne povezave po meri.

Korak 5. Odpravljanje težav z WAMP

WAMP je precej enostaven za uporabo tudi za začetnike. Če pa ga ne morete zagnati, bi pomagali naslednji nasveti za odpravljanje težav.

Odpravljanje konflikta WAMP Skype

Če imate nameščen in zagnan Skype, WampServer zaradi konflikta s Skypeom morda ne bo mogel pravilno delovati. Konflikt povzročata Apache in Skype, ki uporabljata isto pristanišče 80. To težavo lahko preprosto odpravite.

Odprite Skype in pojdite na Orodja »Možnosti. Odprlo se bo pogovorno okno, od koder morate klikniti Advanced in nato Connections.

Odpravljanje konflikta WAMP Skype

Počistite potrditveno polje, v katerem je zapisano Uporabi vrata 80 in 443 kot alternativa za dohodne povezave. Shranite možnosti in znova zaženite Skype.

Namestite Visual C ++, ki se lahko ponovno distribuira

WAMP potrebuje, da se za zagon Visual Studio 2012 lahko prerazporedi Visual C ++. Če ga nimate nameščen v računalniku, ga lahko prenesete in namestite s Microsoftovega spletnega mesta.

Bonus: Migracija iz WAMP v živo

Napisali smo tudi ločen vodnik o tem, kako premakniti WordPress z lokalnega strežnika WAMP na spletno mesto v živo. Upajmo, da vam bo to koristilo, ko boste pripravljeni svoje lokalno spletno mesto namestiti v produkcijo.

Lokalno okolje strežnika je odlično za učenje in preizkušanje. Ne pozabite pa, da če želite začeti WordPress blog, da bi ga videli še drugi, potem vam ni treba namestiti WordPressa v računalnik. Namestiti morate WordPress na ponudnika gostovanja WordPress.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako namestiti WordPress na Windows z uporabo WAMP. Morda boste želeli videti tudi naš vodnik o 18 najpomembnejših stvareh, ki jih morate storiti po namestitvi WordPress-a.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map