Kako premakniti WordPress na novega gostitelja ali strežnika brez zastoja

Ali nameravate spletno mesto WordPress premakniti v novo podjetje za gostovanje ali na drug strežnik? Največje tveganje pri prehodu spletnega gostovanja ali prehodu spletnega mesta na nov strežnik predstavlja izguba podatkov in izpadi podatkov.


Obe strani lahko vašo spletno stran začasno nedostopijo za uporabnike in iskalnike, kar lahko povzroči izgubo prodaje in uvrstitve na iskalnikih.

V tem priročniku po korakih vam bomo pokazali, kako varno preseliti svoje spletno mesto WordPress na novega gostitelja brez izpadov..

Odgovorili bomo tudi na najpogostejša vprašanja o premiku spletnega mesta WordPress k novemu ponudniku gostovanja, tako da se izognete nekaterim pogostim napakam.

Migracija WordPressa z enega gostitelja na drugega

Pomembno: Preden začnemo, želimo vedeti, da veliko podjetij, ki gostijo WordPress, nudijo brezplačno selitveno storitev. Na njihovem spletnem mestu morda ni navedeno, zato morate samo vprašati. Običajno je brezplačen, nekateri pa lahko zaračunajo majhno pristojbino.

Glede na to si poglejmo korake, ki jih bomo pokrivali, da premaknemo WordPress na nov strežnik gostovanja (brez izpadov).

  Pripravljeni? Začnimo.

  1. korak: izberite svoj novi WordPress gostitelj

  Če ste obtičali s počasnim spletnim gostiteljem tudi po optimizaciji hitrosti in učinkovitosti WordPressa, je čas, da svoje spletno mesto WordPress premaknete na novega gostitelja, ki bo kos vašemu rastočemu prometu.

  Pri iskanju novega ponudnika gostovanja za WordPress je pomembno, da izberete skrbno, tako da vam ni treba kmalu spet premakniti.

  Tukaj je priporočeno:

  • Za zanesljivo skupno gostovanje, priporočamo, da greste z Bluehostom. Uradno jih priporoča WordPress.org. S pomočjo kupona Bluehost uporabniki WPBeginner dobijo 60% popusta in brezplačno ime domene.
  • Če iščete gostovanje v oblaku ali lokacijsko specifično ponudniki, potem priporočamo, da si ogledate Siteground. Imajo podatkovne centre na treh različnih celinah.
  • Če iščete upravljano gostovanje v WordPressu, priporočamo, da si ogledate WP Engine. So najboljši in najbolj znani ponudnik v panogi.

  Po nakupu vašega novega gostitelja NE namestite WordPress-a. To bomo storili v naslednjem koraku.

  Zaenkrat bi moral biti vaš novi račun za spletno gostovanje popolnoma prazen, brez datotek ali map v glavnem imeniku.

  2. korak: Nastavite razmnoževalnik za enostavno migracijo

  Prva stvar, ki jo morate storiti, je namestiti in aktivirati brezplačni vtičnik Duplicator na spletnem mestu, ki ga želite premakniti. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

  Duplicator je brezplačen vtičnik, ki ga toplo priporočamo. Z njim lahko tudi premaknete svoje spletno mesto na novo ime domene, ne da bi izgubili SEO.

  Vendar pa vas bomo v tem članku predstavili, kako ga uporabiti za selitev vašega spletnega mesta WordPress z enega gostitelja na drugega z nič odmorom..

  Ko namestite in aktivirate Duplicator, pojdite na Razmnoževalnik »Paketi strani v vašem upravnem območju WordPress.

  Nato morate v zgornjem desnem kotu klikniti gumb »Ustvari novo«.

  Ustvarjanje novega paketa v Duplicatorju

  Po tem kliknite gumb Naprej in sledite korakom za ustvarjanje vašega paketa.

  Razmnoževalec ustvari čarovnika za paket

  Prepričajte se, da se rezultati skeniranja preverijo (vse naj piše “Dobro”) in kliknite na Zgraditi gumb.

  Sestavite paket

  Postopek lahko traja nekaj minut, zato pustite zavihek odprt, ko vtičnik opravlja svoje delo.

