Kako ustvariti ločeno stran za objave v dnevniku v WordPressu

Ali želite ustvariti ločeno stran za objave na spletnem dnevniku v WordPressu? WordPress privzeto prikaže vaše objave v spletnem dnevniku na domači strani.


Če pa izdelujete poslovno spletno mesto ali preprosto želite prilagoditi svojo domačo stran, boste morda želeli ločeno stran za razdelek spletnega dnevnika.

V tem članku vam bomo pokazali, kako preprosto ustvariti ločeno stran za objave na spletnem dnevniku v WordPressu.

Ustvarjanje ločene strani bloga v WordPressu

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če imate raje pisna navodila, le preberite.

Nastavite WordPress za ustvarjanje ločene strani spletnega dnevnika

WordPress vam omogoča enostavno konfiguriranje spletnega mesta tako, da ima domačo stran po meri. Ta funkcija omogoča tudi, da izberete katero koli drugo stran na vašem spletnem mestu, ki se bo uporabljala kot vaša spletna stran.

Najprej morate v WordPressu ustvariti dve strani, ki ju želite uporabiti kot svojo domačo stran in stran za blog.

Objavite blog in domače strani v WordPressu

Na te strani vam ni treba dodajati nobene vsebine in jim lahko tudi poimenujete karkoli drugega, če želite. Na primer, nekatera poslovna spletna mesta na svoji spletni strani uporabljajo novice.

Ko ustvarite te strani, se lahko premaknete na Nastavitve »Branje stran v skrbniškem področju WordPress.

V razdelku »Prikaže se vaša domača stran« morate klikniti možnost »statična stran«. Po tem lahko izberete domačo in spletno stran spletnega dnevnika, ki ste jo ustvarili prej.

Izberite spletni dnevnik in domačo stran

Zdaj lahko greš Strani »Vse strani odsek na področju admin. Vaš blog in domačo stran boste opazili z novimi nalepkami. Pojdite naprej in kliknite na povezavo Poglej na teh straneh, da si jih ogledate.

Predogled strani spletnega dnevnika

Videz teh strani je odvisen od vaše WordPress teme in morda boste morali konfigurirati nastavitve teme.

Ker ima vsaka tema WordPress različne možnosti, boste morali preveriti dokumentacijo svoje teme ali preveriti možnosti pod Videz »Prilagodi stran.

V nadaljevanju tega članka vam bomo pokazali tudi druge metode.

Postavite povezavo do spletnega dnevnika na navigacijski meni vašega spletnega mesta

Povezava do spletnega dnevnika v navigacijskem meniju

Zdaj, ko ste ustvarili ločeno stran spletnega dnevnika, pomagamo obiskovalcem vašega spletnega mesta, da to najdejo.

Preprosto obiščite Videz »Meniji strani in v navigacijski meni spletnega mesta dodajte stran Blog, ki ste jo ustvarili prej.

Dodajanje povezave strani bloga v navigacijski meni

Za podrobnejša navodila glejte vodnik za navigacijske menije za začetnike v WordPressu.

Prilagajanje domače strani

Veliko tem WordPress privzeto ima vgrajeno predlogo, ki prikazuje statično stran kot prvo stran vaše spletne strani. Kljub temu ga boste morali še vedno nastaviti pod Videz »Prilagodi.

Prilagojevalnik tem

Nekatere teme programa WordPress omogočajo tudi izbiro predloge za domačo stran za svojo stran. Če ima vaša tema takšno predlogo, jo lahko izberete z urejanjem domače strani.

Izbira predloge strani

Končno lahko uporabite vtičnik za oblikovanje strani WordPress, če želite uporabiti preprosto vlečenje in orodja za ustvarjanje domače strani iz nič.

Priporočamo uporabo orodja Beaver Builder, saj je to najboljši vtičnik WordPress za ustvarjanje strani WordPress na trgu. Je zelo enostaven za uporabo, vključuje že pripravljene predloge in zelo prilagodljiv za ustvarjanje poljubne postavitve.

Urejanje domače strani v programu Beaver Builder

Za več podrobnosti glejte naše vadnico o tem, kako ustvariti, kako ustvariti domačo stran po meri v WordPressu.

Prilagodite oblikovanje strani spletnega dnevnika

WordPress privzeto samodejno poišče predlogo v vaši WordPress temi, s katero bo objavil objave na ločeni strani spletnega dnevnika.

Če vaša tema nima teme, se samodejno vrne v arhivsko predlogo. Za več podrobnosti glejte naš vodič o hierarhiji predlog WordPress.

Če vam ni všeč, kako vaša tema ravna s stranjo spletnega dnevnika, lahko to spremenite s pomočjo dodatnih orodij in brez pisanja kode.

Najprej boste morali namestiti in aktivirati vtičnike Beaver Builder in Beaver Themer. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Beaver Themer je dodatni vtičnik za Beaver Builder in vam omogoča, da ne ustvarjate samo strani, ampak tudi nove teme WordPress iz nič..

Najprej morate obiskati Beaver Builder »Themer Postavitve strani in kliknite gumb Dodaj novo.

Themer Layout

Tukaj lahko vnesete ime za svojo postavitev, za svojo vrsto izberite »Themer Layout« in nato kot svojo postavitev izberite Archive..

To bo ustvarilo postavitev temer za arhivske predloge. Na naslednjem zaslonu morate izbrati možnost »Objavi arhiv« za lokacijo in nato kliknite gumb »Zaženi Beaver Builder«..

Zaženite Beaver Builder

To bo odprlo program Beaver Builder z vašo izbrano postavitvijo. Lahko preprosto usmerite in kliknete kateri koli element na zaslonu in ga začnete urejati. Na stran lahko dodate tudi nove vrstice, stolpce in spletne elemente.

Urejanje postavitve blogov v programu Beaver Builder

Za več podrobnosti glejte naš vodič o ustvarjanju teme po meri WordPress (brez kodiranja).

Ko končate z urejanjem, lahko preprosto postavite svojo postavitev. Po tem obiščite svojo stran spletnega dnevnika in si oglejte akcijo.

Predloga strani spletnega dnevnika

Upamo, da vam je ta članek pomagal ustvariti ločeno stran za objave na spletnem dnevniku v WordPressu. Morda boste želeli videti tudi naš vodič o povečanju prometa na spletnem dnevniku in na seznamu mošt, ki imajo vtičnike WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map