Hoe CAPTCHA toe te voegen in het aanmeldings- en registratieformulier van WordPress

Wilt u CAPTCHA toevoegen aan aanmeldings- en registratieformulieren op uw WordPress-site?


Vaak zijn de WordPress-inlogpagina en gebruikersregistratiepagina een belangrijk doelwit voor hackers, spammers en brute force-aanvallen.

De motivatie van de aanvaller is vaak om ongeautoriseerde toegang tot uw WordPress-beheergebied te krijgen om malware te verspreiden of in andere gevallen het hele netwerk van websites die bij een specifiek webhostingbedrijf worden gehost, te laten crashen om losgeld te innen.

Een manier om deze aanvallen te voorkomen, is door CAPTCHA te gebruiken dat spambots effectief blokkeert en uw site beschermt tegen hacking.

In dit artikel laten we u zien hoe u CAPTCHA eenvoudig kunt toevoegen in het aanmeldings- en registratieformulier van WordPress.

CAPTCHA toevoegen in het aanmeldings- en registratieformulier van WordPress

Wat is CAPTCHA?

Een CAPTCHA is een computerprogramma dat wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen menselijke en geautomatiseerde gebruikers. Het doet dat door een test te presenteren die een menselijke gebruiker vrij gemakkelijk zou kunnen doorstaan, maar veel moeilijker en bijna onmogelijk voor geautomatiseerde scripts om goed te krijgen.

In de begintijd van de CAPTCHA werden gebruikers gevraagd om de tekst in te voeren die ze in een afbeelding zagen. Deze afbeelding vertoonde willekeurige letters, woorden of cijfers in een vervormde stijl.

CAPTCHA in oude stijl

Later werd een nieuwere technologie geïntroduceerd, reCAPTCHA genaamd. Het toonde willekeurige woorden als een uitdaging en gebruikte de input van de gebruiker om boeken te helpen digitaliseren.

reCAPTCHA-voorbeeld

Deze technologie is in 2009 door Google overgenomen. Sindsdien heeft het duizenden boeken gedigitaliseerd en archieven van de New York Times voltooid.

Deze nieuwe CAPTCHA’s waren echter nog steeds vervelend en verpestten de gebruikerservaring op websites.

Om dit op te lossen introduceerde Google ‘No CAPTCHA reCAPTCHA’, dat AI en gebruikersinteracties gebruikt om spambots te vangen.

NoCaptcha reCAPTCHA

Het toont een eenvoudiger selectievakje voor menselijke gebruikers om op te klikken. Voor ander verdacht verkeer zou het een moeilijkere CAPTCHA laten zien, zoals het identificeren van objecten in afbeeldingen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe WordPress-websites de beveiliging kunnen verbeteren met CAPTCHA.

Waarom CAPTCHA gebruiken voor inloggen en registreren bij WordPress?

WordPress login- en registratiepagina’s zijn een gemakkelijk doelwit voor spammers, wannabe-hackers en brute force-aanvallen.

Dat komt omdat WordPress de populairste website-builder ter wereld is, waardoor het een veelvoorkomend doelwit is voor kwaadwillende pogingen.

De eenvoudigste oplossing om uw WordPress-site te beschermen, is door een WordPress-firewall-plug-in zoals Sucuri te gebruiken. Het blokkeert slecht verkeer om uw website te bereiken en voorkomt ongeautoriseerde toegang.

Een andere oplossing is om een ​​secundaire laag wachtwoordbeveiliging toe te voegen aan de aanmeldings- en registratiepagina’s van WordPress. Het probleem met deze methode is echter dat je dat tweede wachtwoord met elke gebruiker moet delen, en dit schaalt simpelweg niet voor grote blogs met meerdere auteurs of lidmaatschapssites.

CAPTCHA biedt een eenvoudiger alternatief voor die oplossingen. Het maakt gebruik van de AI-technologieën van Google om echte bezoekers te detecteren en CAPTCHA-uitdagingen te presenteren aan verdachte gebruikers.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u CAPTCHA eenvoudig aan uw WordPress-site kunt toevoegen.

Standaard vs Custom WordPress Login en registratieformulier

Het standaard WordPress login- en registratieformulier biedt een basisset van functies.

De inlogpagina geeft gebruikers toegang tot de backend van uw website op basis van hun respectievelijke gebruikersrollen en rechten.

Standaard WordPress inlogpagina

Met het standaard WordPress-registratieformulier kunnen bezoekers een account op uw site maken. Zodra ze zijn geregistreerd, kunnen ze ook inloggen op de backend van uw website en specifieke taken uitvoeren die zijn toegestaan ​​door hun gebruikersrol.

