10 Beste WordPress Forum-plug-ins (vergeleken)

Bent u op zoek om een ​​community-sectie toe te voegen aan uw WordPress-site? Forums en discussieborden zijn een geweldige manier om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten en een community rond uw site op te bouwen.


In dit artikel hebben we de beste WordPress-forum-plug-ins uitgekozen die u kunt gebruiken om een ​​community rond uw website of bedrijf op te bouwen.

Afgezien van de basisforumfunctie, hebben we er ook voor gezorgd dat we oplossingen vinden met geavanceerde functionaliteiten zoals vraag & antwoordbord, aangepaste sociale netwerkfunctie en meer, zodat u een community van uw dromen kunt opbouwen.

Beste WordPress Forum-plug-ins

Waarom een ​​forum maken op uw WordPress-site?

Online forums zijn een effectieve tool voor het opbouwen van een gemeenschap waaraan bezoekers van uw website kunnen deelnemen door vragen te stellen, oplossingen te delen, nieuwe ideeën, enz.

Je forum kan een Q zijn&Een (vraag-en-antwoord) platform, discussiebord, kennisdelingsruimte of een probleemoplossende ondersteuningszone.

Het toevoegen van een forum aan uw website heeft meerdere voordelen.

Ten eerste helpt uw ​​WordPress-forumsoftware gebruikers om deel te nemen aan en deel te nemen aan uw website. Als ze deelnemen, is de kans groter dat ze terugkomen, uw producten kopen en ze aanbevelen aan hun vrienden en familie.

Ten tweede is het een van de meest gebruikelijke en effectieve manieren om uw klanten te ondersteunen. Wanneer uw klanten een technische of generieke ondersteuningsvraag hebben, kunnen ze het forum bezoeken en controleren of het probleem al is gepost. Als het een nieuw probleem is, kunnen ze posten en hun probleem oplossen.

Ten slotte geeft het wat SEO-waarde aan uw website wanneer een uniek probleem wordt besproken en de thread populair wordt. In veel gevallen overtreffen forumthreads andere soorten inhoud in zoekresultaten. Soms is de door gebruikers gegenereerde inhoud logischer dan formele berichten op uw blog.

Dat gezegd hebbende, hier zijn de beste plug-ins om een ​​forum toe te voegen aan uw WordPress-website.

Notitie: Je hebt een WordPress-website nodig om deze plug-ins te gebruiken. Als je een nieuwe website wilt starten, dan heb je een domein en webhosting nodig.

We raden aan Bluehost te gebruiken omdat ze een officiële WordPress-hostingprovider zijn en ze onze gebruikers een gratis domeinnaam en 60% korting op webhosting aanbieden.

1. bbPress

bbpress-best-wordpress-forum-plug-in

Als het gaat om het integreren van een forum in WordPress, is bbPress zonder twijfel de beste plug-in voor de klus. Het is een zusterproject van WordPress.org, wat betekent dat het op de WordPress-manier is gebouwd en de bestaande WordPress-kern gebruikt om uw forum van stroom te voorzien.

bbPress is eenvoudig in te stellen, gemakkelijk te modereren en te onderhouden, snel en schoon. Met deze plug-in kan iedereen eenvoudig een forum in WordPress maken. Als je gedetailleerde instructies nodig hebt, hebben we een tutorial over het instellen van bbPress in WordPress.

Voordelen

 • Gebouwd voor WordPress, gebruikt bbPress dezelfde WordPress-kern en volgt dezelfde coderingsnormen als WordPress.
 • Het integreert met elk WordPress-thema zonder pijnlijke aanpassingen. Er zijn ook enkele uitstekende WordPress-thema’s voor bbPress die u kunt gebruiken.
 • Meer dan 200 bbPress-extensies beschikbaar om zo ongeveer alles te doen wat u maar wilt.
 • Omdat het niet veel opgeblazen gevoel heeft, is bbPress snel en lichtgewicht.
 • U kunt eenvoudig multisite-forums maken en deze vanaf één dashboard onderhouden.
 • Het is een gratis open source-software, dus u kunt het gratis en onbeperkt gebruiken.

Nadelen

 • Niet zo rijk aan functies als volwaardige forum-CMS zoals phpBB, Vanilla Forums.
 • De kernplug-in heeft alleen de basisfuncties, dus u moet extra extensies installeren voor meer kracht.

