Kako premakniti WordPress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo (2 načina)

Eden od načinov za pospešitev razvoja spletnega mesta je gradnja spletnega mesta na svojem računalniku s pomočjo programske opreme, kot sta WAMP (za Windows) ali MAMP (za Mac).


Ko končate izpopolnjevanje svojega spletnega mesta, je naslednji korak, da ga prestavite iz računalnika na spletno mesto v živo in svoje ustvarjanje delite s svetom. V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko preprosto premaknete WordPress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo.

Premaknite WordPress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo

Zajemali bomo dva različna načina za premik WordPressa z lokalnega strežnika na vaše spletno mesto v živo (korak za korakom).

Prva metoda uporablja vtičnik WordPress za migracijo in se priporoča začetnikom. V drugi metodi vam bomo pokazali, kako ročno premakniti WordPress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo.

Izberete lahko način, ki vam najbolj ustreza:

  Preden začneš

  Če želite WordPress preseliti z localhosta na strežnik v živo, morate imeti nekaj stvari.

  Najprej domnevamo, da imate na svojem računalniku spletno mesto WordPress, ki deluje na lokalnem strežniku (imenovanem tudi localhost), in do njega imate popoln dostop.

  Nato morate imeti ime domene in spletno gostovanje. Imamo seznam najboljših WordPress gostovalnih podjetij, ki jih lahko izbirate.

  Če ga želite pospešiti, lahko uporabite Bluehost. So uradni ponudnik gostovanja, ki ga priporoča WordPress, in svojim uporabnikom ponujajo ekskluzivni popust v višini 60% + brezplačno domeno.

  Če potrebujete pomoč pri nastavitvi spletnega mesta, upoštevajte naš korak za korakom navodila za izdelavo spletnega mesta.

  Končno boste morali imeti program FTP in vedeti, kako uporabljati FTP, tako da lahko svojo vsebino naložite na spletno mesto v živo.

  Pripravljeni? Začnimo s selitvijo vašega spletnega mesta WordPress.

  1. način: Prenesite WordPress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo s pomočjo vtičnika za migracijo

  Ta metoda je lažja in priporočljiva za začetnike. Za premik WordPressa iz localhosta na živo spletno mesto bomo uporabljali dodatek za migracijo WordPress.

  Korak 1. Namestite in nastavite vtičnik za razmnoževanje

  Najprej morate na svojem lokalnem mestu namestiti in aktivirati vtičnik Duplicator. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

  Po aktivaciji morate iti Razmnoževalnik »Paketi strani in kliknite gumb »Ustvari novo«.

  Ustvarjanje novega paketa Duplicator

  Po tem kliknite na naslednji gumb za nadaljevanje.

  Duplicator bo zdaj izvedel nekaj testov, da bi preveril, ali je vse v redu. Če so vsi predmeti označeni z »Dobro«, kliknite gumb »Zgradi«.

  Sestavite paket

  Ta postopek lahko traja nekaj minut, odvisno od velikosti vašega spletnega mesta. Ta zavihek morate pustiti odprtega, dokler postopek ni končan.

  Ko končate, boste videli možnosti za prenos programa Installer in paketa Archive. Za prenos obeh datotek v računalnik morate klikniti povezavo “Prenos z enim klikom”.

  Prenesite paket

  Kaj so torej te datoteke?

  No, arhivska datoteka je kopija celotnega spletnega mesta WordPress. Vključuje vse jedrne datoteke WordPressa, pa tudi slike, naloge, teme, vtičnike in varnostno kopijo baze podatkov WordPress.

  Namestitvena datoteka je skript, ki bo avtomatiziral migracijo z odpakiranjem arhivske datoteke.

  Korak 2. Ustvarite bazo podatkov za svoje spletno mesto v živo

  Preden lahko zaženete namestitveni program ali naložite spletno mesto WordPress iz localhosta na strežnik gostovanja, boste morali ustvariti bazo podatkov MySQL za svoje spletno mesto v živo.

  Če ste že ustvarili bazo podatkov MySQL, lahko ta korak preskočite.

  Če želite ustvariti bazo podatkov, morate obiskati nadzorno ploščo cPanel vašega računa gostovanja. Pomaknite se navzdol do razdelka Baze podatkov in kliknite ikono baz podatkov MySQL.

