Kako ustvariti stran z arhivi po meri v WordPressu

Stran z arhivi po meri je odličen način za združevanje vse stare vsebine na eni strani. Omogoča vam, da imate namensko stran, na kateri lahko seznam mesečnih arhivov, arhivov kategorij, arhivov oznak, avtorskih arhivov in vsega drugega, kar bi morda želeli dodati. Za WPBeginner imamo stran z arhivi po meri. Nedavno je eden od naših uporabnikov predlagal, da o tem napišemo vadnico. V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko ustvarite stran z arhivi po meri v WordPressu.


Težava

Privzeto imate možnost prikazati svoje letne arhive s pomočjo pripomočkov stranske vrstice. To vam lahko uide iz rok, ko blogirate več kot eno leto. Predstavljajte si spletna mesta, kot je WPBeginner, ki delujejo že skoraj 4 leta. V stranski vrstici bi imeli 48 mesečnih arhivskih povezav. Na svojo stransko vrstico lahko dodate tudi arhiv kategorij, seznam avtorjev itd. Ampak zakaj bi zamašili stransko vrstico s toliko povezav, ko lahko ustvarite eno stran, da jih vse naštete. Takrat se začne pojavljati stran z arhivi po meri. Ne le da vam omogoča, da se izognete neredu, temveč uporabnikom ponuja tudi učinkovit način brskanja po starejši vsebini.

Na žalost večina tem WordPress ne vsebuje predloge strani z arhivi po meri. Poglejmo, kaj morate ustvariti predlogo strani arhivov po meri v WordPressu.

Opomba: Ne zamenjujte arhivov po meri s predlogo archive.php, ki je pri večini tem WordPress. Predloga archive.php se uporablja za prikaz mesečnih, kategorijskih, označnih, avtorskih in drugih arhivskih strani. Naša arhivska stran po meri bi bila ena sama stran, ki bo združila vse vaše ostale arhive.

Ustvarjanje predloge strani v arhivih po meri

Prva stvar, ki jo morate storiti, je ustvariti predlogo strani za arhive po meri. Preprosto odprite novo datoteko v urejevalniku besedil (tj. Beležnico) in jo poimenujte page-archive.php. Nato na vrhu dodajte naslednje vrstice kode:

<?php
/ *
Ime predloge: Arhivi
* /
?>

Naložite page-archive.php v mapo s temi WordPress in ustvarili ste predlogo strani Archives. Zdaj moramo poskrbeti, da se ta predloga strani ujema z obliko vaše spletne strani. Kopirajte vsebino datoteke page.php, ki se nahaja v mapi teme, in jo prilepite v page-archive.php.

Spodaj je primer, kako bi izgledala datoteka page-archive.php:

<?php
/ *
Ime predloge: Arhivi
* /
get_header (); ?>

<?php while (have_posts ()): the_post (); ?>

<?php the_title (); ?>

<?php the_content (); ?>

/ * Funkcije arhivov po meri Pojdi pod to vrstico * /

/ * Funkcije arhivov po meri nad to vrstico * /

<?php končno; // konec zanke. ?>


<?php get_sidebar (); ?>
<?php get_footer (); ?>

Ustvarjanje strani z arhivi po meri v WordPressu

Zdaj, ko imate pripravljeno osnovno predlogo strani, morate v WordPressu ustvariti novo stran z arhivi po meri. Pojdite na skrbniško ploščo WordPress in dodajte novo stran (Strani »Novo). To stran lahko pokličete Arhivi, knjižnica ali kaj drugega, kar vam je všeč. Zdaj si oglejte meta polja pod gumbom za objavo na desni strani zaslona. Videti bi morali meta okence z imenom Atributi strani. Kliknite spustni meni pod Predloga in kot predlogo strani izberite Arhiviraj. Stran shranite in objavite.

V WordPress-u izberite predlogo Arhivirane strani

Zdaj ste ustvarili stran, ki uporablja predlogo strani z arhivi, vendar ne bo prikazovala nobene vsebine. Nadaljujmo in dodajmo elemente strani po meri arhiva, kot so letni arhivi, kategorije itd.

