Kako WordPress dejansko deluje za kulisami (Infographic)

Ste se že kdaj vprašali, kako WordPress dejansko deluje zakulisno? Za večino uporabnikov se zdi preprosto, saj vtipkate URL in se stran naloži v nekaj sekundah, vendar se za kulisami zgodi veliko. V tem priročniku vas bomo seznanili s tem, kako WordPress dejansko deluje zakulisno, in ustvarili smo tudi enostavno sledenje infografikam.


Kako WordPress deluje za kulisami

Zakaj bi se morali naučiti, kako deluje WordPress?

WordPress je odprtokodna programska oprema, kar pomeni, da lahko vsak preuči svojo kodo in napiše svoje aplikacije (vtičnike) in predloge (teme) zanjo.

Spoznavanje, kako deluje WordPress in kaj se dogaja za kulisami, vam lahko pomaga razumeti, kaj lahko storite z njim. Izvedete lahko o izboljšanju uspešnosti WordPressa in napišete boljšo kodo za svoje projekte.

Ta vodnik vas bo vodil skozi celoten postopek korak za korakom. Začeli bomo od takrat, ko uporabnik zahteva stran, in končali, ko bo ta stran v celoti naložena.

Pripravljeni? Začnimo.

Kliknite, če si želite ogledati infografiko za WordPress za zakulisjem

Za več podrobnosti lahko sledite tudi naši spodaj napisani vadnici.

1. Naložite datoteko wp-config.php

Wp-config.php je konfiguracijska datoteka WordPress. Določa globalne spremenljivke za spletno mesto WordPress in vsebuje podatke o vaši bazi podatkov WordPress. To je prva datoteka, ki jo WordPress naloži iz očitnih razlogov. Preberite več o datoteki wp-config.php in kako jo urediti.

2. Nastavite privzete konstante

Po nalaganju datoteke wp-config.php bo WordPress nastavljen na nastavitev privzetih konstant. Sem spadajo informacije, kot so privzeto mesto za prenos WordPress, največje velikosti datotek in druge privzete konstante, nastavljene v datoteki wp-config.php.

3. Naložite datoteko Advanced-cache.php

Če na vašem spletnem mestu obstaja datoteka Advanced-cache.php, jo bo WordPress nato naložil naslednjič. Ta datoteka deluje kot opustna datoteka in jo uporablja več priljubljenih vtičnikov, zlasti WordPress predpomnilni vtičniki. Če vaše spletno mesto uporablja to datoteko, boste na zaslonu vtičnikov videli nov element, imenovan Drop-ins.

datoteka Advanced-cache.php, ki je videti kot vstopi

4. Naložite wp-content / db.php datoteko

WordPress razvijalcem omogoča, da ustvarijo svoje sloje abstrakcije baze podatkov in jih naložijo v datoteko db.php, ki je nameščena znotraj mape z vsebino wp. Običajno ga uporabljajo WordPress predpomnilni vtičniki za izboljšanje delovanja baze podatkov. Če je na vaši spletni strani prisotna ta datoteka, jo bo WordPress naložil.

5. Priključite MySQL in izberite Database

WordPress ima zdaj dovolj informacij za nadaljevanje. Nadaljeval bo za povezavo s strežnikom MySQL in izbiro baze podatkov.

Če se WordPress ne more povezati z bazo podatkov, boste videli napako »Napaka pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov« in WordPress bo tukaj odšel.

Če vse deluje v redu, se premaknete na naslednje korake.

6. Naložite datoteko object-cache.php ali wp-include / cache.php

WordPress bo zdaj iskal datoteko object-cache.php. Če ga ne obstaja, bo WordPress nadaljeval z nalaganjem datoteke wp-include / cache.php.

7. Naložite wp-content / sunrise.php datoteko

Če gre za večstransko omrežje, bo WordPress zdaj poiskal datoteko sunrise.php, če obstaja v mapi z vsebino wp.

8. Naložite knjižnico za lokalizacijo

WordPress bo zdaj naložil knjižnico l10n.php v mapo wp-include. Ta datoteka naloži sistem za lokalizacijo WordPress, naloži prevode, nastavi jezike itd. Oglejte si naš vodič o uporabi WordPressa v drugih jezikih.

9. Naložite vtičnike z več mest

Če gre za večstransko omrežje, bo WordPress zdaj naložil vtičnike za več mest. Preberite več o tem, kako vtičniki delujejo v večstranskem omrežju WordPress.

Omrežno aktivirani vtičniki

10. Naredite akcijo ‘muplugins_loaded’

Dejanje muplugins_loaded zdaj vodi WordPress. To dejanje je na voljo samo omrežnim aktiviranim vtičnikom na večstranskem mestu WordPress.

11. Vstavite aktivne vtičnike

WordPress bo zdaj na spletno stran naložil vse aktivne vtičnike. To storite tako, da pogledate v vnos active_plugins v tabeli z možnostmi vaše WordPress baze podatkov. To omogoča, da WordPress prezre vtičnike, ki so nameščeni na vašem spletnem mestu, vendar niso aktivirani.

12. Naložite pluggable.php datoteko

Datoteka pluggable.php vsebuje funkcije, ki jih lahko na novo definirajo vtičniki WordPress. WordPress bo zdaj videl, ali funkcije v tej datoteki že definirajo drug vtičnik. V nasprotnem primeru bo te funkcije sam definiral.

13. Naredite akcijo “plugins_loaded”

WordPress bo zdaj izvedel dejanje „plugins_loaded“. Razvijalcem omogoča, da se njihove funkcije pričnejo izvajati po nalaganju vseh aktivnih vtičnikov.

