Kako spremeniti URL-je spletnega mesta WordPress (korak za korakom)

Ali morate spremeniti svoj WordPress URL? Ne glede na to, ali prehajate s HTTP na HTTP, spreminjate ime domene, selite z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo ali prenašate na poddomena, boste morali vedeti, kako spremeniti URL spletnega mesta WordPress.


Naslov WordPress in naslov spletnega mesta sta izredno pomembni polji, saj navajata naslov vašega spletnega mesta v internetu in lokacijo datotek spletnega mesta..

V tem članku bomo delili štiri različne načine za enostavno spreminjanje URL-jev vašega spletnega mesta WordPress (korak za korakom). Ta vodnik bo še posebej primeren, ko odpravljate običajne napake v WordPressu ali premikate WordPress spletno mesto.

Preprosto spremenite URL-je spletnega mesta WordPress

Zakaj spremeniti URL-je spletnega mesta WordPress?

Obstaja veliko razlogov, zakaj boste morda potrebovali ali želite spremeniti svoj WordPress URL. Na primer:

 • Morda boste morali posodobiti naslove spletnih mest, ko WordPress premaknete z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo.
 • Če ste spletno mesto WordPress premaknili v novo ime domene, boste morali spremeniti URL-je spletnih mest, da bodo odražali spremembo.
 • Če premikate WordPress v drug imenik, na primer odstranjevanje / wordpress / iz WordPress URL-ja.
 • Morali ga boste spremeniti tudi pri premikanju WordPress-a iz HTTP-a v HTTP-je.

Poleg tega boste morda morali spremeniti nastavitve naslova WordPress, če v WordPressu vidite preveč napak pri preusmeritvah ali ko odpravite težave z drugo napako v programu WordPress.

Naslov WordPress vs naslov spletnega mesta

Ko spremenite URL spletnega mesta WordPress, boste morali posodobiti dve ločeni nastavitvi: WordPress naslov in naslov spletnega mesta.

To je lahko za začetnike zmedeno, saj ne vedo, kakšna je razlika med obema nastavitvama.

Vaš WordPress naslov (URL) je naslov, na katerem se shranjujejo datoteke in mape WordPress, vključno z vašimi skrbniškimi stranmi, predstavnostnimi datotekami, vtičniki, temami itd..

Naslov vašega spletnega mesta (URL) v programu WordPress je javni del vašega spletnega mesta. To je tisto, kar bodo vnesli vaši obiskovalci, da bodo dosegli vaše spletno mesto. To je tudi povezava, ki jo postavite na svoje vizitke.

Za večino uporabnikov bosta naslov WordPress in naslov spletnega mesta popolnoma enaka povezava.

V nekaterih primerih pa lahko velika podjetja svoje WordPress spletno mesto gostijo na drugem strežniku, ker ima njihovo spletno mesto veliko drugih aplikacij in želijo izolirati, kje gostuje vsaka aplikacija.

Toda za večino uporabnikov morata ta dva WordPress URL-ja ostati enaka.

Ob tem pa si poglejmo, kako preprosto spremeniti URL-je spletnega mesta WordPress. Pokazali vam bomo naslednje metode, vi pa lahko izberete tistega, ki vam najbolj ustreza.

  Pripravljeni? Začnimo.

  1. način 1. Spremenite URL-je spletnega mesta WordPress iz Admin Area

  Ta metoda je najlažja. Če že lahko dostopate do skrbniškega področja WordPress, priporočamo uporabo te metode.

  Preprosto se prijavite na svoje spletno mesto WordPress in pojdite na Nastavitve »Splošno stran. Tu lahko spremenite URL-je spletnega mesta WordPress pod možnostmi „WordPress Address“ in „Address Address“.

  Spremenite URL-je spletnega mesta WordPress v skrbniškem območju

  Naslov WordPress in naslov spletnega mesta sta običajno enaka naslova.

  Ne pozabite klikniti gumba »Shrani spremembe«, da shranite svoje nastavitve. Zdaj lahko obiščete vaše spletno mesto in se prepričate, da vse deluje v redu.

  2. način 2. Spremenite URL-je mesta WordPress z uporabo datoteke function.php

  Ta metoda je priporočljiva za uporabnike, ki ne morejo dostopati do skrbniškega področja svojega spletnega mesta WordPress.

  Preprosto se povežite s svojim WordPress spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP in pojdite na / wp-vsebina / teme / mapa-tema-tema /.

  Uredite datoteko funkcij WordPress

  Tukaj morate najti datoteko function.php in jo urediti z navadnim urejevalnikom besedil, kot sta Notepad ali TextEdit.

  Nato morate na dnu dodati naslednjo kodo:

  update_option (‘siteurl’, ‘https://example.com’);
  update_option (‘doma’, ‘https://example.com’);

  Ne pozabite zamenjati https://example.com z URL-ji svojega spletnega mesta. Zdaj lahko shranite spremembe in datoteko naložite nazaj na gostovanje svojega spletnega mesta s pomočjo FTP.

  Zdaj lahko obiščete vaše spletno mesto in preverite, ali se vse vrne v normalno stanje.

  Prednost te metode je, da posodablja URL-je spletnih mest v bazi. WordPress posodobi možnost baze podatkov za URL-je spletnih mest vsakič, ko se naloži datoteka datotek.

  Ko se vse vrne v normalno stanje, ne pozabite odstraniti dveh vrstic kode iz datoteke s funkcijami programa WordPress.

