Kako premakniti spletno mesto goDaddy Builder spletnega mesta v WordPress

Pred kratkim nas je eden od uporabnikov vprašal, kako premakniti spletno mesto GoDaddy Builder spletnega mesta na WordPress. GoDaddy ponuja orodje za izdelavo spletnih strani, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje spletnih strani z uporabo preprostih orodij za povleci in spusti. Vendar mnogi uporabniki hitro spoznajo omejitve uporabe orodja, kot je Godaddyjev graditelj spletnih mest, in želijo svoje spletno mesto premakniti na prilagodljivo in zmogljivo platformo, kot je WordPress. V tem članku vam bomo pokazali, kako premakniti spletno mesto graditelja goDaddy na WordPress.


Pojdi na WordPress

Opomba urednika: Ta članek vsebuje veliko ročnih korakov, ki so lahko dolgotrajni, odvisno od velikosti vaše spletne strani. Sprva tega članka nismo želeli napisati, vendar smo zaradi večkratnih zahtev napisali to za tiste, ki želijo preiti iz graditelja spletnega mesta Godaddy v WordPress.

Korak 0: Uvod

Uspeh vašega WordPress spletnega mesta je odvisen od izbranega gostovanja WordPress. Če že imate storitev gostovanja GoDaddy, jo lahko uporabite za svoje spletno mesto WordPress.

Če se želite premakniti na novega gostitelja, priporočamo Bluehost. So eno največjih gostiteljskih podjetij na svetu in so uradni WordPress hosting gostitelj.

Za uporabnike WPBeginner nudijo tudi 50% popusta in brezplačno ime domene.

1. korak: Priprava na prehod iz graditelja spletnih mest GoDaddy v WordPress

WordPress ima orodja za uvoz številnih storitev in orodij, kot so Blogger, Tumblr, LiveJournal itd., Vendar nima orodja za uvoz graditelja spletnih mest.

Zato boste morali ročno varnostno kopirati spletno mesto Builder spletnega mesta. To je lahko malo dolgotrajno, odvisno od tega, koliko vsebine imate na svojem spletnem mestu.

Varnostno kopiranje vsebine spletnega mesta za GoDaddy Builder

Če imate le nekaj strani, lahko ustvarite varnostno kopijo, tako da preprosto shranite slike in kopirate besedilo v besedilne datoteke v računalniku.

Prav tako lahko obiščete vsako stran na svojem spletnem mestu v svojem brskalniku in na tipkovnici pritisnete CTRL + S (Command + S v Macu)..

Prikaže se pogovorno okno za shranjevanje. Prepričajte se, da ste v polju »oblika« ali »shrani kot vrsto« izbrali »Spletna stran, dokončana«.

Shranjevanje celotne spletne strani z brskalnikom

Postopek ponovite za vse strani na vašem spletnem mestu.

Prepričajte se, da ste prenesli vse slike in besedilo. V računalniku izključite internet in nato dvakrat preverite datoteke, ki ste jih prenesli.

Lahko pa uporabite brezplačno orodje HTTrack za kopiranje spletnega mesta na računalnik.

HTTrack je kopirni stroj za spletne strani. Lahko preprosto vnesete URL svojega spletnega mesta in iz njega se bo kopiral v računalniku.

Kopiranje spletnih mest s HTTrackom

Težava je v tem, da graditelj spletnega mesta GoDaddy in njegove predloge shranjujejo datoteke na različne CDN strežnike. Ime in naslovi teh strežnikov se med posameznimi mesti razlikujejo.

Zaradi tega je težje prenesti vse slikovne datoteke. Če pa vaše spletno mesto večinoma temelji na besedilu in nimate nič proti izgubi slik, je Httrack najhitrejši način kopiranja spletnega mesta.

Ko onemogočite graditelja spletnih mest, se ne boste mogli vrniti na svoje spletno mesto. Vzemite si čas in poskrbite za varnostno kopijo vseh podatkov na svojem spletnem mestu.

V tem trenutku se verjetno sprašujete, zakaj ne obstaja lažji način. Verjetno zato, ker Godaddy noče, da preklopite. Zato je izbira prave platforme pomembna odločitev, veseli pa smo, da ste se odločili za WordPress.