14. Naložite pravila za prepisovanje

WordPress bo zdaj naložil pravila za prepisovanje. Ta pravila za ponovno zapisovanje pomagajo WordPressu uporabljati SEO prijazne URL-je.

15. Instanttiate $ wp_query, $ wp_rewrite, $ wp

V tem trenutku WordPress naloži naslednje predmete:

$ wp_query: Globalni primerek, ki ima razred WP_Query. WordPress pove, katera vsebina se zahteva v tipični obliki poizvedbe WordPress.

$ wp_rewrite: Globalni primerek, ki vsebuje vaš razred WP_Rewrite. Vsebuje vaša pravila in funkcije za ponovno zapisovanje, ki WordPressu povedo, kateri URL naj se uporabi za prikaz zahtevane vsebine.

$ wp: Globalni primerek razreda WP, ki vsebuje funkcije, ki bodo razčlenile vašo zahtevo in izvedle glavno poizvedbo.

16. Naredite dejanje ‘setup_theme’

WordPress bo zdaj začel delovati “setup_theme”. To dejanje se izvede pred nalaganjem teme WordPress.

17. Naložite datoteko function.php File Child

Datoteka function.php deluje kot vtičnik in se uporablja v temah WordPress za dodajanje posebnih značilnosti tematiki na vaše spletno mesto. Če uporabljate otroško temo, bo WordPress zdaj naložil datoteko function.php otroške teme.

V nasprotnem primeru bo nadaljeval in naložil datoteko funkcije.php trenutne aktivne teme.

18. Naložite datoteko funkcij nadrejene teme.php

Če uporabljate nadrejeno temo, bo WordPress zdaj naložil datoteko function.php nadrejene teme.

19. Naredite »po_setup_theme«

To dejanje se izvede po tem, ko je WordPress nastavil temo in naložil funkcije teme. To je prva akcija, ki je na voljo temam.

20. Namestitev trenutnega uporabniškega predmeta

Na tej točki WordPress naloži trenutni uporabniški objekt. WordPress omogoča upravljanje zahteve v skladu z vlogo in zmožnostmi uporabnika.

21. Naredite »init«

WordPress je doslej naložil vse ključne informacije, ki jih potrebuje. Zdaj sproži dejanje ‘init’.

To dejanje razvijalcem omogoča, da dodajo kodo, ki jo je treba izvesti, potem ko WordPress naloži vse prej omenjene podatke.

22. Naredite »widget_init«

Dejanje widget_init razvijalcem omogoča, da registrirajo gradnike in zaženejo kodo, ki jo potrebujejo za zagon.

23. Zaženite wp ()

WordPress zdaj pokliče funkcijo wp (), ki se nahaja v datoteki wp-include / function.php. Nastavi globalne poizvedbe WordPress $ wp, $ wp_query, $ wp_the_query in nato pokliče $ wp->glavno.

24. Zahteva za razčlenitev

Zdaj ima WordPress vse informacije, ki jih potrebuje za razčlenitev uporabniške zahteve. Začne se s preverjanjem pravil za ponovno zapisovanje, da se ujemajo z uporabnikovo zahtevo.

Nato zažene filtre poizvedbe s spremenljivko poizvedbe, zahteva akcijski kavelj in pošlje zahtevo za glavo.

25. Zaženite poizvedbo

Če se poizvedba ne ujema z nobeno vsebino, bo WordPress nastavil spremenljivko is_404.

V nasprotnem primeru bo WordPress naložil spremenljivke poizvedb.

Nato bo zagnala WP_Query->get_posts ().

Nato sproži DO_ACTION_REF_ARRAY dejanje “pre_get_posts” z WP_Query objektom.

WordPress bo zdaj izvajal apply_filters za čiščenje poizvedb in izvedel nekaj končnih pregledov.

Zdaj pridobiva objave iz baze in uporablja posts_results in filtre the_posts.

Poizvedovalni del se konča, ko WordPress vrne objave.

26. Naredite dejanje “template_redirect”

WordPress bo zdaj izvedel dejanje template_redirect. Ta kavelj se izvaja tik preden WordPress določi, katero stran predloge naložiti.

27. Naloži predlogo za podajanje

Če je zahtevana vsebina vir RSS, potem WordPress naloži predlogo vira.

WordPress bo zdaj poiskal datoteko predloge, ki temelji na hierarhiji predloge WordPress. Nato naloži predlogo, ki običajno vsebuje zanko WordPress.

29. Naredite »izklop«

Tik preden konča vse izvajanje PHP, WordPress sproži zadnje dejanje, imenovano zaustavitev.

WordPress tu neha delovati. Vključil je kodo in ustvaril zahtevano spletno stran uporabnika.

Zdaj vaš strežnik spletnega gostovanja odgovori na prošnjo uporabnika in jim pošlje spletno stran, ki jo ustvari WordPress. Ta stran vsebuje kodo HTML, CSS in Javascript, ki brskalniku uporabnika pove, kako ga lahko prikaže na zaslonu.

Neverjetno kajne? Vse to se zgodi v milisekundah. Če uporabljate katero od teh najboljših storitev gostovanja WordPress-a, potem bo idealno, da se vaša stran naloži v nekaj sekundah.

Upamo, da vam bo ta članek pomagal izvedeti, kako WordPress deluje zakulisno. Morda si boste želeli ogledati tudi naša navodila za korake, kako povečati hitrost in uspešnost WordPress-a za začetnike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map