  3. način 3. Spremenite URL-je mesta WordPress z uporabo datoteke wp-config.php

  Ta metoda je priporočljiva le, če niste prepričani, katero temo programa WordPress morate urediti ali ne najdete datoteke function.php.

  Za to metodo boste dodali URL-je spletnih mest v svojo konfiguracijsko datoteko WordPress, imenovano wp-config.php. Ta datoteka se nahaja v korenski mapi vašega spletnega mesta in vsebuje pomembne nastavitve WordPressa.

  Preprosto se povežite s svojim spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP in uredite datoteko wp-config. Naslednjo kodo morate dodati nad vrstico, ki piše “To je vse, nehaj urejati! Srečno objavljanje ‘.

  define (‘WP_HOME’, ‘https://example.com’);
  define (‘WP_SITEURL’, ‘https://example.com’);

  Ne pozabite zamenjati https://example.com s svojim domenskim imenom.

  Zdaj lahko shranite spremembe in jih naložite nazaj na strežnik. Po tem obiščite svojo spletno stran in se prepričajte, da vse deluje v redu.

  Metoda 4. Spremenite URL-je spletnega mesta WordPress v podatkovni zbirki z uporabo phpMyAdmin

  Drug način za posodobitev URL-jev spletnega mesta WordPress je tako, da jih spremenite neposredno v svoji podatkovni bazi WordPress.

  Najprej morate narediti varnostno kopijo baze podatkov WordPress. Ta korak je zelo pomemben in vam bo pomagal, da razveljavite spremembe baze podatkov, če bo šlo kaj narobe.

  Po tem morate iti na nadzorno ploščo računa vašega spletnega gostovanja in v razdelku Baze podatkov klikniti ikono phpMyAdmin..

  Opomba: Naš posnetek zaslona je iz Bluehosta, vendar bo večina drugih WordPress gostujočih podjetij prav tako lahko urejala nastavitve baze podatkov.

  phpMyAdmin

  Ko kliknete povezavo, bo zagnala aplikacijo phpMyAdmin, ki ponuja spletni vmesnik za urejanje baz podatkov MySQL. Če želite izvedeti več o tem, glejte naš vodič o upravljanju baze podatkov WordPress s phpMyAdmin

  Znotraj vmesnika phpMyAdmin morate v levem stolpcu klikniti svojo bazo podatkov WordPress. Aplikacija bo zdaj prikazala tabele znotraj vaše baze podatkov WordPress.

  Urejanje tabele možnosti

  Nato se pomaknite navzdol do tabele z možnostmi. Predpona baze podatkov je privzeta datoteka wp_, ker pa lahko spremenite predpono baze podatkov WordPress, ima lahko posnetek zaslona drugačno predpono.

  PhpMyAdmin bo zdaj prikazal vrstice v tabeli z možnostmi. Poiskati morate vrstice, v katerih je ime_storca ime mesta in lokacija.

  Uredite vrednosti siteurl in home

  Nato kliknite ikono svinčnika na levi, da uredite vsako vrstico in spremenite polje option_value v nov URL spletnega mesta. Po tem kliknite droben gumb Go v spodnjem desnem kotu, da shranite spremembe baze podatkov.

  Uredi možnost_vrednost

  Zdaj lahko obiščete vaše spletno mesto in preverite, ali vse deluje v redu.

  Pogosta vprašanja (pogosta vprašanja)

  Z leti smo pomagali sto tisoč uporabnikom ustvariti spletno mesto WordPress, zagnati blog ali zagnati spletno trgovino. V tem času smo odgovorili na veliko različnih vprašanj, povezanih s spreminjanjem URL-jev WordPress-a. Spodaj je nekaj najpogostejših vprašanj.

  Zakaj sta moja polja WordPress naslova in naslova spletnega mesta osenčena?

  Če je na strani z nastavitvami na vašem skrbniškem naslovu WordPress naslov (URL) zasičen, to pomeni, da so URL-ji v datoteki wp-config.php trdno kodirani..

  URL naslova WordPress osivljen

  Če želite spremeniti svoj WordPress URL, morate v našem članku slediti 3. načinu, da uredite datoteko wp-config.php in ustrezno spremenite URL..

  Kako obnoviti WordPress po spremembi naslova URL v nastavitvah?

  Včasih uporabniki, ki niso tehnologični, lahko pomotoma spremenijo nastavitve URL-ja WordPress in naslova spletnega mesta iz skrbniškega področja WordPress. Če želite obnoviti po tem, boste morali upoštevati naš zgornji vodnik, da spremenite URL-je WordPress-a nazaj s pomočjo funkcij.php, wp-config ali metode baze podatkov.

  Ali obstaja vtičnik za spremembo programa WordPress, ki lahko na veliko posodobi URL-je na vseh objavah, straneh in drugih področjih vsebine?

  Da, lahko uporabite ali vtičnik Velvet Blues Update URLs ali vtičnik Better Search Replace.

  Ko spremenite svoj WordPress URL, boste potrebovali način za množično posodabljanje povezav prek vaših WordPress objav, strani in drugih področij v bazi. Zgornji vtičniki so velik prihranek časa.

  Poleg tega, da jih uporabljamo za posodabljanje URL-jev pri premikanju spletnih mest, jih uporabljamo tudi za različne druge migracije platform, kot so premik z WordPress.com na WordPress.org, Blogger na WordPress, Weebly v WordPress itd..

  Upamo, da vam je ta članek pomagal enostavno spremeniti URL-je spletnega mesta WordPress. Morda boste želeli videti tudi naš vodnik o vtičnikih WordPress in kako pospešiti WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me