2. BuddyPress

buddypress-wordpress-plugin

Met BuddyPress kunt u uw eigen sociale netwerk binnen WordPress bouwen. Net als bbPress is BuddyPress ook een officiële WordPress-plug-in. Het volgt dezelfde coderingspraktijken en -standaarden als WordPress.

Met BuddyPress kunt u een volwaardige online community creëren met gebruikersprofielen, activiteitenstromen, gebruikersgroepen, berichten en netwerkopties.

Net als bij Facebook kunnen uw gebruikers vrienden toevoegen, privéberichten verzenden, groepen maken en meldingen ontvangen.

Het beste van alles is dat je BuddyPress en bbPress samen kunt gebruiken en een veelzijdig online forum kunt creëren.

Voordelen

 • Gemakkelijk te integreren met elk WordPress-thema en plug-in.
 • Honderden BuddyPress-plug-ins en extensies van derden om de functionaliteit uit te breiden.
 • Hiermee kunt u eenvoudig een compleet sociaal netwerk maken met activiteitenstromen, gebruikersprofielen, sociale verbindingen, groepen, enz.
 • Het is gratis en open source. Download BuddyPress gratis en gebruik het op een onbeperkt aantal sites, en ontvang ook regelmatig updates.

Nadelen

 • De kernplug-in mist geavanceerde functies die u mogelijk nodig heeft om een ​​volwaardige online community op te bouwen. Om de kracht ervan uit te breiden, moet u afhankelijk zijn van plug-ins van derden.

3. ForumEngine

forumengine-wordpress-forum-thema

ForumEngine is eigenlijk een WordPress-thema dat van uw WordPress-site een discussieforum maakt. Het is een krachtig thema dat speciaal is ontwikkeld voor het maken van een forum in WordPress. Het thema toont de forumthreads direct op de startpagina van uw website.

Met ForumEngine kunt u forums maken waar gebruikers op vele manieren kunnen communiceren, zoals het plaatsen van onderwerpen, vragen, beantwoorden, liken of niet leuk vinden van een onderwerp. Hiermee kunnen gebruikers snel elk onderwerp in de lijst doorzoeken met Ajax Live Search.

Het biedt uw gebruikers ook een privéruimte waar ze toegang hebben tot al hun activiteiten in het forum.

Voordelen

 • Het is een volwaardig WordPress-forumthema, dus u hoeft geen plug-in te installeren om een ​​forum in WordPress te maken.
 • Het biedt tal van stylingopties om het uiterlijk van je forum te veranderen en het er aantrekkelijk uit te laten zien.
 • Tal van widgets voor het toevoegen van forumstatistieken, categorieën, actuele onderwerpen, enz.
 • Hiermee kunt u advertenties weergeven en extra inkomsten verdienen.

Nadelen

 • Het is een forumspecifiek thema, dus het is moeilijk om hiermee een reguliere bedrijfs- of eCommerce-site te maken. Je kunt het integreren met je WordPress-blog, maar het heeft geen opties om producten weer te geven, enz.
 • Het is een betaald thema. Als u een beperkt budget heeft, zijn gratis opties zoals bbPress en BuddyPress wellicht betere opties.

4. Eenvoudig: druk op

simple-press-wordpress-forum-plugin

Simpel: Press is een eenvoudige oplossing voor het toevoegen van een forum aan je WordPress-site. Het wordt geleverd met zowel gratis als premium-versies, dus u kunt de optie kiezen op basis van uw behoefte.

Met Simple: Press kunt u eenvoudig onbeperkte forums, forumgroepen, subforums, privé- en openbare forums maken. Je kunt ook elk forum vergrendelen en vastzetten. Om u de gebruikers te laten beheren, heeft het een krachtige gebruikersgroep en machtigingensysteem. Uw gebruikers kunnen uitgebreide profielen maken met tijdzone en nog veel meer.

Voordelen

 • Volledig geïntegreerd in WordPress, ondersteunt WordPress-registraties en logins.
 • Ondersteunt zowel standaard WordPress- als multisite-installaties.
 • Er zijn meer dan 70 premium plug-ins beschikbaar om de functies uit te breiden.
 • Creëert SEO-vriendelijke permalinks en bevat veel SEO-functies.

