Kako popolnoma onemogočiti komentarje v programu WordPress (Ultimate Guide)

Se sprašujete, kako izklopiti komentarje WordPressa? Medtem ko so komentarji odličen način za interakcijo z obiskovalci vaše spletne strani, nekateri lastniki spletnih strani ne želijo dovoliti komentarjev na svojem spletnem mestu.


Zahvaljujoč WordPressu lahko onemogočite komentarje na določene objave, strani, vrste objav po meri ali celo popolnoma odstranite komentarje s celotnega spletnega mesta.

V tem članku vam bomo pokazali korak za korakom postopek, kako onemogočiti komentarje v WordPressu.

Kako popolnoma onemogočiti komentarje v WordPressu

Zakaj onemogočiti komentarje v WordPressu?

Mnogi lastniki malih podjetij uporabljajo WordPress za izdelavo svojega spletnega mesta. Ta poslovna spletna mesta pogosto nimajo spletnega dnevnika in imajo večinoma statične strani, kot so storitve, o nas, stiki itd. V takih primerih sploh ni smiselno dopuščati komentarjev.

V drugih primerih lahko blogerji objavijo določene objave, na primer objave, da ne želijo dovoliti komentarjev trolom. V teh primerih lahko komentarje na določene objave ali strani enostavno onemogočite.

Drugi scenarij je, da se nekateri poslovni blogi odločijo za popolno onemogočanje komentarjev, da preprečijo neželeno pošto. Čeprav lahko vedno uporabljate tehnike za zaščito pred neželeno pošto (o katerih bomo v tem članku delni kasneje), bo onemogočanje oddelka za komentar zagotovo odpravilo težavo..

Ne glede na vaš razlog, lahko zagotovo onemogočite komentarje in celo odstranite odsek s komentarji s svojega mesta WordPress.

Tu je kratek pregled tega, kar se boste naučili v tem članku:

  Prvih nekaj načinov bo razložilo, kako lahko onemogočite komentarje na straneh, objavah ali medijih brez uporabe vtičnika. Pozneje bomo razložili, kako s pomočjo vtičnika odstraniti odsek za komentar s svojega mesta WordPress.

  Glede na to si poglejmo različne načine za onemogočanje komentarjev v WordPressu.

  Video vadnica

  Naročite se na WPBeginner

  Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

  Onemogoči komentarje o prihodnjih objavah

  Če ste šele začeli s svojim WordPress spletnim mestom, lahko preprosto zaustavite komentarje svojih prihodnjih objav.

  Če želite to narediti, pojdite na Nastavitve » Diskusija z leve stranske vrstice skrbniške plošče WordPress.

  Na tej strani morate počistiti možnost, ki piše “Dovoli ljudem objavljanje komentarjev na nove članke” in nato kliknite na Shrani spremembe gumb za shranjevanje nastavitev.

  Onemogoči komentarje o prihodnjih objavah

  To bo onemogočilo komentarje na vse vaše prihodnje objave. Če pa želite dovoliti ali onemogočiti komentarje na določeno objavo, lahko to vseeno storite, ne da bi spremenili to nastavitev.

  To bomo objavili v naslednjem razdelku.

  Onemogoči komentarje na določeni strani ali objavi

  Komentarji so privzeto izključeni na vseh vaših straneh.

  Vendar vam WordPress omogoča svobodo omogočanja ali onemogočanja komentarjev na posameznih straneh in objavah.

  Preprosto nadaljujte Strani » Vse strani z leve stranske vrstice. Na naslednji strani morate s kazalcem miške premakniti nad naslov strani, za katero želite omogočiti ali onemogočiti komentarje, in kliknite na Uredi povezava.

  Možnost urejanja strani WordPress

  V zgornjem desnem kotu strani se prikaže ikona 3 navpične pike. Če želite odpreti spustni meni, kliknite in kliknite Opcije.

  Odprlo se bo pojavno okno in prepričati se morate Diskusija je tukaj omogočeno polje.

  Možnosti dokumenta strani

  Ko zaprete ta modalni okvir, boste videli ta Diskusija meta polje na desni strani urejevalnika. Če je ne vidite, preverite, če kliknete Dokument za ogled.

  Diskusijska okenca

  Zdaj lahko počistite polje Dovoli komentarje polje, da onemogočite komentarje na tej strani in kliknite na Nadgradnja da shranite spremembe.

  Po drugi strani pa, če želite selektivno omogočiti komentarje, lahko samo potrdite polje, da ga omogočite za določene strani.

