16 beste alternatieven voor de WordPress Jetpack-plug-in

Bent u op zoek naar de beste alternatieven voor de Jetpack-plug-in? Jetpack is een krachtige WordPress-plug-insuite die verschillende functies aan uw WordPress-website toevoegt. Onlangs vroeg een van onze lezers ons om mogelijke Jetpack-alternatieven voor WordPress te delen. In dit artikel laten we u de beste alternatieven zien voor de WordPress Jetpack-plug-in.


Beste Jetpack-alternatieven voor WordPress

Wat is de Jetpack WordPress-plug-in?

Jetpack is een plug-insuite die essentiële WordPress-functies combineert in één grote plug-in. Hiermee kunt u de functies beheren die u wilt gebruiken en kunt u de functies uitschakelen die u niet nodig heeft.

Maar naarmate uw website groeit, wilt u misschien verder gaan dan Jetpack. Mogelijk hebt u geavanceerde functies nodig die worden aangeboden in andere WordPress-plug-ins van derden.

In deze gevallen is het logisch om naar Jetpack-alternatieven te kijken voor specifieke functies die u nodig heeft.

Voors en tegens van Jetpack-plug-in

Voor- en nadelen van het gebruik van de WordPress Jetpack-plug-in

Zoals alle dingen in het leven, heeft de Jetpack-plug-in zijn eigen voor- en nadelen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van Jetpack-alternatieven.

Voordelen van het gebruik van de Jetpack-plug-in

Dit zijn de voordelen van het gebruik van de Jetpack-plug-in op uw WordPress-website.

 • Eén plug-in om ze allemaal te regeren. U krijgt alle essentiële functies in één eenvoudig te beheren pakket.
 • Jetpack is sterk geoptimaliseerd voor prestaties met de krachtige infrastructuur van Automattic (bedrijf achter Jetpack en WordPress.com) op de achtergrond.
 • Het heeft een mooiere gebruikersinterface dan uw typische WordPress-plug-ins.

Nadelen van het gebruik van Jetpack-plug-in

Hieronder volgen de nadelen van het gebruik van de WordPress Jetpack-plug-in op uw website.

 • Voor het gebruik van Jetpack moet u een WordPress.com-account maken.
 • De Jetpack-kern is gratis, maar voor veel van de functies is een betaald abonnement vereist.
 • Het heeft beperkte e-mailfunctionaliteit. Je kunt je abonnees niet e-mailen zonder een blogpost te publiceren.
 • Uw website wordt afhankelijk van één plug-in, waardoor deze in de toekomst moeilijker te vervangen is.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de beste Jetpack-alternatieven die u op uw website kunt installeren.

1. WPForms Lite

WPForms

WPForms Lite is het beste alternatief voor het feedbackformulier van Jetpack. WPForms is de beste plug-in voor WordPress-contactformulieren en wordt geleverd met een gratis Lite-versie waarmee u eenvoudig een contactformulier aan uw WordPress-website kunt toevoegen.

WPForms wordt geleverd met een prachtige vormmaker voor slepen en neerzetten en kant-en-klare formuliersjablonen. Formulier toevoegen aan uw blogposts en pagina’s is eenvoudig met shortcode of door de knop Formulier toevoegen in de berichteditor te gebruiken.

We hebben WPForms gebouwd om het beginnersvriendelijk te maken en geavanceerde functies te bieden zoals e-mailabonnement, betalingen, gebruikersregistratie en meer in de Pro-versie.

2. MonsterInsights

MonsterInsights

Jetpack wordt geleverd met een ingebouwde statistiekenmodule. Het is echter lang niet zo krachtig als Google Analytics. Als u Google Analytics-integratie in Jetpack wilt, moet u upgraden naar het professionele abonnement dat $ 299 / jaar kost.

MonsterInsights is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress met meer dan 1+ miljoen actieve installaties en het heeft een gratis versie beschikbaar voor alle WordPress-gebruikers.

Met MonsterInsights kunt u Google Analytics eenvoudig op uw WordPress-website installeren. Het wordt geleverd met prachtige rapportagetools waarmee beginners gemakkelijk kunnen zien waar hun gebruikers vandaan komen en wat ze bekijken.

