Kako popraviti beli zaslon smrti WordPress (korak za korakom)

Beli zaslon smrti WordPress je ena najpogostejših napak v WordPressu. Je tudi eno najbolj frustrirajočih, ker ni sporočila o napaki, in WordPress ste zaklenjeni.


Druga težava z belim zaslonom napake smrti je, da včasih prizadene le določen del vašega spletnega mesta.

Na primer, morda vidite le beli zaslon smrti v območju administracije WordPress, medtem ko vse drugo deluje dobro. V drugih primerih ga lahko vidite le v določenem postu, medtem ko vse ostalo deluje v redu.

V tem članku vam bomo pokazali, kako popraviti beli zaslon smrti WordPress z iskanjem različnih rešitev.

Popravljanje belega zaslona WordPress napak pri smrti

Opomba: Preden spremenite spletno mesto, se prepričajte, da imate varnostno kopijo spletnega mesta WordPress. Če nimate dostopa do skrbniškega območja, si oglejte naš vodič, kako ročno ustvariti varnostno kopijo baze podatkov WordPress.

Zakaj v WordPressu vidite beli zaslon smrti?

Večino časa, ko vidite beli zaslon smrti, pomeni, da je skript na vašem spletnem mestu izčrpal omejitev pomnilnika.

Neodgovorni skript vas bodisi ubije strežnik strežnika WordPress, bodisi ga preprosto zamudi. Zato se ne ustvari nobeno dejansko sporočilo o napaki in vidite navaden beli zaslon.

WordPress prikazuje beli zaslon namesto spletnega mesta

Ta napaka se lahko zgodi tudi zaradi slabo kodirane teme ali vtičnika, nameščenega na vašem spletnem mestu. Včasih se lahko zgodi, če imate težave s strežnikom spletnega gostovanja.

Ker lahko napako na belem zaslonu povzroči poljubno število stvari, je potrebno odpraviti metodično odpravljanje težav.

Ali se težava pojavlja tudi na drugih spletnih mestih?

Če imate na istem računu gostovanja nameščena druga spletna mesta WordPress, najprej želite preveriti, ali se težava pojavlja tudi na drugih spletnih mestih.

Če je, potem je to močan pokazatelj, da z vašo storitvijo gostovanja WordPress nekaj ni v redu. To bi lahko bilo začasno vprašanje, ki vpliva na njihovo storitev, za večjo pomoč pa se morate obrniti na njihovo podporo.

Po drugi strani pa, če se težava dogaja samo z enim spletnim mestom ali določenim delom tega spletnega mesta, potem veste, da je težava s tem določenim spletnim mestom.

Odpravljanje napake na belem zaslonu z načinom obnovitve WordPress

Če beli zaslon smrtne napake povzroči vtičnik WordPress ali tema, potem ga bo WordPress morda lahko dojel.

Nova funkcija usodne zaščite pred napakami, uvedena v WordPress 5.2, lahko včasih zajame napako, zato morda ne vidite niti belega zaslona. Namesto tega boste videli sporočilo, da ima spletno mesto tehnične težave.

Tehnične težave

Na e-poštni naslov vašega skrbnika boste prejeli tudi e-poštno sporočilo z naslovom »Vaša spletna stran ima tehnično težavo«.

Elektronsko sporočilo o tehnični izdaji, poslano administratorju

V tem e-poštnem sporočilu bo vtičnik povzročil napako, vseboval pa bo tudi posebno povezavo. Ta povezava vam bo omogočila prijavo v obnovitveni način WordPress in deaktivacijo napačnega vtičnika.

WordPress način obnovitve

Če pa vidite navaden beli zaslon smrti brez možnosti e-pošte ali načina obnovitve, morate ročno popraviti napako.

Povečanje omejitve pomnilnika

Običajno se ta napaka zgodi, ker je skript izčrpal pomnilnik in odnehal na sredini. Če želite to popraviti, morate povečati PHP pomnilnik, ki je na voljo WordPressu. To bo skriptu omogočilo porabo več pomnilnika za dokončanje posla, ki naj bi ga opravil.

Lahko sledite navodilom v našem tutorialu, kako povečati PHP pomnilnik v WordPressu.

Onemogočanje vseh vtičnikov

Če povečanje omejitve pomnilnika ni pomagalo ali če imate veliko omejitev pomnilnika, na primer 256M ali 512M, morate začeti odpravljati težave.

V naših izkušnjah z odpravljanjem te težave smo vedno ugotovili, da je težava v določenem vtičniku ali v temi. Pojdimo naprej in onemogočimo vse vtičnike.

Če lahko še vedno dostopate do upravnega območja WordPress, potem lahko preprosto pojdite na Vtičniki »Nameščeni vtičniki stran. Izberite vse nameščene vtičnike in nato v spustnem meniju »Dejavnosti v velikem obsegu« izberite »Deaktiviraj«.

