9 Beste YouTube-videogalerij-plug-ins voor WordPress

Het toevoegen van YouTube-video’s in WordPress-blogposts is heel eenvoudig. Maar als je een YouTube-videogalerij in WordPress wilt toevoegen, dan heb je daarvoor een plug-in nodig. Deze plug-ins tonen niet alleen YouTube-video’s in een galerij, ze optimaliseren ook het laden van video’s voor snelheid en SEO. In dit artikel hebben we enkele van de beste YouTube-videogalerij-plug-ins voor WordPress uitgekozen.


Elk van deze YouTube-plug-ins voor WordPress heeft zijn eigen set functies en ze zijn allemaal gratis beschikbaar.

1. Envira-galerij

Envira Gallery

Envira Gallery is de beste WordPress-galerij-plug-in en wordt geleverd met een video-add-on.

Met Envira kun je galerijen maken van je YouTube-video’s, Vimeo, Wistia en zelfs zelf-gehoste WordPress-video’s.

U kunt uw galerijen weergeven, galerijen pagineren, de video’s in een lightbox openen en meer.

Het wordt ook geleverd met een eenvoudig te gebruiken widget. U kunt het slepen en neerzetten in een zijbalk en een videogalerij weergeven in elk widget-gereed gebied.

2. YouTube Simple Gallery

YouTube Simple Gallery

YouTube Simple Gallery is een zeer eenvoudige en gebruiksvriendelijke plug-in voor YouTube-galerijen. Het gebruikt aangepaste berichttypen om video’s toe te voegen en je kunt zelfs je video’s categoriseren. De plug-in wordt geleverd met een shortcode die u kunt invoegen vanuit het berichteditorscherm. Na activering wordt automatisch een videogalerijpagina gemaakt met de shortcode. U kunt deze pagina en shortcode aanpassen aan uw eigen behoeften.

De plug-in opent video’s in een mooie lightbox-pop-up. Je kunt de video- en miniatuurafmetingen beheren via de instellingenpagina van de plug-in. Een nadeel van de plug-in is dat deze video’s in een eenvoudige lijstindeling weergeeft. Als u echter een beetje CSS kent, kunt u deze eenvoudig converteren naar een responsief raster.

3. YouTube-showcase

YouTube Showcase

YouTube Showcase is een andere eenvoudig te gebruiken YouTube-plug-in voor WordPress. Het maakt gebruik van aangepaste berichttypen voor video’s. Je kunt categorieën en tags aan je video’s toevoegen en video’s toevoegen zoals ze worden weergegeven. Na activering kan de plug-in automatisch een videogalerijpagina voor u instellen. Het wordt ook geleverd met twee eenvoudig te gebruiken widgets voor aanbevolen video’s en recente video’s.

De standaard galerijlay-out is out-of-the-box mooi. Hiermee kunnen uw gebruikers door alle video’s bladeren zonder de pagina te verlaten.

4. YourChannel: YouTube-kanaal op uw website

YourChannel

Als je je eigen YouTube-kanaal beheert of graag video’s beheert, biedt YourChannel de gemakkelijkste manier om je video’s snel te laten zien. Voer gewoon een gebruikers- of kanaal-ID in en de video’s worden voor je opgehaald. Niet alleen dat, het haalt ook de bannerafbeelding van het kanaal, de abonnee en het aantal weergaven, uploads, afspeellijsten, enz..

U kunt uw kanaal eenvoudig op elke WordPress-post of -pagina laten zien met behulp van de eenvoudige shortcode. U kunt ook de miniatuurgrootte, metagegevensweergave, instellingen voor afspeelknoppen, enz.

5. WordPress Videogalerij

WordPress Videogalerij

WordPress Video Gallery-plug-in is een krachtige en zeer aanpasbare YouTube-galerij-plug-in voor WordPress. Het wordt geleverd met een ingebouwde HD flv-speler en het kan uw video’s weergeven in aangepaste skins met HD-kwaliteit. De standaardinstellingen zouden voor de meeste websites moeten werken, maar als u ze wilt wijzigen, vindt u tal van opties om zo ongeveer alles te doen wat u maar wilt.

De plug-in wordt geleverd met enkele voorbeeldvideo’s en maakt automatisch een videogalerijpagina. U kunt gewoon naar de pagina gaan en zien hoe uw galerij eruit zou zien. Zodra u tevreden bent, kunt u de standaardvideo’s toevoegen en uw eigen video’s toevoegen.

6. Workbox Video van Vimeo & YouTube-plug-in

Workbox YouTube-video-plug-in

Workbox Video-plug-in werkt met YouTube, Vimeo en Wistia. Hiermee kunt u eenvoudig uw videogalerijen maken door eenvoudig video-URL’s toe te voegen. De plug-in wordt geleverd met een uitgebreide instellingenpagina, zodat u uw videogalerij kunt beheren en aanpassen. Je kunt de videogalerij toevoegen aan elk WordPress-bericht of elke pagina met behulp van shortcodes.

Het beste is dat je meerdere galerijen kunt maken met verschillende video’s. Hiermee kun je je video’s indelen in categorieën, onderwerpen of kanalen.

7. uTubeVideo-galerij

uTube Videogalerij

uTubeVideo Gallery-plug-in is een feature-rijke videogalerij-plug-in voor WordPress. Hiermee kunt u meerdere galerijen maken en deze toevoegen aan WordPress-berichten en -pagina’s. De uTubeVideo-galerij haalt automatisch miniaturen op voor uw video’s en slaat deze op uw WordPress-site op, waardoor de pagina sneller wordt geladen.

8. WPG Cool Gallery

WPG Cool Gallery

WPG Cool Gallery is een eenvoudig te gebruiken responsieve galerij-plug-in voor YouTube en Vimeo. Het geeft video weer in een mooie rasterlay-out. Video’s worden weergegeven in een mooie pop-up. U kunt galerij toevoegen aan WordPress-berichten en -pagina’s met behulp van shortcodes. De plug-in laadt ook video’s met ajax-oproepen, zodat uw gebruikers alle video’s op dezelfde pagina kunnen zien.

9. Ultieme videogalerij

Ultieme videogalerij

Ultimate Video Gallery biedt een snelle en eenvoudigere manier om je YouTube-video’s in WordPress te beheren. Plak gewoon de video-URL’s en het haalt automatisch de videogegevens op van YouTube. U kunt onbeperkte galerijen maken en die galerijen eenvoudig toevoegen aan uw WordPress-berichten of pagina’s met behulp van shortcode.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de beste gratis YouTube-galerij-plug-in voor je WordPress-site. Misschien wil je ook deze handige YouTube-tips bekijken om je WordPress-site op te fleuren met video’s.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me