Nadelen

 • De gratis versie is vrij eenvoudig. Je moet een premium abonnement aanschaffen om geavanceerde functionaliteiten toe te voegen.

5. wpForo-forum

wpforo-wordpress-forum-plugin

wpForo is een gratis plug-in voor WordPress-forums die wordt geleverd met tal van ontwerp- en aanpassingsopties. Het beschikt over 3 ontwerplay-outs voor uw forum: uitgebreide, vereenvoudigde en vraag- en antwoordlay-out. Elke lay-out heeft een uniek ontwerp en functies. Bovendien zijn er 6 set forumkleurstijlen, waaronder donkere stijl.

Met deze plug-in kunt u eenvoudig moderne forums maken waar uw gebruikers kunnen deelnemen, ondersteuning kunnen krijgen en kunnen bijdragen. Gebruikers kunnen vragen stellen, antwoorden geven, stemmen, zich abonneren op onderwerpen en meldingen ontvangen, onderwerpen delen op sociale media, enz.

Voordelen

 • Gratis beschikbaar met opties om functionaliteiten uit te breiden door betaalde add-ons te kopen.
 • Ingebouwde functies voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), XML-sitemap, caching, antispam, enz.
 • Vlotte integratie met BuddyPress om meer sociale netwerkfuncties mogelijk te maken.

Nadelen

 • Alleen basisfuncties worden verleend in de gratis plug-in. U moet betalen voor geavanceerde functies zoals advertentiebeheer, polls, aangepaste gebruikersvelden, privéberichten, enz.
 • De plug-in-instellingen zijn een beetje ingewikkeld voor nieuwe gebruikers.

6. Asgaros-forum

asgoras-form-best-forum-plug-in-voor-wordpress

Asgaros Forum is een eenvoudige WordPress-forumplug-in die u op uw live website kunt gebruiken. Het is de beste forum-plug-in voor iedereen die eenvoudig een lichtgewicht forumpagina op zijn bestaande sites wil toevoegen. Het is super eenvoudig in te stellen en voegt een veelzijdig discussiebord toe in WordPress.

Voordelen

 • Eenvoudige en lichtgewicht forum-plug-in voor zowel beginners als professionals.
 • Eenvoudige maar krachtige opties beschikbaar voor contentbeheer, leden en rechten.
 • Forumstatistieken om u te laten zien hoe goed uw forum presteert.
 • Multisite-compatibele plug-in.

Nadelen

 • Het heeft geen extensies om meer functionaliteiten toe te voegen.

7. CM Antwoorden

cm-asnwers-wordpress-qanda-plugin

Met CM Answers kun je een krachtige Q maken&Een (vraag en antwoord) discussieforum in WordPress. De eenvoudige gratis plug-in wordt geleverd met voldoende functies om snel een Stack Exchange-achtig forum op uw website in te stellen.

Het stelt gebruikers in staat om vragen te stellen, vragen te beantwoorden, te stemmen, bestanden te uploaden, categorieën in te schrijven, privéberichten te sturen, enz. Als beheerder kunt u vragen en antwoorden aanpassen, ongewenste inhoud eruit filteren en de gebruikers beheren. Als u extra functies zoals anonieme boeking en betalingen wilt, kunt u de plug-in-add-ons kopen.

Voordelen

 • Integreert naadloos met de meeste WordPress-thema’s.
 • Gebruikers kunnen stemmen op vragen en antwoorden.
 • Premium-versie heeft veel meer functies, waaronder de mogelijkheid om het beste antwoord, profielen, opmerkingen, inloggen op sociale media, enz.

Nadelen

 • Uw forum is beperkt tot Q&Een formaat.
 • De meest handige functies zijn beschikbaar voor de premium-versie.
 • Sommige recensies op de pagina van de plug-in geven aan dat gebruikers het moeilijk vonden om te gebruiken.

8. WP Symposium Pro

wp-symposium-pro-plug-in

WP Symposium Pro is een alternatief voor BuddyPress. Met deze plug-in kunt u uw eigen sociale netwerk creëren. Net als BuddyPress of Facebook kunnen gebruikers hiermee profielen en activiteitenmuren maken, vrienden toevoegen, e-mailwaarschuwingen instellen, deelnemen aan forums en meer.