Izključite vse vtičnike prek skrbniškega področja WordPress

Če pa nimate dostopa do skrbniškega področja WordPress, boste morali deaktivirati vse vtičnike prek FTP.

Najprej se povežite s svojim WordPress spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP. Ko ste povezani, pojdite v mapo z vsebino wp, kjer boste videli mapo »dodatki«.

Preimenujte mapo z vtičniki, da izključite vse vtičnike

Zdaj morate z desno miškino tipko kliknite mapo z vtičniki in nato izberite preimenovati. Mapo z vtičniki lahko preimenujete v deaktivirane vtičnike.

Vtičniki so deaktivirani

Vaš odjemalec FTP bo zdaj preimenoval mapo z vtičniki.

WordPress išče mapo z imenom vtičniki za nalaganje vseh vtičnikov. Ko ne najde mape, preprosto deaktivira vse vtičnike.

Če s tem odpravite težavo, potem omogočite en vtičnik hkrati, da pridete do dna težave. Ko najdete vtičnik, ki povzroča težavo, ga lahko zamenjate z drugim ali pa prijavite avtorje vtičnika.

Zamenjajte temo s privzeto temo

Če odpravljanje težav z vtičniki ne odpravi težave, poskusite zamenjati trenutno temo s privzeto temo.

Najprej se povežite s svojim spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP in pojdite na / wp-content / themes / mapo. Vsebuje vse nameščene teme na vašem spletnem mestu.

Z desno tipko miške kliknite svojo trenutno temo WordPress in jo naložite v računalnik kot varnostno kopijo.

Prenesite trenutno temo kot varnostno kopijo

Nato morate s svojega spletnega mesta izbrisati trenutno temo. Z desno miškino tipko kliknite mapo s temami in izberite »Zbriši«. Vaš odjemalec FTP bo zdaj temo z vašega spletnega mesta izbrisal.

Izbriši trenutno temo

Zdaj, če imate na svojem spletnem mestu nameščeno privzeto temo WordPress, kot je (dvajset osemnajst ali dvajset devetnajst), bo WordPress samodejno začel uporabljati kot privzeto temo.

Če pa nimate nameščene privzete teme, jo morate ročno namestiti s pomočjo FTP-ja.

Če s tem odpravite težavo, si oglejte datoteko function.php teme. Če so na dnu datoteke dodatni presledki, jih morate odstraniti in včasih odpraviti težavo.

Če v datoteki function.php teme uporabljate slabo kodirano funkcijo, potem lahko na belem zaslonu pride tudi do napake smrti..

Razmislite, da naložite novo kopijo teme iz njenega vira in jo nato namestite.

Omogoči način napak za lovljenje napak v WordPressu

Če do zdaj še nič ni pomagalo, je naslednji korak vklopiti odpravljanje napak v WordPressu. Tako boste lahko videli, kakšne vrste napak se oddajajo.

Preprosto dodajte naslednjo kodo v datoteko wp-config.php.

define (‘WP_DEBUG’, res);
define (‘WP_DEBUG_LOG’, res);

Ko dodate to, bo prazen zaslon zdaj imel napake, opozorila in obvestila. Te bodo morda lahko pomagale ugotoviti vzrok.

Če ne vidite nobenih napak, boste morda še vedno želeli preveriti dnevnik napak. Preprosto obiščite mapo z vsebino wp na svojem spletnem mestu s pomočjo odjemalca FTP. Tam boste našli novo datoteko debug.log, ki vsebuje dnevnik vseh napak, obvestil in opozoril.

Dnevnik napak

Počistite predpomnilnik WordPress

Včasih imate dostop do zaledja, vendar ima sprednji del spletnega mesta beli zaslon smrti. To se lahko zgodi zaradi predpomnilnika. Preprosto izpraznite predpomnilnik.

Za podrobna navodila glejte naš vodnik, kako očistiti predpomnilnik v programu WordPress.

Popravljanje daljših člankov

Če imate beli zaslon smrti samo na zelo dolgi objavi ali strani, potem lahko ta majhen trik deluje.

Ta trik v bistvu poveča zmožnost obdelave besedila PHP s povečanjem omejitve rekurzije in povratnega spremljanja. V datoteko wp-config.php lahko prilepite naslednjo kodo.

/ ** Trik za dolge objave * /
ini_set (‘pcre.recursion_limit’, 20000000);
ini_set (‘pcre.backtrack_limit’, 10000000);

Zavedamo se, da gre za zelo motečo napako in upamo, da je eden od zgornjih trikov odpravil težavo za vas. Morda boste želeli videti tudi naš vodnik za odpravljanje težav v programu WordPress, ki uči korake, ki jih morate izvesti, da sami odkrijete in odpravite težave z WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map