5 Beste WordPress-compressie-plug-ins voor afbeeldingen vergeleken

Bent u op zoek naar de beste plug-in voor WordPress-beeldcompressie voor uw website? Met plug-ins voor beeldcompressie kunt u eenvoudig afbeeldingen in WordPress optimaliseren voor betere snelheid en prestaties. In dit artikel hebben we de beste plug-ins voor beeldcompressie voor WordPress vergeleken.


Beste plug-ins voor WordPress-beeldcompressie

Wanneer heb je een WordPress Image Compression Plugin nodig??

Afbeeldingen zijn groter dan platte tekst, wat betekent dat het laden langer duurt en uw website kan vertragen.

Maar je hebt waarschijnlijk het gezegde gehoord: “een foto zegt meer dan duizend woorden”. Afbeeldingen maken uw inhoud aantrekkelijker en interactiever.

Om de snelheid van uw WordPress-website te verbeteren, moet u uw afbeeldingen voor internet optimaliseren. De beste manier om dit te doen is door Photoshop of andere beeldbewerkingssoftware te gebruiken voordat u de afbeelding uploadt naar WordPress. Hierdoor heb je veel meer controle over de kwaliteit van afbeeldingen op je website.

Niet alle gebruikers werken echter comfortabel met het beeldbewerkingsprogramma. Voor sommigen die elke afzonderlijke afbeelding optimaliseren, klinkt het als veel werk.

Gelukkig zijn er verschillende WordPress-compressie-plug-ins voor afbeeldingen die je daarbij kunnen helpen. Deze plug-ins optimaliseren uw afbeeldingen door ze automatisch te comprimeren en de kleinere versie op uw website te gebruiken.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de beste plug-ins voor WordPress-beeldcompressie en hoe ze zich opstapelen op het gebied van beeldoptimalisatie, prestaties en kwaliteit.

1. reSmush.it

reSmush.it

reSmush.it is de beste plug-in voor WordPress-beeldcompressie. Hiermee kunt u automatisch afbeeldingen optimaliseren bij het uploaden en een bulkoptimalisatieoptie bieden voor oudere afbeeldingen.

Het gebruikt de reSmush API om afbeeldingen te optimaliseren en stelt u in staat het optimalisatieniveau voor uw uploads te kiezen. Het nadeel is dat het geen verschillende compressieniveaus heeft. Het beperkt ook de optimalisatie tot uploads die kleiner zijn dan 5 MB. U kunt afzonderlijke afbeeldingen uitsluiten van compressie voor het geval u een afbeelding op volledige grootte moet toevoegen.

2. EWWW Image Optimizer

EWWW Image Optimizer

EWWW Image Optimizer is een geweldige optie voor WordPress-plug-in voor beeldcompressie. Het is gemakkelijk te gebruiken en kan automatisch afbeeldingen optimaliseren die u direct uploadt. Het kan ook uw eerder geüploade afbeeldingen bulksgewijs comprimeren en optimaliseren.

Het voert alle compressie uit op uw eigen servers, wat betekent dat u zich niet hoeft aan te melden voor een account om een ​​API-sleutel te krijgen. Het kan ook afbeeldingen optimaliseren die door andere WordPress-plug-ins zijn gegenereerd en buiten uw mediabibliotheekmappen zijn opgeslagen. Er is geen account nodig om de plug-in te gebruiken, maar u kunt zich aanmelden voor hun API om extra functies te krijgen.

3. Comprimeer JPEG & PNG-afbeeldingen

Comprimeer JPEG- en PNG-afbeeldingen

Comprimeer JPEG & PNG is gemaakt door het team achter TinyPNG en je moet een account aanmaken om de plug-in te gebruiken. U kunt elke maand slechts 100 afbeeldingen optimaliseren met het gratis account. Het kan afbeeldingen automatisch comprimeren bij het uploaden en u kunt ook oudere afbeeldingen bulksgewijs optimaliseren.

Met de plug-in-instellingen kunt u kiezen welke afbeeldingsformaten u wilt optimaliseren. Daarnaast kunt u ook een maximale grootte instellen voor uw originele uploads. Afbeeldingen die groter zijn dan dat formaat, worden automatisch aangepast door de plug-in.