Standaard WordPress gebruikersregistratiepagina

Veel website-eigenaren willen de standaard WordPress login- en registratiepagina aanpassen met hun eigen logo, stijlen, enz. Ze gebruiken een van de vele plug-ins om hun eigen aangepaste login- en registratiepagina te maken om de standaard te vervangen.

Of u nu de standaardpagina’s of aangepaste pagina’s gebruikt, wij staan ​​voor u klaar.

In deze gids laten we u zien hoe u reCAPTCHA instelt voor zowel standaard als aangepaste login- en registratiepagina’s in WordPress.

Laten we beginnen door reCAPTCHA toe te voegen aan het standaard WordPress-aanmeldings- en registratieformulier.

ReCAPTCHA toevoegen aan standaard WordPress login- en registratieformulier

Het eerste dat u hoeft te doen, is de geavanceerde noCAPTCHA installeren en activeren & reCAPTCHA (v2 & V3) plug-in. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Zodra de plug-in is geactiveerd, moet u bezoeken Instellingen »Geavanceerd noCAPTCHA & Onzichtbare CAPTCHA pagina van uw admin panel. Als u klaar bent, brengt WordPress u naar de algemene instellingenpagina van de plug-in.

Geavanceerde noCaptcha & onzichtbare Captcha (v2 & v3) instellingen

Van daaruit moet u een Google reCAPTCHA-versie kiezen en reCAPTCHA API-sleutels vinden om de service op uw site in te schakelen.

We raden aan v2 te gebruiken omdat we denken dat v3 nog niet zo stabiel is.

Om deze API-sleutels te verkrijgen, moet u de reCAPTCHA-website bezoeken en op de knop ‘Admin Console’ klikken.

Bezoek de Google reCAPTCHA-website

Op het volgende scherm vraagt ​​Google je om in te loggen op je account. Zodra u bent ingelogd, ziet u de pagina ‘Een nieuwe site registreren’.

Registreer een nieuwe site voor Google reCAPTCHA

Eerst moet u uw websitenaam invoeren in het veld Label. Daarna moet u een reCAPTCHA-type selecteren. We kiezen bijvoorbeeld het selectievakje reCAPTCHA v2 ‘Ik ben geen robot’.

Vervolgens moet u uw domeinnaam invoeren onder het gedeelte Domeinen. Zorg ervoor dat u uw domeinnaam invoert zonder ‘https: // www.’

Voeg domeinnaam en eigenaar toe voor Google reCAPTCHA

In het gedeelte Eigenaars wordt uw e-mailadres weergegeven en kunt u ook een nieuwe eigenaar toevoegen.

Daarna moet je het vakje aanvinken naast ‘Accepteer de reCAPTCHA Servicevoorwaarden’. Optioneel kunt u ook het vakje ‘Waarschuwingen naar eigenaren sturen’ aanvinken om e-mailwaarschuwingen te ontvangen over verdacht verkeer of verkeerde configuratie van uw site.

Dien uw WordPress-site in en registreer deze

Als je klaar bent, klik je op de knop Verzenden.

Vervolgens ziet u een succesbericht samen met de site en geheime sleutels die u op uw site kunt gebruiken.

Google reCAPTCHA API-sleutels

Nu moet je je WordPress-dashboard openen en naar gaan Instellingen »Geavanceerd noCAPTCHA & Onzichtbare CAPTCHA pagina om Google reCAPTCHA in te stellen.

Zodra u op de instellingenpagina voor plug-ins bent, moet u eerst de Google reCAPTCHA-versie kiezen. Aangezien we onze site hebben geregistreerd voor Google reCAPTCHA v2 ‘Ik ben geen robot’, zullen we die optie selecteren in de vervolgkeuzelijst.

Kies Google reCAPTCHA V2 in Advanced noCAPTCHA & Invisible CAPTCHA (v2 & v3)

Daarna moet u de sitesleutel en geheime sleutel die eerder door Google reCAPTCHA zijn verstrekt, invoeren.

Voer de sitesleutel en geheime sleutel in om reCAPTCHA toe te voegen aan WordPress

Vervolgens ziet u de optie ‘Ingeschakelde formulieren’. Vink het vakje aan naast de formulieren waarin u Google reCAPTCHA wilt inschakelen. Hier kiezen we het aanmeldingsformulier en het registratieformulier.

Schakel reCAPTCHA in voor standaard WordPress login en registratieformulier

Daarna kunt u naar beneden scrollen om andere opties te bekijken. Als u klaar bent met het aanpassen, klikt u onderaan op de knop ‘Wijzigingen opslaan’.

