Kako odpraviti pogoste težave SSL v WordPressu (Vodnik za začetnike)

Če premaknete spletno mesto WordPress na SSL, lahko kdaj pride do nepričakovanih težav. Če na obstoječe spletno mesto WordPress dodajate SSL in imate napake, imate srečo. V tem priročniku bomo opisali, kako odpraviti najpogostejše težave s SSL / HTTP-ji v WordPressu.


Odpravljanje pogostih težav HTTPS / SSL v WordPressu

Kaj je SSL / HTTPS in zakaj bi ga morali začeti uporabljati takoj?

SSL / HTTPS je način šifriranja, ki zagotavlja povezavo med brskalnikom uporabnika in strežnikom strežnika WordPress. Zaradi tega hekerji težje prisluhnejo povezavi.

Vsako spletno mesto, ki podpira SSL / HTTPS, dobi edinstveno SSL potrdilo za namene identifikacije. Če se strežnik pretvarja, da je na HTTPS, njegov certifikat pa se ne ujema, bo večina sodobnih brskalnikov uporabnika opozorila na povezavo s spletnim mestom.

Opozorilo o nevarni povezavi

Google je lani napovedal načrte za izboljšanje splošne spletne varnosti s spodbujanjem lastnikov spletnih strani, da začnejo uporabljati SSL / HTTPS.

Kot del tega načrta Googlov spletni brskalnik Chrome zdaj vsa spletna mesta brez SSL certifikata označi kot “Not Secure”.

Chrome HTTP ni varen

Oznaka »Ni varno« v naslovni vrstici brskalnika na vaše stranke slabo vtisne glede vašega podjetja.

Poleg tega potrebujete tudi omogočen SSL / HTTPS, če želite spletno trgovino ali želite uporabljati plačilne storitve, kot so PayPal, Stripe, Authorize.net itd..

Glede na prednosti in slabosti morajo vsa spletna mesta preiti na SSL / HTTPS.

Če tega še niste storili, pojdite na naš vodnik o tem, kako pravilno premikati WordPress iz HTTP v HTTP po navodilih po korakih..

Priporočljivo: Oglejte si naš vodič o tem, kako pridobiti brezplačno SSL potrdilo ali kupiti SSL potrdilo s popustom na Domain.com.

Glede na to, poglejmo nekaj najpogostejših težav s SSL / HTTPS v WordPressu in kako jih odpraviti.

1. Popravite NET :: ERR_CERT_INVALID Napaka

To sporočilo o napaki se prikaže v brskalniku Google Chrome. Drugi brskalniki prikazujejo to napako z nekoliko drugačnim sporočilom, vendar v bistvu opozarjajo uporabnike, da njihova povezava z vašim spletnim mestom ni varna.

Neveljavna napaka organa za potrjevanje

To sporočilo o napaki pomeni, da brskalnik uporabnikov ni sprejel potrdila, ki ga je predstavilo spletno mesto. To se lahko zgodi zaradi več razlogov:

  • Potrdilo SSL je izdano v drugem domenskem imenu ali poddomeni.
  • Potrdilo je poteklo.
  • Vaš brskalnik ne prepozna organa za izdajo potrdil.

Če ste kupili SSL potrdilo in prosili svojega ponudnika gostovanja WordPress, da ga namesti, vam lahko stopijo v stik z njimi, da ga popravijo za vas.

Če ste ročno namestili potrdilo SSL, ga poskusite znova namestiti ali se za podporo obrnite na ponudnika potrdil SSL.

2. Popravite napake mešane vsebine po premikanju WordPress-a na SSL / HTTPS

Napake mešane vsebine povzročajo viri (slike, skripte ali tabele stilov), ki se v URL-jih še vedno nalagajo z varnostnim protokolom HTTP.

V tem primeru ikone varnega ključavnice v naslovni vrstici spletnega mesta ne boste mogli videti.

Ni varen

Obstajata dva načina za odpravljanje napak v mešani vsebini SSL / HTTPS v WordPressu. Pokazali vam bomo oba, nato pa lahko izberete tistega, ki vam najbolj ustreza.

1. Odpravljene napake z mešano vsebino v WordPressu z uporabo vtičnika

Ta metoda je lažja in jo priporočajo začetnikom.

Preprosto namestite in aktivirajte vtičnik Really Simple SSL. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati Nastavitve »SSL stran za pregled nastavitev vtičnika. Resnično preprost SSL deluje brez težav in bo samodejno poskrbel za nastavitve SSL / HTTPS in odpravil napake v mešani vsebini.

Res preproste nastavitve SSL

Opomba: Vtičnik poskuša popraviti napake mešane vsebine s tehniko izpuščanja izhoda. To lahko negativno vpliva na vaše spletno mesto. Če uporabljate vtičnik za predpomnjenje, bo to vplivalo samo na nalaganje prve strani.