3. UpdraftPlus

UpdraftPlus

Jetpack biedt geautomatiseerde dagelijkse back-ups, maar deze zijn alleen beschikbaar voor betaalde abonnementen. UpdraftPlus is een van de beste WordPress-back-upplug-ins op de markt en een gratis alternatief voor de back-upfunctie van Jetpack.

Hiermee kunt u eenvoudig automatische back-ups instellen voor uw hele WordPress-website.

U hoeft het maar één keer in te stellen en dan worden er automatisch back-ups gemaakt. Je back-ups worden opgeslagen op externe locaties zoals Google Drive, Dropbox en meer. U kunt uw website ook met een paar klikken herstellen van eerdere back-ups.

Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het maken van een back-up van en het herstellen van uw WordPress-site met UpdraftPlus.

4. Akismet

Akismet

Jetpack heeft een spamfilterfunctie voor betaalde abonnementen, maar je hebt op zijn minst het persoonlijke plan nodig om toegang te krijgen tot basis spamfilters.

Akismet is de beste plug-in voor WordPress-spamfilters op de markt. Het filtert automatisch al uw WordPress-opmerkingen om spam op te vangen. Dit vermindert het aantal spamreacties dat u moet modereren aanzienlijk.

Raadpleeg onze Akismet-handleiding voor WordPress-beginners voor volledige installatie-instructies.

5. Sucuri-scanner

Sucuri

Jetpack scant alleen op malware als u professionele of premium abonnementen heeft. Sucuri-scanner biedt gratis malwarescanner, bewaking op zwarte lijst, controle van bestandsintegriteit, beveiligingsacties na hacks en verharding van beveiliging.

Sucuri is de marktleider in WordPress-beveiliging en website-monitoring. Het biedt ook de beste WordPress-firewall die verdachte activiteiten blokkeert, zelfs voordat deze uw website bereikt.

6. Yoast SEO

Yoast SEO

Jetpack biedt beperkte SEO-functionaliteit, zelfs voor gebruikers van premium-abonnementen. Je hebt op zijn minst een professioneel plan nodig om toegang te krijgen tot alle SEO-functies van Jetpack. Yoast SEO is het perfecte alternatief voor de SEO-functies van Jetpack en het is de populairste SEO-plug-in op de markt.

De gratis Yoast SEO-plug-in biedt u complete WordPress SEO-tools, waaronder siteverificatie, XML-sitemaps, SEO-preview, Facebook- en Twitter-preview-afbeeldingen, titel- en metabeschrijvingen en meer.

Voor volledige stapsgewijze instructies, zie onze gids over het installeren en instellen van de Yoast SEO-plug-in.

7. WP naar buffer

WP naar buffer

Met de WP to Buffer-plug-in kunt u uw WordPress-site verbinden met Buffer en automatisch uw WordPress-berichten plannen om te delen op uw sociale media-profielen. Het is het beste alternatief voor de publicatiefunctie van Jetpack, die hetzelfde doet.

Buffer is een beheerplatform voor sociale media waarmee u uw berichten op sociale media de hele dag kunt plannen. Dit bespaart u tijd die u anders zou besteden aan het handmatig delen van uw artikelen op sociale media.

8. Nog een plug-in voor gerelateerde berichten

Nog een plug-in voor gerelateerde berichten

De plug-in Another Another Related Posts is de beste plug-in voor WordPress-gerelateerde berichten op de markt en het perfecte alternatief voor de functie voor gerelateerde berichten van Jetpack.

Het biedt meer aanpassingsmogelijkheden en volledige controle over hoe en waar u gerelateerde berichten op uw website weergeeft. Het ondersteunt zelfs aangepaste berichttypen en kan ook gerelateerde berichten toevoegen aan RSS-feeds.

9. De: opmerkingen

De: opmerkingen

Decomments is een betaalde WordPress-plug-in, waarmee u uw WordPress-reactiegebied kunt transformeren door er meer sociale functies aan toe te voegen. Uw gebruikers kunnen opmerkingen beoordelen, opmerkingen delen op sociale media, inloggen met hun sociale profielen, badges verdienen en meer.

Dit biedt een zeer boeiende gebruikerservaring voor reacties op uw WordPress-site. Zie ons artikel over het verbeteren van WordPress-opmerkingen met De: comments voor gedetailleerde instructies.

10. Envira Gallery Lite

Envira Gallery

WordPress wordt geleverd met een standaardmanier om eenvoudig afbeeldingsgalerijen toe te voegen. De standaard WordPress-galerij is echter vrij beperkt in functionaliteit. Als de gebruiker op een afbeelding klikt, wordt deze op een nieuwe pagina geladen.