  Ikona baze podatkov v cPanelu

  Na naslednjem zaslonu se prikaže polje za ustvarjanje nove baze podatkov. Preprosto vnesite ime za svojo bazo podatkov in kliknite gumb ‘Ustvari bazo podatkov’.

  Ustvari novo bazo podatkov

  cPanel bo zdaj ustvaril novo bazo podatkov za vas. Po tem se morate pomakniti navzdol do razdelka za uporabnike MySQL.

  Nato vnesite uporabniško ime in geslo za novega uporabnika in kliknite gumb »Ustvari uporabnika«.

  Dodajte uporabnika MySQL

  Novi uporabnik, ki ste ga pravkar ustvarili, še vedno nima dovoljenja za delo na bazi podatkov. Spremenimo to.

  Pomaknite se navzdol do razdelka »Dodaj uporabnika v bazo podatkov«. Preprosto izberite uporabnika baze podatkov, ki ste ga ustvarili, v spustnem meniju poleg polja »Uporabnik«, nato izberite bazo podatkov in kliknite gumb za dodajanje.

  Uporabnika shranite v bazo podatkov

  Vaša podatkovna baza je zdaj pripravljena za uporabo z vašim WordPress spletnim mestom. Ne pozabite zabeležiti imena baze podatkov, uporabniškega imena in gesla. Te podatke boste potrebovali v naslednjem koraku.

  Korak 3. Naložite datoteke z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo

  Zdaj morate datoteke arhiva in namestitvenega programa naložiti z vašega lokalnega mesta na svoj račun gostovanja.

  Najprej se povežite s svojim spletnim mestom v živo s pomočjo odjemalca FTP. Ko ste povezani, se prepričajte, da je korenski imenik vašega spletnega mesta popolnoma prazen.

  Ponavadi je korenski imenik mapa / home / public_html /.

  Nekatera podjetja, ki gostijo WordPress, ob vpisu samodejno namestijo WordPress. Če imate tam datoteke WordPress, jih morate izbrisati.

  Po tem lahko datoteke Duplicator naložite v svoj prazen korenski imenik.

  Migracijske datoteke v korenskem imeniku

  Korak 4. Zagon skripta o migraciji

  Ko naložite datoteke za selitev, morate v brskalnik obiskati naslednji URL:

  http://example.com/installer.php

  Ne pozabite zamenjati example.com z lastnim domenskim imenom.

  To bo zagnalo čarovnika za migracijo Duplicatorja.

  Razmnoževalec kopiral

  Namestitveni program bo samodejno poiskal arhivsko datoteko in izvedel test preverjanja. Preveriti morate pogoje & pogoje in nadaljujte s klikom na gumb Naprej.

  Na naslednjem zaslonu vas bo pozval, da vnesete podatke o svoji WordPress bazi.

  Vaš gostitelj bo verjetno domačin. Po tem vnesete podrobnosti baze podatkov, ki ste jo ustvarili v prejšnjem koraku.

  Povežite svojo bazo podatkov

  Za nadaljevanje kliknite na naslednji gumb.

  Podvajalec bo zdaj uvozil varnostno kopijo baze podatkov WordPress iz arhiva v novo bazo podatkov.

  Nato vas bo pozval, da posodobite URL spletnega mesta ali Pot. Ne bi vam smelo ničesar spremeniti, saj samodejno zazna URL vašega spletnega mesta v živo in njegovo pot.

  Posodobite URL spletnega mesta

  Za nadaljevanje kliknite na naslednji gumb.

  Kopiralnik bo zdaj zaključil selitev in prikazal se vam bo zaslon o uspehu. Zdaj lahko kliknete gumb »Prijava za skrbnike«, da vnesete skrbniško območje programa WordPress na svojem spletnem mestu v živo.

  Uspešno premaknjeno

  Ko se prijavite na spletno mesto v živo, bo Duplicator samodejno očistil namestitvene datoteke.

  To je vse, WordPress ste uspešno prestavili z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo.

  2. način 2. Ročno prenesite WordPress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo

  V tej metodi vam bomo pokazali, kako ročno premakniti WordPress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo. To bo koristno, če prva metoda ne bo delovala ali pa jo raje naredite ročno.