Dat is het! U hebt reCAPTCHA met succes toegevoegd aan het standaard WordPress login- en registratieformulier. Om een ​​voorbeeld te bekijken, kunt u uw WordPress login-URL in uw browser openen. Bijvoorbeeld; www.voorbeeld.com/wp-login.php.

WordPress inlogpagina met Google reCAPTCHA

Als u de reCAPTCHA op het registratieformulier wilt controleren, klikt u op de link Registreren onder het inlogformulier. Daarna wordt het WordPress-registratieformulier geopend en kunt u zien hoe reCAPTCHA werkt.

WordPress registratiepagina met reCAPTCHA

ReCAPTCHA instellen in Custom WordPress Login and Registration Form

Zoals we eerder vermeldden, bieden aangepaste WordPress-aanmeldings- en registratieformulieren gebruikersvriendelijkere lidmaatschapsopties voor de bezoekers van uw website.

Ten eerste kunt u gebruikers toestaan ​​om zich vanaf de frontend te registreren of in te loggen op uw website. Dit verbetert de gebruikerservaring en laat u dezelfde algehele ontwerpervaring op de hele website behouden.

Vervolgens kunt u uw website-logo toevoegen en de login- en registratiepagina aanpassen in uw stijl.

Het maken van een aangepast WordPress-aanmeldingsformulier en gebruikersregistratieformulier is eenvoudig met de meest gebruiksvriendelijke WordPress-formulierplug-in, WPForms (gebruikt door meer dan 2 miljoen websites).

Om te beginnen, installeert en activeert u de WPForms-plug-in op uw WordPress-site. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Om snel een aangepast WordPress-gebruikersregistratieformulier te maken, moet u ten minste het WPForms Pro-abonnement krijgen.

Ga na activering naar WPForms »Instellingen pagina om uw WPForms-licentiesleutel in te voeren. U kunt deze sleutel ophalen uit uw accountgebied op de WPForms-website.

WPForms-licentiesleutel toevoegen

Klik daarna bovenaan op de optie reCAPTCHA om reCAPTCHA te configureren voor uw op maat gemaakte WordPress-formulieren. Eerst moet u een reCAPTCHA-type kiezen.

Aangezien we eerder v2 hebben gekozen, zullen we hier in dit voorbeeld reCAPTCHA v3 kiezen, maar weet dat onze aanbeveling nog steeds v2 is.

WPForms reCAPTCHA-instellingen - Kies V3

Daarna ziet u het veld voor de sitesleutel en de geheime sleutel. Om deze sleutels te krijgen, moet u uw site registreren op de Google reCAPTCHA-website.

Ga naar de Google reCAPTCHA-website en klik vervolgens op de Admin Console-knop in de rechterbovenhoek.

Bezoek de Google reCAPTCHA-website

Daarna vraagt ​​Google u om u aan te melden bij uw account. Als je klaar bent, zie je de pagina ‘Een nieuwe site registreren’.

Registreer een nieuwe site voor Google reCAPTCHA

Voer uw websitenaam in en selecteer reCAPTCHA v3 bij de optie reCAPTCHA-type.

Vervolgens moet u uw domeinnaam invoeren (zonder https: // www.) Zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

Voeg domeinnaam en eigenaar toe voor Google reCAPTCHA

Als je nog een Gmail-gebruiker wilt toevoegen als eigenaar van de reCAPTCHA, dan kun je het e-mailadres toevoegen onder het gedeelte Eigenaars.

Daarna moet u de servicevoorwaarden van reCAPTCHA accepteren. U kunt ook het selectievakje naast de optie ‘Waarschuwingen naar eigenaren verzenden’ aanvinken om e-mailmeldingen van Google te ontvangen over verdacht verkeer op uw site.

Dien uw WordPress-site in en registreer deze

Als je klaar bent, klik je op de knop Verzenden.

Daarna toont Google een succesbericht samen met de sitesleutel en de geheime sleutel om reCAPTCHA aan uw site toe te voegen.

Google reCAPTCHA API-sleutels

Nu je de Google reCAPTCHA API-sleutels hebt, moet je openen WPForms »Instellingen» reCAPTCHA pagina in uw WordPress-dashboard.

WPForms reCAPTCHA-instellingen WordPress

Voer op de instellingenpagina van WPForms reCAPTCHA de sitesleutel en geheime sleutel in. Sla uw instellingen op als u klaar bent.

Nu u met succes reCAPTCHA op WPForms hebt toegevoegd, kunt u reCAPTCHA eenvoudig inschakelen in uw aangepaste aanmeldingsformulier, gebruikersregistratieformulier of elk formulier dat is gebouwd met WPForms.