4. ShortPixel Image Optimizer

ShortPixel

ShortPixel Image Optimizer is een andere handige plug-in voor WordPress-beeldcompressie. U moet een API-sleutel krijgen door uw e-mailadres op te geven. Met het gratis basisaccount kunt u maximaal 100 afbeeldingen per maand comprimeren en u moet upgraden naar hun betaalde plannen om deze limiet te verhogen.

Het begint met het comprimeren van afbeeldingen zodra u de plug-in activeert en slaat uw originele afbeeldingen op in een aparte map. U kunt ook het originele bestand vergelijken met de gecomprimeerde versie om het kwaliteitsverschil te zien. ShortPixel zit boordevol geavanceerde functies en biedt u de mogelijkheid om vergelijkingsformaten te kiezen.

5. WP Smush

WP Smush

WP Smush is een andere populaire plug-in voor WordPress-beeldcompressie. Het comprimeert automatisch afbeeldingen bij het uploaden en kan ook worden gebruikt om uw oudere afbeeldingsbestanden te comprimeren en te optimaliseren. U kunt ook de maximale afbeeldingsresolutie instellen en uw afbeeldingen worden tijdens het comprimeren verkleind tot redelijkere formaten.

Voor de gratis versie van de plug-in hoeft u geen account aan te maken om hun API-sleutel te gebruiken. Met de functie voor bulkoptimalisatie kunt u maximaal 50 afbeeldingen tegelijk optimaliseren en kunt u de bulkoptimalisatie opnieuw uitvoeren om meer afbeeldingen te comprimeren.

De gratis versie van de plug-in presteert niet zo goed. Zie onze recensie van WP Smush met voor- en nadelen.

Vergelijkende testscores voor beeldcompressie-plug-ins

Nu u op de hoogte bent van de verschillende opties voor compressie van WordPress-afbeeldingen, laten we eens kijken hoe ze zich met elkaar vergelijken in termen van prestaties.

Om dit te meten, hebben we een test uitgevoerd door dezelfde afbeelding te uploaden met elk van deze plug-ins.

JPEG-beeldcompressie testen

We hebben de volgende JPEG-afbeelding gebruikt voor onze tests 118 KB in bestandsgrootte.

JPEG-testafbeelding

We hebben geen van de plug-in-instellingen aangeraakt en de compressie getest met standaardinstellingen. Dit zijn onze testresultaten:

PluginCompressed SizeSaved (%) Methode
reSmush.it76 KB30,59%Zonder verlies
EWWW Image Optimizer112 KB5%Zonder verlies
Comprimeer JPEG & PNG-afbeeldingen114,7 KB2,8%Lossy
ShortPixel Image Optimizer69,2 KB41,94%Lossy
WP Smush112 KB5%Zonder verlies

PNG-beeldcompressie testen

Vervolgens wilden we een PNG-afbeelding testen om te zien hoe onze kanshebbers deze optimaliseren.

We hebben de volgende PNG-afbeelding gebruikt voor de test, en dat is het ook 102 KB in bestandsgrootte.

PNG-testafbeelding

Dit zijn onze testresultaten:

PluginCompressed SizeSaved (%) Methode
reSmush.it36 KB63,8%Zonder verlies
EWWW Image Optimizer97,5 KB1,9%Zonder verlies
Comprimeer JPEG & PNG-afbeeldingen34.364%Lossy
ShortPixel Image Optimizer37 KB63,5%Lossy
WP Smush99 KB2,9%Zonder verlies

Dat is de beste plug-in voor beeldcompressie voor WordPress?

Als u niet op zoek bent naar flexibele opties in uw plug-in voor beeldcompressie, dan geeft reSmush.it u de beste resultaten op het gebied van prestaties door het echte verschil te maken in de bestandsgrootte van de afbeelding.

Als u bereid bent te betalen voor beeldcompressie, kunt u ShortPixel proberen, die het erg goed deed in onze tests.

EWWW Image Optimizer is een geweldige plug-in met flexibele instellingen, maar je hebt hun betaalde API-sleutel nodig om toegang te krijgen tot compressieniveaus die het echte verschil maken.

We hopen dat je deze vergelijking van de beste plug-ins voor WordPress-beeldcompressie nuttig vond. Misschien wilt u ook onze lijst met veelvoorkomende afbeeldingsproblemen in WordPress zien en hoe u deze kunt oplossen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map