  Ko je postopek končan, se prikažejo možnosti prenosa za Installer in paket Archive. Če želite prenesti obe datoteki, kliknite povezavo »Prenos z enim klikom«.

  Prenesite datoteke paketov

  Arhivska datoteka je kopija celotnega spletnega mesta, namestitvena datoteka pa bo avtomatizirala postopek namestitve za vas.

  3. korak: Uvozite svoje mesto WordPress v novega gostitelja

  Zdaj, ko ste prenesli tako arhivske kot namestitvene datoteke, je naslednji korak, da jih naložite na svojega novega spletnega gostitelja.

  To lahko storite tako, da se s FTP povežete z novim spletnim gostiteljem.

  Če tega še niste storili, si oglejte vodnik za začetnike za prenos datotek prek FTP v WordPress.

  Običajno pri povezovanju odjemalca FTP vpišete ime domene spletnega mesta kot gostitelja.

  Ker vaše ime domene še vedno kaže na starega gostitelja, se boste morali povezati z vnosom naslova IP ali strežnika. Te podatke najdete na nadzorni plošči cPanel novega računa gostovanja.

  Poiščite IP ali strežniško ime strežnika na nadzorni plošči cPanel

  Če teh informacij ne najdete, lahko zaprosite za podporo pri vašem novem podjetju za spletno gostovanje in oni vam bodo pomagali.

  S pomočjo odjemalca FTP morate naložiti datoteko installer.php in arhiv .zip datoteko v korenski imenik vašega spletnega mesta.

  Običajno je to / uporabniško ime / public_html / mapa.

  Če spet niste prepričani, se pozanimajte pri svojem podjetju za gostovanje.

  Prepričajte se, da je vaš korenski imenik popolnoma prazen. Nekatera podjetja za spletno gostovanje ob prijavi samodejno namestijo WordPress.

  Če imate WordPress nameščen v vašem korenskem imeniku, potem morate najprej izbrisati WordPress.

  Ko končate, morate naložiti tako arhivsko datoteko zip kot datoteko installer.php v korenski imenik vašega spletnega mesta.

  4. korak: Spremenite datoteko gostiteljev, da preprečite zastoje

  Ko naložite obe datoteki na novega gostitelja, morate v brskalniku dostopati do datoteke installer.php.

  Običajno lahko do te datoteke dostopate z uporabo takega URL-ja:

  http://www.example.com/installer.php

  Vendar vas bo ta URL preusmeril do starega spletnega gostitelja in prišlo bo do napake 404. To je zato, ker vaše ime domene še vedno kaže na starega spletnega gostitelja.

  Običajno vam lahko druge vadnice sporočijo, da spremenite strežnike imen domen in jih usmerite na svoje novo podjetje, vendar to ni v redu.

  Če to storite zdaj, bodo vaši obiskovalci med premikanjem videli pokvarjeno spletno mesto.

  Pokazali vam bomo, kako lahko začasno dostopate do svojega novega spletnega mesta v računalniku, ne da bi to vplivalo na staro mesto.

  To se naredi z datoteko gostiteljev v računalniku.

  Datoteka gostitelji se lahko uporablja za preslikavo imen domen na določene naslove IP. Z drugimi besedami, omogoča vam, da računalnik zavedete, če razmišljate, da je spletno mesto premaknjeno, čeprav ni.

  Oglejmo si, kako v datoteko gostiteljev dodati vnos za ime svoje domene, tako da kaže na vaše novo podjetje gostovanja.

  Če spremenite te spremembe, boste lahko dostopali do datotek na svojem novem gostitelju z lastnim domenskim imenom, preostali svet pa bo do vašega spletnega mesta še vedno dostopen s starega gostitelja. To zagotavlja 100-odstotno podaljšanje.

  Prva stvar, ki jo morate storiti, je najti IP naslov novega strežnika spletnega gostovanja. Če želite to ugotoviti, se morate prijaviti na nadzorno ploščo cPanel in na levi stranski vrstici kliknite povezavo za razširitev statistike. Naslov vašega strežnika bo naveden kot skupni IP naslov.

  V nekaterih podjetjih za spletno gostovanje boste te podatke našli pod naslovom »Informacije o računu«.

