22 geweldige WordPress-plug-ins voor het beheren van afbeeldingen (bijgewerkt)

Bent u op zoek naar de beste plug-ins om afbeeldingen op uw WordPress-site te beheren? Afbeeldingen helpen uw inhoud tot leven te brengen en de betrokkenheid te vergroten. In dit artikel delen we enkele van de beste WordPress-plug-ins voor het efficiënter beheren van afbeeldingen op uw website.

WordPress-plug-ins om afbeeldingen te beheren

1. Envira-galerij

Envira Gallery

Envira Gallery is de beste plug-in voor WordPress-fotogalerijen op de markt. Hiermee kunt u met slechts een paar klikken prachtige en mobielgevoelige afbeeldingsgalerijen in WordPress maken.

Envira is geoptimaliseerd voor prestaties, dus uw galerijen laden snel. Het is ook de meest SEO-vriendelijke plug-in voor fotogalerijen voor WordPress. Envira heeft tal van functies, zoals albums, tagging van afbeeldingen, watermerken, proefdrukken, enzovoort.

Er is ook een WooCommerce-add-on waarmee u een online winkel kunt toevoegen om uw foto’s te verkopen.

2. monoloog

Monoloog

Met schuifregelaars kunt u de aandacht van gebruikers vestigen op uw belangrijkste inhoud met prachtige diavoorstellingen met afbeeldingen, vergezeld van tekst, call-to-action en animatie. Sliders kunnen echter ook de snelheid van uw website vertragen, wat de gebruikerservaring en SEO beïnvloedt.

Soliloquy is de beste WordPress-slider die momenteel op de markt is. Het is merkbaar sneller dan elke andere WordPress-schuifregelaar. Het is ook het gemakkelijkst te gebruiken met tal van functies zoals de schuifregelaar voor aanbevolen inhoud, carrousel, schuifregelaarthema’s, lightbox, enz..

3. EWWW Image Optimizer

Ewww Image Optimizer

Het laden van afbeeldingen duurt langer dan tekst, en dit heeft invloed op de snelheid en prestaties van uw website. De beste manier om hiermee om te gaan, is door uw afbeeldingen voor internet te optimaliseren.

EWWW Image Optimizer is de beste WordPress-plug-in om uw afbeeldingen automatisch te optimaliseren in WordPress. Het wordt geleverd met krachtige tools om afbeeldingen te comprimeren zonder de kwaliteit aan te tasten.

Alternatief: WP Smush

4. Slimme schuifregelaar 3

Slimme schuifregelaar 3

Smart Slider 3 is beschikbaar als zowel betaalde als gratis WordPress slider-plug-in. Het wordt geleverd met een prachtige aanpassingsfunctie voor slepen en neerzetten waarmee u snel een diavoorstelling kunt maken.

Het is gemakkelijk te gebruiken en bevat een heleboel functies zoals animaties, prachtige overgangen, mobielvriendelijke schuifregelaar en meer.

5. Onzin

Onzin

Imsanity stelt u in staat om een ​​maximale afbeeldingshoogte en -breedte in te stellen voor WordPress-uploads en het formaat van grote afbeeldingsbestanden automatisch te wijzigen. Het kan ook bulkformaat aanpassen aan oudere uploads op basis van uw instellingen.

Zie onze handleiding voor gedetailleerde instructies over het in bulk wijzigen van grote afbeeldingen in WordPress

6. Vereist aanbevolen afbeelding

Vereist aanbevolen afbeeldingen voor WordPress-berichten

Soms vergeet u of een andere auteur op uw site om een ​​aanbevolen afbeelding toe te voegen aan de blogpost voordat u deze publiceert. Dit kan van invloed zijn op de lay-out van uw site en als u automatisch posts op sociale media deelt, kiezen die sites gewoon elke afbeelding uit het artikel als miniatuur van de post.

Vereist plug-in voor aanbevolen afbeeldingen stelt u niet in staat een bericht te publiceren totdat u een aanbevolen afbeelding toevoegt. Het herinnert u eraan dat u geen aanbevolen afbeelding heeft toegevoegd en schakelt de publicatieknop uit totdat u een aanbevolen afbeelding toevoegt.

Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het vereisen van aanbevolen afbeeldingen voor berichten in WordPress.

7. Standaard uitgelichte afbeelding

Standaard aanbevolen afbeelding

Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u met deze handige plug-in eenvoudig een standaard aanbevolen afbeelding instellen om te gebruiken als terugval voor berichten waarvoor geen aanbevolen afbeelding beschikbaar is. Installeer en activeer de plug-in en ga naar Instellingen »Media pagina om een ​​standaardafbeelding te uploaden.

Zie voor alternatieve methoden ons artikel over het instellen van een standaard fallback-afbeelding in WordPress.

8. Aanbevolen Video Plus

Aanbevolen Video Plus

Met deze plug-in kunt u een aanbevolen video aan uw WordPress toevoegen in plaats van een aanbevolen afbeelding. Voeg eenvoudig de video-URL toe en de videominiatuur wordt automatisch opgehaald. Het ondersteunt YouTube, Vimeo, Dailymotion, Soundcloud, Spotify, enz.

