Kako uporabljati strežnik SMTP za pošiljanje e-poštnih sporočil WordPress

Imate težave s prejemanjem ali pošiljanjem e-poštnih sporočil s svojega mesta WordPress? Ena izmed rešitev je uporaba e-poštnih storitev tretjih oseb, kot je Mailgun. Vendar pa vas bodo te storitve stale dodatnega denarja. V tem članku vam bomo pokazali, kako uporabljati strežnik SMTP za pošiljanje e-poštnih sporočil WordPress.


Uporaba strežnika SMTP za pošiljanje e-poštnih sporočil WordPress

Težava z e-poštnimi sporočili WordPress

WordPress uporablja funkcijo pošte v PHP-ju za pošiljanje e-poštnih sporočil. Številni ponudniki gostovanja nimajo te funkcije pravilno konfigurirane ali pa so jo v celoti onemogočili, da se izognejo zlorabam. V obeh primerih to ne povzroča dostave e-poštnih sporočil WordPress.

Druga rešitev je uporaba e-poštnih storitev tretjih oseb za pošiljanje vaših e-poštnih sporočil. Uporabljate lahko storitve, kot so Mailgun, Google Apps for Work ali Sendgrid.

Za svoj račun boste morali plačati, stroški pa se bodo razlikovali glede na to, koliko uporabnikov / računov dodate ali število e-poštnih sporočil, ki jih pošljete. Oglejte si naše vadnico o tem, kako odpraviti težavo s sporočilom WordPress, ki ni poslana.

Kaj če bi vam rekli, da obstaja še ena možnost in najverjetneje jo že plačujete?

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

Uporaba računov e-pošte s strani vašega gostitelja

Večina ponudnikov gostovanja WordPress ponuja e-poštne storitve za vsako domeno, ki jo gostite pri njih. To pomeni, da lahko ustvarite e-poštne račune z lastnim domenskim imenom, kot je vaše [email protected]

Najprej boste morali ustvariti e-poštni račun. V tem primeru vam bomo pokazali, kako ustvariti e-poštni račun v cPanelu. Vaš ponudnik storitev gostovanja lahko uporablja kakšen drug sistem upravljanja računov, vendar je osnovni postopek enak za večino storitev gostovanja.

Prijavite se v svoj račun gostovanja in v razdelku za pošto kliknite na e-poštne račune.

E-poštni računi

Prikaže se preprost obrazec, v katerem morate izpolniti podatke, potrebne za ustvarjanje svojega e-poštnega računa.

Ker bomo ta račun uporabljali za pošiljanje e-poštnih sporočil WordPress, priporočamo, da ustvarite e-poštni račun, kot je [email protected] Prepričajte se, da example.com zamenjate z lastnim domenskim imenom.

Ustvarjanje e-poštnega računa v cPanelu

Ko ustvarite svoj e-poštni račun, ste ga zdaj pripravljeni uporabljati v WordPressu. Preden to storite, boste potrebovali naslednje podatke ponudnika gostovanja.

  1. SMTP Host za vaš e-poštni naslov.
  2. SMTP vrata za varno prijavo.

Za te informacije lahko preverite razdelek za podporo na spletnem mestu gostitelja. Najverjetneje bo obstajal članek s temi informacijami. Če je ne najdete, se obrnite na podporo za gostovanje, da zahtevate te podatke.

Uporaba e-poštnega naslova z blagovno znamko v WordPressu

Zdaj boste morali namestiti in aktivirati vtičnik WTP Mail SMTP. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati Nastavitve »E-pošta nastavite nastavitve vtičnika.

Nastavitve WP-Mail-SMTP

Najprej morate vnesti e-poštni naslov, ki ste ga pravkar ustvarili. Po tem lahko dodate ime iz imena, to bo uporabljeno kot ime pošiljatelja.

Če imena ne dodate, bo vtičnik uporabljal privzeto WordPress.

Nato morate izbrati pošiljatelja. Pojdite naprej in kliknite možnost ‘Other SMTP’, da jo izberete.

Izberite Mailer

Po tem morate potrditi polje poleg možnosti »Vrni pot«. Ta možnost nastavi povratno pot, da se ujema z e-poštnim naslovom pošiljatelja. Če tega ne pustite brez potrditve, bodo izgubljena sporočila in potrdila o neodstavitvi izgubljena.

Nato morate nastaviti možnosti SMTP.

Nastavitve SMTP

Najprej morate vnesti SMTP gostitelja in vrata. Te podatke lahko dobite pri ponudniku gostovanja. Običajno je SMTP gostitelj mail.yourdomain.com (nadomestite yourdomain.com s svojim domenskim imenom). Za SMTP vrata 465 se običajno uporablja.