  Poiščite skupni IP naslov

  V naslednjem koraku morajo uporabniki Windows iti Programi »Vsi programi» Dodatki, z desno tipko miške kliknite Notepad in izberite Zaženi kot skrbnik.

  Pojavi se poziv Windows UAC in za zagon Beležnice s skrbniškimi pravicami morate klikniti Da.

  Na zaslonu beležnice pojdite na Datoteka »Odpri in nato pojdite do mape C: \ Windows \ System32 \ gonilniki \ itd. V tej mapi izberite datoteko gostiteljev in jo odprite.

  Če uporabljate Mac, morate odpreti aplikacijo Terminal in vnesti ta ukaz za urejanje datoteke gostitelja:

  sudo nano / zasebno / itd / gostitelji

  Tako za uporabnike Windows kot Mac na dnu datoteke gostitelja morate vnesti IP naslov, ki ste ga kopirali, in nato vnesti svoje ime domene. Všečkaj to:

  192.168.1.22 www.example.com

  Prepričajte se, da ste IP naslov zamenjali s tistim, ki ste ga kopirali s cPanel, example.com pa z lastnim domenskim imenom.

  Ko končate, shranite spremembe.

  Zdaj lahko do svojih datotek dostopate na novem gostitelju z uporabo svojega imena domene v računalniku.

  Pomembno: Ne pozabite razveljaviti sprememb, ki ste jih naredili v datoteki gostitelji, ko ste končali selitev (korak 6).

  5. korak: Ustvarjanje baze podatkov MySQL na vašem novem gostitelju

  Preden začnemo namestiti namestitveni program na novem gostitelju, boste morali na svojem novem gostovalnem računu ustvariti bazo podatkov MySQL. Če ste že ustvarili bazo podatkov MySQL, lahko preidete na naslednji korak.

  Ustvarjanje baze podatkov v cPanelu

  Pojdite na nadzorno ploščo cPanel novega računa gostovanja, pomaknite se do razdelka Baze podatkov in kliknite ikono baz podatkov MySQL.

  MySQL baze podatkov v cPanelu

  Videlo se bo polje za ustvarjanje nove baze podatkov. Vnesite ime svoje baze podatkov in kliknite gumb »Ustvari bazo«.

  Ustvarjanje nove baze podatkov

  Ko ustvarite bazo podatkov MySQL, se morate pomakniti navzdol do razdelka Uporabniki MySQL.

  Nato vnesite uporabniško ime in geslo za novega uporabnika in kliknite gumb »Ustvari uporabnika«.

  Ustvari uporabnika MySQL

  Po tem morate tega uporabnika dodati v svojo bazo podatkov. Tako boste dobili uporabniško ime, ki ste ga pravkar ustvarili, vsa dovoljenja za delo na tej bazi podatkov.

  To lahko storite tako, da se pomaknete navzdol do razdelka »Dodaj uporabnika v bazo podatkov«. Preprosto izberite uporabnika baze podatkov, ki ste ga ustvarili, v spustnem meniju poleg uporabnika, nato izberite bazo podatkov in kliknite gumb za dodajanje.

  Dodaj uporabnika v bazo podatkov

  Vaša baza podatkov je zdaj pripravljena za uporabo z WordPressom. Ne pozabite zabeležiti ime baze podatkov, uporabniško ime in geslo. Te podatke boste potrebovali v naslednjem koraku.

  6. korak: Začnite postopek migracije razmnoževalca

  Zdaj smo pripravljeni zagnati namestitveni program. V oknu brskalnika se pomaknite do naslednjega naslova in nadomestite example.com z imenom vaše domene:

  http://www.example.com/installer.php

  Inicializiran je namestitveni program za kopiranje

  Namestitveni program bo izvedel nekaj testov in vam pokazal “Pass” poleg testov za arhiviranje in preverjanje veljavnosti.

  Preveriti morate pogoje & pogoje in nadaljujte s klikom na gumb Naprej.

  Zdaj boste morali vnesti gostitelja MySQL, ime baze podatkov, uporabniško ime in geslo.

  Vaš gostitelj bo verjetno domačin. Po tem boste vnesli podrobnosti baze podatkov, ki ste jo ustvarili v prejšnjem koraku.