Varnostno kopiranje vaše strukture povezav

Ljudi, ki obiskujejo stare URL-je na vašem spletnem mestu, boste morali preusmeriti na nove naslove v WordPressu. Če želite to narediti, morate imeti seznam vseh URL-jev na svojem spletnem mestu.

Če imate le nekaj strani, lahko preprosto kopirate in prilepite URL vsake strani na svojem spletnem mestu v navadno besedilno datoteko.

Lahko pa uporabite spletna orodja za pridobivanje URL-jev s svojega spletnega mesta. Za shranjevanje URL-jev v txt datoteki lahko uporabite Klipper, razširitev za Google Chrome.

Ne skrbite, če zamudite stran. Pokazali vam bomo tudi, kako samodejno nastaviti opozorila za 404 napake v WordPressu in preusmeriti uporabnike v WordPress.

2. korak: Premik spletnega mesta za ustvarjalce spletnih strani na gostovanje GoDaddy

Ta korak je namenjen samo uporabnikom, ki bodo za gostovanje svojega mesta WordPress uporabljali storitev gostovanja GoDaddy. Če uporabljate kakšnega drugega ponudnika gostovanja WordPress, kot so Bluehost, Siteground, Hostgator itd., Preskočite to in skočite na naslednji korak.

Onemogoči GoDaddy Builder spletnih strani

Če želite za svoje spletno mesto WordPress uporabiti storitev gostovanja GoDaddyja, WordPress ne morete namestiti na to domeno, dokler ne deaktivirate storitve Builder spletnega mesta.

Preprosto se prijavite v svoj račun GoDaddy in na zgornji strani kliknite na svoje uporabniško ime v orodni vrstici. Odprl se bo pregledni meni, kjer morate klikniti “Upravljanje spletnega mesta”.

Upravljajte graditelja spletnih mest v računu GoDaddy

To bo prikazal vaš račun Builder spletnega mesta. Morate klikniti gumb možnosti poleg imena vaše domene.

Upravljajte možnosti graditelja spletnih mest v GoDaddyju

Odprlo se bo stran z možnostmi graditelja spletnih strani. Na zavihku Pregled boste našli povezavo do preklica računa. Kliknite nanj, da deaktivirate Builder spletnega mesta na vašem imenu domene.

Deaktivacija računa spletnega mesta Builder v GoDaddy

Vaš račun ustvarjalca spletnega mesta bo zdaj onemogočen, vaša domena pa bo postala na voljo za gostovanje vašega spletnega mesta WordPress. Minilo bo skoraj eno uro, preden bo račun vašega graditelja spletnih strani popolnoma deaktiviran.

Dodajanje gostovanja v vašo domeno

Zdaj, ko je vaša domena brez graditelja spletnih mest GoDaddy. V to domeno morate še vedno dodati storitev gostovanja.

Kliknite spletno gostovanje pod upraviteljem računa in nato kliknite gumb za upravljanje poleg vašega računa.

Upravljate GoDaddy Gostovanje

Tako boste prišli na nadzorno ploščo cPanel vašega računa za gostovanje. Pomaknite se navzdol do razdelka domen in nato kliknite Dodaj na domene.

Addon domene v GoDaddy cPanel

Zdaj lahko vnesete ime svoje domene. Poddomena in korenska polja dokumenta bodo samodejno izpolnjena.

Dodajanje domene na GoDaddy gostovanje

Prav tako morate potrditi polje, da ustvarite FTP račun. Preprosto izberite uporabniško ime in geslo za svoj FTP račun. Končno kliknite na gumb Dodaj domeno.

To je vse, kar ste uspešno osvobodili iz domene Builder spletnega mesta in dodali spletno gostovanje za svojo domeno.

Zdaj lahko preidete na 4. korak, če želite izvedeti, kako namestiti WordPress in nadaljevati premikanje spletnega mesta.

3. korak: usmerjanje domene na druge storitve gostovanja WordPress

Ta korak je za uporabnike, ki imajo svojo domeno registrirano pri GoDaddy in jo želijo uporabljati pri nekaterih drugih ponudnikih gostovanja WordPress, kot sta BlueHost ali Siteground.