Nato morate izbrati šifriranje. Večina WordPress gostovalnih podjetij podpira SSL in TLS. Priporočamo uporabo možnosti TLS, če je na voljo.

Po tem vklopite stikalo za preverjanje pristnosti in navedite svoje SMTP uporabniško ime in geslo. Običajno je vaš e-poštni naslov tudi vaše uporabniško ime SMTP.

Vaše geslo je shranjeno kot navadno besedilo, kar ni varno. Brez skrbi, v tem članku vam bomo pokazali, kako poskrbeti za večjo varnost.

Ne pozabite klikniti gumba za shranjevanje nastavitev, da shranite spremembe.

Preizkušanje nastavitev SMTP

Zdaj, ko ste WP Mail SMTP nastavili za pošiljanje e-poštnih sporočil, preverimo, ali vse deluje v redu. Na strani z nastavitvami vtičnika kliknite kartico »Preizkus e-pošte«.

Pošlji testno e-pošto

Navesti morate e-poštni naslov, na katerega želite prejeti testno e-pošto. To je lahko kateri koli veljavni e-poštni naslov, do katerega lahko dostopate. Po tem kliknite gumb Pošlji e-pošto za nadaljevanje.

WP Mail SMTP bo zdaj poslal e-poštno sporočilo z nastavitvami SMTP, ki ste jih vnesli prej. Ko uspešno pošljete e-pošto, boste videli sporočilo o uspehu.

Zaščita vašega gesla za e-pošto

Morda boste morali vnesti geslo za svoj e-poštni račun v nastavitvah SMTP WP MAIL. To geslo je običajno shranjeno kot navadno besedilo, ki ni varno.

Vendar pa vtičnik ponuja tudi možnost, da postanete bolj varni. Če želite to narediti, boste morali v datoteko wp-config.php dodati nekaj kode. Če tega še niste storili, si oglejte naš vodič o urejanju datoteke wp-config.php v WordPressu.

Najprej se boste morali povezati s svojim spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP ali aplikacije File Manager v cPanelu. Po povezavi boste datoteko wp-config.php našli v korenski mapi svojega spletnega mesta.

To datoteko lahko uredite s katerim koli urejevalnikom navadnega besedila, kot je Notepad ali TextEdit.

Poiščite vrstico z napisom “To je vse, prenehajte z urejanjem! Srečno bloganje “in tik pred njim dodajte naslednjo kodo.

define (‘WPMS_ON’, res);
define (‘WPMS_SMTP_PASS’, ‘your_password’);

Ne pozabite nadomestiti „your_password“ s svojim dejanskim geslom SMTP. Po tem shranite in naložite datoteko wp-config.php nazaj na strežnik.

Zdaj lahko obiščete svoje skrbniško območje WordPress in se odpravite na Nastavitve »WP Mail SMTP stran. Pomaknite se navzdol do razdelka z možnostmi SMTP in videli boste, da je polje gesla zdaj onemogočeno.

Geslo SMTP je onemogočeno

Odpravljanje težav z e-pošto WordPress

Najpogostejši razlog za napake pri pošiljanju e-poštnih sporočil z uporabo SMTP je napačen gostitelj ali vrata SMTP. Prepričajte se, da vnašate pravilne nastavitve gostitelja in vrat, ki jih ponuja ponudnik gostovanja.

Prepričajte se, da ste izbrali pravilen način šifriranja. Običajno SSL deluje v večini okolij, vendar priporočamo, da se pri spletnem gostitelju pozanimate, če e-poštnih sporočil ne bodo dostavljeni.

Prednosti in slabosti uporabe e-poštnih strežnikov spletnega gostitelja za WordPress e-pošto

Prva in najbolj očitna prednost je, da lahko uporabite svoj e-poštni naslov z blagovno znamko za odhodna e-poštna sporočila v WordPressu.

Druga prednost je, da ste to storitev že plačali ob prijavi na svoj račun gostovanja. Za pošiljanje in prejemanje e-poštnih sporočil vam ne bo treba plačevati dodatnega denarja.

Vendar nekateri ponudniki gostovanja WordPress uveljavljajo omejitve pri odhodnih e-poštnih sporočilih. Zato ne priporočamo uporabe WordPress-a za pošiljanje e-poštnih sporočil.

Druga pogosta težava ponudnikov gostovanja je, da so njihovi poštni strežniki na trenutke precej nezanesljivi. Če opazite zamude pri dostavi e-pošte, potem razmislite o uporabi e-poštnih storitev tretjih oseb, kot so Google Apps for Work, Mailgun ali SendGrid.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako uporabljati SMTP strežnik za pošiljanje e-poštnih sporočil WordPress. Morda boste želeli videti tudi naš seznam obveznih WordPress vtičnikov za podjetja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map