5 Beste WordPress Caching-plug-ins om uw website te versnellen (2020)

Bent u op zoek naar de beste WordPress caching-plug-ins? Caching helpt u uw WordPress-site te versnellen en de prestaties te verbeteren. In deze gids delen we de beste WordPress caching-plug-ins voor uw site.


Beste WordPress caching-plug-ins om uw website te versnellen

Wat is cache?

Cache is een verzameling tijdelijk opgeslagen gegevens voor snelle toegang op verzoek. Op computers wordt informatie meestal op de harde schijf opgeslagen. Op verzoek moet een computer verschillende processen uitvoeren voordat de informatie kan worden gepresenteerd.

Caching lost dit probleem op door de veelgevraagde informatie te verwerken en vervolgens op te slaan in een tijdelijke opslag of geheugen. Hierdoor hebben computers snel toegang tot het bestand.

Hetzelfde caching-concept kan ook worden gebruikt door WordPress-websites om de prestaties te verbeteren en uw website sneller te laden.

U ziet, WordPress is een dynamisch contentmanagementsysteem. Dit betekent dat WordPress elke keer dat een gebruiker uw website bezoekt, informatie uit de database ophaalt en vervolgens verschillende andere stappen uitvoert voordat de webpagina naar de browser van de gebruiker wordt gestuurd. Zie ons artikel over hoe WordPress echt werkt voor meer informatie.

Dit zorgt ervoor dat uw website langzamer laadt wanneer veel gebruikers deze tegelijkertijd bezoeken.

Met caching kan uw WordPress-site veel stappen overslaan. In plaats van elke keer het hele proces voor het genereren van pagina’s te doorlopen, maakt uw caching-plug-in een kopie van de pagina na de eerste keer laden en dient die cacheversie vervolgens voor elke volgende gebruiker.

Hoe caching werkt?

Waarom is caching belangrijk?

Caching is belangrijk omdat het de belasting van uw WordPress-hostingservers vermindert en uw website sneller laat werken. Je hebt een goede caching set-up nodig om je WordPress snelheid en prestaties te verbeteren.

Een snellere website verbetert de gebruikerservaring en moedigt gebruikers aan om meer pagina’s te bezoeken. Dit helpt u ook om de betrokkenheid en de tijd die gebruikers op uw website doorbrengen te vergroten.

Een snellere website helpt u om nog meer verkeer naar uw website te halen via organische zoekresultaten. Google geeft een aanzienlijk SEO-voordeel aan snellere websites, waardoor u hoger scoort in de zoekresultaten.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de beste WordPress caching-plug-ins die u kunt gebruiken om de snelheid van uw website te verhogen.

1. WP Rocket

WP-Rocket

WP Rocket is de beste WordPress caching-plug-in op de markt. Het is de gemakkelijkste en meest beginnersvriendelijke caching-plug-in, wat een grote hulp is als u de technische termen die worden gebruikt voor verschillende caching-opties niet kent.

Hiermee kunnen gebruikers hun website onmiddellijk met één klik in de cache opslaan. De crawler haalt automatisch uw WordPress-pagina’s op om de cache op te bouwen. De plug-in schakelt vervolgens automatisch de aanbevolen WordPress caching-instellingen in, zoals gzip-compressie, paginacache en vooraf laden van cache.

WP Rocket bevat ook optionele functies die u kunt inschakelen om de prestaties verder te verbeteren. Dit omvat luie laadafbeeldingen, CDN-ondersteuning, DNS-prefetching, verkleining en meer.

2. W3 totale cache

W3 Totale cache

W3 Total Cache is een van de meest populaire WordPress caching-plug-ins. Het is een uitgebreide WordPress caching-plug-in met een heleboel opties waardoor het een beetje intimiderend kan lijken voor beginners.

Het bevat alle functies die u nodig heeft om WordPress-cache correct in te stellen. Dit omvat paginacache, objectcache, gzip-compressie, beperkte minificatie-ondersteuning, CDN-ondersteuning en meer.

Beginners vinden W3 Total Cache misschien een beetje moeilijk te gebruiken. Raadpleeg ons artikel over het installeren en instellen van de W3 Total Cache-plug-in voor gedetailleerde installatie-instructies.

3. WP Super Cache

WP Super Cache

WP Super Cache is een andere populaire WordPress caching-plug-in. Het is gratis en wordt sterk aanbevolen door veel van de beste WordPress-hostingbedrijven.

De WP Super Cache-plug-in bevat alle aanbevolen cachefuncties die u nodig heeft om uw website te versnellen. Dit omvat gzip-compressie, paginacache, vooraf laden van cache, CDN-ondersteuning, geavanceerde cache-preload en meer.

Het bevat een uitgebreide instellingensectie met een apart tabblad voor eenvoudige installatie. Zie ons artikel over het installeren en instellen van de WP Super Cache-plug-in voor gedetailleerde instructies.

4. Sucuri-firewall

Sucuri

Sucuri is de beste WordPress-firewall en beveiligingsplug-in. Als websitefirewall wordt Sucuri geleverd met een ingebouwde optie om de inhoud van uw website in de cache op te slaan en gzip-compressie in te schakelen met een klik op de knop.

Het is de beste optie voor elke website omdat Sucuri een firewall op DNS-niveau is. Dit betekent dat ze inhoud in de cache aan uw gebruikers kunnen aanbieden, zelfs voordat hun verzoek uw website bereikt. Dit geeft uw website een ongelooflijke prestatieverbetering.

5. Ingebouwde cache-plug-ins van hosting

Caching helpt de belasting van hostingservers aanzienlijk te verminderen, zodat ze optimaal kunnen presteren. Dit is de reden waarom veel beheerde WordPress-hostingbedrijven nu hun eigen ingebouwde caching-oplossingen aanbieden.

Als uw website wordt gehost bij een van de volgende hostingbedrijven, kunt u hun ingebouwde caching-plug-ins gebruiken voor uw websites.

SG SuperCacher

SiteGround biedt een ingebouwde caching-oplossing met al hun hostingplannen. Het kan worden ingeschakeld via het cPanel-dashboard van uw hostingaccount.

SiteGround SuperCacher

Eenmaal ingeschakeld, kunt u de SG Optimizer-plug-in installeren en activeren om de SuperCacher-instellingen rechtstreeks vanuit uw WordPress-beheergebied te beheren.

WP Engine Caching

WP Engine is een van de best beheerde WordPress-hostingbedrijven. Hun hostingplannen worden geleverd met ingebouwde caching en prestatie-optimalisatie.

U kunt instellingen beheren en de cache wissen vanuit uw WordPress-beheerdersdashboard. Klik eenvoudig op het WP Engine-menu en onder het tabblad Algemene instellingen kunt u de WP Engine-cache-instellingen beheren.

Voor meer geavanceerde caching-opties kunt u de WP Engine Advanced Cache-plug-in installeren en activeren. De plug-in biedt u enkele extra bedieningselementen om de cache-instellingen van WP Engine voor uw website te beheren.

Bluehost Caching

Bluehost is een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en een officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider. Hun hostingplannen bevatten ingebouwde caching die u kunt inschakelen via uw hostingdashboard.

Nadat u zich heeft aangemeld bij uw hostingaccount, selecteert u uw site op de pagina ‘Mijn sites’ en klikt u vervolgens op het tabblad Prestaties. Vanaf hier kunt u de cache in- en uitschakelen en andere geavanceerde caching-instellingen wijzigen.

Bluehost caching

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen de WordPress caching-plug-in te vinden om je website te versnellen. Misschien wilt u ook onze lijst met beste WordPress-plug-ins voor zakelijke websites bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me