Kako ustvariti dodatne velikosti slike v WordPressu

Prejšnji mesec je bila opazna velika ranljivost v znanem scenariju za spreminjanje velikosti slike, znanem kot TimThumb. Od takrat je skupnost sodelovala in odpravljala težave. Čeprav je TimThumb izvedljiva možnost, menimo, da bi se morali razvijalci tem WordPress osredotočiti na uporabo osnovnih funkcij, ne pa na skripte tretjih oseb. V tem članku vam bomo pokazali, kako v WordPressu dodati dodatne velikosti slike.


WordPress ima vgrajeno funkcijo Post Thumbnails aka Featured Images. Obstaja tudi vgrajena funkcija add_image_size (), ki vam omogoča, da določite velikosti slike in vam da možnost obrezati. Uporaba teh glavnih funkcij v vaši temi lahko v glavnem odpravi potrebo po skriptu tretjih oseb, kot je TimThumb.

Registriranje dodatnih velikosti slike za vašo temo

Začeti morate tako, da dodate podporo sličic objav, tako da v datoteko function.php v temo vstavite to kodo:

add_theme_support (‘sličice po pošti’);

Ko omogočite podporo za sličice objav, lahko zdaj uporabite funkcijo registracije dodatnih velikosti slike s funkcijo add_image_size (). Uporaba funkcije add_image_size je taka: add_image_size (“ime velikosti”, širina, višina, način obrezovanja);

Primer kode lahko izgleda tako:

add_image_size (‘stranska palica-palec’, 120, 120, resnično); // Način trdega obrezovanja
add_image_size (‘domača stran-palec’, 220, 180); // Način mehkega obrezovanja
add_image_size (‘singlepost-thumb’, 590, 9999); // Neomejen način višine

Zdaj, če opazite, smo določili tri različne velikosti slike. Vsak ima različne načine, kot so trdi obrezovanje, mehko obrezovanje in neomejena višina. Poglejmo torej vsak primer in kako jih lahko uporabite v svoje koristi.

Način trdega obrezovanja – Kot opazite, je po višini dodana vrednost “true”. Ta prava vrednost sporoča WordPressu, da sliko obreže na velikost, ki smo jo določili (v tem primeru 120 x 120px). To je metoda, ki jo pri svojih tematskih zasnovah veliko uporabljamo, da zagotovimo, da je vse sorazmerno in se naš dizajn ne zlomi. Ta funkcija bo samodejno obrezala sliko ali od strani ali od zgoraj in spodaj, odvisno od velikosti. Slaba stran trdega obrezovanja je, da ne morete nadzirati, kateri del slike je prikazan.

Popravek Mike Little – Ko naložite sliko in preden jo vstavite v objavo, lahko kliknete ‘uredi sliko’ in od tam spremenite sličico ali celotno sliko, spremenite lestvico, zavrtite ali obrnite sliko in za sličico izberite natančen del slike, ki jo želite.

Način mehkega obrezovanja – Način mehkega obrezovanja je privzeto vklopljen, zato po višini ne vidite nobene dodatne vrednosti. Ta metoda sorazmerno spremeni sliko, ne da bi jo motila. Tako morda ne boste dobili dimenzij, ki ste jih želeli. Običajno se ujema z dimenzijo širine, višine pa so različne glede na delež posamezne slike. Primer zaslona bi izgledal tako:

Primer mehkega obrezovanja

Način neomejene višine – Včasih so super dolge slike, ki jih želite uporabiti pri oblikovanju, vendar želite zagotoviti, da je širina omejena. Pri tej vrsti velikosti slike se za njihovo uporabo uporablja glavna informacija. Infografika je ponavadi zelo dolga in polna informacij. Trdo obrezovanje takšne slike na eni strani objave ni odlična ideja. Po naravi so infografike širše od širine vsebine. Torej lahko določite širino, ki ne bo prekinila vašega dizajna, hkrati pa ne bo omejila višine, zato je mogoče prikazati vse informacije brez izkrivljanja. Primer zaslona bi izgledal tako:

Primer neomejene višine

Prikazovanje dodatnih velikosti slike v WordPress temi

Zdaj, ko ste dodali funkcionalnost želenih velikosti slike, si oglejte njihovo prikazovanje v temi WordPress. Odprite tematsko datoteko, v katero želite prikazati sliko, in prilepite to kodo:

<?php the_post_thumbnail (‘vaša določena velikost slike’); ?>

Opomba: Ta bitna koda mora biti prilepljena znotraj objave.

To je vse, kar morate resnično storiti, da prikažete dodatne velikosti slike v svoji WordPress temi. Verjetno bi ga morali zaviti s slogom, ki ustreza vašim potrebam.

Obnovitev dodatnih velikosti slike

Če tega ne počnete na povsem novem spletnem mestu, boste verjetno morali obnoviti sličice. Funkcija add_image_size () deluje tako, da ustvari velikosti le od točke, ko je bila dodana v temo. Torej vse slike objav, ki so bile dodane pred vključitvijo te funkcije, ne bodo imele nove velikosti. Torej moramo obnoviti novo velikost slike za starejše slike. To olajša vtičnik, imenovan Regenerate Thumbnails. Ko namestite in aktivirate ta vtičnik, se pod menijem doda nova možnost: Orodja »Regen. Sličice

Obnovi zaslon z dodatki sličic

Kliknite ikono za obnovitev sličice in pustite, da vtičnik opravi svoje delo.

Naslednji vtičnik, ki lahko opravi to nalogo, je Simple Image Size.

Omogočanje dodatnih velikosti slike za vsebino vaše objave

Čeprav ste v svoji temi omogočili velikosti slik, je uporaba omejena le na vašo temo, kar nima nobenega smisla. Vse velikosti slike se ustvarjajo ne glede na to, zakaj ne bi avtorju objave omogočil, da jo uporablja znotraj vsebine objave. To lahko storite s pomočjo vtičnika, imenovanega Simple Image Size.

Ko namestite in aktivirate ta vtičnik, bodo na strani Nastavitve »Mediji dodane nove možnosti. Videli boste seznam velikosti, ki ste ga določili v svoji temi. Vse kar morate storiti je, da potrdite polje z napisom »Prikaži v vstavitvi v objavo«.

Vstavljanje objave za dodatne velikosti slike

Ko potrdite to polje, bodo vaše avtorice na voljo dodatne velikosti v vsebini objave.

Dodatne velikosti slike za objave

Na zgornji sliki upoštevajte, da imamo na voljo vse velikosti slik, ki smo jih opredelili v naši temi, da jih lahko naši avtorji uporabijo v vsebini objave, če želijo.

Enostavni vtičnik velikosti slik omogoča tudi ustvarjanje velikosti slik po meri neposredno na nadzorni plošči WordPress.

Menimo, da bi bilo treba to metodo dodati med najboljše prakse za vse razvijalce tem WordPress. Kakšne misli imate??

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map