  Povežite se z bazo podatkov

  Če želite vnesti pravilne podatke, lahko kliknete gumb »Test Database«.

  Če se Duplicator lahko poveže, boste videli niz, ki se začne s Pass. V nasprotnem primeru boste videli podrobnosti o napaki v povezavi z bazo podatkov.

  Za nadaljevanje kliknite na naslednji gumb.

  Duplicator bo zdaj uvozil vašo WordPress bazo iz arhivskega zadrgo v novo bazo podatkov.

  Nato vas bo pozval, da posodobite URL spletnega mesta ali Pot. Ker ne spreminjate domenskih imen, vam tukaj ni treba ničesar spreminjati.

  Za nadaljevanje preprosto kliknite na naslednji gumb.

  Podvajalec bo izvedel zadnje korake in prikazal vam bo gumb za prijavo.

  Migracija spletnega mesta za kopiranje je končana

  Zdaj se lahko prijavite na svojem spletnem mestu WordPress na novem gostitelju in se prepričate, da vse deluje, kot je bilo pričakovano.

  7. korak: Posodobite strežnike domenskih imen (DNS)

  Na tem mestu ste ustvarili popolno kopijo baze podatkov in datotek WordPress na svojem novem strežniku gostovanja, vendar vaša domena še vedno kaže na vaš stari račun za spletno gostovanje.

  Če želite posodobiti svojo domeno, morate preklopiti svoje DNS strežnike imen. Tako boste zagotovili, da se uporabniki odpravijo na novo lokacijo vašega spletnega mesta, ko vnesejo vašo domeno v svoje brskalnike.

  Če ste domeno registrirali pri ponudniku gostovanja, je najbolje, da domeno prenesete na novega gostitelja. Če ste uporabljali registracijo domene, kot so Domain.com, GoDaddy itd., Morate posodobiti svoje imenike.

  Podatke o strežniku imen DNS boste potrebovali od svojega novega spletnega gostitelja. To je ponavadi nekaj URL-jev, ki izgledajo nekako takole:

  ns1.hostname.com
  ns2.hostname.com

  Zaradi tega vodnika vam bomo pokazali, kako spremeniti strežnike imen DNS z GoDaddy.

  Posnetki zaslona lahko izgledajo drugače, odvisno od registrarja domene ali spletnega gostitelja. Vendar je osnovni koncept enak.

  Poiskati morate področje upravljanja domen in nato poiskati strežnike imen. Če potrebujete pomoč pri posodabljanju strežnikov imen, potem lahko vprašate svoje podjetje za spletno gostovanje.

  Za GoDaddy se morate prijaviti v svoj račun GoDaddy in nato kliknite Domene.

  Po tem morate klikniti gumb Upravljanje poleg imena domene, ki ga želite spremeniti.

  Upravljajte domeno

  V razdelku »Dodatne nastavitve« boste za nadaljevanje morali klikniti »Upravljanje DNS-ja«.

  Upravljajte DNS

  Nato se pomaknite navzdol do razdelka Nameservers in kliknite na gumb za spremembo.

  Spremenite strežnike imen

  Najprej morate spustiti spustni tip vrste strežnika imen iz »Privzeto« na »Po meri«. Po tem lahko vnesete podatke novega ponudnika ponudnika gostovanja pod Nameservers.

  Posodobitev strežnikov imen DNS

  Ne pozabite klikniti gumba za shranjevanje, da shranite spremembe.

  Uspešno ste spremenili strežnike imen v svoji domeni. Spremembe DNS lahko trajajo 4 – 48 ur, da se širijo za vse uporabnike.

  Ker imate isto vsebino na starem gostitelju in novem gostitelju, vaši uporabniki ne bi videli nobene razlike. Vaša selitev programa WordPress bo brezhibna, brez izpadov.

  Da bi bili na varni strani, priporočamo, da počakate, da prekličete svoj stari račun za gostovanje do 7 dni po selitvi.

  Pogosto zastavljena vprašanja

  Tu je nekaj vprašanj, ki si jih mnogi naši uporabniki zastavljajo med premikanjem WordPressa z enega gostitelja na drugega.

  1. Ali se lahko prijavim za nov račun gostovanja brez registracije domenskega imena?

  Da, absolutno se lahko prijavite za račun gostovanja, ne da bi registrirali ime domene.

