Kako skriti WordPress stran od Googla

Pred kratkim se je eden od naših bralcev vprašal, ali je mogoče WordPress stran skriti pred Googlom? Včasih boste morda morali skriti stran od Googla, da zaščitite svojo zasebnost ali preprečite nezaželene uporabnike. V tem članku vam bomo pokazali, kako skriti WordPress stran od Googla, ne da bi to vplivalo na celoten SEO vašega spletnega mesta.


Skrivanje objave ali strani WordPressa od Googla

Skrivanje objave ali strani WordPressa pred Googlom

Iskalniki, kot je Google, lastnikom spletnih strani omogočajo, da iz rezultatov iskanja izključijo vsebino. To lahko storite z uporabo datoteke robots.txt na vašem spletnem mestu ali s pomočjo metaoznak HTML.

Pokazali vam bomo, kako to storiti v WordPressu z uporabo dveh metod. Izberete lahko tisto, ki vam najbolj ustreza.

Pokazali vam bomo tudi, kako variti objave in strani z geslom v programu WordPress. Če ne želite uporabiti prvih dveh metod, potem vam bo ta pristop omogočil nadzor nad vidnostjo vaših objav in strani za vse uporabnike.

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

1. način: Skrijte WordPress stran v iskalnikih z uporabo Yoast SEO

Ta metoda je lažja in priporočljiva za začetnike.

Prvo, kar morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik Yoast SEO. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Če ste novi Yoast SEO, boste morda radi videli naš vodič o namestitvi in ​​nastavitvi Yoast SEO vtičnika.

Nato morate urediti objavo ali stran, ki jo želite skriti pred iskalniki. Pomaknite se navzdol do meta okna Yoast SEO pod urejevalnikom objav in kliknite na gumb za napredne nastavitve.

Skrivanje objave ali strani WordPressa od Googla z uporabo Yoast SEO

Oddelek za napredne nastavitve vam omogoča, da v svoje objave ali strani dodate metaoznake robotov. Z uporabo metaoznake robotov lahko iskalnim strojem poveste, naj ne indeksirajo in ne sledijo strani.

Najprej morate izbrati “noindex” v spustnem meniju poleg možnosti “Meta robots index”. Po tem kliknite možnost »brez naslednjega« poleg možnosti »Meta roboti sledijo«.

Zdaj lahko shranite / objavite svojo objavo ali stran.

Yoast SEO bo zdaj dodala to vrstico kode v vašo objavo ali stran:

Ta vrstica preprosto pokaže iskalnikom, naj te strani ne spremljajo ali indeksirajo.

2. način: Skrijte WordPress stran iz iskalnikov z datoteko robots.txt

Ta metoda zahteva, da uredite datoteko robots.txt. Če v to datoteko dodate napačna navodila, lahko negativno vplivate na SEO vašega spletnega mesta, zato se ne priporoča za uporabnike začetnike.

Datoteka robots.txt je konfiguracijska datoteka, ki jo lahko dodate v korenski imenik spletnega mesta WordPress. Spletno mesto omogoča, da vsebuje navodila za bote iskalnikov, od tod tudi ime robots.txt.

Če želite več informacij, si oglejte naš vodič o tem, kako optimizirati svoj WordPress robots.txt za SEO.

Datoteko robots.txt lahko urejate tako, da se s svojim odjemalcem FTP ali »Upraviteljem datotek« v vašem WordPress hosting cPanelu povežete s svojim spletnim mestom..

Te vrstice boste morali dodati v datoteko robots.txt.

Uporabniški agent: *
Onemogoči: / svojo stran /

Linija uporabniškega agenta vam omogoča ciljanje na določene bote. Za vključitev vseh iskalnikov uporabljamo znak zvezdice.

Naslednja vrstica določa del URL-ja, ki prihaja za imenom vaše domene.

Zdaj pa predpostavimo, da želite skriti objavo spletnega dnevnika z URL-jem, kot je ta:

http://example.com/2016/12/my-blog-post/

Tukaj boste dodali ta URL v datoteko robots.txt.

Uporabniški agent: *
Prekini: / 2016/12 / moj-blog-post /

Ne pozabite shraniti sprememb in naložiti datoteke robots.txt nazaj na strežnik.

Slabosti uporabe robots.txt za skrivanje vsebine

Najprej morate upoštevati, da je datoteka robots.txt javno dostopna. Vsakdo lahko dostopa do njega neposredno in ugotovi, ali obstajajo strani, ki jih poskušate skriti.

Medtem ko večina spletnih iskalnikov sledi navodilom v datoteki robots.txt, jih mnogi drugi pajki in roboti preprosto ne upoštevajo. To so roboti, ki se pasejo po spletu in širijo zlonamerno programsko opremo, ciljna spletna mesta ali pridobivajo podatke, kot so e-poštni računi, telefonske številke itd..

3. način: Geslo zaščitite objavo ali stran v WordPressu

Ta metoda uporablja drugačen pristop. Namesto da bi iskalnike iskali, naj strani ne indeksirajo, jo lahko zaščitite z geslom, tako da je vidna le uporabnikom z geslom.

WordPress ima vgrajeno funkcijo za zaščito z geslom objav in strani. Preprosto uredite objavo ali stran, ki jo želite zaščititi.

Pod meta oknom objave kliknite povezavo »Uredi« poleg možnosti »Vidnost«.

Možnost urejanja vidnosti za objavo ali stran

Prikazane bodo možnosti vidnosti, ki so na voljo v programu WordPress. Objava / stran lahko hranite javno, jo naredite zasebno ali jo zaščitite z geslom.

Zasebne objave so na voljo samo prijavljenim uporabnikom, ki imajo na vašem spletnem mestu vsaj uredniško uporabniško vlogo.

Objave, zaščitene z geslom, si lahko ogleda vsak obiskovalec, ki ima geslo. Kliknite na zaščiteno z geslom možnost in nato vnesite močno geslo.

Nastavitev zaščite z geslom za objavo v WordPressu

Zdaj lahko objavo ali shranite svojo objavo / stran.

Zdaj bodo obiskovalci, ki dostopajo do objave ali strani na vašem spletnem mestu, morali vnesti geslo za ogled vsebine.

Vsebina zaščitena z geslom

Za podrobnejša navodila glejte naš vodič o tem, kako zaščititi objave in strani z geslom v WordPressu.

To je vse, upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako pri Googlu skriti WordPress stran. Morda boste želeli videti tudi naš vodič o tem, kako preprečiti iskalnim iskalnikom, da bi preiskali spletno mesto WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me