Raadpleeg onze gids voor meer informatie over het toevoegen van aanbevolen videominiaturen in WordPress.

9. Beeldwidget

Afbeeldingswidget in WordPress

Normaal gesproken, als u een afbeelding aan uw WordPress-zijbalk wilt toevoegen, moet u deze handmatig in een tekstwidget toevoegen met HTML. Image Widget-plug-in voegt een widget toe die u naar een zijbalk kunt slepen en neerzetten en vervolgens een afbeelding kunt selecteren of uploaden.

Bekijk ons ​​artikel voor gedetailleerde instructies over het toevoegen van een afbeelding in de zijbalkwidget van WordPress.

10. Uitgelichte afbeeldingen in RSS & Mailchimp Email

Uitgelichte afbeeldingen in RSS- en MailChimp-e-mails

Zoals de naam al doet vermoeden, maakt deze plug-in aanbevolen afbeeldingen voor uw RSS-feed mogelijk. Als u MailChimp gebruikt om berichten via e-mail naar uw abonnees te sturen, zien die gebruikers ook aanbevolen afbeeldingen voor berichten.

Zie voor een alternatieve methode onze tutorial over het toevoegen van aanbevolen afbeeldingen aan de RSS-feed van WordPress.

11. Regenereer miniaturen

Genereer afbeeldingsformaten in WordPress

Wanneer u een afbeelding uploadt, slaat WordPress deze automatisch op in meerdere formaten. Deze maten zijn gedefinieerd in Instellingen »Media bladzijde. WordPress-thema’s kunnen ook hun eigen afbeeldingsformaten toevoegen om te gebruiken voor miniaturen. Als u een dergelijk thema activeert, begint WordPress ook met het opslaan van afbeeldingen in die nieuwe formaten. Er worden echter geen nieuwe formaten voor oudere afbeeldingen gemaakt.

Met de miniatuur opnieuw genereren kunt u snel alle afbeeldingsformaten in WordPress opnieuw genereren. Bekijk onze handleiding voor gedetailleerde instructies over het regenereren van miniaturen en nieuwe afbeeldingsformaten in WordPress.

12. Externe media

Externe media

Met deze plug-in kunt u bestanden van Dropbox, Box, OneDrive, Google Drive, Instagram en elk ander extern bestand naar WordPress linken of importeren. Dit biedt u een eenvoudigere manier om te werken aan afbeeldingen die zijn opgeslagen in uw Google Drive- of Dropbox-accounts door ze rechtstreeks vanuit WordPress te openen.

Raadpleeg onze gids voor gedetailleerde instructies over hoe u Google Drive kunt verbinden met uw WordPress-mediabibliotheek.

13. Post Thumbnail Editor

Post Thumbnail Editor

Na het uploaden van een uitgelichte afbeelding merkt u soms dat WordPress deze heeft bijgesneden of dat deze niet correct wordt weergegeven met uw thema. U kunt de afbeelding bewerken in uw favoriete beeldbewerkingsprogramma of u kunt deze plug-in gebruiken.

Met Post Thumbnail Editor kunt u eenvoudig uitgelichte afbeeldingen uit uw WordPress-beheergebied bijsnijden en het formaat wijzigen. U kunt ook eerder geüploade aanbevolen afbeeldingen bewerken. Voor gedetailleerde instructies, zie onze gids over het bijsnijden en bewerken van WordPress postminiaturen.

14. Eenvoudig watermerk

Eenvoudig watermerk

Met Easy Watermark kunt u eenvoudig watermerken toevoegen aan uw WordPress-afbeeldingen. U kunt ervoor kiezen om alle afbeeldingen automatisch een watermerk te geven of handmatig een watermerk aan specifieke afbeeldingen toe te voegen.

Als u Envira Gallery al gebruikt, heeft u deze plug-in niet nodig. U kunt in plaats daarvan de add-on voor watermerken van Envira gebruiken.

Zie stapsgewijze instructies voor het gebruik van beide plug-ins in onze gids over hoe u automatisch watermerk aan afbeeldingen in WordPress kunt toevoegen

15. Eenvoudige achtergrondafbeelding op volledig scherm

Achtergrondafbeelding op volledig scherm

Met de eenvoudige achtergrondafbeelding op volledig scherm kunt u eenvoudig een achtergrondafbeelding op volledig scherm toevoegen aan elk WordPress-thema. Met veel WordPress-thema’s kunt u al gemakkelijk achtergrondafbeeldingen op volledig scherm toevoegen. Als uw thema echter geen achtergrondafbeeldingen op volledig scherm ondersteunt, kunt u deze plug-in proberen.

Voor stapsgewijze instructies, zie onze tutorial over het toevoegen van een achtergrondafbeelding op volledig scherm in WordPress.

16. WP First Letter Avatar

WP First Letter Avatar

Met WP First Letter Avatar kunt u een aangepaste avatar weergeven met de eerste letter van de gebruikersnaam. Je kunt het alleen weergeven voor gebruikers die geen Gravatar-afbeelding hebben of Gravatar volledig vervangen door eerste letter avatars.