2. Ročno odpravljene napake z mešano vsebino v WordPressu

Ta metoda zahteva ročno odpravljanje težav, vendar je bolj učinkovita in boljša za delovanje.

Najprej se morate prepričati, ali v nastavitvah WordPress uporabljate HTTPS. Pojdi do Nastavitve »Splošno strani in se prepričajte, da imata možnosti WordPress naslova in naslova spletnega mesta HTTPS.

Nastavitve URL-ja WordPress

Če vidite URL-je, ki se začnejo s HTTP, morate nadaljevati in jih spremeniti v HTTPS. Ne pozabite klikniti gumba za shranjevanje sprememb, da shranite nastavitve.

Nato morate najti stare URL-je HTTP v svoji WordPress bazi in jih nadomestiti z novimi URL-ji HTTPS.

To lahko preprosto storite tako, da namestite in aktivirate vtičnik Better Search Replace. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati Orodja »Boljše iskanje Zamenjaj stran. V polju »Iskanje« morate URL spletnega mesta dodati s HTTP. Nato v polje »Zamenjaj« dodajte URL svojega spletnega mesta s https.

Iščite in zamenjajte URL-je v bazi podatkov

Vtičnik bo zdaj posodabljal URL-je v vaši zbirki WordPress.

Če še vedno vidite napake z mešano vsebino, je naslednji korak odpravljanje naslovov URL v temi WordPress in vtičnikih.

Z brskalniškim orodjem Inspect boste morali poiskati vire, ki povzročajo napake in od kod se nalagajo.

Uporaba orodja za pregledovanje za iskanje napak v mešani vsebini

Za vire teme jih boste morali najti v svoji WordPress temi in HTTP zamenjati s HTTPS.

Ta del je lahko malce težaven za začetnike, saj bodo morali URL-je iskati v vseh tematskih datotekah.

Če jih ne morete sami najti, lahko stopite v stik z razvijalcem tem in jih zaprosite za posodobitev teme. Za nalaganje datotek bodo morali uporabiti najboljše prakse programa WordPress, ki bodo odpravile težavo HTTP / HTTPS.

Enako velja za mešano vsebino, ki jo naloži WordPress vtičnik. Ne priporočamo, da sami urejate datoteke vtičnikov, da spremenite URL-je. O tem obvestite razvijalca vtičnikov in ga zaprosite za posodobitev. Medtem lahko na svojem spletnem mestu onemogočite vtičnik ali poiščete drug vtičnik.

3. Popravite preveč napak pri preusmeritvah po prehodu na SSL / HTTPS

WordPress vam omogoča, da uveljavite SSL / HTTPS za skrbniško območje tako, da v datoteko wp-config.php vnesete naslednjo vrstico.

define (‘FORCE_SSL_ADMIN’, res);

Vendar pa bi v nekaterih scenarijih ta nastavitev sama povzročila napako »preveč preusmeritev«. Če želite to popraviti, boste morali v datoteko wp-config.php dodati naslednjo kodo tik pred vrstico, ki piše “To je vse, prenehajte z urejanjem! Srečno bloganje. “.

define (‘FORCE_SSL_ADMIN’, res);
// v nekaterih nastavitvah, ki jih lahko vsebuje HTTP_X_FORWARDED_PROTO
// seznam, ločen z vejico, npr. http, https
// zato preverite obstoj https
if (strpos ($ _ SERVER [‘HTTP_X_FORWARDED_PROTO’], ‘https’)! == napačno)
$ _SERVER [‘HTTPS’] = ‘vklopljen’;

4. Popravite WordPress HTTP na preusmeritev HTTPS

WordPress ne bo samodejno preusmeril zahteve HTTP na HTTPS, če mu tega ne naročite. Če uporabljate vtičnik, kot je Really Simple SSL, potem bi poskrbel za preusmeritve. V nasprotnem primeru boste morali ročno nastaviti preusmeritve.

Če želite nastaviti HTTP na preusmeritev HTTPS, morate v datoteko .htaccess dodati naslednjo kodo.

Vnovično zapisovanje jezika vklopljeno
Ponovno napišiteCond% {HTTPS}
RewriteRule ^ (. *) $ Https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

Upamo, da vam je ta članek pomagal odpraviti nekaj pogostih težav s SSL / HTTPS v WordPressu. Če naletite na težavo, ki ni zajeta v tem članku, nam pišite komentar in nam sporočite. Članek bomo posodobili z rešitvijo. Morda boste želeli videti tudi naš vrhunski varnostni vodnik za WordPress s korak za korakom navodila za začetnike za zaščito njihovih WordPress spletnih mest.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me