Automatische updates voor WordPress-plug-ins inschakelen

Onlangs vroeg een van onze lezers hoe ze WordPress-plug-ins automatisch kunnen bijwerken. Veel gebruikers vinden het vervelend dat ze bijna om de dag een plug-in moeten updaten. In dit artikel laten we u zien hoe u automatische updates voor WordPress-plug-ins inschakelt. We laten u ook zien hoe u sommige plug-ins kunt uitsluiten van automatische updates.


Automatische updates voor WordPress-plug-ins inschakelen

Wanneer en waarom u WordPress-plug-ins automatisch moet bijwerken?

Standaard kan WordPress zichzelf automatisch updaten wanneer er een beveiliging of kleine release beschikbaar is. Voor grote releases moet u de update zelf starten. Je moet ook zelf plug-in- en thema-updates installeren.

Het up-to-date houden van uw WordPress-site is cruciaal voor de beveiliging en stabiliteit van uw site. Zie onze gids over waarom u altijd de nieuwste versie van WordPress zou moeten gebruiken.

Hetzelfde geldt voor alle plug-ins en thema’s die op uw website zijn geïnstalleerd. U moet updates voor thema’s en plug-ins installeren om nieuwe functies en oplossingen te krijgen.

Het is u misschien echter opgevallen dat sommige van hen vaker worden bijgewerkt dan andere. Veel populaire plug-ins worden bijna wekelijks bijgewerkt.

WordPress-updates

Sommige gebruikers vinden het een beetje storend dat wanneer ze inloggen er een update beschikbaar is voor een of meer plug-ins.

Wat als u vertrouwde ontwikkelaars zou toestaan ​​om plug-ins automatisch bij te werken, vergelijkbaar met WordPress.

Laten we eens kijken hoe u plug-ins in WordPress automatisch kunt bijwerken.

Automatische update instellen voor alle WordPress-plug-ins

U kunt WordPress instellen om automatisch alle plug-in-updates te installeren door deze code eenvoudig toe te voegen aan het functies.php-bestand van uw thema of een sitespecifieke plug-in.

add_filter (‘auto_update_plugin’, ‘__return_true’);

Dit filter vertelt de automatische updater van WordPress om automatisch plug-in-updates te installeren wanneer ze beschikbaar zijn.

Als u uw thema’s ook automatisch wilt bijwerken, kunt u een andere code als deze toevoegen:

add_filter (‘auto_update_theme’, ‘__return_true’);

Updates voor sommige plug-ins automatisch installeren in WordPress

Als er een paar plug-ins zijn die vaker worden bijgewerkt, wilt u misschien gewoon automatische updates voor die plug-ins inschakelen.

Een andere situatie is wanneer u bepaalde plug-ins niet wilt updaten.

Hier ziet u hoe u plug-ins kunt opnemen of uitsluiten van automatische updates.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in Automatische plug-in-updates installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na installatie moet u bezoeken Instellingen »Automatische updates van plug-ins pagina om plugin-instellingen te configureren.

Sluit plug-ins uit van automatische update

Je kunt de plug-ins selecteren die je niet automatisch wilt updaten. U kunt ook e-mailmeldingen inschakelen voor automatische updates. Als u klaar bent, klikt u op de knop Wijzigingen opslaan om uw instellingen op te slaan.

Dat is alles, de plug-in zal nu automatisch alle plug-ins bijwerken, behalve degene die u hebt uitgesloten.

Notitie Als u deze plug-in gebruikt, hoeft u de vorige methode voor het toevoegen van auto_update_plugin-filter niet te gebruiken.

Terugdraaien naar een eerdere versie van de plug-in na update?

Onverenigbaarheden met plug-ins of thema’s kunnen problemen veroorzaken voor uw website. Hoewel de meeste goede ontwikkelaars hun plug-ins grondig testen, zijn er altijd zeldzame bugs die ervoor kunnen zorgen dat uw site kapot gaat.

De eerste stap die u moet nemen om uw website te beschermen, is het installeren van een WordPress-back-upoplossing.

Het herstellen van uw WordPress-site vanaf een back-up lijkt echter veel werk. Als u weet welke plug-in of thema-update het probleem heeft veroorzaakt, is het gemakkelijker om de update gewoon terug te draaien.

Hier ziet u hoe u plug-in- of thema-updates gemakkelijk kunt terugdraaien. Installeer en activeer eenvoudig de WP Rollback-plug-in.

Ga na activering terug naar de pagina met plug-ins op uw WordPress-site. U zult een nieuwe Rollback-optie zien onder elke plug-in die op uw site is geïnstalleerd.

Rollback-plug-ins naar eerdere versies

Als u op Rollback klikt, kunt u uw plug-in terugdraaien naar elke vorige versie die u wilt. Het kan ook thema-updates terugdraaien. Raadpleeg onze gids voor meer gedetailleerde instructies over het terugdraaien van WordPress-plug-ins.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het instellen van automatische updates voor plug-ins in WordPress. Misschien wilt u ook onze gids zien over het inschakelen van automatische updates in WordPress voor grote releases.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map