De plug-in is ontworpen om te werken met elk WordPress-thema of plug-in. Hierdoor kun je het toevoegen aan een bestaande WordPress-site.

Voordelen

 • Zeer aanpasbaar via shortcodes – verander gemakkelijk kleuren, lettertypen, knoppen, enz.
 • Optie om Premium-versie of individuele add-ons te kopen om functies toe te voegen. Premium-ondersteuning beschikbaar voor gebruikers van betaalde versies.
 • Documentatie met video’s is beschikbaar op de website van de plug-in om u op weg te helpen.

Nadelen

 • Veel handige functies hebben een premium abonnement nodig.

9. DW Vraag en antwoord

dw-vraag-en-antwoord-plug-in

Met DW Vraag en Antwoord kunt u een complete Q maken&Een (vraag en antwoord) systeem op uw WordPress-site. Als u overweegt een systeem als Quora of Stack Overflow te maken, is DW Vraag en antwoord de juiste plug-in om mee te beginnen.

In tegenstelling tot normale forum-plug-ins, kunnen uw gebruikers de antwoorden stemmen, zodat het beste antwoord bovenaan komt en de minder betekenisvolle antwoorden eindigen. Zie onze tutorial over het maken van een vraag- en antwoordsite in WordPress voor meer informatie.

Voordelen

 • U kunt de gratis plug-in gebruiken voor het maken van een eenvoudig antwoordsysteem. Gevorderde gebruikers kunnen de premium-versie kopen voor meer functies.
 • CAPTCHA-ondersteuning helpt u bij het bestrijden van spam.
 • Ideaal voor het bieden van ondersteuning aan uw klanten / gebruikers.

Nadelen

 • Met de gratis plug-in kunt u slechts een eenvoudig forum in vraag- en antwoordformaat maken.

10. Discussieraad

discussie-board-wordpress-forum-plugin

WordPress-discussiebord is een gratis plug-in die u kunt gebruiken om een ​​forum te maken. De plug-in is eenvoudig te installeren en in te stellen, zodat iedereen een forum in WordPress kan bouwen zonder code aan te raken.

Met deze plug-in kunt u front-end registratie- en inlogsysteem toestaan ​​om meer gebruikers aan te trekken. Om spammen te voorkomen, heeft het opties om repost, moderatie voor reacties, enz. Te beperken.

Voordelen

 • Discussiebordthema speciaal ontworpen om goed samen te gaan met de plug-in. Je kunt deze plug-in ook gebruiken met elk thema dat je leuk vindt.
 • Wordt geleverd met tal van handige shortcodes voor het weergeven van formulieren, lijst met onderwerpen, enz.
 • Een betaalde versie beschikbaar voor het toevoegen van meer opties en mogelijkheden.

Nadelen

 • De gratis versie mist krachtige opties. U moet hun premium-abonnement kopen voor veel handige functies.

Belangrijk advies bij het bouwen van een forumwebsite

Ongeacht uw keuze voor online forumsoftware, u heeft extra hostingbronnen nodig om een ​​succesvolle online community te runnen.

U kunt al deze WordPress-forumplug-ins installeren op een gedeeld hostingplan. U kunt zelfs een tijdje een forum vrij effectief laten draaien op hetzelfde starterhostingpakket.

Als je net begint en de wateren wilt testen, raden we aan Bluehost te gebruiken. Ze zijn een van de beste hostingbedrijven ter wereld en officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider.

Naarmate meer bezoekers uw forum gebruiken, wordt uw website echter trager en kan deze zelfs crashen. In dat geval moet u upgraden naar een beheerd WordPress-hostingplan.

We raden het gebruik van WPEngine aan. Ze zijn een van de best beheerde WordPress-hostingbedrijven ter wereld.

Onze tweede keuze is SiteGround. Ze zijn een officieel aanbevolen WordPress- en bbPress-hostingprovider.

Hulp nodig bij het verplaatsen van uw website? Zie ons artikel over het verplaatsen van WordPress naar een nieuwe hostserver zonder enige downtime.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen de beste forum-plug-ins voor WordPress te vinden. Misschien wilt u ook onze zorgvuldig geselecteerde lijst met beste Analytics-oplossingen voor WordPress-gebruikers.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map