  Lahko sledite istemu postopku za izklop komentarjev na posamezne objave ali druge vrste objav po meri.

  Onemogoči komentarje na straneh in objavah v velikem obsegu

  Želite onemogočiti komentarje na vse vaše objavljene objave in strani, ne da bi to počeli posebej? To lahko storite brez uporabe vtičnika.

  Najprej pojdite na Objave » Vse objave da si ogledate vse svoje članke.

  Nato izberite vse objave, izberite Uredi v spustnem oknu množična dejanja in kliknite na Prijavite se.

  Urejanje objav v velikem obsegu

  Zdaj boste lahko izvajali obsežne ukrepe, vključno s spreminjanjem imena avtorja in izklopom komentarjev za vse izbrane objave.

  Izberite Ne omogočajo iz spustnega polja komentarjev in kliknite na Nadgradnja. To bo onemogočilo komentarje na vse vaše izbrane objave.

  Onemogoči komentarje na objave v velikem obsegu

  Če želite izklopiti komentarje na svojih straneh, lahko sledite istemu postopku.

  Izbriši vse komentarje WordPress-a

  Medtem ko bodo zgornje metode onemogočile komentarje na vaše objave in strani, obstoječih komentarjev ne bo odstranil z vašega mesta WordPress.

  Če želite izbrisati vse komentarje s svojega spletnega mesta, kliknite na Pripombe z leve stranske vrstice skrbniške plošče.

  Izbrišite vse komentarje WordPress-a

  Nato izberite vse komentarje, izberite Premakni v koš v spustnem oknu množična dejanja in kliknite na Prijavite se. To bo izbrisalo vse obstoječe komentarje z vašega spletnega mesta.

  Če ima vaše spletno mesto veliko pripomb, boste morali ta korak ponoviti večkrat.

  Onemogoči komentarje v medijih

  Če želite onemogočiti komentarje na medijskih straneh, potem obstajata dva načina.

  Komentarje o posameznih datotekah s prilogami medijev lahko ročno onemogočite tako, da sledite zgoraj opisanim metodam, vendar to lahko traja veliko časa.

  Komentarje na vse priloge v medijih lažje onemogočite tako, da uporabite delček kode. Preprosto prilepite naslednjo kodo v datoteko function.php teme ali vtičnik za spletno mesto.

  funkcija filter_media_comment_status ($ odprto, $ post_id) {
  $ post = get_post ($ post_id);
  če ($ objava->post_type == ‘priloga’) {
  vrniti napačno;
  }
  vrniti $ odprt;
  }
  add_filter (‘comments_open’, ‘filter_media_comment_status’, 10, 2);

  Če vam zgornja rešitev ni všeč, si oglejte naslednji razdelek, kjer vam bomo pokazali, kako lahko s pomočjo vtičnika onemogočite komentarje na priloge v predstavnosti.

  Onemogoči WordPress komentarje na enostaven način s pomočjo vtičnika

  Če ne želite ročno onemogočiti komentarjev, lahko s tem pritiskom uporabite vtičnik Onemogoči komentarje..

  Omogoča vam, da v celoti onemogočite komentarje povsod na svojem mestu WordPress. Onemogočite jih lahko tudi za določene vrste objav, kot so objave, strani, predstavnost in druge. Odstrani tudi obrazec za komentar in ustavi prikazovanje obstoječih komentarjev.

  Onemogoči vtičnik za komentarje

  Prvo, kar morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik Onemogoči komentarje. Podrobna navodila za namestitev vtičnika WordPress lahko sledite našim korakom po korakih.

  Po aktiviranju vtičnika pojdite na Nastavitve » Onemogoči komentarje z leve stranske vrstice skrbniške plošče.

  Izbira prve možnosti vam omogoča onemogočanje komentarjev na spletnem mestu WordPress. Vtičnik bo tudi odstranil element menija za komentarje iz vašega skrbniškega prostora WordPress.

  Onemogoči nastavitve vtičnikov za komentarje

  Z drugo možnostjo lahko selektivno onemogočite komentarje na vaše objave, strani ali predstavnost.

  Če želite odstraniti komentarje samo iz medijskih prilog, lahko izberete Za nekatere vrste objav izbirni gumb in nato preverite Mediji potrditveno polje.

  To lahko storite tudi, če želite izključiti komentarje na straneh WordPress. Uporaba vtičnika je najlažji način za onemogočanje komentarjev na straneh WordPressa.

  Ko končate, preprosto kliknite na Shrani spremembe za dokončanje postopka.