Dodajanje mesečnih arhivov s kompaktnimi arhivi

Če pogledate našo stran arhivov po meri, boste opazili, da ne uporabljamo privzetih mesečnih arhivov, ki so priloženi WordPressu. Namesto tega uporabljamo vtičnik, imenovan Compact Archives. Upoštevajte, da smo sprejeli ta vtičnik in ga zdaj vzdržujemo.

Namestite in aktivirajte vtičnik Compact Archives. Po aktiviranju vtičnika v predlogo strani z arhivi po meri (page-archive.php) dodajte to kodo:

Po datumu

  <?php compact_archive ($ style = ‘blok’); ?>

Prikažejo se vaši mesečni arhivi takole:

Prikazovanje mesečnih arhivov eno leto na vrsto z uporabo kompaktnih arhivov

Dodajanje seznama vseh kategorij

Kategorije povzemajo glavne teme vašega spletnega mesta in so najboljši način razvrščanja vsebine. Poglejte, kako uporabljamo kategorije v primerjavi z oznakami. Ker uporabljamo kategorije kot glavni način za organizacijo svoje vsebine, menimo, da je vsekakor ključnega pomena seznam naših arhivov kategorij. Da bi prihranili prostor, mu bomo prikazali inline seznam.

Najprej dodajte to kodo v datoteko predloge vaše strani z arhivi:

Kategorije:

  <?php wp_list_categories (‘title_li =’); ?>

Zdaj moramo ta seznam oblikovati, ga videti v obliki črke in izboljšati njihov videz. To dodajte v datoteko style.css teme:

ul.bycategories {
marža: 0;
oblazinjenje: 0;
}
ul.bycategories li {
seznam-slog: noben;
seznam-style-type: noben;
marža: 0;
oblazinjenje: 0;
}
ul.bycategories li a {
seznam-slog: noben;
seznam-style-type: noben;
marža: 0 20px 15px 0;
plovec: levo;
ozadje: #eee;
barva: # 464646;
oblazinjenje: 5px 10px;
meja polmera: 5px;
-mož-meja-polmer: 5px;
-webkit-meja-polmer: 5px;
}
ul.bycategories li a: hover {
urejanje besedila: nič;
ozadje: # ff6200;
barva: #fff;
}
.jasno {jasno: oboje;}

Vaše kategorije bodo videti tako:

Prikaz kategorij vrstic na strani arhivov v WordPressu

Raziščite? Uporabnike preusmerite na naključno objavo

Na naši strani arhivov imamo gumb Explore WPBeginner. Ta gumb uporabnike preusmeri na naključno objavo. Namen je uporabnikom omogočiti, da se naključno spotikajo po člankih. Naučite se, kako uporabnike preusmeriti na naključno objavo v WordPressu.

Čeprav so to vse informacije, ki jih imamo na strani arhivov po meri, lahko zagotovo dodate več. Poglejmo še nekaj drugih stvari, ki jih lahko dodate.

Dodajanje oblaka oznak

Če želite prikazati oblak oznak svojih najbolj priljubljenih oznak, ki se uporabljajo na spletnem mestu, preprosto dodajte to kodo v datoteko custom-archive.php:

Oblak oznak:

<?php wp_tag_cloud (); ?>

Funkcija wp_tag_cloud () ima veliko parametrov za prilagajanje števila oznak, največjih in najmanjših velikosti oznak itd..

Dodajanje seznama strani

Če želite prikazati seznam vseh strani na svojem spletnem mestu, preprosto dodajte naslednjo kodo:

<?php wp_list_pages (‘title_li =’); ?>

Dodajanje seznama avtorjev

Če želite prikazati seznam avtorjev na spletnem mestu, preprosto dodajte to kodo:

<?php wp_list_authors (‘izključi_admin = 0&optioncount = 1 ‘); ?>

Dodajanje nedavnih objav

Če želite prikazati seznam svojih najnovejših objav, dodajte to kodo:

<?php wp_get_archives (‘type = postbypost&omejitev = 10 ‘); ?>

Obsežna stran z arhivi omogoča uporabnikom učinkovito krmarjenje po stari vsebini. Upamo, da vam je ta članek pomagal ustvariti stran z arhivi po meri v WordPressu. Če imate kakršna koli vprašanja ali predloge, nam to sporočite tako, da pustite komentar spodaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map