  1. korak: Izvoz lokalne baze podatkov WordPress

  Prva stvar, ki jo morate storiti, je izvoz vaše lokalne baze podatkov WordPress. Za to bomo uporabili phpMyAdmin. Če z njim niste seznanjeni, si oglejte vodnik za upravljanje podatkovnih baz WordPress z uporabo phpMyAdmin.

  Preprosto pojdite na http: // localhost / phpmyadmin / in kliknite na svojo WordPress bazo podatkov. Nato kliknite na Izvoz v zgornji vrstici menija.

  Izvozi iz localhosta

  V Način izvoza lahko izberete “Hitro” ali “Po meri”. Custom vam bo zagotovil več možnosti za izvoz baze podatkov.

  Priporočamo, da izberete Hitro in nato kliknete Pojdi gumb za prenos vaše baze podatkov.

  Izvoz baze podatkov WordPress z uporabo phpMyAdmin

  2. korak: Naložite datoteke WordPress na spletno mesto v živo

  Zdaj bomo morali vse datoteke vašega spletnega mesta premakniti na spletno mesto v živo.

  Za začetek pojdite naprej in odprite odjemalca FTP ter se povežite s svojim računom za spletno gostovanje.

  Ko ste povezani s spletnim mestom v živo, datoteke naložite v pravi imenik. Na primer, če želite, da spletno mesto gostuje na spletnem mestu tvojeite.com, potem želite naložiti vse datoteke v svoj javni_html imenik.

  Zdaj izberite lokalne datoteke WordPress in jih naložite na svoj strežnik v živo.

  Nalaganje WordPress-a iz localhosta na spletno mesto v živo

  3. korak: Ustvarite bazo podatkov MySQL na spletnem mestu Live

  Medtem ko vaš odjemalec FTP nalaga vaše WordPress datoteke, lahko začnete uvažati svojo bazo podatkov v strežnik v živo. Večina ponudnikov gostovanja WordPress ponuja cPanel za upravljanje vašega računa za gostovanje, zato vam bomo pokazali, kako lahko ustvarite bazo podatkov s pomočjo cPanel.

  Najprej se morate prijaviti na nadzorno ploščo cPanel in kliknite na MySQL Baze podatkov ikono, ki jo najdete v razdelku z bazami podatkov.

  Razdelek baze podatkov v cpanelu

  Na naslednjem zaslonu ustvarite bazo podatkov tako, da vnesete ime za bazo podatkov in kliknete Ustvari bazo podatkov gumb.

  Nova baza podatkov

  Ko ustvarite bazo podatkov, se pomaknite navzdol na Uporabniki MySQL in ustvarite ali dodate obstoječega uporabnika v bazo podatkov.

  Po dodajanju uporabnika vas bo cPanel sprejel za nastavitev MySQL privilegijev za tega uporabnika. Uporabniku preprosto dodelite vse privilegije, tako da se prepriča, da je vsako polje potrjeno, in kliknite na Spremeni spremembe gumb.

  odobriti vse privilegije uporabniku baze podatkov

  4. korak: Uvoz baze podatkov WordPress na spletno mesto v živo

  Naslednji korak v postopku je uvoz baze podatkov WordPress.

  Pojdite na nadzorno ploščo cPanel, pomaknite se navzdol na razdelek podatkovnih baz in kliknite na phpMyAdmin.

  To vas bo vodilo do phpMyAdmin, kjer želite klikniti na bazo podatkov, ki ste jo ustvarili v koraku 3. PhpMyAdmin bo pokazal vašo novo bazo podatkov brez tabel.

  Kliknite na Uvoz v zgornjem meniju. Na strani uvoza kliknite na Izberite datoteko nato izberite datoteko baze podatkov, ki ste jo shranili v 1. koraku.

  Nazadnje pritisnite Pojdi gumb na dnu strani. PhpMyadmin bo zdaj uvozil vašo bazo podatkov WordPress.

  Uvoz baze podatkov prek phpMyAdmin

  5. korak: Spremenite URL spletnega mesta

  Zdaj morate spremeniti URL spletnega mesta v bazi, tako da se bo povezoval z vašim spletnim mestom WordPress.