  V programu WordPress odstranite »Komentarji so zaprti«

  Če vaša WordPress tema ne preverja pravilno komentarja, lahko še vedno prikaže obrazec za komentar, obstoječe komentarje ali celo prikaže sporočilo “Komentarji so zaprti”.

  To lahko prosite od svojega razvijalca tem, da to popravi, ker to ni standardno skladen pristop.

  Lahko pa ga poskusite popraviti tudi sami, tako da sledite spodnjim navodilom.

  Najprej se povežite s svojim WordPress spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP ali upravitelja datotek na nadzorni plošči gostovanja WordPress. Zdaj se pomaknite do trenutne mape z vsebinami, ki se nahaja v / wp-content / themes / folder.

  V mapi s temami morate najti datoteko comments.php, z desno miškino tipko kliknite to datoteko in jo preimenovati v comments_old.php.

  Preimenovanje komentarjev php datoteko

  Nato morate na desni plošči odjemalca FTP z desno miškino tipko kliknite in izberite Ustvari novo datoteko možnost. In nato poimenujte novo datoteko kot comments.php in kliknite v redu gumb.

  Ustvari novo datoteko s komentarji

  Ta trik preprosto prikaže prazno predlogo za komentarje na vašo WordPress temo, tako da ne bodo prikazana nobena komentarja ali sporočila v zvezi s komentarji.

  Če vaša tema WordPress nima datoteke comments.php, morate razviti razvijalca teme, katero datoteko morate urediti.

  Tehnike za zaščito pred neželeno pošto

  Če nameravate onemogočiti komentarje programa WordPress samo zaradi zaščite spletnega mesta pred neželeno pošto in ustvarjalci povezav, vam priporočamo, da uporabite nekatere od teh tehnik za boj proti neželeni pošti..

  Akismet

  Akismet WordPress Vtičnik

  Akismet je eden najboljših vtičnikov za obravnavo komentarjev neželene pošte. Najboljši del pa je, da ga je zgradila ekipa, ki stoji za WordPressom.

  Ta vtičnik preveri vsak komentar na vašem spletnem mestu in preveri, ali je neželena pošta ali ne. Za več podrobnosti si oglejte naš vodnik o vtičniku Akismet.

  Zaključni komentarji

  Ali ste vedeli, da lahko po določenem času pripombe zaprete?

  Po določenem obdobju zaprite komentarje

  Pojdite na Nastavitve » Diskusija in preverite polje z napisom »Samodejno zapri komentarje na članke, starejše od 14 dni«.

  Ta obrazec za komentar se bo samodejno zaprl po 14 dneh. Prav tako lahko spremenite število dni glede na vaše potrebe.

  Spamerji so običajno ciljni na starejše objave, zato več uporabnikov to nastavitev spremeni na 180 dni, kar znatno zmanjša neželeno pošto.

  Honeypot s čebelo Antispam

  Na WPBeginner se nam zdi koristno dodati drugi vtičnik z imenom Antispam Bee, ki deluje skupaj z Akismetom in tako znatno zmanjša neželeno pošto na vaši strani.

  Dodaja nevidno satnico, ki blokira 99% komentarjev neželene pošte.

  Komentiraj Captcha

  Čeprav dodajanje captcha obrazcu za komentar ni uporabniku prijazno, vam še vedno pomaga zaščititi spletno mesto pred neželeno pošto.

  Če želite dodati reCaptcha Google tik pred gumbom za pošiljanje obrazca za komentar, lahko uporabite vtičnik Advanced noCaptcha in Invisible Captcha..

  Odstranite polje obrazca URL spletnega mesta

  Drug način za reševanje graditeljev povezav in neželene pošte je odstranitev polja URL spletnega mesta iz obrazca za komentar. Tu je primer s spletnega mesta WPForms:

  Odstranite polje URL spletnega mesta iz obrazca za komentar

  V ta namen lahko uporabite vtičnik Orodje za odstranjevanje in komentar komentarja. Omogoča vam, da iz obrazca za komentar odstranite polje URL spletnega mesta, ne da bi se dotaknili ene vrstice kode. Ali ni tako super?

  Blokiranje slabih IP-jev

  Slabi naslovi IP lahko tudi blokirate dostop do svojega spletnega mesta WordPress. Tako boste lahko blokirali neželeno pošto in hekerske napade.

  Če želite to narediti, si lahko ogledate naš vodič o tem, kako blokirati IP naslove v WordPressu.

  Kakor koli že, upamo, da vam je ta podroben vodnik pomagal razumeti, kako popolnoma onemogočiti komentarje v WordPressu z in brez uporabe vtičnika.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map