Envira Gallery Lite biedt het gratis alternatief voor de responsieve galerijen van Jetpack. Hiermee kunt u gemakkelijk responsieve afbeeldingsgalerijen maken met carrouselpop-ups.

11. Pingdom

Pingdom

Pingdom is geen plug-in, maar een tool voor website-monitoring die u kunt gebruiken als alternatief voor de monitoring-tool van Jetpack. Met het gratis account van Pingdom kunt u 1 website volgen.

Het stuurt een onmiddellijke e-mailmelding wanneer uw website niet beschikbaar is en u ontvangt een melding wanneer deze weer actief is. U kunt ook de historische uptime van uw website volgen door in te loggen op uw account.

12. MailChimp

MailChimp

E-mailmarketing is een van de beste manieren om uw doelgroepen te bereiken. Als je het nog niet hebt gestart, bekijk dan onze gids over waarom je meteen moet beginnen met het samenstellen van je e-maillijst.

MailChimp is een van de beste e-mailmarketingservices ter wereld en het perfecte alternatief voor de e-mailabonnementen van Jetpack. Het nadeel van de abonnementen van Jetpack is dat het alleen gebruikers e-mailt wanneer je een nieuw bericht publiceert. In tegenstelling tot een echte e-maillijst, waar u gebruikers wekelijks of maandelijks nieuwsbrieven kunt sturen.

MailChimp is een betaalde service, maar ze bieden een gratis abonnement voor altijd aan voor maximaal 2000 abonnees en 12.000 e-mails per maand.

13. Cloudflare

Cloudflare

Cloudflare is een van de beste CDN-services die gratis CDN en basisbescherming biedt tegen DDOS-aanvallen.

Het verbetert de snelheid en prestaties van uw website door statische inhoud weer te geven via hun wereldwijde CDN. Cloudflare is de perfecte vervanging voor Jetpack’s CDN-service die uw afbeeldingen via hun CDN-server bedient om de prestaties te optimaliseren. Het biedt ook een gratis alternatief voor Jetpack’s bescherming tegen brute krachtaanvallen.

Raadpleeg onze gids voor gedetailleerde instructies over het instellen van gratis Cloudflare CDN in WordPress.

14. Easy Updates Manager

Easy Updates Manager

Met Easy Updates Manager kunt u de functie voor het automatisch bijwerken van plug-ins van Jetpack vervangen. Het helpt je om eenvoudig alle WordPress kern-, thema- en plug-in-updates te beheren.

Vanaf één dashboard kunt u automatische updates in- of uitschakelen. U kunt instellen dat specifieke of alle plug-in-updates automatisch worden geïnstalleerd. Het kan ook automatisch thema-updates installeren.

Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het beter beheren van automatische WordPress-updates.

15. WordPress Oneindige Scroll

Laad meer - Oneindige scroll voor WordPress

WordPress Infinite Scroll is het perfecte alternatief voor de oneindige scrollfunctie van Jetpack. Net als Jetpack, moet je een klein codefragment toevoegen aan je thema.

Hiermee kunt u een knop toevoegen waarop gebruikers kunnen klikken om meer berichten te laden, u kunt er ook voor kiezen om automatisch berichten te laden terwijl de gebruiker naar beneden scrolt.

Raadpleeg onze handleiding voor gedetailleerde instructies over het toevoegen van een knop voor het laden van meer berichten in WordPress.

16. Gedeelde tellingen

Gedeelde tellingen

Shared Counts is een van de beste plug-ins voor sociale media voor WordPress. Het is supersnel en laadt slechts een beperkt aantal sociale topnetwerken: Facebook, Twitter, Google+, Stumbleupon, Pinterest en LinkedIn.

Het heeft meerdere knopstijlen, aantal sociale aandelen en de functie voor het totale aantal delen. U kunt de weergavevolgorde van knoppen wijzigen en de plug-in kan automatisch knoppen invoegen in uw WordPress-berichten, pagina’s en aangepaste berichttypen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de beste alternatieven voor de Jetpack-plug-in op je WordPress-site. Mogelijk wilt u ook onze lijst met essentiële WordPress-plug-ins bekijken om andere onmisbare plug-ins voor uw website te vinden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map