Prijavite se v svoj račun GoDaddy in na zgornji strani z orodjem kliknite na uporabniško ime. Odprl se bo meni, v katerem morate klikniti upravljanje mojih domen.

Upravljajte svoje domene v GoDaddy

Izberite svojo domeno s seznama in na vrhu kliknite gumb Nameservers, nato pa izberite set serverservers.

Urejanje imena domene v GoDaddy

To bo odprlo pojavno okno, kjer morate klikniti po meri in nato kliknite povezavo, da vnesete strežnik imen po meri.

Dodajanje strežnika imen po meri

Pojavi se novo pojavno okno z dvema poljema. Tu lahko dodate svoje nove strežnike imen WordPress gostitelji. Če ima vaš strežnik WordPress več kot dva strežnika imen, lahko s klikom na gumb Dodaj ime strežnika dodate drugo vrstico.

Dodaj strežnike imen

Kliknite gumb V redu in nato gumb Shrani, da shranite svoje nastavitve. Ne pozabite, da lahko spremembe DNS za širjenje po internetu trajajo do 24 ur. Čeprav običajno traja le nekaj ur.

Ko začne vaša domena kazati na vašega novega WordPress gostitelja, lahko nadaljujete na naslednji korak.

4. korak: Namestitev WordPress-a

Vaša domena naj bi že zdaj kazala na vašo storitev gostovanja in že ste pripravljeni namestiti WordPress. Ne glede na to, ali uporabljate GoDaddy ali katero koli drugo storitev gostovanja, je postopek enak.

WordPress je znan po 5-minutni namestitvi. Večina gostujočih podjetij ponuja namestitvene programe z enim klikom za nova spletna mesta WordPress, kar vam omogoča, da na svoje spletno mesto namestite WordPress z le nekaj kliki.

Za več podrobnosti si oglejte korak za korakom navodila za namestitev WordPress-a za začetnike.

5. korak: Uvoz vsebine graditelja spletnih mest v WordPress

Kot smo že omenili, boste morali ročno varnostno kopirati vsebino spletnega mesta. Vsebine iz Builderja spletnih strani ni mogoče samodejno uvoziti.

Privzeto ima WordPress dve vgrajeni vrsti vsebine, imenovane objave in strani. O razliki med objavami in stranmi si oglejte naš vodič.

Na svojem spletnem mestu morate ustvariti nove strani ali objave in kopirati prilepiti vsebino spletnega mesta za GoDaddy.

Ustvarjanje objav in strani v WordPressu je res preprosto. Oglejte si naše podrobno vadbo o tem, kako dodati novo objavo v WordPress in uporabiti vse funkcije.

6. korak: Nastavitev preusmeritev

Če imate seznam povezav s starega spletnega mesta za izdelavo spletnih strani, lahko greste takoj naprej in nastavite preusmeritve.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je namestitev in aktiviranje vtičnika Simple 301 Redirects. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati Nastavitve »301 Preusmeritve stran. V polje »Zahtevaj« vnesite svoj stari URL in v polje »Destinacija« vnesite nov WordPress URL za to stran..

Preproste 301 preusmeritve

Za shranjevanje te preusmeritve kliknite gumb shrani spremembe. Postopek ponovite za vse druge URL-je.

Za podrobnejša navodila in druge načine nastavitve preusmeritev si oglejte vodnik za začetnike o ustvarjanju preusmeritev v WordPressu.

7. korak: Prilagoditev spletnega mesta WordPress

WordPress ima na tisoče lepih tem, plačanih in brezplačnih. Oglejte si naš vodič o izbiri popolne teme za WordPress.

Vendar je najmočnejša značilnost WordPress-a njegova razširljivost, ki izvira iz vtičnikov. Obstaja na tisoče vtičnikov WordPress, ki vam omogočajo, da naredite skoraj vse, kar si lahko zamislite.

Oglejte si vse vtičnike, ki jih uporabljamo na tej spletni strani, ali si oglejte naš strokovni izbor mora imeti vtičnike WordPress za poslovna spletna mesta

Upamo, da vam je ta članek pomagal premakniti spletno mesto GoDaddy Builder spletnega mesta na WordPress. Morda boste želeli videti tudi našo primerjavo najboljših proizvajalcev strani za povlečevanje in spuščanje strani za WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me