Lees er meer over in onze gids over het instellen van een aangepaste avatar voor gebruikers in WordPress.

17. Taxonomie-afbeeldingen

Taxonomie afbeeldingen

Wilt u afbeeldingspictogrammen of miniaturen toevoegen aan uw categorieën of tags? Met Taxonomy Images kunt u precies dat doen. Ga na het activeren van de plug-in naar Berichten »Categorieën pagina en klik op de knop Toevoegen om uw afbeeldingen te uploaden.

Raadpleeg onze handleiding voor gedetailleerde instructies over het toevoegen van taxonomie-afbeeldingen in WordPress.

18. Hernoemen mediabestand

Mediabestand Renamer

Ooit de bestandsnaam van een afbeelding willen wijzigen na het uploaden ervan? Met WordPress kunt u de afbeeldingstitel en alt-tekst wijzigen, maar u kunt de bestandsnaam niet wijzigen. Media File Renamer-plug-in stelt u in staat om eenvoudig elke bestandsnaam in de WordPress mediabibliotheek te wijzigen. Het hernoemt ook automatisch bestandsnamen op basis van de bestandstitel die u invoert tijdens het uploaden.

Het hernoemen van een bestand met behulp van de plug-in werkt ook alle verwijzingen naar het bestand in uw WordPress-berichten en pagina’s bij. Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het hernoemen van afbeeldings- en mediabestanden in WordPress voor meer informatie.

19. ImageInject

ImageInject

De meeste beginners vinden het moeilijk om copyrightvrije afbeeldingen te vinden voor hun blogposts. ImageInject-plug-in lost dit probleem op door u in Flickr te laten zoeken naar creatieve commons gelicentieerde foto’s en deze met de juiste toeschrijving aan uw berichten toe te voegen.

Voor gedetailleerde instructies, bekijk ons ​​artikel over het vinden en toevoegen van creatieve commons gelicentieerde afbeeldingen in WordPress.

20. Schakel Media vervangen in

Schakel Media vervangen in

Als u een afbeelding in uw WordPress-berichten moet vervangen, moet u normaal gesproken het bericht bewerken om uw nieuwe afbeelding toe te voegen en de oude te verwijderen. Als je die afbeelding in meerdere berichten hebt gebruikt, moet je al die berichten bewerken om een ​​nieuwe afbeelding toe te voegen.

Met de plug-in Media vervangen inschakelen kunt u mediabestanden rechtstreeks vanuit de mediabibliotheek van WordPress vervangen. Als u een afbeelding vervangt, wordt deze automatisch vervangen op uw berichten en pagina’s waar u de oude afbeelding hebt toegevoegd.

Zie onze gids voor het eenvoudig vervangen van afbeeldingen en mediabestanden in WordPress.

21. Plug A / B Image Optimizer in

A / B Image Optimizer

Uitgelichte afbeeldingen trekken gebruikers aan om op uw artikelen te klikken. Heeft u zich ooit afgevraagd wat voor uitgelichte afbeeldingen het beste werken op uw site? De A / B Image Optimizer-plug-in helpt u dit uit te zoeken. Hiermee kunt u twee uitgelichte afbeeldingen voor een bericht toevoegen en vervolgens worden deze afbeeldingen willekeurig aan uw gebruikers getoond. U kunt zien welke aanbevolen afbeelding meer klikken heeft gekregen door een bericht te bewerken.

Voor meer details, bekijk onze gids over hoe je A / B split-test aanbevolen afbeeldingen in WordPress kunt gebruiken.

22. Instagram-feed

Instagram Feed

Wilt u uw Instagram-foto’s op uw WordPress-site laten zien? Met Instagram Feed kun je eenvoudig je Instagram-feed weergeven met een zijbalkwidget of shortcode. Koppel eenvoudig uw website aan uw Instagram-account en het trekt automatisch uw feed. U kunt de feed aanpassen met behulp van verschillende weergave-opties in plugin-instellingen.

Als u Envira Gallery gebruikt, kunt u dit doen met hun Instagram-add-on.

Bonushulpmiddelen

Deze tools zijn geen WordPress-plug-ins, maar ze kunnen u helpen de kwaliteit van afbeeldingen op uw WordPress-site te verbeteren.

23. Canva

Canva

Met Canva kun je allerlei soorten afbeeldingen maken met eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen voor slepen en neerzetten. Het wordt geleverd met professioneel ogende sjablonen die je als uitgangspunt kunt gebruiken. U kunt ook rechtstreeks vanuit de app stockafbeeldingen, pictogrammen en andere bronnen kopen.

24. Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock is een van de grootste online bronnen voor stockfotografie, clipart, illustraties en vectorafbeeldingen. Wij zijn een klant van Shutterstock en kunnen instaan ​​voor de kwaliteit van afbeeldingen.

Voor meer tools wil je misschien onze lijst met 16 tools zien om betere afbeeldingen voor je blogposts te maken

Dat is het voor nu.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen geweldige WordPress-plug-ins te ontdekken om afbeeldingen op je website te beheren. Misschien wilt u ook zien hoe u veelvoorkomende afbeeldingsproblemen in WordPress oplost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me