  Ime domene in gostovanje sta dve različni storitvi in ​​vam ob prijavi na novega gostitelja ni treba registrirati domenskega imena. Za več podrobnosti glejte naš vodič o razliki med domenskim imenom in spletnim gostovanjem.

  Nekateri ponudniki gostovanja vas bodo prosili, da izberete ime domene kot prvi korak pri nakupu gostovanja. Omogočili vam bodo tudi vnos imena domene, če ste ga že dobili.

  2. Ali moram svoje ime domene prenesti na novega gostitelja?

  Ne, ni vam treba prenašati imena svoje domene na novega gostitelja. Vendar bo prenos domene na vaše novo gostovanje olajšal obnovo in upravljanje na isti nadzorni plošči kot vaš novi račun za gostovanje.

  Več o tej temi si oglejte v našem glavnem priročniku o imenih domen in kako delujejo.

  3. Kako odpravim napako pri vzpostavljanju napake v povezavi z bazo podatkov v Duplicatorju?

  Če v Duplicatorju opazite napako pri povezovanju z bazo podatkov ali povezavo z bazo podatkov, je najverjetnejši razlog za to, da ste za povezavo z bazo podatkov vnesli napačne podatke..

  Prepričajte se, da so ime vaše baze podatkov, uporabniško ime MySQL in geslo pravilni. Nekatera podjetja za gostovanje ne uporabljajo localhost kot gostitelja za svoje strežnike MySQL. V tem primeru boste morali vprašati podporno osebje spletnega gostitelja, da vam posreduje točne podatke.

  4. Kako preverim, ali se moje spletno mesto nalaga z novega gostitelja?

  Obstaja več spletnih orodij, ki vam omogočajo, da vidite, kdo gostuje spletno mesto. Ko boste svoje spletno mesto prenesli na novega gostitelja, lahko uporabite katero koli od teh orodij, ki vam bodo pokazala ime podjetja, ki gosti spletno gostovanje.

  Če že dolgo niste preselili spletnega mesta in spremenili strežnika domenskih imen (DNS), obstaja velika verjetnost, da se bo vaše spletno mesto še vedno nalagalo s starega gostitelja. Spremembe imena domen lahko trajajo do 48 ur, da se v celoti razmnožijo.

  5. Ali moram izbrisati datoteke ali podatke iz starega gostitelja?

  Pri menjavi gostovalnih podjetij priporočamo, da staro spletno mesto hranite vsaj en teden. Po tem lahko datoteke izbrišete iz starega spletnega gostitelja. Če prekličete svoj račun, bo vaš ponudnik spletnega gostovanja vse vaše podatke izbrisal v skladu s svojo politiko.

  6. Kako dolgo naj moj račun ostane aktiven na starem gostitelju?

  Ko prestavite spletno mesto na novega gostitelja in če nimate nobenega drugega spletnega mesta s svojim starim spletnim gostiteljem, lahko prekličete svoj stari račun za spletno gostovanje.

  Vendar ste jih v nekaterih primerih morda že plačali za letno gostovanje. Preverite njihovo politiko vračila in preverite, ali ste upravičeni do povračila.

  7. Kako premaknem spletno mesto WordPress s SSL / HTTP?

  Na novega ponudnika gostovanja boste morali namestiti potrdilo SSL. Po tem lahko sledite istim korakom, navedenim zgoraj. Prepričajte se, da v URL-jih uporabljate HTTP-je, kot je https://example.com

  8. Bonus: brezplačno selitev spletnega mesta s strani vašega novega gostitelja

  Če želite preklopiti spletno gostovanje, vendar zgornji koraki zvenijo preveč zapleteno, lahko izberete naslednje ponudnike in oni bodo vaše spletno mesto preselili namesto vas.

  SiteGround, gostovanje InMotion in WP Engine ponujajo brezplačno selitev spletnega mesta za uporabnike WPBeginner.

  Upamo, da vam je ta vodnik po korakih pomagal, da WordPress premaknete na svojega novega gostitelja brez izpada. Če naletite na težave s selitvijo WordPress-a, si oglejte naš vodič o najpogostejših napakah WordPress-a in kako jih odpraviti..

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me