Laten we nu doorgaan en een aangepast WordPress-registratieformulier maken.

Bezoek WPForms »Add-ons bladzijde. Zoek ‘Add-on voor gebruikersregistratie’ en klik op ‘Add-on installeren’.

Installeer WPForms Add-on voor gebruikersregistratie

Daarna zal WPForms de add-on downloaden en installeren. Zodra u de status ‘Actief’ van de gebruikersregistratie-addon ziet, kunt u een nieuw gebruikersregistratieformulier toevoegen.

Nu moet je naar toe gaan WPForms »Nieuw toevoegen om de WPForms Builder te starten. Selecteer op de instellingenpagina van WPForms de sjabloon ‘Gebruikersregistratieformulier’.

Selecteer User Registration Form Template WPForms

Daarna zal WPForms automatisch een aangepast gebruikersregistratieformulier bouwen en de pagina Formulierinstellingen openen.

Gebruikersregistratieformulier Builder WPForms

Nu kunt u uw formulier aanpassen door nieuwe velden toe te voegen of de veldopties te bewerken. Als u het standaardformulier leuk vindt, kunt u het gebruiken zonder wijzigingen aan te brengen.

Vervolgens moet u op de optie Instellingen klikken om uw formulierinstellingen te configureren en Google reCAPTCHA in te schakelen.

Op de pagina Algemene instellingen kunt u uw formuliernaam bewerken, formulierbeschrijving toevoegen, de tekst van de knop Verzenden bewerken en meer. Onderaan ziet u selectievakjes, waaronder Google v3 reCAPTCHA inschakelen.

Schakel Google reCAPTCHA in op WordPress Custom Registration Form

Vink het vakje aan om Google reCAPTCHA in te schakelen in uw gebruikersregistratieformulier. Als je klaar bent, klik je op de knop Opslaan in de rechterbovenhoek.

Sla uw aangepaste gebruikersregistratieformulier op

Daarna kunt u de formulierbouwer sluiten door op de knop Sluiten naast de knop Opslaan te klikken.

Dat is het! U hebt een aangepast WordPress-gebruikersregistratieformulier gemaakt en ook reCAPTCHA eraan toegevoegd.

Het volgende dat u hoeft te doen, is het aangepaste gebruikersregistratieformulier op uw site toevoegen. U kunt het formulier eenvoudig toevoegen aan uw berichten, pagina’s of elk widget-klaar gebied. We zullen bijvoorbeeld een nieuwe pagina maken en het formulier eraan toevoegen.

Ga naar Pagina’s »Nieuw toevoegen pagina van uw WordPress-dashboard om een ​​nieuwe pagina te bouwen. Klik in het bewerkingsscherm van uw pagina op het pictogram ‘Nieuw blok toevoegen’ en selecteer het WPForms-blok.

Voeg WPForms Block toe aan de WordPress Page Editor

Vervolgens ziet u de WPForms-widget toegevoegd aan uw pagina-bewerkingsscherm. U hoeft alleen het aangepaste gebruikersregistratieformulier te selecteren dat u eerder hebt gemaakt. Daarna laadt de widget het formulier automatisch in de pagina-editor.

Voeg een aangepast gebruikersregistratieformulier toe aan de WordPress-pagina

Vervolgens kunt u andere noodzakelijke inhoud toevoegen en de pagina publiceren.

Nu kunt u de pagina in uw webbrowser openen om het aangepaste gebruikersregistratieformulier met Google reCAPTCHA in actie te zien.

Aangezien we in dit voorbeeld reCAPTCHA v3 hebben gekozen, zie je geen Google reCAPTCHA-selectievakje als ‘Ik ben geen robot’. Dit komt omdat reCAPTCHA v3 op de achtergrond werkt, maar je ziet nog steeds een kleine badge in de rechter benedenhoek.

Aangepast WordPress-gebruikersregistratieformulier met Google reCAPTCHA

Het proces van het maken van een aangepast aanmeldingsformulier is bijna hetzelfde. Het enige verschil is dat u de sjabloon voor het gebruikersaanmeldingsformulier moet kiezen op de WPForms-instellingenpagina.

Selecteer Gebruikersaanmeldingssjabloon WPForms

Daarna is het hele proces hetzelfde. Voor meer informatie kunt u onze gids raadplegen over het maken van een aangepaste inlogpagina in WordPress.

Aangepast WordPress-aanmeldingsformulier met reCAPTCHA

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u CAPTCHA toevoegt aan de aanmeldings- en registratieformulieren van WordPress. Misschien wilt u ook onze ultieme WordPress-beveiligingsgids bekijken om de algehele beveiliging van uw website te verbeteren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map