Kako popraviti napako 500 notranjih strežnikov v WordPressu

Ali v WordPressu vidite 500 notranjih napak strežnika? Notranja napaka strežnika je ena najpogostejših napak v WordPressu. Ker napaka ne daje nobenih drugih informacij, se mnogim začetnikom zdi zelo moteče. V tem članku vam bomo pokazali, kako preprosto popraviti notranjo napako strežnika v WordPressu.


Kako odpraviti notranjo napako strežnika v WordPressu

Kaj povzroča notranje napake strežnika v WordPressu?

Notranja napaka strežnika ni značilna za WordPress. Lahko se zgodi s katerim koli spletnim mestom, ki deluje na spletnem strežniku. Zaradi splošne narave te napake razvijalec ne pove ničesar.

Vprašanje, kako popraviti napako notranjega strežnika, je, kot da bi zdravnika vprašali, kako odpraviti bolečino, ne da bi jim povedal, kje je bolečina.

Primer spletnega mesta WordPress, ki prikazuje notranjo napako strežnika

Notranja napaka strežnika v WordPressu pogosto povzroči funkcije vtičnika ali teme. Drugi možni vzroki notranje napake strežnika v WordPressu, ki jih poznamo, so: poškodovana datoteka .htaccess in omejitev pomnilnika PHP.

Slišali smo tudi, da se notranje napake strežnika prikažejo le, ko poskušate dostopati do skrbniškega področja, medtem ko preostali del spletnega mesta deluje dobro.

Glede na to, zdaj si oglejmo, kako odpraviti težave z odpravljanjem notranje napake strežnika v WordPressu.

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

Preverjanje poškodovane datoteke .htaccess

Prva stvar, ki jo morate storiti pri odpravljanju notranje napake strežnika v programu WordPress, je preverjanje poškodovane datoteke .htaccess.

To lahko storite tako, da svojo glavno datoteko .htaccess preimenujete v nekaj podobnega .htaccess_old. Če želite preimenovati datoteko .htaccess, se boste morali prijaviti na svoje spletno mesto s pomočjo FTP ali aplikacije File Manager na nadzorni plošči cPanel vašega računa gostovanja.

Ko se povežete, se datoteka .htaccess nahaja v istem imeniku, kjer boste videli mape, kot so wp-content, wp-admin in wp-include.

Urejanje .htaccess datoteke v WordPressu

Ko preimenujete datoteko .htaccess, obiščite spletno mesto in preverite, ali je to odpravilo težavo. Če je šlo, se nato poklonite hrbtu, ker ste popravili napako notranjega strežnika.

Preden nadaljujete z drugimi stvarmi, se prepričajte, da grete Nastavitve »Povezave strani v skrbniškem področju WordPress in kliknite gumb za shranjevanje, ne da bi spremenili nobene spremembe. Tako boste ustvarili novo datoteko .htaccess z ustreznimi pravili za prepisovanje in tako zagotovili, da vaše strani objav ne bodo vrnile napake 404..

Če preverjanje poškodovane rešitve datoteke .htaccess za vas ni delovalo, morate nadaljevati z branjem tega članka.

Povečanje omejitve pomnilnika PHP

Včasih se lahko zgodi notranja napaka strežnika, če izčrpate omejitev pomnilnika PHP. Če želite to popraviti, uporabite naše vadnico o tem, kako povečati omejitev pomnilnika PHP v WordPressu.

Če opazite notranjo napako strežnika samo, ko se poskušate prijaviti v skrbnika WordPress ali naložite sliko v svoj wp-admin, morate povečati omejitev pomnilnika, tako da sledite tem korakom:

  1. Ustvarite prazno besedilno datoteko, imenovano php.ini
  2. Prilepite to kodo: pomnilnik = 64 MB
  3. Shranite datoteko
  4. Naložite ga v / wp-admin / mapo s pomočjo FTP

Več uporabnikov je povedalo, da so z zgoraj navedenim odpravili težavo na strani skrbnika.

Če ste z zvišanjem omejitve pomnilnika težavo odpravili, ste težavo odpravili le začasno. Še vedno morate najti vzrok, ki izčrpava omejitev spomina.

To je lahko slabo kodiran vtičnik ali celo tematska funkcija. Toplo priporočamo, da vprašate svoje podjetje za spletno gostovanje WordPress, da pogleda v dnevnike strežnikov in vam tako pomaga najti natančno diagnostiko.

Če zvišanje omejitve pomnilnika PHP za vas ni odpravilo težave, potem imate še nekaj težav.

Izklopite vse vtičnike

Če nobena od zgornjih rešitev ni delovala za vas, potem najverjetneje to napako povzroči določen vtičnik. Možno je tudi, da gre za kombinacijo vtičnikov, ki se med seboj ne igrajo lepo.

Na žalost tega ni enostavno najti. Naenkrat morate deaktivirati vse WordPress vtičnike.

Sledite navodilom v našem priročniku, kako deaktivirati vse WordPress vtičnike brez WP-Admin-a.

Izključite vse vtičnike WordPress

Če ste z onemogočitvijo vseh vtičnikov napako odpravili, potem veste, da je napaka ena od vtičnikov.

Preprosto pojdite na skrbniško območje WordPressa in kliknite »Vtičniki«. Zdaj morate znova vklopiti en vtičnik hkrati, dokler ne najdete tistega, ki je povzročil težavo. Znebite se tega vtičnika in o napaki prijavite avtorja vtičnika.

Ponovno nalaganje glavnih datotek

Če možnost vtičnika ni odpravila notranje napake strežnika, potem je vredno ponovno naložiti mapo wp-admin in wp-include iz sveže namestitve WordPress.

S tem NE boste odstranili nobenih podatkov, vendar lahko težavo odpravite v primeru, da je bila katera koli datoteka poškodovana.

Najprej morate obiskati spletno mesto WordPress.org in klikniti gumb Prenesi.

Prenesite WordPress

Tako boste v računalnik namestili ZIP datoteko WordPress. Izvlecite datoteko zip in v njej boste našli mapo z besedami.

Nato se morate povezati s svojim WordPress spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP. Ko ste povezani, pojdite v korensko mapo vašega spletnega mesta. Mapa mape ima mape wp-admin, vključuje wp in vsebuje vsebino wp.

V levem stolpcu odprite mapo WordPress v računalniku. Zdaj morate izbrati mape wp-include in wp-admin ter nato z desno miškino tipko in izberite »Naloži«.

Naložite sveže datoteke WordPress

Vaš odjemalec FTP bo te mape prenesel na vaš strežnik. Vprašalo vas bo, ali želite prepisati datoteke. Izberite »Prepiši« in nato izberite »Vedno uporabi to dejanje«.

Prepišite datoteke

Vaš odjemalec FTP bo vaše starejše datoteke WordPress zdaj nadomestil z novejšimi novimi kopijami. Če so bile vaše datoteke WordPress poškodovane, bo ta korak za vas odpravil napako notranjega strežnika.

Vprašajte ponudnika gostovanja

Če vse metode ne odpravijo notranje napake strežnika na vašem spletnem mestu, je čas, da poiščete še nekaj pomoči. Obrnite se na svojo skupino za podporo spletnemu gostovanju in bodo lahko preverili dnevnike strežnika in našli glavni vzrok napake.

Če želite še naprej odpravljati težave, si oglejte naš vodnik za odpravljanje težav WordPress za začetnike.

Upamo, da vam je ta članek pomagal odpraviti notranjo napako strežnika v WordPressu. Morda boste želeli videti tudi naš popoln seznam najpogostejših napak v WordPressu in kako jih odpraviti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me