  V phpMyAdmin poiščite tabelo wp_options v vaši bazi podatkov, ki smo jo pravkar uvozili v koraku 4. Če ste spremenili predpono svoje baze podatkov, bi lahko namesto wp_options {prefix} _options.

  Kliknite na Brskaj gumb poleg wp_options ali povezave, ki jo vidite v stranski vrstici, da odprete stran s seznamom polj v tabeli wp_options. Glej posnetek zaslona:

  Brskajte po tabeli z možnostmi wp

  Pod njivo ime_možnosti, morate iskati siteurl. Kliknite ikono »Uredi polje«, ki jo najdete na skrajnem levem kotu na začetku vrstice.

  Uredite siteurl v phpMyAdmin

  Ko kliknete polje za urejanje, se prikaže okno za urejanje. V polju za vnos opcije_value boste videli URL svoje lokalne namestitve verjetno nekaj takega: http: // localhost / test. V to polje previdno vstavite svoj novi URL spletnega mesta, na primer: https://www.wpbeginner.com

  Polje shranite s klikom na Pojdi gumb.

  uredite polje siteurl

  Nato morate ta korak ponoviti za ime možnosti: domov. Stran wp_options je lahko dolga nekaj strani, zato preprosto poiščite domači zavihek.

  Običajno je to na drugi strani, do katere se lahko pomikate s klikom na puščice strani v phpMyAdmin.

  Posodobite domov URL mora biti enak vašemu siteurl.

  6. korak: nastavite spletno mesto v živo

  Ko smo uvozili bazo podatkov in bi morali naložiti vso svojo vsebino, je čas, da konfigurirate WordPress.

  Trenutno se na vašem spletnem mestu prikazuje napaka pri vzpostavljanju napake v povezavi z bazo podatkov.

  Če želite to popraviti, se povežite s svojim spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP in uredite datoteko wp-config.php.

  Navesti boste morali ime, uporabnika in geslo baze podatkov, ki ste jo ustvarili prej v 3. koraku.

  Nato shranite datoteko wp-config.php in jo naložite nazaj na strežnik.

  Zdaj lahko obiščete vaše spletno mesto in zdaj naj bi bilo v živo.

  Nato se morate prijaviti na skrbniško ploščo WordPress in pojdite na Nastavitve »Splošno. Ne da bi kaj spremenili, se pomaknite do dna in kliknite na Shrani spremembe gumb.

  Tako boste zagotovili, da se URL spletnega mesta popravi kjer koli drugje, kar mora biti.

  Po tem pojdite na Nastavitve »Permalink in kliknite Shrani spremembe zagotoviti, da vse povezave po pošti delujejo v redu.

  7. korak: Popravite slike in pretrgane povezave z posodobitvijo poti

  Kadarkoli premikate WordPress spletno mesto iz ene domene v drugo ali z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo, se soočate z prekinjenimi povezavami in manjkajočimi slikami.

  Lahko uporabite ali poizvedbo SQL ali uporabite vtičnik Velvet Blues WordPress.

  Za tiste, ki to želite storiti prek SQL, tukaj je preprosta poizvedba SQL, ki bi morala rešiti to težavo:

  UPDATE wp_posts SET post_content = PRIJAVA (post_content, ‘localhost / test /’, ‘www.yourlivesite.com/’);

  Preprosto pojdite na phpMyAdmin, kliknite svojo bazo podatkov in v zgornjem meniju kliknite SQL. Napišite to poizvedbo, vendar je ne pozabite spremeniti z lastnimi URL-ji lokalnega spletnega mesta in spletnega mesta v živo.

  Popravljanje slik WordPressa in pokvarjenih URL-jev po premikanju na spletno mesto v živo

  To je vse, WordPress ste uspešno preselili iz lokalnega strežnika na spletno mesto v živo!

  Upajmo, da zdaj vaše spletno mesto v živo deluje brezhibno. Bodite prepričani, da si oglejte svojo spletno stran in se prepričajte, da vse deluje po pričakovanjih. Če opazite kakršne koli napake, si lahko omislite naš vodič po običajnih napakah WordPress-a za pomoč pri odpravljanju težav.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me